Συνεντεύξεις

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Όνομα:
Email:
Pin It

05/05/2018

expertise france 

Στα «χέρια» Γάλλων συμβούλων βρίσκεται όλο το πλαίσιο των μνημονιακών αλλά και μετα-μνημονιακών διαρθρωτικών ανατροπών στην ελληνική δημόσια διοίκηση.

Συγκεκριμένα, η γαλλική δημόσια εταιρεία Expertise France έχει ήδη βοηθήσει καθοριστικά την κυβέρνηση στη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την αξιολόγηση και την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Πλέον, η δράση της επεκτείνεται στην κωδικοποίηση της νομοθεσίας και την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών, καθώς και σε άλλα διάφορα πεδία του Δημοσίου που θα διαμορφώσουν το μετα-μνημονιακό πλαίσιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια εταιρεία, πέρα από την Ελλάδα, έχει δράσεις σε όλο τον κόσμο, από την Ουκρανία μέχρι την Τυνησία και την Αϊτή.

Η βοήθεια της εν λόγω εταιρείας προς την Ελλάδα δεν έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία».

Η επείγουσα ανάγκη βαθιών αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο καταδεικνύεται όχι μόνο στα μνημονιακά, αλλά και στα μετα-μνημονιακά πλαίσια, πρωτίστως από την Κομισιόν, αλλά και τον ΟΟΣΑ.

Αλλά και στην κυβέρνηση, όπως τονίζουν αρμόδια στελέχη της, συνδέουν άμεσα τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση με το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Ουσιαστικά, το Δημόσιο συνιστά πλέον το σημαντικότερο ίσως ζήτημα της μετα-μνημονιακής «εποπτείας», μετά το δημοσιονομικό μέτωπο και τις ιδιωτικοποιήσεις.

«Μήνυμα» Γιούνκερ και ΟΟΣΑ

Ο ίδιος ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, τόνισε από το βήμα του ελληνικού Κοινοβουλίου πως πρέπει να «ξεριζωθεί μια και έξω η διαφθορά».

Από κοντά και ο ΟΟΣΑ, στην τελευταία έκθεσή του για την Ελλάδα επισημαίνει πως πρέπει να υπάρξουν «παρεμβάσεις στη δημόσια διοίκηση», αλλά και «δικαστική μεταρρύθμιση», έτσι ώστε «η επίδοση της Ελλάδας αναφορικά με τον δείκτη ποιότητας του κράτους δικαίου να αυξηθεί στον μέσο όρο του ΟΟΣΑ το 2030».

Το «μήνυμα» της Κομισιόν και του ΟΟΣΑ, αν και με καθυστέρηση -δεδομένου ότι δεν φαίνεται να μπορούν να υλοποιηθούν έως τον Ιούνιο οι μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης σχετικά με την απολιτικοποίηση του Δημοσίου-, φαίνεται πως έχει φτάσει και στην Αθήνα.

Όπως δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο CNBC, δύο από τις τρεις μεταμνημονιακές προτεραιότητες της Ελλάδας πρέπει να είναι η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο δικαστικό σύστημα και η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

Συμφωνία Γεροδασίλη - Γάλλων

Σε αυτό το φόντο, εικοσαμελής ομάδα εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με Γάλλους συμβούλους.

Η επαφή αυτή γίνεται στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας στην οποία προχώρησε η αρμόδια υπουργός, κυρία Όλγα Γεροβασίλη, με τη γαλλική εταιρεία France Expertise υπό την αιγίδα της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS) της Κομισιόν.

Ο στόχος της συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας για την αμέσως επόμενη περίοδο είναι διπλός:

- Η κωδικοποίηση της ελληνικής νομοθεσίας

- Η απλούστευση διοικητικών διαδικασιών μέσω της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των υπηρεσιών

επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο δικαστικό σύστημα και η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης»

Ήδη οι Γάλλοι σύμβουλοι, σύμφωνα με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, έχουν συμβάλει στην αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης (σ.σ.: αξιολόγηση, κινητικότητα) και στη δραστική αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Τι είναι n Expertise France

Από τον Ιανουάριο του 2017 η Expertise France (E.F.) άνοιξε γραφείο στην Αθήνα, με σκοπό την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της στον τομέα της τεχνικής βοήθειας που παρέχει στην ελληνική κυβέρνηση. Δημόσιος φορέας, η Expertise France είναι ο γαλλικός οργανισμός διεθνούς τεχνικής συνεργασίας.

Ο οργανισμός συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση πριν από το 2017, και συγκεκριμένα από το 2013 (επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας), και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και τεχνική Βοήθεια για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στο πλαίσιο του προγράμματος Βοήθειας προς στην Ελλάδα που έθεσε η Ε.Ε. και η υπηρεσία στήριξης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (SRSS).

Δράση του οργανισμού στον κόσμο

Η E.F. έχει ως αποστολή τον σχεδίασμά και την εφαρμογή προγραμμάτων ενίσχυσης των δυνατοτήτων και κινητοποίησης της τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης, ενώ λειτουργεί και ως αρχικός φορέας κατάρτισης προγραμμάτων. Με όγκο δραστηριοτήτων 130 εκατ. ευρώ, με πάνω από 400 προγράμματα σε 80 χώρες και με 63.000 ημέρες εμπειρογνωμοσύνης τον χρόνο, εντάσσει τη δράση της στο πλαίσιο της πολιτικής αλληλεγγύης και της οικονομικής διπλωματίας της Γαλλίας.

 

Άρθρο: "Υπό γαλλική "εποπτεία" οι αλλαγές στο ελληνικό Δημόσιο."

Εφημερίδα: "ΚΕΦΑΛΑΙΟ"

Διαβάστε το άρθρo εδώ

Pin It
top