fylladio dake ekloges 2017

26° Συνέδριο ΠΟΕ-ΔΟΥ
Θέσεις ΔΑΚΕ
Προτάσεις ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

Dionyshs Gewrgiopoylos SKAI 10.08.2016 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "Δεν μπορεί να  βρίσκεται ένας εφοριακός πάνω από κάθε ταμειακή μηχανή. Έχουμε υπερβεί τον ευατό μας"

 Ρένα Υφαντή

 Ρένα Υφαντή: "Αισθανόμαστε  σάκοι του  μποξ. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται στην Βουλή."

Kotrwnhs Giwrgos 2

 Γιώργος      Κοτρώνης:      "Ο νόμος της    Α.Α.Δ.Ε. είναι ένα πολύ καλό κείμενο για την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων εσόδων και της δουλειάς μας."

rena yfanti omilia boulh 2

 Ρένα Υφαντή:  "Απορρίπτουμε  το νομοσχέδιο  για την σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων."

mixalis koupkas DED

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Η σύσταση  Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δεν είναι ένα πρόβλημα κλαδικό, αλλά εθνικό, μιας και η ανεξαρτησία σημαίνει ουσιαστικά απώλεια της εθνικής κυριαρχίας"

 Ρένα Υφαντή  Ρένα Υφαντή:  "Το νέο  Ασφαλιστικό  είναι αιτία πολέμου για όλους τους εργαζόμενους και δεν πρέπει να περάσει."

skai mixalhs koupkas Μιχάλης  Κούπκας:  "Ζητάμε  απεγνωσμένα από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Οικ. να μας προστατέψει. Η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα που μας αφορά όλους."

geronikolaou

 Γιώργος  Γερονικολάου:  " Οι  Δ.Ο.Υ. και  το Σ.Δ.Ο.Ε. βρίσκονται σε διάλυση με ευθύνη όλων των πολιτικών ηγεσιών διαχρονικά."

 Περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Όνομα:
Email:
Pin It

03/08/2016

rena yfanth

Διαβάστε την συνέντευξη της Προέδρου της ΠΟΕ-ΔΟΥ, Ρένας Υφαντή, για το κλίμα φόβου στις υπηρεσίες μας που δημιουργείται από τους οργισμένους πολίτες.

Οι Έλληνες στα «κάγκελα» της ανέχειας και της οργής. Απογοητευμένοι, αφού με άδειες τσέπες αναγκάζονται να πληρώνουν διαρκώς χαράτσια και εισφορές και θύματα της γραφειοκρατίας - απόρροια της (κυβερνητικής) εγκατάλειψης και της διάλυσης των δημοσίων υπηρεσιών - στέκονται στις ατέλειωτες ουρές στις ΔΟΥ, στα ασφαλιστικά ταμεία και στα εφημερεύοντα νοσοκομεία για να εξυπηρετηθούν.

Στην Ελλάδα των Μνημονίων, πελάτες και υπάλληλοι αναζητούν ταυτόχρονα (και) τρόπους διαχείρισης του θυμού στο εργασιακό περιβάλλον, με μια σειρά από σεμινάρια και προγράμματα που αναλαμβάνουν να κάνουν ειδικοί επιστήμονες.

Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, ως φαίνεται, έχουν αυξηθεί τα περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας εις βάρος υπαλλήλων, όπως και διάφορες άλλες ενέργειες απελπισίας από πολίτες και μάλιστα κατά τη διάρκεια συναλλαγής τους με δημόσιο φορέα.

Οι περισσότερες «εκρήξεις» καταγράφονται στις εφορίες. «Τελευταία, η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί», σχολιάζει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ - ΔΟΥ), Ρένα Υφαντή.

«Οι πολίτες -εξηγεί- είναι εκτός εαυτού. Όμως, σε πολλές περιπτώσεις έχουν δίκιο. Η γραφειοκρατία είναι μεγάλη, όπως και η ανέχεια λόγω της αύξησης της φορολογίας. Και την ίδια στιγμή, το προσωπικό έχει μειωθεί σημαντικά. Παρ’ όλα αυτά, οι εργαζόμενοι αισθάνονται πως είναι ‘‘σάκοι του μποξ’’ για κάθε εξαγριωμένο άτομο. Θέλω, ωστόσο, να τονίσω ότι εμείς είμαστε απλώς τα εκτελεστικά όργανα, οι αποφάσεις λαμβάνονται στη Βουλή. Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τους νόμους και θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι εάν δεν το πράξουμε τότε αυτομάτως περνάμε από πειθαρχικό».

 

Η πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ στέκεται ιδιαίτερα σε ορισμένα περιστατικά που έχουν σημειωθεί κατά καιρούς σε εφορίες.

«Πέρυσι, στη διάρκεια των προληπτικών ελέγχων, υπάλληλοι δέχτηκαν επιθέσεις από θυμωμένους πολίτες. Παράλληλα, ένας άλλος συνάδελφος, στο Μητρώο, ξυλοκοπήθηκε την ώρα όπου έκανε τη δουλειά του, ενώ στην Κρήτη είχε σταλεί σε ΔΟΥ ένας φάκελος με σφαίρες. Το 2013, στην Εφορία Γλυφάδας και εν ώρα αιχμής, εντοπίστηκε μια χειροβομβίδα. Ευτυχώς δεν εξερράγη. Φανταστείτε, έχουμε λάβει και απειλητικά e-mails. Καταλαβαίνετε, από όλα αυτά σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται το προσωπικό».

Μικρές ή μεγαλύτερες οι «εκρήξεις» του κόσμου, οι εργαζόμενοι τρομάζουν. Η ΠΟΕ-ΔΟΥ επανειλημμένα έχει ζητήσει αστυνομική φύλαξη. Για την ώρα δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

Πηγή: www.e-typos.gr

Pin It
top