28ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

29 synedrio poy doy

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2021

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/10 ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

dake yphresiaka aade 2021

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

                                                

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛEΣΜΑΤΑ

                                                 

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Ανακοινώσεις ΔΑΚΕ

anakoinvsh dake 4.3.2024

Αθήνα, 4-3-2024

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο κλάδος μας βρίσκεται σε μια δύσκολη συγκυρία με πρωτόγνωρες οργανωτικές αλλαγές που συντελούνται κυρίως στην ΑΑΔΕ με επίκεντρο την Αττική και την Θεσσαλονίκη, αλλά και στο ΣΔΟΕ και τις Κτηματικές.

Στην ΑΑΔΕ, η δημιουργία του ΚΕ.Β.ΕΙΣ Αττικής που ξεκίνησε να λειτουργεί πλήρως τον περασμένο Νοέμβριο ,έχει επιφέρει πολλά προβλήματα και δυσλειτουργίες, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση των εργαζομένων αφενός από την ταλαιπωρία που υφίστανται λόγω της δύσκολης προσβασιμότητας στην περιοχή που βρίσκεται η υπηρεσία και αφετέρου από το δυσμενές εργασιακό περιβάλλον. Τα χιλιάδες αιτήματα που εκκρεμούν, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση και την ελλιπή ψηφιοποίηση, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα εκρηκτικό με την κατάσταση να μην είναι διαχειρίσιμη, με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης.

Η ΔΑΚΕ είχε εκφράσει την αντίθεση της στις οργανωτικές αλλαγές που έγιναν και προγραμματίζονται βεβιασμένα, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό και χωρίς τις κατάλληλες υποδομές. Για αυτούς τους λόγους έχουμε ζητήσει να σταματήσουν οι κεντρικοποιήσεις υπηρεσιών και να μην γίνουν τα ΚΕ.ΦΟ.Κ. – ΚΕ.ΦΟ.Δ.Ε. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που έχουν ανακοινωθεί για τους επόμενους μήνες .

Δυστυχώς όμως παρ' όλες τις προσπάθειες που καταβάλουμε, η διοίκηση της ΑΑΔΕ προχωρά στις οργανωτικές αλλαγές και επειδή όταν εξαντλείται ο διάλογος το έσχατο μέσο αντίδρασης των εργαζομένων είναι η απεργία, ψηφίσαμε υπέρ και συμμετείχαμε δυναμικά στην απεργία της 24ης Ιανουαρίου, παρότι διαφωνήσαμε με κάποια επιμέρους θέματα που μπήκαν στο διεκδικητικό πλαίσιο, όπως για παράδειγμα η διεκδίκηση της προσωπικής διαφοράς για όλους .

Αποδεικνύεται όμως πανηγυρικά, ότι η ΔΑΚΕ είναι η μόνη παράταξη που στήριξε εξαρχής και συνεχίζει να υποστηρίζει απόλυτα το ειδικό μισθολόγιο της ΑΑΔΕ, το οποίο οδήγησε σε αυξήσεις στο σύνολο των συναδέλφων και αποτελεί το βασικό μέσο και για επιπλέον διεκδικήσεις. Αυτό το εκφράσαμε ξεκάθαρα, όταν καταγγείλαμε την ΑΚΕ που διεκδικεί να δοθεί η προσωπική διαφορά ακόμη και σε όσους έχουν πάρει με το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ αυξήσεις μεγαλύτερες από την προσωπική διαφορά, με το σκεπτικό να την χρησιμοποιήσουν για να κάνουν μετάταξη σε άλλο υπουργείο, την ίδια στιγμή που ζητάμε ενίσχυση των Υπηρεσιών μας με προσωπικό.

Επιπλέον, είναι υποκριτικό και ξεδιάντροπο, οι αριστερές παρατάξεις να προτρέπουν τους συναδέλφους να κάνουν απεργία - αποχή από την αξιολόγηση, όταν ακόμα ψάχνουμε ένα στέλεχος τους που έχει επιλέξει να απέχει από την αξιολόγηση και να έχει επιστρέψει στο προηγούμενο μισθολογικό καθεστώς !

Εντύπωση έχει προκαλέσει και η στάση της ΔΗΣΥΕ που παρότι έχει τοποθετηθεί υπέρ του ειδικού μισθολογίου ,με διάφορες παλινωδίες συμφώνησε να μπει στο διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας η απόδοση της προσωπικής διαφοράς σε όλους, κάτι που σαφώς υποδηλώνει ότι ενόψει των συνδικαλιστικών εκλογών κάποιοι θα λαϊκίζουν για να επιβιώσουν.

Σε κάθε περίπτωση έχει πλέον αποδειχθεί στην πράξη ότι το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ έχει ωφελήσει οικονομικά την συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου και με καθοριστική συμβολή της παράταξης μας ελάχιστα είναι πλέον τα περιγράμματα που βρίσκονται κάτω απο τα 600 €. Με παρεμβάσεις μας, αυξήθηκαν σε 600€ τα περιγράμματα των γραμματειών ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ, ΔΕΔ, ΔΕΣΥΠ, ΕΜΕΙΣ όπως και στους ταμίες που εκτελούν καθήκοντα του ταμείου παρακαταθηκών.

Με εισήγηση της ΔΑΚΕ, που υιοθετήθηκε και από την ΔΗΣΥΕ έγινε δεκτό από την Διοίκηση, να μειωθεί ο χρόνος παραμονής στο περίγραμμα του βοηθού ελεγκτή από 3 έτη σε 2 (αναμένεται εντός του επόμενου διαστήματος η έκδοση της σχετικής απόφασης). Παρότι στην κανονιστική για την επιλογή στις θέσεις ειδικής βαρύτητας έγιναν δεκτά κάποια από τα αιτήματα μας, δυστυχώς η εμπειρία των υπαλλήλων που συμμετέχουν στους προληπτικούς ελέγχους δεν μοριοδοτήθηκε όπως είχαμε προτείνει. Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί κατάφωρη αδικία και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την πλήρη αποκατάσταση αυτών των συναδέλφων.

Με παρέμβαση των εκπροσώπων μας στο υπηρεσιακό συμβούλιο δεν καταλογίστηκαν αναδρομικά και δεν αναγκάστηκαν να επιστρέψουν χρήματα οι νέες μητέρες που έκαναν χρήση της άδειας μητρότητας, ύστερα από την ακατανόητη απόφαση της Διοίκησης, ότι ο χρόνος αυτός δεν προσμετράται ως εμπειρία, αντίθετα σε όλες τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για ενίσχυση της οικογένειας. Με πρωτοβουλίες μας, που περιλαμβάνουν και παρεμβάσεις στην πολιτική ηγεσία αγωνιζόμαστε για διόρθωση της κανονιστικής της ΑΑΔΕ, προκειμένου να συνυπολογίζεται ο χρόνος της άδειας ανατροφής τέκνου στην απόκτηση του περιγράμματος του έμπειρου υπαλλήλου.

Με παρέμβαση της ΔΑΚΕ στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών ζητήσαμε την επέκταση της τηλεργασίας στο δημόσιο σε περισσότερες ημέρες και σε όλη την διάρκεια του έτους, με διόρθωση της τελευταίας σχετικής απόφασης και θεωρούμε απαράδεκτη την πρόταση της ΑΚΕ να καταγγελθεί το καθεστώς της τηλεργασίας στην επιθεώρηση εργασίας, όταν είναι ξεκάθαρα δυνητική και μια μεγάλη μερίδα των συναδέλφων την επιθυμεί.

Ξανά με πρόταση της ΔΑΚΕ, αποφασίστηκε να μοιραστεί στους συναδέλφους του ΚΕΒΕΙΣ έγγραφο προς υπογραφή με το οποίο θα δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία ευθύνη για τυχόν παραγραφές ή παραλείψεις που θα συμβούν λόγω της κατάστασης και ότι όλη η ευθύνη θα βαρύνει την διοίκηση. Έτσι οι συνάδελφοι θα έχουν εξασκήσει το δικαίωμα που προβλέπεται από τον υπαλληλικό κώδικα (παρ. 4 του άρθρου 25 του ν.3528/2007).

Τέλος, με ολοκληρωμένη πρόταση της ΔΑΚΕ στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΟΙΚ., που θα περιλαμβάνει το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου και τα αιτήματα μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, πιστοί στις αρχές και τις αξίες της ΔΑΚΕ που διακρίνεται από συνέπεια ,σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου κόντρα στον συνδικαλισμό του λαϊκισμού ,του δογματισμού και των κομματικών συμφερόντων.

Έτσι διεκδικούμε:

  • Έξοδα κίνησης για όλους τους υπαλλήλους και αύξηση των αποζημιώσεων στους προληπτικούς ελέγχους
  • Αύξηση του bonus με ενεργοποίηση του άρθρου 18 του ιδρυτικού νόμου της ΑΑΔΕ όταν υπάρχει υπερεπίτευξη των στόχων, όπως έχει συμβεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια.
  • Προσλήψεις προσωπικού σε ΑΑΔΕ, ΣΔΟΕ και Κτηματικές και δικαίωση των επιλαχόντων της 1Γ του τελευταίου γραπτού διαγωνισμού της ΑΑΔΕ.
  • Άμεση εφαρμογή ειδικού μισθολογίου σε ΣΔΟΕ και Κτηματικές με την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις αποδοχές τους και επαναφορά των δώρων. Μέχρι την εφαρμογή του να δοθεί ελεγκτικό επίδομα στις Υπηρεσίες αυτές.
  • Αναβάθμιση του ΣΔΟΕ με την επαναφορά φορολογικών αντικειμένων, ελεύθερη μετακίνηση από το ΣΔΟΕ προς την ΑΑΔΕ και το αντίστροφο. Η πολιτική ηγεσία θα πρέπει άμεσα να γνωστοποιήσει το σχέδιο της για την λειτουργία του ΣΔΟΕ.
  • Διαβούλευση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τις Κτηματικές Υπηρεσίες, για την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών τους με τους εργαζομένους σε αυτές.

 

dake anakoinvsh 12.10.2023

Αθήνα, 12 -10-2023


«Οι θέσεις της ΔΑΚΕ Εφοριακών για το μέλλον των Υπηρεσιών μας και του κλάδου»


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,


Η ΔΑΚΕ εφοριακών είναι η μόνη παράταξη, που διαχρονικά χαρακτηρίζεται τόσο από συνέπεια και σταθερότητα στις θέσεις και τις επιλογές της όσο και για την προτεραιότητα που θέτει στην προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου.


Με γνώμονα αυτές τις αρχές υποστηρίξαμε την θέσπιση του ειδικού μισθολογίου της ΑΑΔΕ, το οποίο σήμερα αποτελεί σημαντικό κίνητρο για την προσέλκυση υποψηφίων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και διεκδίκηση από άλλες δημόσιες υπηρεσίες, για αυτό ζητάμε την εφαρμογή του και στο υπόλοιπο Υπουργείο Οικονομικών.


Για την αναδιοργάνωση που συντελείται στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, κατανοούμε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών μας και την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή με τις ανάλογες μεταρρυθμίσεις, όμως εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι οι ΔΟΥ πρέπει και επιβάλλεται να παραμείνουν το κύτταρο της φορολογικής αρχής με όλες τις υφιστάμενες αρμοδιότητες, αλλά και με την ενίσχυση τους με διασταυρωτικούς και προληπτικούς ελέγχους. Επίσης προτείνουμε να αναλάβουν μέρος των επιστροφών εισοδήματος και ΦΠΑ μέχρι ενός ποσού, αρμοδιότητα που ανήκει στα ΕΛΚΕ, προκειμένου να αποφορτισθούν από τον μεγάλο όγκο εργασίας και να επικεντρωθούν στο κύριο αντικείμενο τους που είναι η διενέργεια τακτικών ελέγχων. Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα ΕΛ.ΚΕ., με τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό υποθέσεων ανά ελεγκτή, οφείλει να αντιμετωπιστεί άμεσα από την Διοίκηση με την μείωση του συνολικού ποσοτικού στόχου των υποθέσεων της ΑΑΔΕ.


Δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση την υποβάθμιση των ΔΟΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με συνοπτικές διαδικασίες σύμφωνα με όσα έχουν προαναγγελθεί σε σχετικό δελτίο τύπου της ΑΑΔΕ. Είναι δεδομένο ότι στην παρούσα φάση, όπου η ψηφιοποίηση των Υπηρεσιών μας απέχει ουσιαστικά απο το επιθυμητό επίπεδο, δεν μπορεί να προχωρήσει καμία συζήτηση για την λειτουργία των ΚΕ.ΦΟ.Κ. και των ΚΕ.ΦΟ.Δ.Ε., ο σχεδιασμός των οποίων πρέπει να παγώσει και να επανεξεταστεί με βάση την λειτουργία ισχυρών Δ.Ο.Υ. σε ολόκληρη την επικράτεια. Η θέση της ΔΑΚΕ είναι κατηγορηματική ότι στην περιφέρεια, δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση στην υφιστάμενη δομή των υπηρεσιών.


Για τα ΚΕ.Β.ΕΙΣ., η ΔΑΚΕ έχει καταθέσει τις αντιρρήσεις της στον τρόπο που υλοποιήθηκε η νέα αυτή υπηρεσία,όπως έχουν εκφραστεί μέσα από την σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ. Ακόμη και για την επιλογή του κτιρίου στην Αθήνα είχαμε συγκεκριμένη πρόταση την οποία η διοίκηση προς το παρόν δεν έχει κάνει δεκτή και επέλεξε να στεγάσει το ΚΕΒΕΙΣ Αττικής σε κτίριο με δύσκολη προσβασιμότητα. Θα εξακολουθήσουμε να ζητάμε την μεταστέγαση σε κατάλληλο κτίριο αλλά και την με όποιο τρόπο διευκόλυνση στις μετακινήσεις των συναδέλφων με σχετικές πρωτοβουλίες που θα πάρουμε. Ζητήσαμε και πετύχαμε να εξαιρεθούν απο το ΚΕΒΕΙΣ κάποιοι συνάδελφοι με βάση αντικειμενικά κριτήρια όπως όσοι θέλουν δύο χρόνια για να βγουν στην
σύνταξη , όσοι έχουν προβλήματα υγείας ,οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι και όσοι κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές.


Για τις διορθώσεις στα περιγράμματα θέσης, είναι προφανές ότι το ειδικό μισθολόγιο της ΑΑΔΕ αποτελεί μια δυναμική διαδικασία που σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα βελτίωσης των αμοιβών θέσης στα διάφορα περιγράμματα. Σε αυτή τη βάση διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε την αύξηση της αμοιβής στα 600 ευρώ στα περιγράμματα των γραμματειών ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ, ΔΕΔ, ΔΕΣΥΠ και στους ταμίες που ασχολούνται ταυτόχρονα και με το αντικείμενο του ταμείου παρακαταθηκών. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την προσωπική διαφορά για όσους συναδέλφους προέρχονται από την κινητικότητα και δεν έχουν συμπληρώσει στον κλάδο τριετία για τους ΠΕ και εξαετία για τους ΔΕ.


Για τις μητέρες με άδεια ανατροφής τέκνων και το θέμα που προέκυψε στους νέους υπαλλήλους με την αμφισβήτηση από την διοίκηση ως πραγματικού χρόνου υπηρεσίας της άδειας μητρότητας για την κατάταξη σε ανώτερο περίγραμμα θέσης ζητάμε την πλήρη αναγνώριση αυτού του χρόνου. Η Ομοσπονδία έθεσε αυτό το αίτημα στην διοίκηση της ΑΑΔΕ , η οποία επιφυλάχθηκε να απαντήσει, αφού αποφανθεί το ΝΣΚ στο οποίο υπέβαλε σχετικό ερώτημα. Παρόλο ότι η γνωμοδότηση του ΝΣΚ ήταν αρνητική , καταφέραμε αρχικά να μην έχει αναδρομική ισχύ για όσους συναδέλφους έχουν γίνει ήδη έμπειροι και συνεχίζουμε την διεκδίκηση του δίκαιου αυτού αιτήματος με την απαίτηση να δοθεί πολιτική λύση για αυτό και έχουμε ζητήσει συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς και την γενική γραμματέα ισότητας.


Για τις προσλήψεις και την ενίσχυση των υπηρεσιών με προσωπικό, μετά απο την κατά γενική ομολογία αποτυχία του τελευταίου διαγωνισμού ΑΣΕΠ, πήραμε πρωτοβουλίες και πετύχαμε την ψήφιση τροπολογίας με την οποία έπεσαν οι βάσεις και καλύπτονται σχεδόν στο σύνολό τους οι θέσεις της αρχικής προκήρυξης. Παράλληλα διεκδικούμε την πρόσληψη και όλων των επιλαχόντων του συγκεκριμένου διαγωνισμού. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών οι οποίοι εξέφρασαν την βούληση τους να γίνουν οι προσλήψεις στα επόμενα χρόνια χωρίς νέο διαγωνισμό ,όμως έχουν παραπέμψει το θέμα στους νομικούς συμβούλους του Υπουργείου Εσωτερικών και αναζητείται νομική φόρμουλα


Για το bonus στην ΑΑΔΕ, ζητάμε την αλλαγή του ποσοστού επίτευξης στόχων απο 95% σε 85% προκειμένου να δίνεται bonus σε μια υπηρεσία. Επίσης, ζητάμε την χορήγηση bonus στους εργαζόμενους με την ενεργοποίηση του άρθρου 18 του ιδρυτικού νόμου της ΑΑΔΕ.


Για το ΣΔΟΕ πρέπει να αποτελέσει βασική προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας, η έκδοση του νέου οργανογράμματος, με ορίζοντα το αργότερο το τέλος του 2023. Η υπηρεσία θα πρέπει να ενισχυθεί και με φορολογικά αντικείμενα, όπως είχε και στο παρελθόν και θα πρέπει να δρομολογηθεί η επέκταση του ειδικού μισθολογίου και για τους υπαλλήλους του.


Για τις Κτηματικές, το κίνημα της πετσέτας που αναδείχθηκε το φετινό καλοκαίρι, έφερε στην επιφάνεια όσα αναφέραμε τόσα χρόνια, για τις τραγικές ελλείψεις στις Υπηρεσίες μας και τον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι συνάδελφοι απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα. Η λύση δεν είναι η πρόσκαιρη και αμφίβολη στελέχωση από εξωτερικούς συνεργάτες, αλλά η πρόσληψη και εκπαίδευση στελεχών για την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας. Η άμεση επέκταση του ειδικού μισθολογίου και στις Κτηματικές Υπηρεσίες, είναι η απάντηση για την προσέλκυση προσωπικού και την κάλυψη των κενών θέσεων σε όλη την Ελλάδα μέσω κινητικότητας ή αποσπάσεων από άλλους φορείς. Επιπλέον, θα πρέπει να επεκταθεί η νομική κάλυψη που ισχύει για τους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και στους συναδέλφους των Κτηματικών.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,


Για μια ακόμα φορά λέμε τις απόψεις δυνατά και καθαρά, χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, χωρίς κομματικές προκαταλήψεις. Η ιστορία μας έχει δικαιώσει και οι συνάδελφοι μας έχουν επιβραβεύσει για την στάση μας αυτή.


Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά το μέσο για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην εργασία μας και την επίτευξη της φορολογικής δικαιοσύνης στην κοινωνία.


Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τις ίδιες αρχές, υπερασπιζόμενοι το έργο και το κύρος των Υπηρεσιών μας.

dake eforiakwn alhtheia kai xemata 17.5.2023

         Αθήνα 17.5.2023

 

«ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ»

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΔΟΥ στις 9/5/23 προς αποκατάσταση της αλήθειας μετά από τα τερατώδη ψέματα και τις πολλές ανακρίβειες που περιέχονται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της ΑΚΕ. Άλλωστε δεν μας εξέπληξε καθόλου και έχει γίνει πλέον γνωστή η τακτική της συγκεκριμένης παράταξης να μην αναφέρει όλα τα πραγματικά περιστατικά, αλλά μέρος μόνο από αυτά, τα οποία επιλέγει κατά το δοκούν και τα παρουσιάζει με τελείως διαστρεβλωμένο τρόπο κατά περίπτωση ανάλογα με το πως την συμφέρει. Τακτική η οποία το τελευταίο καιρό έχει παγιοποιηθεί, ακολουθώντας πιστά το δόγμα ότι αν η πραγματικότητα είναι αντίθετη με εμάς τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Εγκλωβισμένοι στις ιδεολογικές τους εμμονές, χωρίς προτάσεις και συνεχώς εκτεθειμένοι διαχρονικά , το μόνο αφήγημα που τους απομένει είναι η παραπληροφόρηση, γιατί η κινδυνολογία στην οποία είχαν επενδύσει σιγά σιγά εξαλείφεται και οι δράκοι εξαφανίζονται ο ένας μετά τον άλλο, από τις συνεχείς παρεμβάσεις της Διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Ας δούμε λοιπόν τα ψέματα της συγκεκριμένης ανακοίνωσης.

ΨΕΜΑ 1ον Αναφέρει ότι η ΔΑΚΕ στο Γενικό Συμβούλιο κράτησε θετική στάση για τις κανονιστικές της ΑΑΔΕ που έχουν βγει στην διαβούλευση. Η αλήθεια είναι ότι η θέση της ΔΑΚΕ όπως έχει καταγραφεί και στα πρακτικά της συνεδρίασης είναι ξεκάθαρη και μη αμφισβητήσιμη. Υπήρξε θετική στάση επί της αρχής ως προς την κανονιστική που αναφέρεται στην μοριοποίηση των μεταθέσεων που άλλωστε αποτελούσε και πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας. Όσον αφορά την δεύτερη κανονιστική που αναφέρεται στις μετακινήσεις στις θέσεις ειδικής βαρύτητας (ΘΕΕΒ) την χαρακτηρίσαμε απαράδεκτη και κάναμε πάρα πολλές παρατηρήσεις οι οποίες και υιοθετήθηκαν και από την πλειοψηφία των Γενικών Συμβούλων. Είναι απορίας άξιο πως αυτό μεταφράστηκε σε θετική θέση προκειμένου να συκοφαντηθεί η παράταξη της ΔΑΚΕ.

ΨΕΜΑ 2ον Από την πλευρά της παράταξης μας δεν έγινε καμία προσπάθεια ωραιοποίησης ή καλλωπισμού των κανονιστικών όπως αναφέρει η ΑΚΕ. Δεν έχουμε άλλωστε λόγο να το κάνουμε. Απλώς έγινε μια καθαρά τεχνοκρατική ανάλυση και μάλιστα ως προς την κανονιστική των ΘΕΕΒ αναφέραμε ένα θετικό και δέκα αρνητικά σημεία. Όσο για την αποδόμηση που ισχυρίζεται ότι έκανε η ΑΚΕ προφανώς και δεν μπορούν να την κάνουν γιατί δεν έχουν διαβάσει πολύ καλά τις κανονιστικές αφού και η προηγούμενη ανακοίνωσή τους περιέχει λάθη και ασάφειες. Σιγά μην κάτσουν να κουραστούν να τις διαβάσουν άλλωστε! Η γνωστή και πάγια τακτική της στείρας άρνησης και του «πάρτε το πίσω» είναι πιο βολική διαδικασία!

ΨΕΜΑ 3ον Η ΑΚΕ δεν κατέθεσε πρόταση σχετικά με την βελτίωση των κανονιστικών προς όφελος των συναδέλφων μας, αλλά πρόταση καταδίκης αυτών επισημαίνοντας τα σημεία που θεωρεί αρνητικά χωρίς καμία πρόταση βελτίωσης τους. Μάλιστα μας κάλεσε να πάρουμε απόφαση για κινητοποιήσεις οι οποίες και να αποφασιστούν πριν η Ομοσπονδία καταθέσει προτάσεις και έρθει σε διάλογο με την Διοίκηση και τους Υπηρεσιακούς παράγοντες. Προφανώς γίνεται κατανοητό ότι με αυτόν τον τρόπο τορπιλίζεται ο διάλογος και μειώνονται οι δυνατότητες αλλαγών πάνω στις κανονιστικές (επίσης πάγια τακτική της συγκεκριμένης παράταξης).

ΨΕΜΑ 4ον Είναι σκανδαλώδες ψέμα ότι η ΔΑΚΕ δεν στήριξε πρόταση να δοθεί η προσωπική διαφορά και στην ΑΑΔΕ, κάτι που εμείς πρώτοι το επισημάναμε στο Γενικό Συμβούλιο, στην Εκτελεστική και τέθηκε σαν αίτημα στην συνάντηση της ΠΟΕ-ΔΟΥ με τον Υφυπουργό Οικονομικών κο Βεσυρόπουλο. Επομένως δεν είναι δυνατόν να απορρίψουμε κάτι το οποίο το έχουμε προτείνει εμείς. Αντίθετα δεν ψηφίσαμε την πρόταση της ΑΚΕ η οποία ανέφερε ξεκάθαρα την αντίθεση της με το ειδικό μισθολόγιο της ΑΑΔΕ με βάση το οποίο η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων είδαν πραγματικές αυξήσεις ή αύξησαν τις συντάξιμες αποδοχές τους. Η πάγια πρόταση της ΑΚΕ είναι η κατάργηση του μισθολογίου της ΑΑΔΕ και η επιστροφή στο παλαιό καθεστώς της προσωπικής διαφοράς γεγονός που θα επιφέρει μειώσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων. Δεν μπορεί ως εκ τούτου στο πρόβλημα της απόδοσης της προσωπικής διαφοράς στην ΑΑΔΕ να προηγούνται οι ιδεολογικές αγκυλώσεις του καθενός και μετά να έπεται η επίλυση του προβλήματος. Καλέσαμε την ΑΚΕ προκειμένου να παρθεί μια ομόφωνη απόφαση να αποσύρει το κομμάτι της κατάργησης του Ειδικού μισθολογίου κάτι που αρνήθηκε να πράξει. Ως εκ τούτου δεν ψηφίσαμε την πρότασή της. Προφανώς το ιδεολογικό πρόσημο ήταν η ουσία της πρότασης και όχι η επίλυση του προβλήματος.

ΨΕΜΑ 5ον. Κάτι παρόμοιο έγινε και με το θέμα της μεταστέγασης των Υπηρεσιών αφού όλες οι παρατάξεις συμφωνήσαμε ότι πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα μετά και από εισήγηση της Προέδρου της Ομοσπονδίας. Η πρόταση της ΔΑΚΕ ήταν να παρθεί μια απόφαση ότι τα συγκεκριμένα κτίρια δεν πληρούν τις προϋποθέσεις λόγω δύσκολης προσβασιμότητας, να συναντηθούμε με την Διοίκηση, να θέσουμε τις απόψεις μας και σε περίπτωση αδιαλλαξίας της Διοίκησης να επαναπροσδιορίσουμε την στάση μας. Ειδικά για το ΚΕΒΕΙΣ ψηφίστηκε απόφαση της Ομοσπονδίας να παγώσει η διαδικασία λειτουργίας του και να υπάρξει συνάντηση με την Διοίκηση για διάλογο. Η πρόταση της ΑΚΕ για το συγκεκριμένο θέμα δεν ψηφίστηκε διότι αναφέρεται σε αδιαφάνεια χωρίς την προσκόμιση συγκεκριμένων στοιχείων , κάτι για το οποίο δεσμευτήκαμε να εξετάσουμε στο μέλλον, και το οποίο αρνήθηκε να το αποσύρει προκειμένου να βγει μία ομόφωνη απόφαση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, μέσα σε δύο σελίδες ανακοίνωσης της ΑΚΕ χώρεσαν 5 ψέματα και αυτά χωρίς να αναλύσουμε και τις διάφορες λεπτομέρειες λόγω οικονομίας χώρου.

Τέλος εκτός από τα ψέματα επιχειρείται από την ΑΚΕ να υποτιμηθεί η νοημοσύνη μας όταν αναφέρει ότι ΔΑΚΕ και ΔΗΣΣΥΕ ψηφίζουν τα ίδια, την ώρα που διαχρονικά ΑΚΕ, ΔΑΣ και ΑΣΚΙ ταυτίζονται απόλυτα ως προς τις ψηφοφορίες!

Είναι σαφές λοιπόν ότι κάποιοι προσπαθούν με ψέματα και ανακρίβειες να παραπλανήσουν και το χειρότερο να χειραγωγήσουν τον κλάδο. Η προσφιλής τους τακτική είναι η μέθοδος του Γκαίμπελς “ρίξε λάσπη κάτι θα μείνει στο τέλος”. Άλλωστε ο Γκαίμπελς έλεγε ότι η προπαγάνδα είναι σαν την τέχνη δεν χρειάζεται να σέβεσαι την αλήθεια, και όταν λες και ξαναλές το ψέμα στο τέλος γίνεσαι πιστευτός. Επειδή όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια όπως λέει και η λαϊκή ρήση η προπαγάνδα αυτή θα τους γυρίσει μπούμερανγκ! Τέλος, είναι συνδικαλιστικός τσαρλατανισμός και υποτίμηση της νοημοσύνης των συναδέλφων να προτείνονται κινητοποιήσεις σε προεκλογική περίοδο όπου η κυβερνητική θητεία έχει λήξει και η Βουλή είναι κλειστή!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ: ΑΛΛΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

anakoinvsh dake gia sabbaidou

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) καταδίκασε την Ελλάδα  για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας της κυρίας Σαββαΐδου και υποχρέωσε το Ελληνικό Δημόσιο να της καταβάλει το ποσό των 6.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που δέχθηκε, συν 1.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.

Ειδικότερα, η πρώην  γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου  δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου, στο οποίο είχε προσφύγει, για τα όσα είχε δηλώσει σε βάρος της η τότε κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σχετικά με το δήθεν πάγωμα προστίμων.

Η απόφαση αυτή της 31ης Ιανουαρίου 2023 (αρ. αίτησης 58715/15), αποτελεί νέο ράπισμα και έρχεται να προστεθεί στα απαλλακτικά βουλεύματα για τα φερόμενα αδικήματα περί παράβασης καθήκοντος (υπ΄αριθ. 1338/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών) και απόπειρας απιστίας περί την υπηρεσία (υπ΄αριθ. 1120/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών), αποδεικνύοντας περίτρανα την άδικη, στοχευμένη και σκόπιμη αποπομπή της κα Σαββαΐδου.

Η ΔΑΚΕ καταδικάζει αυτές τις πρακτικές και την έλλειψη σεβασμού στο τεκμήριο της αθωότητας που δυστυχώς υφίστανται και οι συνάδελφοι μας όταν αντιμετωπίζουν ανάλογες κατηγορίες.

Επειδή τέτοιους είδους πρακτικές συκοφαντούν και αμαυρώνουν τον κλάδο και τους συναδέλφους μας, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο που στοχοποιείται και αποπέμπεται αδίκως για να υπερασπίσουμε την τιμή και την υπόληψή του. 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ εδώ

dake kala xristoygenna kai kalh xronia 2021

Το 2023 να φέρει στη ζωή μας αισιοδοξία, νέες προσδοκίες και να αφήσει στο παρελθόν τις πίκρες.

Να βλέπουμε μπροστά και να χαμογελάμε!

anakoinesh dake gia thn ajiologhsh ths aade 14.4.2022

      Η ΑΑΔΕ κοινοποίησε στις υπηρεσίες μας την αξιολόγηση του 2020 . Σύμφωνα με τον Ν.4778/21  η συμμετοχή στην αξιολόγηση του 2020 αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ.

        Σε αντίθετη περίπτωση ο υπάλληλος επιστρέφει στο προηγούμενο καθεστώς της προσωπικής διαφοράς και ως εκ τούτου  όλες οι αυξήσεις που τυχόν έχει λάβει θεωρούνται αχρεωστήτως καταβληθέντα. 

      Η ΔΑΚΕ ως υπεύθυνη και σοβαρή παράταξη τοποθετήθηκε για το θέμα στο γενικό συμβούλιο της ομοσπονδίας τον Απρίλιο του 2021 και υπερψήφισε την απόφαση της πλειοψηφίας για συνέχιση της απεργίας -αποχής από την αξιολόγηση προς κάλυψη όσων επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτήν.

        Η απόφαση αυτή ψηφίστηκε και από την ΔΗΣΥΕ, ενώ οι παρατάξεις ΑΣΚΙ ,ΔΑΣ και ΑΚΕ πρότειναν την συνέχιση της απεργίας -αποχής με παρότρυνση από την πλευρά της ομοσπονδίας όλων των συναδέλφων (ακόμη και όσων πήραν σημαντικές αυξήσεις) να συμμετέχουν σε αυτήν και συνεπώς να τους εκθέσουμε στον κίνδυνο να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν λάβει εφόσον θα επανέλθουν στο καθεστώς της προσωπικής διαφοράς!!!

      Κατ' αρχάς σε οποιαδήποτε απεργία ο συνδικαλιστικός φορέας οφείλει να προστατέψει όσους επιθυμούν να συμμετέχουν και είναι αυτονόητο ότι δεν εξαναγκάζεται κανείς να απεργήσει. Άλλωστε επειδή κάποιοι ζητούν στατιστικά για το πόσοι είναι υπέρ του νέου μισθολογίου, η συμμετοχή στην απεργία -αποχή δίνει την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να αποδοκιμάσουν το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ να το πράξουν. Η μόνη συνέπεια που θα έχουν  είναι η επιστροφή τους στο καθεστώς της προσωπικής διαφοράς που προφανώς το θεωρούν καλύτερο!!! Ιδού η Ρόδος λοιπόν ιδού και το πήδημα!

        Όσο για την ΔΑΣ επειδή πλέον δεν μπορεί να συγκρατήσει ούτε τα στελέχη της από το να συμμετέχουν στη αξιολόγηση, έβγαλε μια κατάπτυστη ανακοίνωση με ύβρεις, λάσπη και ψέματα ,ενώ παράλληλα προτρέπει τους συναδέλφους να κάνουν αξιολόγηση με "επιφύλαξη" !!!!!

        Στην ανακοίνωση αυτή γίνεται ψευδής αναφορά για την συνεδριακή απόφαση του 2017 ως προς την 360 ° αξιολόγηση ότι δήθεν ψηφίστηκε από ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ Για πολλοστή φορά διευκρινίζουμε ότι η πρόταση αυτή κατατέθηκε μεν στο συνέδριο του 2017 από την ΔΗΣΥΕ, όμως μετά από αντίδραση της ΔΑΚΕ αποσύρθηκε και δεν ψηφίστηκε τελικά.

        Άλλωστε η απόσυρση της αξιολόγησης αυτής (να αξιολογεί δηλαδή ο ένας συνάδελφος τον άλλον) ήταν απαίτησή μας και πετύχαμε την μετατροπή της από υποχρεωτική σε δυνητική.

        Καταγγέλλουμε την ΔΑΣ διότι με το  κείμενο που διακινεί ζητά την εφαρμογή της ατομικής στοχοθεσίας στην ΑΑΔΕ, όταν η ομοσπονδία αγωνίζεται για να μην εφαρμοστούν ποτέ (ούτε μετά από το 2023) οι ατομικοί στόχοι!

        Και βέβαια θα είναι αφελής όποιος πιστέψει ότι ειπώθηκε απο τον διοικητή της ΑΑΔΕ ότι η ΔΑΣ καθυστέρησε την εφαρμογή του νέου  μισθολογίου !!!!!!

        Σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται πανηγυρικά ότι όποιοι ήταν αντίθετοι στο μισθολόγιο βρίσκονται σε προφανή σύγχυση, έχουν εγκλωβιστεί στην στείρα άρνηση και τις ιδεολογικές τους αγκυλώσεις και επειδή τα γεγονότα τους ξεπέρασαν αδυνατούν να διαχειριστούν την πραγματικότητα! (Να θυμίσουμε ότι πέρυσι μιλούσαν για μειώσεις !)

        Έτσι καταφεύγουν σε κινήσεις πανικού και αποπροσανατολισμού των συναδέλφων με την διακίνηση κειμένων  προβοκατόρικων και επιζήμιων για τον κλάδο !

        Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο των ύβρεων, τους αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων που με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου διαπίστωσαν ποιός τους έλεγε αλήθεια και ποιός ψέματα !!!

        Άλλωστε είναι νωπή η λαϊκή ετυμηγορία των τελευταίων συνδικαλιστικών εκλογών που ανέδειξαν την ΔΑΚΕ πρώτη δύναμη με διαφορά!

Κατεβάστε και εκτυπωστε την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ εφοριακών εδώ

dake anakoinwsh 08.02.2022

Στο 28ο συνέδριο της ΠΟΕ-ΔΟΥ η ΔΑΚΕ  αναδείχθηκε για άλλη μια φορά πρώτη δύναμη με διαφορά αυξάνοντας το ποσοστό της.

 

  Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους για την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους απέναντι μας και την αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς μας στον κλάδο.

 

Με αφορμή την πρόσφατη επίθεση με ξυλοδαρμό που έγινε σε συνάδελφο μας στην ΔΟΥ ΙΒ Αθηνών ,που όλοι καταδικάσαμε απερίφραστα, θυμίζουμε ότι αν δεν είχε αλλάξει η νομοθεσία μετά από δικές μας διεκδικήσεις, δεν θα προβλέπονταν αυτεπάγγελτη δίωξη και ο δράστης δεν θα είχε συλληφθεί !

 

   Επίσης να θυμίσουμε ότι μετά από την δολοφονική επίθεση στην Κοζάνη και μετά από απαίτηση μας  ψηφίστηκε διάταξη σύμφωνα με την οποία η ΑΑΔΕ αναλαμβάνει την κάλυψη των πάσης φύσεως δαπανών νοσηλείας και αποθεραπείας των υπαλλήλων της που υφίστανται σωματική βλάβη κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

 

  Η  ΔΑΚΕ  καταδικάζει την βία από όπου και αν προέρχεται, προκαλεί όμως εντύπωση το γεγονός ότι κάποιες παρατάξεις αποδίδουν την άσκηση βίας μόνο σε ακροδεξιούς λες και δεν υπήρξαν  ποτέ η ΜΑΡΦΙΝ, οι ξυλοδαρμοί καθηγητών στα πανεπιστήμια απο αριστεριστές αντιεξουσιαστές, αλλά και το ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα ο δολοφόνος με το τσεκούρι της Κοζάνης ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο!

 

  Άλλωστε είναι γνωστό ότι κατά την επίθεση του στους συναδέλφους τους αποκαλούσε τσιράκια του συστήματος και του κράτους !

 

  Ας μην βάζουμε λοιπόν στους δράστες ταμπέλες για δημιουργία εντυπώσεων και μικροπολιτικές σκοπιμότητες !

 

  Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας και στο  σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε αποτυπώθηκε μεταξύ άλλων και η βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων για την επαναφορά του αστυνομικού φύλακα στις υπηρεσίες μας σαν ένα επιπλέον μέτρο προστασίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι απαξιώνεται η εγκατάσταση  security και μηχανημάτων ανιχνευτών μετάλλων, που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων και ειδικά με τα μέτρα της πανδημίας έχει αποδειχθεί πολλαπλά χρήσιμη.

 

  Είναι λυπηρό που οι παρατάξεις ΑΣΚΙ ,ΑΚΕ και ΔΑΣ παρασυρόμενες από ιδεοληψίες, τάχθηκαν κατά της παρουσίας αστυνομικού αλλά και των security στις υπηρεσίες χωρίς να προτείνουν εναλλακτικούς  τρόπους προστασίας !!!!

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση εδώ

 

29 synedrio poy doy

Στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ, η Ρένα Υφαντή επανεξελέγη Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ για τρίτη συνεχόμενη φορά:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΔΑΚΕ)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΤΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΡΣΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΟΡΓΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΑΡΑΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΤΑΜΙΑΣ -ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΔΑΚΕ)
ΥΠΕΥΘ. ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ : ΜΕΡΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΕΛΗ : ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΔΑΚΕ)
ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΚΩΝ/ΝΑ
ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

top