28ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

29 synedrio poy doy

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2021

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/10 ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

dake yphresiaka aade 2021

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

                                                

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛEΣΜΑΤΑ

                                                 

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Pin It

xhfiszoyme dake eforiakvn ekloges 2017

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στην εποχή των μνημονίων που τελειωμό δεν έχουν ο κλάδος μας εξακολουθεί να αιμορραγεί από τα αλλεπάλληλα πλήγματα στα εισοδήματα, στα δικαιώματα, στην αξιοπρέπεια μας. Οι αποδοχές μας μειώθηκαν πάνω από 50%, ο κόφτης πλανάται πάνω από όλους τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα περικόπτονται, οι συντάξεις και το εφάπαξ μας ακρωτηριάζονται.

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία με την ψήφιση του 3ου μνημονίου η κυβέρνηση επέλεξε να διαλύσει το ΣΔΟΕ και να μετατρέψει την ΓΓΔΕ σε ανεξάρτητη αρχή Το ΣΔΟΕ απώλεσε την αρμοδιότητα της διενέργειας φορολογικών ελέγχων και χιλιάδες υποθέσεις μεγάλου φορολογικού ενδιαφέροντος που ο έλεγχος πολλών εξ αυτών βρίσκονταν στο τελικό στάδιο για την ολοκλήρωση τους παρέμειναν στα συρτάρια, με συνέπεια την υποβοήθηση δρομολόγησης της παραγραφής.

Σήμερα το ΣΔΟΕ υπολειτουργεί και το νέο οργανόγραμμα του δεν έχει δει ακόμη το φως της δημοσιότητας, πάρα τις συνεχείς υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας.

Η ίδια τραγική κατάσταση επικρατεί και στις κτηματικές υπηρεσίες που λειτουργούν υποστελεχωμένες, χωρίς να έχει καταργηθεί το ΠΔ 111/2014, όπως επανειλημμένα είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Στην ΑΑΔΕ τα προβλήματα χρονίζουν με την έλλειψη προσωπικού, τον μεγάλο όγκο εργασίας, την απουσία της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής, τις διαρκείς προστριβές με τους φορολογουμένους, τις επιθέσεις κατά την διάρκεια των προληπτικών ελέγχων, το θολό τοπίο στις οδηγίες και τις εγκυκλίους και δημιουργείται ένα κλίμα εκρηκτικό.

Σε αυτό προστίθεται και η προβλεπόμενη από τον ιδρυτικό νόμο της ΑΑΔΕ εφάπαξ αξιολόγηση όλων των υπηρετούντων υπαλλήλων, με απομάκρυνση όσων κριθούν ανεπαρκείς.

Όσο για τις ανώνυμες καταγγελίες η άθλια φάμπρικα συνεχίζεται, λειτουργεί τρομοκρατικά και δημιουργεί συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Την τριετία που πέρασε η ΔΑΚΕ πρωταγωνιστούσε στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του κλάδου από την πρώτη γραμμή:

  • Αγωνιστήκαμε για να γίνει η μισθολογική εξομοίωση της σειράς 1Κ και συνεχίζουμε δίπλα στους νέους συναδέλφους μέχρι την οριστική δικαίωση όλων.
  • Διεκδικήσαμε και πετύχαμε την προτεραιοποίηση των υποθέσεων για τους ελεγκτές όπως και των εισαγγελικών παραγγελιών.
  • Ζητήσαμε την άρση του νόμου για τις ποινικές -αστικές ευθύνες των ελεγκτών, γιατί μας ενδιαφέρει η προστασία των συναδέλφων
  • Πετύχαμε μερική αποκατάσταση για την ΤΕ κατηγορία εφόσον θα μπορούν να γίνονται επόπτες σε όλες τις υπηρεσίες και διευθυντές σε ΔΟΥ χωρίς έλεγχο και δικαστικό. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την πλήρη αποκατάσταση τους
  • Είμαστε η μόνη παράταξη που πρωτοστάτησε στην επαναλειτουργία του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ γιατί
    πιστεύουμε ότι ο κλάδος το χρειάζεται, ειδικά οι συνάδελφοί μας με χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας.
  • Συμβάλαμε καθοριστικά στην εξυγίανση των οικονομικών της Π.Ο.Ε. - Δ.Ο.Υ.
  • Αναβαθμίσαμε την φορολογική επιθεώρηση
  • Συμβάλαμε στην διοργάνωση διαδικτυακών σεμιναρίων για την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι ,

Η ΔΑΚΕ Εφοριακών διαχρονικά και με συνέπεια έχει ξεκάθαρες θέσεις για όλα τα θέματα και πορεύεται προσηλωμένη στις αρχές και τις αξίες της.Είμαστε περήφανοι για την δράση μας. Γι αυτό τιμάμε το όνομά μας και δεν το αποποιούμαστε , όπως έχουν κάνει άλλες παρατάξεις. Αγωνιζόμαστε αποκλειστικά για τον κλάδο και τον συνάδελφο και σκύβουμε πάνω από τα προβλήματα και την καθημερινότητα του.

Δυστυχώς όμως είμαστε μόνοι μας σε αυτήν την πορεία.

Η ΑΣΚΙ έχει στις προτεραιότητες της κοινωνικά και πολιτικά θέματα και συνεπώς το συμφέρον των συναδέλφων περνάει στην δεύτερη μοίρα!!!Στέλεχος της, γενικός σύμβουλος της ομοσπονδίας, χαρακτήρισε τους ελεγκτές <<ομάδες εφόδου>>. και <<ανεπαρκείς>>, ενώ μέλος της εκτελεστικής επιτροπής πρότεινε στον κ Πιτσιλή να στείλει στο υπουργείο Γεωργίας όποιον συνάδελφο δεν επιθυμεί να συμμετέχει στους προληπτικούς ελέγχους. Στοχοποιούν και λασπολογούν όποιον διαφωνεί με τις απόψεις τους.

Η ΠΑΣΚΕ που άλλαξε το όνομά της σε ΔΗΣΥΕ για να ξορκίσει το κακό της παρελθόν, αδύναμη να διαφοροποιηθεί, σέρνεται πίσω από τις θέσεις της ΑΣΚΙ.

Η ΔΑΣ ζει στον δικό της πλανήτη. Λειτουργεί σαν παράρτημα του ΚΚΕ και της ΑΔΕΔΥ και καταγγέλλουν δημόσια στις τοποθετήσεις τους ενώπιον των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων την ΠΟΕ-ΔΟΥ επειδή διεκδικεί ξεχωριστό μισθολόγιο!!!!

Στην δήθεν «ανεξάρτητη» ΕΕΕ τα ηγετικά της στελέχη αποκρύπτουν από τους συναδέλφους ότι η ανεξαρτητοποίηση τους από την ΠΑΣΚΕ  έγινε το 2014, ενώ το 2011 την μαύρη χρονιά που μπήκε η ταφόπλακατου κλάδου (κρατικοί υπάλληλοι, κατάργηση ΔΙΒΕΤ, απολύσεις με την εφεδρεία, εκχώρηση αντικειμένων μας στην οικονομική αστυνομία, επιλογή προϊσταμένων με απόφαση του υπουργού, κατασυκοφάντηση του κλάδου στα ΜΜΕαπό τις ηγετικές θέσεις που κατείχαν στον σύλλογο Αττικής και Κυκλάδων όχι μόνο δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να διαφοροποιηθούν αλλά έβαλαν και πλάτη να περάσουν όλα τα παραπάνω!!!

Το ΟΡΑΜΑ αποτελείται από μία παρέα φίλων που λειτουργούν σαν παρατηρητές στα συνδικαλιστικά δρώμενα

Όσο για τα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ είναι ένα συνονθύλευμα διαφόρων τάσεων και αντιλήψεων ,χωρίς ενιαίες απόψεις και θέσεις ,που στην πλειοψηφία τους είναι απόντες από τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Διασφάλιση των υφιστάμενων αποδοχών για όλους τους εργαζόμενους με μισθολογική εξομοίωση όσων δεν παίρνουν την προσωπική διαφορά.
  • Μισθολόγιο οικονομικών υπαλλήλων με ενσωμάτωση της «προσωπικής διαφοράς» στον βασικό μισθό.
  • Να μην γίνει σύνδεση του μισθού με την θέση και οδηγηθεί ο κλάδος σε κατακερματισμό.
  • Διασφάλιση όλων των οργανικών θέσεων του κλάδου και προσλήψεις 3.000 νέων με διαδικασίες μόνο μέσω ΑΣΕΠ.
  • Δίκαιο σύστημα αξιολόγησης με διάφανα μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια.
  • Να αξιολογούνται και οι προϊστάμενοι από τους υφιστάμενους.
  • Πρώτα να αξιολογηθούν οι δομές και οι προϊστάμενοι και μετά οι υπάλληλοι χωρίς αποχωρήσεις, αλλά με επιμόρφωση και εκπαίδευση.
  • Νομική θωράκιση όλων των εφοριακών υπαλλήλων, ώστε να είναι ικανοί να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.
  • Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για προστασία από τις επιθέσεις.
  • Αξιοκρατία και διαφάνεια στην επιλογή των προϊσταμένων χωρίς αποκλεισμούς με αξιοποίηση της εμπειρίας.
  • Συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στην διαδικασία επιλογής των προϊσταμένων.
  • Πλήρη αποκατάσταση για την Τ.Ε. κατηγορία.
  • Ενοποίηση της ΑΑΔΕ με το ΣΔΟΕ και τις κτηματικές υπηρεσίες. Επανένωση του κλάδου κάτω από μια διεύθυνση προσωπικού. 
  • Συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση.
  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε κατάλληλα κτίρια με την απαραίτητη υποδομή.
  • Όλες οι μετακινήσεις εντός νομού να γίνονται μέσα από το υπηρεσιακό συμβούλιο 
  • Δίκαιο, σταθερό και απλό φορολογικό σύστημα με μείωση των φορολογικών συντελεστών, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

              Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΕΠΕΙΔΗ:

ü  Είναι η μόνη παράταξη που χωρίς ιδεοληψίες αγωνίζεται για να αποκτήσει ο κλάδος το κύρος του και αποτελεί την εγγύηση για το μέλλον του.

ü  Είναι η μόνη παράταξη που διαχρονικά έχει επιδείξει σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

ü  Είναι η μόνη παράταξη που υπηρετεί με συνέπεια τις θέσεις και τις απόψεις της.

ü  Είναι η μόνη παράταξη που επιδεικνύει ειλικρίνεια απέναντι στον κλάδο που εκπροσωπεί. (Διατήρηση της υπερβάλλουσας διαφοράς το 2012, διανομή του 55% της επιστροφής των κρατήσεων ΤΕΑΔΥ, Επαναλειτουργία ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ)

ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ: ΣΥΝΕΠΕΙΑ – ΕΥΘΥΝΗ – ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

Κατεβάστε και εκτυπώστε το φυλλάδιο της ΔΑΚΕ για τις συνδικαλιστικές εκλογές 2017 εδώ και εδώ

Pin It
top