Συνεντεύξεις

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Όνομα:
Email:
Pin It

 

syllogos eforiakvn eythnes

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνεται η έκδοση εντολών ελέγχου για υποθέσεις οι οποίες παραγράφονται στο τέλος του έτους (μεταξύ των οποίων και υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ). Και προκύπτουν 10 βασικά ερωτήματα:

1. Για ποιο λόγο η ΑΑΔΕ κρατούσε στα συρτάρια της αυτές τις υποθέσεις και τις αναθέτει σήμερα σε ελεγκτές, όταν γνωρίζει ότι πρακτικά είναι δύσκολο έως αδύνατο να ελεγχθούν μέχρι το τέλος του έτους όταν και παραγράφονται;

2. Ποια θα είναι η εξέλιξη των υποθέσεων που οι ελεγκτές δουλεύουν αυτή τη στιγμή  και οι οποίες είναι σε τελικό στάδιο βεβαίωσης φόρων;

3. Ποιος ο λόγος της δεύτερης προτεραιοποίησης υποθέσεων στην εκπνοή του χρόνου;

4. Υπάρχει λογική όταν η ΑΑΔΕ ακολουθεί την ίδια ακριβώς τακτική που ακολούθησε και την περσινή χρονιά, που ευτυχώς η παραγραφή των τότε υποθέσεων απεφεύχθη την τελευταία στιγμή με την παράταση παραγραφής, κάτι που δεν προβλέπεται για φέτος;

5. Ποιοι είναι οι λόγοι που χρεώνουν σε συναδέλφους υποθέσεις, όταν αυτοί έχουν ήδη στα χέρια τους δεκάδες άλλες σοβαρές υποθέσεις και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος για τον έλεγχό τους;

6. Με ποιο δικαίωμα η ηγεσία της ΑΑΔΕ θέτει με εκβιαστικό τρόπο το δίλημμα στους συναδέλφους είτε της παραγραφής των υποθέσεων στα χέρια τους, είτε το άμεσο κλείσιμό τους;

7. Δεν μπορεί να γίνει κατανοητό ότι τέτοιες λογικές είναι εις βάρος της ποιότητας του ελέγχου, με μεγάλο κίνδυνο να αδικηθεί το  Δημόσιο και με μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί εκτεθειμένος ο ελεγκτής;

8. Μήπως τελικά η Πολιτική Ηγεσία «επένδυσε» στην εδώ και καιρό αναμενόμενη απόφαση του ΣΤΕ και στην προοπτική παραγραφής και της λίστας Λαγκάρντ, κάτι που τελικά δεν προβλέπεται στην απόφαση και μεταφέρει πλέον την ευθύνη στους ελεγκτές;

9. Θα αναλάβουν, η Πολιτική Ηγεσία και η ηγεσία της ΑΑΔΕ, τις ευθύνες τους για το γεγονός ότι εδώ και έναν χρόνο, δεδομένων των αποφάσεων του ΣΤΕ,  με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους οδήγησαν τα πράγματα σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια και την παραγραφή χιλιάδων υποθέσεων (μεταξύ των οποίων και της λίστας Λαγκάρντ) προ των πυλών;

10. Γιατί διανέμονται τώρα, σε αυτήν την χρονική στιγμή, όλες οι υποθέσεις του ΣΔΟΕ όταν γνωρίζουν ότι δεν επαρκεί ο χρόνος για να ελεγχθούν και η παραγραφή τους είναι σχεδόν βέβαιη ενώ πολλές εξ αυτών είναι ήδη παραγεγραμμένες;

Είναι προφανές ότι η αγωνία της ηγεσίας της ΑΑΔΕ δεν είναι ο έλεγχος των υποθέσεων και της λίστας Λαγκάρντ (θα είχαν δρομολογήσει άλλωστε τις διαδικασίες νωρίτερα), αλλά η «διαχείριση» της κατάστασης και η μεταφορά των ευθυνών στους εργαζόμενους.

Δεδομένες, επίσης, είναι και οι ευθύνες της Πολιτικής Ηγεσίας, η οποία ενώ φέρνει βαρύ φορολογικό φορτίο για το 2018 και με νέα αντιλαϊκά μέτρα (όπως την μείωση του αφορολόγητου, την μείωση των συντάξεων κ.λπ.) σιωπά μπροστά στον βέβαιο κίνδυνο παραγραφής χιλιάδων υποθέσεων, επιχειρώντας ανεπιτυχώς να κρυφτεί πίσω απ’ την δήθεν αυτονομία της ΑΑΔΕ, που η ίδια όμως έφερε στη Βουλή. Ας μην ξεχνούμε ότι την ευθύνη της ψήφισης των Νόμων έχει η πολιτική ηγεσία.

  • Οι εργαζόμενοι όμως δεν θα γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα για τα όσα τραγικά και απαράδεκτα λαμβάνουν χώρα στις Υπηρεσίες μας.
  • Οι ευθύνες της Πολιτικής Ηγεσίας και της ΑΑΔΕ είναι εγκληματικές και θα αναδειχθούν -  αποδοθούν με κάθε πρόσφορο τρόπο.
  • Επιβάλλεται η άμεση τροποποίηση του Νόμου περί ποινικής και αστικής ευθύνης των Ελεγκτών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

             Ο Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης                                 Δημήτριος Μέρκος

Κατεβάστε και εκτυπώστε το δελτίο τύπου του συλλόγου Αττικής & Κυκλάδων εδώ

Pin It
top