Συνεντεύξεις

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Όνομα:
Email:
Pin It

12/10/2017

hlektronikh eforia

Ποιοι είναι οι στόχοι του σχεδίου «Blue Print». Ηλεκτρονικά τα ραντεβού με την εφορία έως το 2020. 

«Βlue Print» είναι ο κωδικός ης νέας «επιχείρησης» που ξεκινά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με στόχο, έως το2020, να έχουν ηλεκτρονικοποιηθεί οι επαφές των συναλλασσόμενων με την ΑΑΔΕ.

Βασική επιδίωξη είναι όπωςμε την πλήρη υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου, που προβλέπει και τη συστηματοποίηση εγκυκλίων και φορολογικών διατάξεων, οι φορολογούμενοι να μη χρειάζεται πλέον να πηγαίνουν για καμία υπόθεσή τους στην Εφορία, αφού όλα θα μπορούν να γίνουνμέσω email, τηλεφώνου κ.λπ.

Το νέο σχέδιο της ΑΑΔΕ για μια πλήρως ηλεκτρονικοποιημένη φορολογική διοίκηση έως το 2020 που δεν θα απαιτεί από τον φορολογούμενο να την επισκέπτεται και να ταλαιπωρείται παρουσίασε ο διοικητής της Γ. Πιτσιλής, μιλώντας στο συνέδριο Athens Law Forum On Taxation.

Ο κ. Πιτσιλής επεσήμανε ότι το μεγάλο «στοίχημα» θα είναι όλα να γίνονται ηλεκτρονικά, οι επαφές φορολογουμένων - φορολογικής διοίκησης να γίνονται μέσω email ή τηλεφωνικά και εάν εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες του Δημοσίου, ο φορολογούμενος να γλιτώνει από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας με επίσκεψη μόνο σε έναν φορέα.

Στο πλαίσιο εξάλλου αυτό ο κ. Πιτσιλής υπογράμμισε ότι προωθεί και τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών, δίνοντας μάλιστα ως παράδειγμα το θέμα των προστίμων για τα τέλη κυκλοφορίας, που αποσκοπεί στο να βελτιωθεί ουσιαστικά η αποτελεσματικότητα των δημόσιων υπηρεσιών και της ΑΑΔΕ, ενώ θα διευκολύνει και τον πολίτη, καθώς για θέματα με εμπλεκόμενες πολλές υπηρεσίες του Δημοσίου θα απαιτείται μία μόνο επίσκεψη στο Δημόσιο από τον εμπλεκόμενο πολίτη.

Επίσης, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ εξέφρασε την ανησυχία που υπάρχει και στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, ότι αν αποτύχει η πάταξη της φοροδιαφυγής, ο νομοταγής πολίτης θα αναρωτηθεί γιατί πληρώνει φόρους. Ένας βασικός, άλλωστε, λόγος για τον οποίο, όπως επεσήμανε, η ΑΑΔΕ προχωρά στην ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων, τα οποία έχουν σημαντικό ρόλο στις διασταυρώσεις στοιχείων και σε άλλες εργασίες της φορολογικής διοίκησης, ενώ παράλληλα προχωρά η πρόσληψη στελεχών με κατάλληλες ικανότητες, που θα ολοκληρωθεί έως το 2018, με ταυτόχρονη ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πιτσιλάς τόνισε ότι η ΑΑΔΕ έχει καταφέρει να προχωρήσει σε μείωση του stock των επιστροφών κατά 50% τον μήνα Σεπτέμβριο, ενώ στοχεύει σύντομα να επανέλθει στις 90 ημέρες που προβλέπει η νομοθεσία

Εφημερίδα: "Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"

Κατεβάστε το άρθρο εδώ

Pin It
top