ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ.

afisa gia ekloges yphresiakwn 2018 1

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Όνομα:
Email:
Pin It

06/07/2018

peiragmenes tameiakes mhxanes

Νέα τερτίπια για μη έκδοση αποδείξεων ανακαλύπτουν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιούν την τρέχουσα θερινή τουριστική περίοδο. Η ευρηματικότητα των επιτήδειων, όπως λένε αρμόδια στελέχη, περισσεύει και οι ελεγκτές πρέπει να είναι ειδικά εκπαιδευμένοι προκειμένου να την εντοπίζουν και να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

 

Ας τις δούμε αναλυτικά:

 

- η "νόθευση” των φορολογικών μηχανισμών που διατηρεί μια επιχείρηση προκειμένου να μην εκδίδονται οι προβλεπόμενες αποδείξεις και να μην καταγράφονται τα πραγματικά έσοδα. Μια πρακτική που έχει εντοπισθεί τελευταία είναι αυτή της καταγραφής σε ηλεκτρονική μορφή των αποδείξεων αλλά η μη έκδοσή τους από την εκτυπωτική μηχανή που είναι συνδεδεμένη με τον φορολογικό μηχανισμό. Στο τέλος της ημέρας η επιχείρηση προχωρά στη διαγραφή των αποδείξεων που έχουν καταχωρηθεί και έτσι δεν καταγράφονται στη φορολογική μνήμη. Στην περίπτωση, όμως, που στην επιχείρηση εμφανιστούν ελεγκτές τότε πατιέται το λεγόμενο "κουμπί πανικού” και εκδίδονται μαζικά αποδείξεις, οι οποίες μάλιστα φέρουν και ώρα έκδοσης προγενέστερη του ελέγχου. Έτσι, υπάρχει το επιχείρημα προς τους ελεγκτές ότι οι αποδείξεις έχουν εκδοθεί κανονικά. Έγκειται στην παρατηρητικότητα και την εμπειρία του ελεγκτή η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης "πρακτικής”

 

- η έκδοση ενός δελτίου το οποίο μοιάζει με απόδειξη αλλά ουσιαστικά δεν είναι. Στις περιπτώσεις αυτές τοποθετείται στο τραπέζι του πελάτη το συγκεκριμένο δελτίο και εφόσον ο πελάτης πληρώσει με μετρητά δεν εκδίδεται η προβλεπόμενη απόδειξη. Αν όμως ζητήσει να πληρώσει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα τότε εκδίδεται κανονικά η απόδειξη από την ταμειακή μηχανή

 

- η προμήθεια και εγκατάσταση και δεύτερης, αλλά κρυφής, συσκευής ηλεκτρονικών χρεώσεων POS η οποία, όμως, είναι συνδεδεμένη με τραπεζικό λογαριασμό του εξωτερικού και κυρίως της Βουλγαρίας. Η επιχείρηση χρησιμοποιεί κανονικά την ελληνική συσκευή χρεώσεων POS και εκδίδει αποδείξεις. Σε πολλές περιπτώσεις που βεβαιώνονται οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ότι οι πελάτες δεν είναι καλυμμένοι ελεγκτές, εμφανίζουν το "ξένο” POS και πραγματοποιούν την είσπραξη. Με δεδομένο ότι η συναλλαγή δεν καταγράφεται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, δεν εκδίδεται και η προβλεπόμενη απόδειξη από την ταμειακή μηχανή.

 

- η χρήση ταμειακών μηχανών που είναι μεν δηλωμένες κανονικά, αλλά ανήκουν σε επιχειρήσεις οι οποίες στην ουσία έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους χωρίς να έχει δηλωθεί η διακοπή. Εκδίδονται κανονικά οι αποδείξεις, καταγράφονται τα έσοδα στην ταμειακή αλλά δεν δηλώνονται από κανέναν διότι η επιχείρηση στην οποία ανήκουν οι ταμειακές είναι πλέον άφαντη.

 

Πηγή: www.capital.gr

Pin It
top