28ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

29 synedrio poy doy

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2021

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/10 ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

dake yphresiaka aade 2021

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

                                                

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛEΣΜΑΤΑ

                                                 

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Pin It

30/08/2018

foroi katasxeseis

Μπορεί η χώρα να μην βρίσκεται πλέον επισήμως σε πρόγραμμα στήριξης, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η καθημερινότητα και η πραγματικότητα για τους φορολογούμενους θα αλλάξει άρδην προς το καλύτερο. Οι ληστρικοί φορολογικοί συντελεστές παραμένουν, το καθεστώς υπερφορολόγησης καλά κρατεί και πολλοί είναι αυτοί που εξακολουθούν και θα εξακολουθήσουν να μην μπορούν να πληρώσουν στην ώρα τους τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

 

Ένα από τα αποτελέσματα του μνημονίου ήταν και η κατακόρυφη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της φορολογικής διοίκησης στο να μπορεί να εισπράττει από μεγάλο αριθμό φορολογούμενων που δεν πληρώνουν. Τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης αυστηροποιήθηκαν και αυτοματοποιήθηκαν και έτσι πολλοί φορολογούμενοι ζουν πλέον υπό το βάρος της εφορίας στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και στα εισοδήματά τους γενικότερα.

 

Χαρακτηριστικό της υπέρμετρης αύξησης της φορολογίας αλλά και της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας της φορολογικής διοίκησης στη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης είναι τα σχετικά στατιστικά στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Το 2015 οι φορολογούμενοι που βρίσκονταν υπό το βάρος μέτρων αναγκαστικής είσπραξης ήταν 695.074. Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους ο αριθμός αυτός είχε εκτοξευθεί στους 1.137.235 φορολογούμενους, καταγράφοντας μια αύξηση της τάξης των 442.161 ή περίπου 64%.

 

Και μπορεί, όπως αναφέρθηκε, το μνημόνιο να ολοκληρώθηκε, όμως η επίπτωση της υπερφορολόγησης που επελέγη από την κυβέρνηση ως κύριο συστατικό του θα συνεχίσει να επιδρά επάνω στο σώμα της οικονομίας και τους φορολογούμενους. Ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων εναντίον των οποίων η ΑΑΔΕ έχει το δικαίωμα να λάβει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ανέρχεται σε 1.694.042. Αυτό σημαίνει ότι μέτρα αναγκαστικής είσπραξης έχουν ληφθεί εναντίον του 67% των οφειλετών. Υπάρχουν τα περιθώρια και οι μηχανισμοί προκειμένου να βρίσκονται υπό το βάρος μέτρων αναγκαστικής είσπραξης το 100%, δηλαδή επιπλέον 556.807 φορολογούμενοι.

 

Το πιο συνηθισμένο μέτρο αναγκαστικής είσπραξης που λαμβάνει η ΑΑΔΕ είναι η έκδοση κατασχετηρίου για τα υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών του οφειλέτη, ενώ ακολουθεί σε συχνότητα η κατάσχεση εισοδημάτων στα χέρια τρίτων, όπως είναι η κατάσχεση ενοικίων στα χέρια του ενοικιαστή. Το λιγότερο διαδεδομένο μέτρο είναι αυτό της αναγκαστικής εκποίησης ακινήτων του οφειλέτη μέσω πλειστηριασμού.

 

www.capital.gr

Pin It
top