Συνεντεύξεις

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Όνομα:
Email:
Pin It

08/10/2017

ofeiletes dhmosiou

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανήρτησε  στον ιστότοπό της επικαιροποιημένη λίστα με τους φορολογούμενους - φυσικά πρόσωπα που έχουν ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τη φορολογική διοίκηση άνω των 150.000 ευρώ, συνολικού ύψους 19,7 δισ. ευρώ, από την οποία έχει αφαιρεθεί το όνομα ενός οφειλέτη, ο οποίος προχώρησε στη ρύθμιση της οφειλής του.

 

Αναμένεται ωστόσο συνολική επικαιροποίηση από την οποία θα προκυψει μια εντελώς νέα λίστα οφειλετών.

 

Η λίστα περιλαμβάνει 6.225 φυσικά πρόσωπα και αποτελεί "φωτογραφία" των οφειλετών την 9η Αυγούστου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η λίστα δεν περιλαμβάνει οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής, οι οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρθ.3 ΠΟΛ 1185/2011, οι οφειλές υπό δικαστική αμφισβήτηση καθώς και οι οφειλές αποβιωσάντων και πτωχών.

 

Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι η άντληση των στοιχείων, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS/ICIS όπως αυτά ενημερώνονται και συντηρούνται από τις Δ.Ο.Υ./ Τελωνεία σύμφωνα με τα προβλέπονται στη σχετική ΠΟΛ 1185/2011.

 

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων των οφειλετών είναι ένα από τα μέτρα που εφαρμόζει η ΑΑΔΕ στην προσπάθειά της να αυξήσει τη φορολογική συμμόρφωση και τα φορολογικά έσοδα από την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών. 

 

Πάντως, στα αξιοσημείωτα της νέας λίστας είναι ότι περιλαμβάνει επί της ουσίας τα ίδια στοιχεία των προηγούμενων λιστών με οφειλές οι οποίες είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ. Για παράδειγμα, στην κορυφή της λίστας φιγουράρει για ακόμη μια φορά το όνομα εμπλεκόμενου σε υπόθεση μεγάλης "κλοπής" ΦΠΑ η οποία κατέληξε στη βεβαίωση εναντίον του προστίμων και φόρων πάνω από μισό δισ. ευρώ. Επίσης στη λίστα περιλαμβάνονται και ονόματα που είχαν ακουστεί στο παρελθόν στο χώρο του επιχειρείν τα οποία όμως είχαν κάνει αίσθηση λόγω "κανονιού" των επιχειρήσεών τους.

 

Ας σημειωθεί ότι σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα και η νέα λίστα με τους μεγαλοφειλέτες νομικά πρόσωπα.

 

Δείτε τη λίστα εδώ

Pin It
top