ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ.

afisa gia ekloges yphresiakwn 2018 1

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Όνομα:
Email:
Pin It

11/04/2018

hlektronikh timologhsh 4

Σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή απάντησε η Α.Α.Δ.Ε. σχετικά με τα ηλεκτρονικά τιμολόγια και τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών στο taxisnet.

Οι ερωτήσεις ήταν αναλυτικά οι ακόλουθες:

1. Ποια η στόχευση και το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου για την εφαρμογή της πλήρους διασύνδεσης όλων των ταμειακών μηχανών με το Taxisnet; Σε ποιες δυσκολίες οφείλονται οι αναβολές και η καθυστέρηση της εφαρμογής του μέτρου της διασύνδεσης;

2. Υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό, το μέγεθος και τον κλάδο προέλευσης των επιχειρήσεων που εκδίδουν η ηλεκτρονικά τιμολόγια;

3. Ποιες οι προθέσεις και ο σχεδιασμός του Υπουργείου αναφορικά με την υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικού τιμολογίου νια συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων; Ποιο το χρονοδιάγραμμα επέκτασης της χρήσης του;

4. Υπάρχουν ή θα εκπονηθούν μελέτες για εξεύρεση των κριτηρίων εκείνων βάσει των οποίων θα μπορούσε να γίνει υποχρεωτικό το μέτρο σε συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων;

5. Υπάρχουν εκτιμήσεις για τις τεχνολογικές υποδομές, το μέγεθος του λογιστηρίου, το είδος και το κόστος της εκπαίδευσης των στελεχών που απαιτείται εκ μέρους των επιχειρήσεων για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού τιμολογίου;

6. Υπάρχουν εκτιμήσεις για το κατά πόσο και σε τι βαθμό η χρήση ηλεκτρονικού τιμολογίου θα βοηθούσε τους ελέγχους της φορολογικής διοίκησης και θα ενίσχυε τα φορολογικά έσοδα;

7. Η μηχανογράφηση του Υπουργείου μπορεί να διαχειριστεί τον όγκο πληροφοριών από την καταγραφή της έκδοσης των ηλεκτρονικών τιμολογίων και την διασταύρωσή τους;

8. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πληροφόρηση του Taxisnet με τα στοιχεία έκδοσης των ηλεκτρονικών τιμολογίων;

9. Χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες των ηλεκτρονικών τιμολογίων στην πραγματοποίηση φορολογικών ελέγχων; Υπάρχει λογισμικό που βοηθάει σε ιστούς του ελέγχους; Οι ελεγκτές και το ΚΕΜΕΕΠ έχουν τις απαραίτητες τεχνολογικές υποδομές για την πραγματοποίηση ελέγχων με βάση τα ηλεκτρονικά τιμολόγια;


Η Α.Α.Δ.Ε. με έγγραφό της τονίζει τα εξής σχετικά με τα ανωτέρω ερωτήματα:  

- Αναφορικά με την ηλεκτρονική τιμολόγηση, με τις διατάξεις των άρθρων 14 και του ν.4308/2014, οι οποίες είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες περί ηλεκτρονικής τιμολόγησης διατάξεις της Οδηγίας 2006/112/ΕΕ, ορίζεται η δυνατότητα των οντοτήτων να εκδίδουν τιμολόγια σε ηλεκτρονική μορφή και επιπλέον τίθενται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την έκδοση των ηλεκτρονικών τιμολογίων.
Συνεπώς, η ηλεκτρονική τιμολόγηση εφαρμόζεται ήδη στην έκδοση των παραστατικών πωλήσεων ως δυνατότητα επιλογής της οντότητας για τη μέθοδο έκδοσης των παραστατικών της, σε συμφωνία και με τα οριζόμενα στην Οδηγία 2006/112/ΕΕ.
Σημειώνεται ότι ειδικά όσον αφορά στην έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων στο πλαίσιο των δημόσιων συμβάσεων, επίκειται έως την 27η Νοεμβρίου 2018 η ενσωμάτωση των διατάξεων της Οδηγίας 2014/55/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, για την οποία έχει ήδη συσταθεί και συγκροτηθεί σχετική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

- Αναφορικά με τη διασύνδεση των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών με τις πληροφοριακές υποδομές της Α.Α.Δ.Ε., το ζήτημα αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων των παραγράφων 1 και 6 του άρθρου 20 του ν.3842/2010, όπως ισχύει, σχετικά με την υποχρέωση ηλεκτρονικής διαβίβασης των δεδομένων των εκδιδόμενων λογιστικών αρχείων - στοιχείων, ανεξαρτήτως της μεθόδου έκδοσης αυτών, σε βάση δεδομένων της Α.Α.Δ.Ε.

Σημειώνεται ότι η υλοποίηση του μέτρου βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας, κατά το μέρος αρμοδιότητας έκαστης συναρμόδιας υπηρεσίας, για την έκδοση σχετικής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών, μετά από πρόταση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., ως προς τον καθορισμό της έκτασης εφαρμογής, των εξαιρέσεων και των ειδικότερων υποχρεώσεων για την εφαρμογή του μέτρου αυτού, καθώς και Απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. ως προς τον καθορισμό της διαδικασίας και των τεχνικών προδιαγραφών για τη διαβίβαση, την ασφάλεια και την επεξεργασία των διαβιβαζόμενων δεδομένων.

- Προκειμένου να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική τιμολόγηση με αποδοτικό τρόπο και αποσκοπώντας στην μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, στο άρθρο 74 παράγραφος 2 του ν.4446/2016 προβλέπεται ότι: «Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζονται οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των Παρόχων Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης, καθώς και οι διαδικασίες ελέγχου των τιμολογίων και των στοιχείων λιανικής πώλησης που εκδίδονται και αυθεντικοποιούνται με την χρήση υπηρεσιών των Παρόχων Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης».

Με βάση τα ανωτέρω, οι συναρμόδιες υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. επεξεργάζονται την έκδοση της σχετικής κανονιστικής απόφασης.

- Αναφορικά με την διασύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών με βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ, είναι αντικείμενο κανονιστικής απόφασης που προβλέπεται από το άρθρο 69 ν.4446/2016, στο οποίο αναφέρεται ότι: «Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζονται η έκταση εφαρμογής και οι ειδικότερες υποχρεώσεις των φορολογουμένων της παραγράφου 1, οι εξαιρέσεις, η διαδικασία και οι τεχνικές προδιαγραφές για τη διαβίβαση, την ασφάλεια και την επεξεργασία των δεδομένων της παραγράφου 1, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα με τη διαβίβασή τους».

Σημειώνεται ότι η έκδοση της εν λόγω Απόφασης, βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας, κατά το μέρος αρμοδιότητας κάθε συναρμόδιας υπηρεσίας της Α.Α.Δ.Ε..

Στο πλαίσιο του έργου της διασύνδεσης ταμειακών μηχανών, η Α.Α.Δ.Ε. δέχεται πιλοτικά με αυτοματοποιημένη διαδικασία παραστατικά χονδρικής και λιανικής που εκδίδονται από εγκεκριμένους Φορολογικούς Ηλεκτρονικούς Μηχανισμούς (Φ.Η.Μ), καθώς και τις συνόψεις των εκδιδόμενων ηλεκτρονικών τιμολογίων. Ήδη από το Νοέμβριο του 2013 ο εξυπηρετητής δέχεται πιλοτικά δεδομένα συναλλαγών από 811 Φ.Η.Μ, οι οποίοι έχουν διαβιβάσει πάνω από 27.000.000 παραστατικά συναλλαγών χονδρικής και λιανικής, ενώ έχει επίσης δεχτεί πιλοτικά περί τα 100 ηλεκτρονικά παραστατικά από δυνητικούς παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

- Η Υπηρεσία μας, όταν οριστικοποιηθεί το προναφερθέν κανονιστικό πλαίσιο, είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα χρονοδιαγράμματα του Υπουργείου, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει το σύνολο των δράσεων που θα απαιτηθούν για νέα καθώς και υφιστάμενα πληροφορικά συστήματα που εξυπηρετούν τις φορολογικές διαδικασίες. Παράλληλα θα φροντίσει να παρέχει αυτοματοποιημένες διαδικασίες και εργαλεία που θα εξυπηρετήσουν το έργο του ελεγκτικού μηχανισμού.

Πηγή: www.taxheaven.gr 

Pin It
top