ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ.

afisa gia ekloges yphresiakwn 2018 1

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Όνομα:
Email:
Pin It

06/02/2019

poedoy

Αθήνα 6.2.2019

                                                                                                        Αρ. Πρωτ.: 1417

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ

 

 

1. Δημοσιογραφικές και άλλες πληροφορίες από την σύγκλιση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Την Παρασκευή, 1η Φεβρουαρίου 2019, συγκλήθηκε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να κρίνει επί της συνταγματικότητας της ολοσχερούς κατάργησης του επιδόματος αδείας και των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων και εργαζόμενων με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που διαβάσαμε σε πληθώρα site, αλλά και από όσους παρευρέθηκαν στην αίθουσα του ΣτΕ την 1.2.2019, οι πληρεξούσιοι του Ελληνικού δημοσίου υποστήριξαν ότι, η εφαρμογή του μέτρου της περικοπής δώρων και επιδόματος αδείας ήταν απολύτως επιβεβλημένη κατά το χρόνο που αυτή αποφασίστηκε, υπήρξε πρόσφορη για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα μας και δικαιολογείται πλήρως από τις απαιτήσεις της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Περαιτέρω το Ελληνικό δημόσιο επικαλέστηκε πληθώρα στατιστικών εκθέσεων που αφορούν στα μισθολογικά μεγέθη των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα. Οι πληρεξούσιοι του Ελληνικού δημοσίου συνέκριναν στατιστικά μεγέθη, όπως ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, με τις αντίστοιχα μεγέθη και τις εν γένει συνθήκες που επικρατούν στον δημόσιο τομέα, επιχειρώντας να αναδείξουν το γεγονός ότι, οι συνθήκες εργασίας στο δημόσιο τομέα είναι συνολικά και σε όλους τους τομείς καλύτερες συγκριτικά με αυτές που επικρατούν στον ιδιωτικό τομέα. Εξάλλου, από την πλευρά του Ελληνικού δημοσίου τονίστηκε ιδιαίτερα ο κίνδυνος πρόκλησης σοβαρής δημοσιονομικής επιβάρυνσης πολλών δις Ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό στην περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας κηρύξει αντισυνταγματική την κατάργηση των ανωτέρω παροχών.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι, από την πλευρά των προσφευγόντων υπήρξε η εκτίμηση ότι, σε περίπτωση που το Δικαστήριο κρίνει ως αντισυνταγματικές τις περικοπές, η καταβολή των αξιώσεων στους δικαιούχους δεν θα είναι άμεση, αλλά θα εκπληρωθεί σε βάθος χρόνου, γεγονός που θα μετριάσει τις δημοσιονομικές συνέπειες για τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

2. Γιατί δεν δίνονται τα αναδρομικά με πολιτική απόφαση και η κυβέρνηση στέλνει χιλιάδες Δ.Υ. στα δικαστήρια;

Παρά το γεγονός ότι η ΑΔΕΔΥ το έχει ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο εδώ και 2,5 μήνες, από την πλευρά του το αρνήθηκε για δημοσιονομικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση η ΑΔΕΔΥ θα επιμείνει να δοθεί λύση με πολιτική απόφαση, όπως έγινε με τους ένστολους.

 

3. Γιατί δεν προσφεύγουν η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ-ΔΟΥ, οι ΣΥΛΛΟΓΟΙ;

Γιατί εκ του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνει συλλογική προσφυγή. Οι προσφυγές είναι πάντα ατομικές. Απλά υπάρχει η δυνατότητα να ομοδικήσουν ανά 50 ομοειδείς αιτήσεις, κάτι που μειώνει το κόστος.

 

4. Μέχρι πότε υπάρχει περιθώριο δικαστικής προσφυγής;

Μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ. Η δημοσίευση των αποφάσεων του ΣτΕ παίρνει συνήθως 5 έως 6 μήνες. Για λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας η νομική σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ προτείνει μέχρι 15 ή 30 Μαρτίου να γίνουν οι προσφυγές. Επίσης, αν κρίνουμε από την ταχύτητα με την οποία προσδιορίστηκε η δίκη στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ του ΣτΕ φαίνεται ότι ο χρόνος δημοσίευσης θα είναι συντομότερος και εντός των πλαισίων που η νομική γνωμοδότηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προσδιόρισε.

Η άποψη του κ. Καρούζου, εργατολόγου και νομικού συμβούλου της ΠΟΕ ΔΟΥ, είναι: « Όσοι αποφασίσουν να προσφύγουν -με όποιον δικηγόρο επιλέξει ο καθένας- πρέπει να το κάνουν πολύ σύντομα (μέσα στις επόμενες 5-6 ημέρες), γιατί δεν είναι καθόλου απίθανο, στην περίπτωση που η απόφαση κρίνει αντισυνταγματική την περικοπή και προβλέπει και την καταβολή των αναδρομικών, να καθαρογραφτεί πολύ σύντομα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος για την κατάθεση αγωγών στα αρμόδια πρωτοδικεία από όσους ενδιαφέρονται να το πράξουν. Ασφαλώς, αν η απόφαση του ΣτΕ είναι αρνητική για το σύνολο των ΔΥ, η αγωγή μας δεν θα έχει κανένα νόημα».

 

5. Δεν έχουν καθολική ισχύ οι αποφάσεις του ΣτΕ;

Έχουν για το από εδώ και πέρα (δηλ. από την έκδοση της απόφασης και έπειτα). Για τα αναδρομικά, δυστυχώς, υπάρχουν δύο αποφάσεις του ΣτΕ του ‘14 και του ‘15 που λένε ότι δεν έχουν αναδρομική ισχύ, παρά μόνο για όσους έχουν ασκήσει ένδικα μέσα. Γι’ αυτό γίνεται λόγος για δικαστικές προσφυγές. Μόνο για τα αναδρομικά.

 

6. Μπορεί η κυβέρνηση να μην εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ;

Συνταγματικά όχι. Αν η απόφαση κρίνει την περικοπή των δώρων αντισυνταγματική, είναι υποχρεωμένη να επανανομοθετήσει τα δώρα (και ίσως να δώσει τα αναδρομικά). Δηλαδή υπάρχει και η περίπτωση να κριθεί η περικοπή αντισυνταγματική αλλά να μην δοθούν τα αναδρομικά για λόγους μεγάλου δημοσιονομικού κόστους (Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εκτιμά το κόστος της καταβολής των αναδρομικών στους εν ενεργεία ΔΥ σε 3,9δις).

 

7. Πόσα χρήματα αντιστοιχούν στον κάθε συνάδελφο αν δικαιωθεί;

Αν γίνει δεκτή η προσφυγή για παραγραφή στην 5ετία,από το 2013 μέχρι και το 2018 είναι 6000 ευρώ.(1000 ευρώ κατ' έτος).
Αν δεν γίνει δεκτή η 5ετία τότε μιλούμε για τρία χρόνια δηλαδή 3000 ευρώ. Το 2017, το 2018, καθώς και το 2016 για όσους βέβαια διέκοψαν την παραγραφή με την κατάθεση αιτήσεων στις 31.12 2018.

 

8. Η ΠΟΕ-ΔΟΥ προτείνει ή όχι την προσφυγή στα δικαστήρια;

Το αν θα προσφύγει δικαστικά κάποιος αποτελεί προσωπική του υπόθεση. Τα συνδικαλιστικά όργανα απλά ενημερώνουν για να γνωρίζουν οι πάντες τι ισχύει σε κάθε περίπτωση και αναλόγως ο καθένας να αποφασίσει. Σε περίπτωση που οι υπάλληλοι αποφασίσουν να ασκήσουν προσφυγές, η ΠΟΕ-ΔΟΥ τους προτείνει να λάβουν διευκρινήσεις από τα δικηγόρους στους οποίους θα απευθυνθούν σχετικά με τις αμοιβές που ζητούν και τις υπηρεσίες που θα τους παρασχεθούν (τι περιλαμβάνουν, αν θα προκύψουν χρεώσεις στο μέλλον, τι θα γίνει αν δεν προλάβουν να καταθέσουν την αγωγή πριν την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ κλπ).

Η ΠΟΕ ΔΟΥ καλεί την κυβέρνηση να λύσει το θέμα με πολιτική απόφαση ώστε να μην οδηγηθούν χιλιάδες Δ.Υ. στα δικαστήρια.

 

9. Ποιο δικηγόρο προτείνει η ΠΟΕ-ΔΟΥ;

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ δεν προτείνει απολύτως κανένα δικηγόρο για ευνόητους λόγους. Όπως δεν προτείνει την προσφυγή ή μη στα δικαστήρια. Σε έναν κλάδο σαν το δικό μας δεν χρειάζονται τέτοιου είδους υποδείξεις.

Σας γνωστοποιούμε λοιπόν ότι τα παραπάνω αποτελούν ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της 5ης Φεβρουαρίου 2019. Συγχρόνως αποφασίσθηκε η διαβίβαση όλων των προσφορών των δικηγορικών γραφείων που έχουν έρθει στα γραφεία της Ομοσπονδίας σε όλους τους Συλλόγους- μέλη της ΠΟΕ ΔΟΥ. Επίσης, οι κατά τόπους Σύλλογοι, μπορούν να πάρουν προσφορές από Δικηγόρους της περιοχής τους.

Η απόφαση για άσκηση προσφυγής καθώς και η επιλογή δικηγορικού γραφείου είναι αποκλειστική υπόθεση του καθενός και της καθεμιάς.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

             ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ                                     ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε το ενημρωτικό σημείωμα της ΠΟΕ - ΔΟΥ εδώ

Pin It
top