Συνεντεύξεις

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Όνομα:
Email:
Pin It

05/02/2018

loyketo se doy

Λουκέτο σε τουλάχιστον είκοσι Εφορίες στα αστικά κέντρα Αττικής, Θεσσαλονίκης και Πατρών προωθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Με στόχο τη δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας της φορολογικής διοίκησης αλλά και την αύξηση της αποτελεσματικότητάς της στο πεδίο του φορολογικού ελέγχου και της είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο αναμένεται εντός του 2018 να ξεκινήσει το σχετικό πρόγραμμα συγχωνεύσεων που θα αλλάξει τη γεωγραφία των φορολογικών υπηρεσιών στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ένα από τα βασικά κριτήρια για το αν θα συνεχίσει να λειτουργεί ή θα μπει λουκέτο σε μια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη ή την Πάτρα θα είναι το αν λειτουργούν σε αυτήν τμήματα Ελέγχου και Δικαστικού. Βέβαια, εκτός από το συγκεκριμένο κριτήριο θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο το αν μια εφορία που λειτουργεί σήμερα στεγάζεται σε ιδιόκτητο ή ενοικιαζόμενο κτήριο καθώς και γενικά η γεωγραφική της θέση και κατά πόσο εξυπηρετεί τους φορολογούμενους.

 

Από τις 40 εφορίες που λειτουργούν στην Αττική, διαθέτουν τμήματα Ελέγχου και Δικαστικού μόνο οι μισές, δηλαδή οι 20. Στη Θεσσαλονίκη από τις 11 εφορίες που λειτουργούν διαθέτουν τμήμα Ελέγχου και Δικαστικού οι 5 ενώ από τις δυο εφορίες που λειτουργούν στην Πάτρα διαθέτει αντίστοιχα τμήματα μόνο η μια εφορία.

 

Το βέβαιο είναι ότι αρκετές από τις εφορίες που δεν διαθέτουν τμήμα Ελέγχου και Δικαστικού θα κλείσουν και οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοί τους θα μεταφερθούν σε αυτές που σήμερα διαθέτουν Δικαστικά τμήματα και τμήματα Ελέγχου.

 

Το ότι η λειτουργία των δυο αυτών τμημάτων είναι σημαντική για τη συνέχιση της λειτουργίας τους συνδέεται με τη σημαντικότητά τους για τα φορολογικά έσοδα. Όσο περισσότερους ανθρώπινους και άλλους οικονομικούς πόρους διαθέτει ένα τμήμα Ελέγχου τόσο πιο αποτελεσματικό είναι στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

 

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα δικαστικά τμήματα τα οποία προχωρούν στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προκειμένου οι φορολογούμενοι που δεν πληρώνουν εγκαίρως τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, να πληρώσουν (π.χ. επιβολής κατασχέσεων, αναζήτηση περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων οφειλετών, πλειστηριασμοί).

 

Το λουκέτο στις εφορίες δεν αναμένεται να προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στις συναλλαγές των πολιτών –αφότου βέβαια ολοκληρωθεί επιτυχώς όλη η διαδικασία και ομαλοποιηθεί η λειτουργία τους καθώς το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών γίνεται πλέον με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του taxisnet. Ταλαιπωρία αναμένεται να προκύψει μόνο για τις συναλλαγές που εξακολουθούν να γίνονται χειρόγραφα, όπως για παράδειγμα οι συναλλαγές της φορολογίας Κεφαλαίου (μεταβιβάσεις ακινήτων κλπ) καθώς και οι συναλλαγές του Κώδικα (π.χ. ενάρξεις, παύσεις εργασιών).

 

Υπενθυμίζεται ότι ήδη την περίοδο 2012-2013 υλοποιήθηκε μεγάλο πρόγραμμα συγχώνευσης εφοριών όπου έκλεισαν περισσότερες από 100 εφορίες.

 

Πηγή:www.capital.gr

Pin It
top