ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ.

afisa gia ekloges yphresiakwn 2018 1

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Ανακοινώσεις ΔΑΚΕ

anakoinwsh dake gia yphresiaka

Η χώρα μας και ολόκληρος ο πλανήτης συνεχίζει να αντιμετωπίζει την χειρότερη υγειονομική κρίση των τελευταίων 100 ετών.Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής ήταν η αναβολή όλων των συλλογικών διαδικασιών τον τελευταίο 1,5 χρόνο, μεταξύ των οποίων ήταν και οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες έχουν αναβληθεί ήδη τρείς φορές μέχρι σήμερα.

 

   Η παράταξη μας, εξαρχής, διατύπωσε ξεκάθαρα την άποψη της σχετικά με το θέμα:

 • Επιθυμούμε την διενέργεια δια ζώσης ψηφοφορίας και το αποδείξαμε με προσωπικές παρεμβάσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών, επιτυγχάνοντας τις προηγούμενες αναβολές.
 • Οι εκλογές διενεργούνται με ευθύνη της Υπηρεσίας και ο χρόνος και τρόπος διεξαγωγής τους καθορίζεται από αυτήν.
 • Θα παρέμβουμε και θα ζητήσουμε εκ νέου αναβολή της εκλογικής διαδικασίας αλλά αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, η ΔΑΚΕ Εφοριακών θα συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία με όποιο τρόπο αποφασίσει η Διοίκηση να γίνουν αυτές.
 • Η απόφαση μας αυτή απορρέει από την ανάγκη εκπροσώπησης των συναδέλφων:
  • Στα Υπηρεσιακά Συμβούλια όπου κρίνονται υποθέσεις της εργασιακής καθημερινότητας των συναδέλφων (μεταθέσεις, μετακινήσεις, αποσπάσεις, άδειες, αναγνώριση πτυχίων και μεταπτυχιακών κ.α.)
  • Στα Πειθαρχικά Συμβούλια όπου η παρουσία των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων, διασφαλίζει την ορθή εκπροσώπηση των συναδέλφων σε πειθαρχικές διώξεις που κρίνονται από δικαστικούς και δημόσιους υπαλλήλους που δεν γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας των Υπηρεσιών μας. Είναι δεκάδες τα παραδείγματα όπου η παρουσία των εκπροσώπων μας, είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των ποινών ή την πλήρη αθώωση των συναδέλφων.
  • Στην Ειδική Επιτροπή Ενστάσεων κατά πράξεων κατάταξης σε συγκεκριμένη Θέση Εργασίας (ΠΘΕ), όπου θα κρίνονται οι ενστάσεις των συναδέλφων και θα διορθώνονται λάθη των Προϊσταμένων και της Διοίκησης στην κατάταξη τους.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το 2014 απείχαμε από τις εκλογές των Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων της τότε ΓΓΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών, λόγω του διαχωρισμού τους. Η απόφαση μας αυτή είχε ως αποτέλεσμα η Διοίκηση να λειτουργήσει κανονικά τα Συμβούλια χωρίς των συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων, αφήνοντας τους συναδέλφους χωρίς «φωνή» στην εξέταση των υποθέσεων τους.

 

Το λάθος αυτό δεν είμαστε διατεθειμένοι να το επαναλάβουμε!

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους η ΔΑΚΕ εκφράζει την διαφωνία της με την απόφαση της πλειοψηφίας που διαμορφώθηκε στην εκτελεστική επιτροπή για αποχή από τις εκλογές.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την στάση των άλλων παρατάξεων που μπροστά σε μικροπαραταξιακά συμφέροντα και επικαλούμενοι απόφαση της ΑΔΕΔΥ (!!!!) θυσιάζουν το συμφέρον των συναδέλφων και αφήνουν τους υπαλλήλους στο έλεος της Διοίκησης!!!!

Ειδικά για τα πειθαρχικά συμβούλια, εντύπωση προκαλεί ότι δεν δείχνουν την παραμικρή ευαισθησία ούτε συγκινούνται από το γεγονός ότι οι συνάδελφοί μας θα βρίσκονται ανυπεράσπιστοι ενώπιον των δικαστών!!!!

 

Η ΔΑΚΕ ως σοβαρή και υπεύθυνη παράταξη προτάσσει το συμφέρον των συναδέλφων, από τα ψηφοθηρικά παιχνίδια κάποιων, και για αυτό δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποσύρουμε το ψηφοδέλτιο μας και εφόσον η εκλογική διαδικασία προχωρήσει θα συμμετέχουμε κανονικά.

 

Kατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Εφοριακών για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων εδώ

dake eforiakwn anakonvsh neo bathmologio 17.05.2021

Αθήνα, 17-5-2021

 

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δόθηκαν στην διαβούλευση οι κανονιστικές αποφάσεις του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. σχετικά με το Βαθμολόγιο, την Κινητικότητα μεταξύ των θέσεων εργασίας και την Αξιολόγηση των υπαλλήλων της Α.Α.Δ.Ε..

Η ΔΑΚΕ Εφοριακών, με ανακοινώσεις της στις 11/2/2021 και στις 26/3/2021, αλλά και όλη αυτή την περίοδο με όποιο πρόσφορο μέσο διέθετε, ενημέρωσε υπεύθυνα τους συναδέλφους για τις θέσεις τις και τις επιφυλάξεις της.

Είχαμε από την πρώτη στιγμή ζητήσει από τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. «την άμεση γνωστοποίηση του βαθμολογίου και την δέσμευση ότι σε τυχόν αδικίες ή λάθη διαπιστωθούν, θα δοθούν άμεσες λύσεις». Οι αποφάσεις σήμερα, έχουν δοθεί για διαβούλευση και είναι η στιγμή όπου πρέπει να αναδείξουμε τα προβληματικά στοιχεία και να απαιτήσουμε την διόρθωση τους.

 

Έχουμε την τιμή και την ευθύνη να κατέχουμε την προεδρία την Ομοσπονδίας της ΠΟΕ-ΔΟΥ, σε μια κρίσιμη καμπή για τον κλάδο μας. Η στιγμή που θα κρίνει αν σαν κλάδος θα αλλάξουμε σελίδα ή θα μείνουμε προσκολλημένοι σε πρακτικές και λογικές του παρελθόντος.

 

 

Οι παρατάξεις στην Ομοσπονδία έχουν χωριστεί:

 • Σε αυτές που ακολουθούν κατά πάγια τακτική την στείρα άρνηση, χωρίς την υποβολή προτάσεων, επενδύοντας στην καταστροφολογία και την τρομολαγνεία και οι οποίες έχουν απορρίψει το νέο μισθολόγιο στο σύνολο του. Παρότι όσες προφητείες έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια, για απολύσεις συναδέλφων, εκδιώξεις από την ΑΑΔΕ, μειώσεις μισθών, μεταφορά του ελέγχου σε ιδιώτες, δεν επαληθεύθηκαν, δεν δέχονται καμία συζήτηση για το μισθολόγιο, γεγονός που εξυπηρετεί την Διοίκηση, αφού μπορεί να προωθήσει τις αποφάσεις της, όπως τις επιθυμεί.

 

 • Σε αυτές που ψαρεύουν σε θολά νερά μην έχοντας θέση για τίποτα, (μισθολόγιο, βαθμολόγιο, απεργίες) συμφωνώντας με όλους και με κανέναν. Δεν ξεκαθαρίζουν την θέση τους ποτέ και για τίποτα, θεωρώντας ότι οι συνάδελφοι δεν θα συνειδητοποιήσουν ότι ο κλάδος έτσι δεν πάει μπροστά, ότι το «νέο» και το «ανεξάρτητο» δεν αρκεί να το ευαγγελίζεσαι αλλά πρέπει και να το αποδεικνύεις.

 

 • Σε αυτές που λένε την θέση τους ξεκάθαρα για κάθε θέμα, υποστηρίζοντας τις απόψεις τους με επιχειρήματα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των αποφάσεων τους για τον κλάδο και γνωρίζοντας ότι η μόνη υποχρέωση τους είναι απέναντι στους συναδέλφους, από τους οποίους και θα κριθούν για τις επιλογές τους.

 

Η ΔΑΚΕ Εφοριακών λειτουργεί θεσμικά στην Ομοσπονδία, στηρίζοντας κάθε απόφαση που λαμβάνεται από την Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο. 

 

Παράλληλα όμως, σαν πλειοψηφούσα παράταξη, διατηρούμε την ευθύνη να προωθήσουμε τα θέματα του Κλάδου και να γνωστοποιήσουμε με κάθε μέσο που έχουμε στην διάθεση μας στους αρμόδιους Υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες τις ενστάσεις μας και να επιδιώξουμε λύσεις σε προβλήματα εν τη γενέσει τους. Με αυτό τον τρόπο πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου αυξήθηκαν τα ποσά της ειδικής αμοιβής στο βαθμό θέσης 8 (ελεγκτές, δικαστικό) από τα 700 ευρώ στα 850, στο βαθμό θέσης 9 (έμπειροι υπάλληλοι) από τα 500 ευρώ στα 600 και στο βαθμό θέσης 10 (απλοί υπάλληλοι) από τα 300 ευρώ στα 370. Και πάλι με παρέμβαση μας, προτού οι κανονιστικές δοθούν στην διαβούλευση, διορθώθηκαν τα περιγράμματα των Δ.Ο.Υ. στα Έσοδα και στο Μητρώο, στα οποία δεν υπήρχε διαχωρισμός ανάμεσα σε έμπειρους και υπαλλήλους χωρίς εμπειρία, τοποθετώντας τους συναδέλφους στα Τμήματα αυτά στο βαθμό θέσης 10 που αντιστοιχεί σε 370 ευρώ.

 

Έτσι και τώρα, καταθέσαμε στην Εκτελεστική Επιτροπή τις ενστάσεις μας, σημείο σημείο, για τις κανονιστικές αποφάσεις και τις συγκεκριμένες διορθώσεις που απαιτούμε να γίνουν. Θα τις καταθέσουμε στην διαβούλευση και θα τις αποστείλουμε επίσημα στην Διοίκηση και στους αρμόδιους Υπουργούς.

 

Όμως ακόμη μια φορά, δεν θα μείνουμε σε αυτά, αλλά θα έρθουμε σε επαφή με όλους τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες που εμπλέκονται στην υπόθεση και θα απαιτήσουμε διορθώσεις στα βασικά θέματα που αφορούν την πλειοψηφία των συναδέλφων, όπως ενδεικτικά:

 

1) Στην αρνητική διακριτική μεταχείριση των νεοεισερχόμενων συναδέλφων, όπου για να θεωρηθούν έμπειροι υπάλληλοι θα απαιτείται η πάροδος τουλάχιστον τεσσάρων (4) ετών, μη λαμβάνοντας υπόψη την δόκιμη περίοδο, η οποία αποτελεί χρόνο πραγματικής υπηρεσίας με όλες τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις ενός υπαλλήλου.

 

 

2) Στην πρόβλεψη ότι, για την κατάταξη του υπαλλήλου σε θέση ανωτέρου βαθμού, το αποτέλεσμα της αξιολόγησης του υπαλλήλου για την τελευταία και την αμέσως προηγούμενη αξιολογική περίοδο, να είναι μεγαλύτερο του 90%, το οποίο αντιστοιχεί σύμφωνα με το σχέδιο της κανονιστικής για την αξιολόγηση σε άριστη απόδοση του υπαλλήλου και μάλιστα επι δύο (2) συναπτά έτη. Η πρόβλεψη είναι σαφώς υπερβολική και προβληματική και θα απαιτήσουμε να μετατραπεί στο επίπεδο της επαρκούς απόδοσης.

 

3) Οι συνάδελφοι που έχουν θεωρηθεί έμπειροι σε ένα αντικείμενο μέσα στην Υπηρεσία και παρότι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα και το ελάχιστο απαιτούμενο επίπεδο επάρκειας ως προς τις ικανότητες που προβλέπονται σε συγκεκριμένο Π.Θ.Ε., εφόσον για λόγους υπηρεσιακών αναγκών υπηρετούν σε Π.Θ.Ε. χαμηλότερου βαθμού από αυτό που δύνανται να βρίσκονται, θα πρέπει με αίτηση τους να μετακινηθούν στα περιγράμματα που θα αιτηθούν, πριν την εφαρμογή του ειδικού μισθολογίου. Υπάρχει πλήθος πραγματικών παραδειγμάτων όπου συνάδελφοι με υψηλά προσόντα, χρόνια εμπειρίας σε πολλά αντικείμενα έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις Γραμματείας ή Ταμείου και αλλού, λόγω υπηρεσιακών αναγκών. Δεν μπορεί οι συνάδελφοι αυτοί, να τιμωρηθούν για το γεγονός ότι κλήθηκαν από την Υπηρεσία να υπηρετήσουν στις συγκεκριμένες θέσεις.

 

 

4) Στην αντίθεση μας, όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένα σαν κλάδος, με τον καταμερισμό των στόχων σε ατομικό επίπεδο. Η στοχοθεσία σε Δημόσιες Αρχές, σύμφωνα και με την διεθνή βιβλιογραφία, αποτελεί ένα προβληματικό πεδίο, αφού δεν παράγουν προϊόντα αλλά εκπληρώνουν υποχρεώσεις και μάλιστα βαρύνουσας ευθύνης. Πρόταση μας είναι η στοχοθεσία να υπάρχει σε επίπεδο Οργανικής Μονάδας και να μην επιμερίζεται ατομικά.

 

5) Στην διόρθωση της βαθμολόγησης συγκεκριμένων Περιγραμμάτων Θέσεων Εργασίας, όπου είναι προφανές ότι δεν έχουν αξιολογηθεί σωστά ή όσοι έχουν αξιολογήσει τα κριτήρια βαθμολόγησης δεν έχουν αντιληφθεί το είδος της δουλειάς σε συγκεκριμένα αντικείμενα, όπως ο υπάλληλος του ΓΕΦ, ο υπάλληλος του Ταμείου και των Παρακαταθηκών, οι Γραμματείες αποκεντρωμένων και περιφερειακών υπηρεσιών, οι Προϊστάμενοι Διοικητικής και Μηχανογραφικής υποστήριξης κ.α.

 

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Θα σας γνωστοποιήσουμε, με νεότερη ανακοίνωση μας, αναλυτικά για το σύνολο των θεμάτων που θα θέσουμε στην διαβούλευση για τις κανονιστικές αποφάσεις σχετικά με το Βαθμολόγιο, την Κινητικότητα μεταξύ των θέσεων εργασίας και την Αξιολόγηση των υπαλλήλων.

 

 

Τέλος, σαν ΔΑΚΕ Εφοριακών, δεσμευόμαστε εκ νέου, ότι σε κάθε συνάντηση μας, θα διεκδικούμε από την Πολιτική Ηγεσία την άμεση εφαρμογή των θετικών σημείων του νέου ειδικού μισθολογίου για το σύνολο των υπαλλήλων (ΣΔΟΕ, Κτηματικές, ΓΛΚ) του Υπουργείου Οικονομικών.

 

Κατεβαστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Εφοριακών εδώ

 

anakoinvsh dake gia neo misthologio

Αθήνα, 26-3-2021

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

   Η ΔΑΚΕ Εφοριακών ως υπεύθυνη παράταξη, με ανακοίνωση της στις 11/2/2021, έλαβε ξεκάθαρη θέση σχετικά με το ειδικό μισθολόγιο της ΑΑΔΕ, με την αποδοχή του ως βάση διαπραγμάτευσης.

Η ΔΑΚΕ ήταν διαχρονικά πάντα υπέρ της άποψης ότι οι θέσεις ευθύνης πρέπει να αμείβονται περισσότερο, σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις που μιλούσαν για "ίδια στομάχια". Άλλωστε τα ΔΙΒΕΕΤ που παίρναμε στο παρελθόν ήταν δικαιώματα βεβαίωσης και είσπραξης λόγω της αυξημένης ευθύνης των εφοριακών υπαλλήλων. Επί σειρά ετών, είμαστε όλοι αποδέκτες έντονων παραπόνων από τους ελεγκτές για άδικη οικονομική μεταχείριση τους, δυσανάλογη με την ευθύνη που αναλαμβάνουν.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, η ΔΑΚΕ τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ του μισθολογίου της ΑΑΔΕ, επί της αρχής, δεδομένου ότι βασίζεται στην αρχή της αυξημένης ευθύνης και δεδομένης της διασφάλισης των υφιστάμενων αμοιβών για όλους. Είναι κοινή διαπίστωση, ότι προκύπτουν σημαντικά οφέλη από την εφαρμογή του για την μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων, και συγκεκριμένα:

 • Καμία μείωση μισθού σε κανέναν συνάδελφο, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, ακόμα και αν δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση του 2020, αφού ο υπάρχον μισθός αποτελεί δίχτυ ασφαλείας.

 

 •  Αυξήσεις πραγματικές στον πληρωτέο μισθό για την πλειοψηφία των συναδέλφων. Ειδικά οι νέοι συνάδελφοι, θα δούνε αυξήσεις μεγαλύτερες από ότι θα είχαν αν έπαιρναν την προσωπική διαφορά

.

 •  Μηδενισμός ή σημαντική μείωση της προσωπικής διαφοράς στους υπόλοιπους, με αποτέλεσμα με την άνοδο μισθολογικού κλιμακίου μέσα στα επόμενα δύο χρόνια ή με την απόκτηση νέου τίτλου σπουδών, ακόμα περισσότεροι να δουν αυξήσεις στον πληρωτέο μισθό.

 

 •  Σημαντικές αυξήσεις, ισόποσες της ειδικής αμοιβής κάθε θέσης, στους ονομαστικούς μισθούς όλων των συναδέλφων, που μεταφράζεται σε αυξημένες συντάξιμες αποδοχές στο τέλος του εργασιακού βίου.

 

 •  Λύνει το θέμα του επιδόματος παραμεθορίου, ενώ για πρώτη φορά θεσμοθετεί επιπλέον επίδομα συνοριογραμμής.

 

Είναι γνωστές και οι ενστάσεις μας για τον νόμο, με κυριότερες ότι:

 • Δεν αφορά το σύνολο των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών, γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω διαχωρισμό μεταξύ των συναδέλφων εφοριακών.

 

 • Δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της άνισης αμοιβής των συναδέλφων που μετατάχθηκαν στο Υπουργείο

 

 • Οικονομικών (ΣΔΟΕ, Κτηματικές, ΓΛΚ) μέσω της κινητικότητας.

 

 • Δεν διευκρινίζει πληθώρα θεμάτων (όπως το βαθμολόγιο) τα οποία εξουσιοδοτεί τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. να τα ρυθμίζει και να τα τροποποιεί με κανονιστικές αποφάσεις του.

 

 • Δεν καθιερώνει ένα ξεκάθαρο πλάνο σταδιοδρομίας για το πώς ο υπάλληλος θα μετακινείται από ένα περίγραμμα θέσης σε ένα άλλο. Έχει επισημανθεί επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει μοριακό ή άλλο σύστημα για τις μεταθέσεις/μετακινήσεις των υπαλλήλων.

 

 • Θέτει την αξιολόγηση ως προαπαιτούμενο για την χορήγηση της ειδικής αμοιβής και του βραβείου επίτευξης στόχου, ενώ όποιος δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση του 2020 (η οποία δεν έχει ατομική στοχοθεσία) δεν θα συμπεριληφθεί στο ειδικό μισθολόγιο αλλά θα αμείβεται με το υπάρχον καθεστώς και δεν θα μπορεί να αναλάβει θέση ευθύνης.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το ψηφισθέν νομοσχέδιο αποτελεί ένα θετικό βήμα για τον κλάδο και θα μας επιτρέψει να ξεκινήσουμε, από ένα ευνοϊκότερο σημείο για τις μελλοντικές διεκδικήσεις μας, όταν η οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας επιστρέψει στην κανονικότητα.

Είμαστε σίγουροι, ότι οι κανονιστικές αποφάσεις του Διοικητή σχετικά με το βαθμολόγιο, την αξιολόγηση και τον τρόπο μετακίνησης μεταξύ των υπηρεσιών και των περιγραμμάτων θέσεων, θα έχουν προβληματικά στοιχεία και αστοχίες.

Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όμως, τα κακώς κείμενα, θα πρέπει καταρχήν να μας δοθούν οι κανονιστικές αποφάσεις, να τις μελετήσουμε και να υποβάλλουμε τις ενστάσεις και τις προτάσεις μας.

Με αυτό τον τρόπο λειτουργεί υπεύθυνα η Ομοσπονδία.

Οι τακτικές της διακίνησης παραπλανητικών εγγράφων για συλλογή υπογραφών, χωρίς οι συνάδελφοι να έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης, της διασποράς ψεμάτων όπως έχει γίνει και παλιότερα ότι θα υπάρξουν μειώσεις μισθών, απολύσεις κ.α., αποτελούν τακτικές που ο κλάδος έχει καταδικάσει επανειλημμένα με τα αποτελέσματα των εκλογών.

Υπενθυμίζουμε τις ανακοινώσεις που έβγαζε η ΑΣΚΙ το 2014 για το θέμα του ΤΕΑΔΥ με τίτλο "Εκεί που μας χρώσταγαν θα πληρώσουμε και φόρο" και προέτρεπαν τους συναδέλφους να μην παραιτηθούν από την δικαστική διεκδίκηση. Βέβαια ούτε φόρο πληρώσαμε, ενώ τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΑΣΚΙ (που σήμερα βρίσκονται στην ΑΚΕ) που υπέγραφαν τις ανακοινώσεις, παραιτήθηκαν από την δικαστική διεκδίκηση και εισέπραξαν τα χρήματα. Όσο για τους συναδέλφους που τους εμπιστεύθηκαν και τους άκουσαν, έχασαν τα δικαστήρια και φυσικά τα λεφτά τους. Θα ζητήσουν άραγε μια συγνώμη από αυτούς τους ανθρώπους;

Καλούμε όλες τις παρατάξεις, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μεταφέρουν στους συναδέλφους τα πραγματικά δεδομένα. Να εργαστούν μαζί μας, για να απαλείψουμε όλες τις αστοχίες που θα προκύψουν από τις κανονιστικές αποφάσεις του Διοικητή.Αυτό όμως δεν θα γίνει με στείρα άρνηση απέναντι σε κάθε πρόταση της Διοίκησης, αλλά με διάλογο με την Πολιτική και Υπηρεσιακή Ηγεσία και με τεκμηριωμένες απόψεις και προτάσεις.

Εμείς, σαν ΔΑΚΕ Εφοριακών, δεσμευόμαστε εκ νέου, ότι θα αγωνιστούμε και θα διεκδικήσουμε από την Πολιτική Ηγεσία την εφαρμογή των θετικών σημείων του νέου ειδικού μισθολογίου για το σύνολο των υπαλλήλων (ΣΔΟΕ, Κτηματικές, ΓΛΚ) του Υπουργείου Οικονομικών.

Και καλούμε τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. να προχωρήσει:

 • Στην άμεση γνωστοποίηση του βαθμολογίου και την δέσμευση ότι σε τυχόν αδικίες ή λάθη διαπιστωθούν, θα δοθούν άμεσες λύσεις.

 

 • Στην θεσμοθέτηση πλάνου σταδιοδρομίας για το σύνολο των εργαζομένων, όπου με σαφώς καθορισμένα και διαφανή κριτήρια θα διασφαλίζεται ο τρόπος για την εξέλιξη των υπαλλήλων μέσα στις υπηρεσίες και της μετακίνησης μεταξύ των υπηρεσιών.

 

 • Στην αλλαγή της κανονιστικής απόφασης για την αξιολόγηση, ειδικά στο θέμα της ατομικής στοχοθεσίας που το σύνολο των υπαλλήλων αντιτίθεται και την θεσμοθέτηση της στοχοθεσίας σε επίπεδο οργανικής μονάδας.

 

 • Στην αλλαγή του τρόπου επιλογής Προϊσταμένων, με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια και την προκήρυξη του συνόλου των θέσεων που δεν έχουν προκηρυχτεί τα τελευταία τρία χρόνια.

 

 • Στην διασφάλιση ότι σε οργανωτικές και εργασιακές αλλαγές που θα προωθούνται, οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν γνώση έγκαιρα ώστε να καταθέσουν τις απόψεις και τις ενστάσεις τους, προς διάλογο, έχοντας ως στόχο την διασφάλιση της εργασιακής ηρεμίας.

 

 • Στην άμεση και ουσιαστική ενίσχυση των Υπηρεσιών μας με υλικοτεχνική υποδομή και την ψηφιοποίηση των εργασιών στις Δ.Ο.Υ., ώστε να επικεντρωθούμε στο κύριο αντικείμενο του ελέγχου.

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση εδώ

anakoinvsh gia 25 martioy

Διακόσια χρόνια από τις μέρες της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης που ευαγγελίστηκε την δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους και οδήγησε στο τέλος του οθωμανικού ζυγού, μετά από σχεδόν τέσσερις αιώνες δουλείας.

Διακόσια χρόνια από τον Αγώνα ηρώων και ηρωίδων που οραματίστηκαν την ζωή τους ελεύθεροι, σε μια κοινωνία δικαιοσύνης, ισότητας και αλληλεγγύης.  

Αγωνίστηκαν για το όραμα τους, ρίχτηκαν στην μάχη, δώρισαν τις περιουσίες τους και θυσιάστηκαν για αυτό. Και τα κατάφεραν, ενάντια στις συγκυρίες, ενάντια στην λογική, ενάντια και στις δικές τους αδυναμίες.

Στους πρωτεργάτες και τους οραματιστές, σε εκείνους οι οποίοι σχεδίασαν και σε εκείνους οι οποίοι πραγματοποίησαν το έπος του 1821, γνωστούς και αγνώστους ήρωες, δεν οφείλουμε μόνο πολλά, οφείλουμε τα πάντα, την μέχρι και σήμερα ιστορική και εθνική ύπαρξή μας.

Οφείλουμε να τους τιμούμε, να διδασκόμαστε από την ζωή τους, τις αξίες τους και τις θυσίες τους και να μαθαίνουμε από τα λάθη τους.

Οφείλουμε κυρίως να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο προσφοράς και συνευθύνης, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και τις νεότερες γενιές των Ελλήνων, για τα παιδιά μας.

Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω η Ελευθερία!

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες.

paraithsh kritsis theodroas

ΠΡΟΣ

Τον κο Πρόεδρο του Συλλόγου Εφοριακών Αχαίας, Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας

κο Τρύφωνα Καββαθά

 

     Κύριε Πρόεδρε,

       Ανέλαβα καθήκοντα Γενικής Γραμματέως του συλλόγου μας κατόπιν ενστάσεως μελών του Δ.Σ. στο πρόσωπο του προηγούμενου γεν. γραμματέα κου Παν. Σακελλαρόπουλου, από την 04/09/2020.

       Στο διάστημα αυτό προσπάθησα παρά τις αντιρρήσεις μου να αναλάβω αυτήν την θέση ευθύνης, λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας και πίεσης που ασκείται στις υπηρεσίες μας, του ότι δεν κατοικώ στην πρωτεύουσα του Ν. Αχαΐας όπου εδρεύει ο Σύλλογος και λόγω οικογενειακών ευθυνών και υποχρεώσεων που έχω επωμιστεί το τελευταίο διάστημα και οι οποίες συνεχώς αυξάνονται, να ανταποκριθώ στα νέα μου καθήκοντα, τα οποία ήταν άγνωστα από άποψη εμπειρίας σε μένα. Το ότι υπηρετούμε στην ίδια Δ.Ο.Υ. σας έδινε την δυνατότητα να επικοινωνούμε πιο εύκολα και δεν μπορώ να μην αναφέρω, πως μερικές φορές βλέποντας τον φόρτο εργασίας μου, βοηθήσατε προς διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων.

         Στο διάστημα όμως αυτό, διαπίστωσα μία σχεδόν πάγια τακτική της Δ.Α.Σ. Ο εκπρόσωπός της, να στέλνει μηνύματα προς τα μέλη του Δ.Σ. στο προσωπικό μας e-mail , και όχι στο υπηρεσιακό τις περισσότερες φορές, προκειμένου είτε να συγκληθεί συμβούλιο, είτε να εκδώσουμε ως σύλλογος κάποια ανακοίνωση, αλλά όμως μέσα στο ωράριο εργασίας μας. Δηλαδή ο εκπρόσωπος της Δ.ΑΣ. επιβάλλει τους ρυθμούς που θέλει ή μπορεί, μιας και η εργασία και η καθημερινότητα στις Δ.Ο.Υ. , ίσως είναι ξένα προς τον ίδιο, αλλά παρατηρώ και τις άλλες παρατάξεις να συνηγορούν και να δέχονται αυτούς τους ρυθμούς. Για κάθε τι που πέφτει στην αντίληψή του και που, μπορεί ακόμα και να μην έχει σχέση κάποιο θέμα με το Υπ.Οικ. ή την Α.Α.Δ.Ε., αλλά απλά να αφορά εργαζόμενους σε άλλους χώρους και επαγγέλματα, ζητά να βγάζουμε ανακοινώσεις και προτάσεις κλπ, λες και ο σύλλογος είναι το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ή το Π.Α.ΜΕ. όπως για παράδειγμα η ανακοίνωση για την ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και προ ημερών για τα μέτρα περί covid στην Αχαΐα. Τον ενόχλησαν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα και όχι οι διαδηλώσεις με τον ανεύθυνο συνωστισμό και την διασπορά του ιού, που προτρέπουν αριστερά κόμματα και τα παράνομα πάρτι που βλέπουμε καθημερινά να γίνονται και στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

       Δεν γνωρίζω αν πραγματικά ο συνάδελφος ξέρει πως είναι η καθημερινότητά μας και πόσο οι απαιτήσεις της υπηρεσίας έχουν αλλάξει και αυξηθεί.

       Έχω πιεστεί αρκετές φορές να απαντήσω κατά την διάρκεια του ωραρίου εργασίας μας, σε προτάσεις, να πάρω αποφάσεις και να τις υπογράψω χωρίς καθαρό μυαλό, χωρίς να έχω αποφορτιστεί από τα υπηρεσιακά θέματα της εκάστοτε μέρας, αλλά και να μην έχω προλάβει να ανοίξω το e-mail μου, να ενημερωθώ και το σημαντικότερο να επικοινωνήσω με τον επικεφαλή της παράταξής μου, ο οποίος κατέχει αυτό το διάστημα, μία πολύ υπεύθυνη και επιφορτισμένη θέση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Ειδικά το τελευταίο διάστημα , που λόγω πανδημίας αδυνατούμε να κάνουμε συμβούλιο δια ζώσης κάποιοι εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση για να βγάζουν αποφάσεις και ανακοινώσεις, οι οποίες δεν είναι ομόφωνες, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να καταγραφούν στα πρακτικά οι διαφωνίες των μελών του Δ.Σ.

       Για τους ανωτέρω λόγους σας υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου και φυσικά από την θέση της Γ.Γραμματέως και σας παρακαλώ να την κάνετε αποδεκτή.

Πύργος 16/03/2021

Με εκτίμηση

ΚΡΙΤΣΑΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

 

 

anakoinwsh dake gia syllogo axaias hleias zakynthy kefallyhnias

Αθήνα, 1-3-2021

 

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος εργαζομένων στις ΔΟΥ ΑΧΑΙΑΣ-ΗΛΕΙΑΣ-ΖΑΚΥΝΘΟΥ- ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ εξέδωσε την 24/02/2021 ανακοίνωση για το νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ, η οποία βγήκε δια της πλειοψηφίας, αφού η ΔΑΚΕ διαφώνησε.

Εκφράσαμε την αντίθεση μας τόσο με τις απόψεις - θέσεις πάνω στο νέο μισθολόγιο, αλλά και με το ύφος και την επίθεση που εξαπολύθηκε κατά της ΠΟΕ-ΔΟΥ και συγκεκριμένων παρατάξεων, κάτι που δεν συνάδει με ανακοίνωση συλλόγου, αλλά παραπέμπει σε ανακοίνωση παράταξης!

   Επειδή έγινε προσωπική επίθεση στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας με ψευδή αναφορά για την τοποθέτηση της στην αρμόδια επιτροπή της βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου και προς αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε αυτούσια την ομιλία της προέδρου, η οποία σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν μπορούσε να ξεπεράσει το τρίλεπτο:

«Το σχέδιο νόμου για το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ, παρότι αναγνωρίζουμε ότι έχει θετικά στοιχεία αφού προβλέπει κάποιες αυξήσεις, ωστόσο επισημαίνουμε τις ενστάσεις και παρατηρήσεις μας στα παρακάτω θέματα :

1. Δεν αφορά το σύνολο των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών αλλά μόνο της ΑΑΔΕ και ως εκ τούτου δεν περιλαμβάνει τους συναδέλφους μας του ΣΔΟΕ και των Κτηματικών Υπηρεσιών. Ζητάμε την μισθολογική εξομοίωση όλων των νέων συναδέλφων που δεν λαμβάνουν την προσωπική διαφορά.

2. Θέτει ως προαπαιτούμενο για την χορήγηση της ειδικής αμοιβής και του βραβείου επίτευξης στόχου την συμμετοχή στην αξιολόγηση. Διευκρινίζουμε ότι είμαστε υπέρ της αξιολόγησης αλλά σε επίπεδο οργανικής μονάδας, ενώ διαφωνούμε με τους ατομικούς στόχους.

3. Διαφωνούμε με το άρθρο 22 παρ. 1 σύμφωνα με το οποίο παύεται ο Προϊστάμενος όταν δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση.

4. Υπάρχει πληθώρα σημαντικών εξουσιοδοτικών διατάξεων προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ για τον καθορισμό κρίσιμων παραμέτρων (άρθρο 23 και 25).

5. Δεν έχουμε λάβει γνώση του βαθμολογίου της ΑΑΔΕ που αποτελεί την βασικότερη συνιστώσα του μισθολογίου, προκειμένου να έχουμε πλήρη εικόνα σε ποιο από τα δεκατρία (13) κλιμάκια του άρθρο 11 παρ. 4 κατατάσσεται ο κάθε υπάλληλος.

6. Ζητάμε αύξηση των ποσών των κλιμακίων 9-10-11-12-13 του άρθρου 11 παρ. 4

7. Ζητάμε αξιοκρατία και διαφάνεια σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές των υπαλλήλων και τις επιλογές προϊσταμένων και ίσες ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης για όλους.

Τέλος σας καταθέτω στα πρακτικά κοινή πρόταση ειδικού μισθολογίου που έχουμε επεξεργαστεί οι τρείς Ομοσπονδίες του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ

Η ΔΑΚΕ Εφοριακών με την ανακοίνωση της στις 11/2/2021, επισήμανε στους συναδέλφους τα θετικά σημεία που επιτυγχάνονται με το ειδικό μισθολόγιο της ΑΑΔΕ, αλλά και τις ενστάσεις μας απέναντι σε αυτό και έχοντας επίγνωση της ευθύνης της απέναντι στους κόπους, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του συνόλου των συναδέλφων, πρότεινε στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ την αποδοχή επί της αρχής του σχεδίου νόμου του ειδικού μισθολογίου της ΑΑΔΕ, ως βάση διαπραγμάτευσης.

   Με βάση τις τοποθετήσεις των παρατάξεων και τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται, καθορίσθηκε και η ομιλία της Προέδρου της ΠΟΕ-ΔΟΥ στην επιτροπή της Βουλής για το θέμα, η οποία δεν εκφράζει προσωπικές της απόψεις αλλά το σύνολο της Ομοσπονδίας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία της ΠΟΕ-ΔΟΥ δεν «κρύβεται πίσω από την απόφαση της πλειοψηφίας του Γενικού Συμβουλίου» όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. ΑΧΑΪΑΣ – ΗΛΕΙΑΣ – ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΥ.

Η Ομοσπονδία και η Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ προασπίζει τα συμφέροντα των μελών της, σύμφωνα με τις αποφάσεις που λαμβάνονται στα αρμόδια όργανα της, με δημοκρατικές διαδικασίες και αυτό θα συνεχίσει να κάνει.

Όσοι επιθυμούν επιβολή των μειοψηφικών απόψεων τους, στην δημοκρατικά εκλεγμένη πλειοψηφία, βρίσκονται σε λάθος ομοσπονδία, σε λάθος σύστημα και σε λάθος χώρα.

Τέλος επισημαίνουμε ξανά, ότι η αποδοχή του σχεδίου νόμου ως βάση διαπραγμάτευσης, δεν σημαίνει ότι απεμπολούμε τις διεκδικήσεις μας ή ότι υπαναχωρούμε από τις θέσεις μας, αλλά θεωρώντας ότι δεν υπερβαίνει τις κόκκινες γραμμές που είχαμε θέσει σαν κλάδος όλα τα προηγούμενα χρόνια στο θέμα του μισθολογίου, θα αγωνιστούμε και θα διεκδικήσουμε από την Πολιτική Ηγεσία και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.:

 • Την εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου για το σύνολο των υπαλλήλων (ΣΔΟΕ, Κτηματικές, ΓΛΚ) του Υπουργείου Οικονομικών.
 • Την άμεση γνωστοποίηση του βαθμολογίου και την δέσμευση ότι σε τυχόν αδικίες ή λάθη διαπιστωθούν, θα δοθούν άμεσες λύσεις.
 • Την θεσμοθέτηση πλάνου σταδιοδρομίας για το σύνολο των εργαζομένων, όπου με σαφώς καθορισμένα και διαφανή κριτήρια θα διασφαλίζεται ο τρόπος για την εξέλιξη των υπαλλήλων μέσα στις υπηρεσίες.
 • Την αλλαγή της κανονιστικής απόφασης για την αξιολόγηση, ειδικά στο θέμα της ατομικής στοχοθεσίας που το σύνολο των υπαλλήλων αντιτίθεται και την θεσμοθέτηση της στοχοθεσίας σε επίπεδο οργανικής μονάδας.
 • Την αλλαγή του τρόπου επιλογής Προϊσταμένων, με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια και την προκήρυξη του συνόλου των θέσεων που δεν έχουν προκηρυχτεί τα τελευταία τρία χρόνια.
 • Την διασφάλιση ότι σε οργανωτικές και εργασιακές αλλαγές που θα προωθούνται, οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν γνώση έγκαιρα ώστε να καταθέσουν τις απόψεις και τις ενστάσεις τους, προς διάλογο, έχοντας ως στόχο την διασφάλιση της εργασιακής ηρεμίας.
 • Την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση των Υπηρεσιών μας με υλικοτεχνική υποδομή και την ψηφιοποίηση των εργασιών στις Δ.Ο.Υ., ώστε να επικεντρωθούμε στο κύριο αντικείμενο του ελέγχου.

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοόινωση της ΔΑΚΕ εδώ

dake anakoinvsh gia eidiko misthologio 11.2.2021 1

            Αθήνα, 11-2-2021

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Κατατέθηκε και συζητείται στην βουλή το νομοσχέδιο για το Ειδικό Μισθολόγιο της Α.Α.Δ.Ε., το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες.

Η ΔΑΚΕ Εφοριακών ως υπεύθυνη παράταξη, οφείλει να επισημάνει στους συναδέλφους τα θετικά σημεία που επιτυγχάνονται αλλά και τις ενστάσεις μας απέναντι σε αυτό.

Συγκεκριμένα, με το σχέδιο νόμου:

 • Δημιουργείται για πρώτη φορά ειδικό μισθολόγιο για τον κλάδο μας, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα μας.

 

 • Διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει μείωση των αποδοχών σε κανέναν, ούτε τώρα, ούτε και στο μέλλον, αφού ο υπάρχον μισθός αποτελεί δίχτυ ασφαλείας.

 

 • Επιλύεται το μισθολογικό θέμα των νέων υπαλλήλων, όχι μόνο για αυτούς που έχουν προσληφθεί μέχρι σήμερα, αλλά και για όσους ακολουθήσουν από εδώ και πέρα, δίνοντας τέλος στην ομηρία τους από τις αποφάσεις κάθε κυβέρνησης.

 

 • Οδηγεί σε αυξήσεις του πραγματικού μισθού της πλειοψηφίας των υπαλλήλων, οριακά στους περισσότερους, ανάλογα με το ύψος της προσωπικής διαφοράς που λαμβάνει ο καθένας και μεγαλύτερες στους ελεγκτές βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης και στους έχοντες θέσεις ευθύνης.

 

 • Αντιμετωπίζονται οι στρεβλώσεις του ενιαίου μισθολογίου σχετικά με την άνοδο μισθολογικών κλιμακίων και αναγνώρισης τίτλων σπουδών που οδηγούσαν σε μειώσεις του πραγματικού μισθού μας. Πλέον, η άνοδος μισθολογικών κλιμακίων θα οδηγεί σε αυξήσεις του πραγματικού μισθού μας.

 

 • Αναλαμβάνει το κράτος, το κόστος της ενσωμάτωσης της προσωπικής διαφοράς στον μισθό, το οποίο αποτελεί αίτημα μας εδώ και χρόνια και θα οδηγήσει σε σημαντικές αυξήσεις των συντάξιμων αποδοχών μας.

 

 • Δίνεται λύση στο θέμα του επιδόματος παραμεθορίου, ενώ για πρώτη φορά θεσμοθετείται επιπλέον επίδομα συνοριογραμμής για επιλεγμένες Υπηρεσίες ως κίνητρο για τη στελέχωση ιδιαίτερα απομακρυσμένων μονάδων.

 

 • Αυξάνονται οι ώρες των πληρωτέων υπερωριών και δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε ομάδες εργασίας με αμοιβή.

 

 • Παγιώνεται το κίνητρο επίτευξης στόχων (bonus) με την νομοθέτηση του.

 

Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε και τις ενστάσεις και παραλείψεις του σχεδίου νόμου:

 • Δεν αφορά το σύνολο των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών αλλά μόνο της Α.Α.Δ.Ε., γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω διαχωρισμό μεταξύ των συναδέλφων εφοριακών.

 

 • Δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της άνισης αμοιβής των συναδέλφων που μετατάχθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών (ΣΔΟΕ, Κτηματικές, ΓΛΚ) μέσω της κινητικότητας.

 

 • Δεν διευκρινίζει πληθώρα θεμάτων (όπως το βαθμολόγιο) τα οποία εξουσιοδοτεί τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. να τα ρυθμίζει και να τα τροποποιεί με κανονιστικές αποφάσεις του.

 • Δεν καθιερώνει ένα ξεκάθαρο πλάνο σταδιοδρομίας για το πώς ο υπάλληλος θα μετακινείται από ένα περίγραμμα θέσης σε ένα άλλο. Έχει επισημανθεί επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει μοριακό ή άλλο σύστημα για τις μεταθέσεις/μετακινήσεις των υπαλλήλων.

 • Θέτει την αξιολόγηση ως προαπαιτούμενο για την χορήγηση της ειδικής αμοιβής και του βραβείου επίτευξης στόχου, ενώ όποιος δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση του 2020 δεν θα συμπεριληφθεί στο ειδικό μισθολόγιο αλλά θα αμείβεται με το υπάρχον καθεστώς και δεν θα μπορεί να αναλάβει θέση ευθύνης.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η ΔΑΚΕ Εφοριακών έχοντας επίγνωση της ευθύνης της απέναντι στους κόπους, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του συνόλου των συναδέλφων, αλλά και αντιλαμβανόμενη την σημερινή εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση της πανδημίας που έχει περιορίσει τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους, πρότεινε στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ της 11/2/2021, την αποδοχή επί της αρχής του σχεδίου νόμου του ειδικού μισθολογίου της ΑΑΔΕ, ως βάση διαπραγμάτευσης, κάτι το οποίο δεν έκανε καμία άλλη παράταξη, αφού είτε πήραν αρνητική θέση είτε απέφυγαν να ξεκαθαρίσουν την θέση τους.

Γνωρίζουμε ότι η πρόταση μας αυτή, θα αποτελέσει αφορμή για διαστρέβλωση των τοποθετήσεων και των θέσεων μας από την γνωστή μικρή μερίδα συναδέλφων που διακατέχονται από ιδεοληψίες, λαϊκίζουν με κάθε αφορμή, μηδενίζουν κάθε στόχο που επιτυγχάνεται και προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους με ψέματα και κραυγές.

Η αποδοχή του σχεδίου νόμου ως βάση διαπραγμάτευσης, δεν σημαίνει ότι απεμπολούμε τις διεκδικήσεις μας ή ότι υπαναχωρούμε από τις θέσεις μας, (άλλωστε με δική μας παρέμβαση πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου αυξήθηκαν τα ποσά της ειδικής αμοιβής στα κλιμάκια 8 έως 12), αλλά θεωρώντας ότι δεν υπερβαίνει τις κόκκινες γραμμές που είχαμε θέσει σαν κλάδος όλα τα προηγούμενα χρόνια στο θέμα του μισθολογίου, θα αγωνιστούμε και θα διεκδικήσουμε από την Πολιτική Ηγεσία και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.:

 • Την εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου για το σύνολο των υπαλλήλων (ΣΔΟΕ, Κτηματικές, ΓΛΚ) του Υπουργείου Οικονομικών.

 

 • Την άμεση γνωστοποίηση του βαθμολογίου και την δέσμευση ότι σε τυχόν αδικίες ή λάθη διαπιστωθούν, θα δοθούν άμεσες λύσεις.

 

 • Την θεσμοθέτηση πλάνου σταδιοδρομίας για το σύνολο των εργαζομένων, όπου με σαφώς καθορισμένα και διαφανή κριτήρια θα διασφαλίζεται ο τρόπος για την εξέλιξη των υπαλλήλων μέσα στις υπηρεσίες.

 

 • Την αλλαγή της κανονιστικής απόφασης για την αξιολόγηση, ειδικά στο θέμα της ατομικής στοχοθεσίας που το σύνολο των υπαλλήλων αντιτίθεται και την θεσμοθέτηση της στοχοθεσίας σε επίπεδο οργανικής μονάδας.

 

 • Την αλλαγή του τρόπου επιλογής Προϊσταμένων, με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια και την προκήρυξη του συνόλου των θέσεων που δεν έχουν προκηρυχτεί τα τελευταία τρία χρόνια.

 

 • Την διασφάλιση ότι σε οργανωτικές και εργασιακές αλλαγές που θα προωθούνται, οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν γνώση έγκαιρα ώστε να καταθέσουν τις απόψεις και τις ενστάσεις τους, προς διάλογο, έχοντας ως στόχο την διασφάλιση της εργασιακής ηρεμίας.

 

 • Την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση των Υπηρεσιών μας με υλικοτεχνική υποδομή και την ψηφιοποίηση των εργασιών στις Δ.Ο.Υ., ώστε να επικεντρωθούμε στο κύριο αντικείμενο του ελέγχου.

 

   Η ΔΑΚΕ Εφοριακών, ως πλειοψηφούσα παράταξη, ανέλαβε την ευθύνη να εκπροσωπήσει το σύνολο των συναδέλφων σε δύσκολες καταστάσεις, χωρίς να λαϊκίζει, χωρίς να τρομοκρατεί, χωρίς να χαϊδεύει τα αυτιά των συναδέλφων με αντάλλαγμα την ψήφο τους, αλλά προβάλλοντας τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, διεκδικώντας με προτάσεις και πετυχαίνοντας στόχους. Έτσι και θα συνεχίσουμε!

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση εδώ

dake kala xristoygenna kai kalh xronia 2021

Το 2021 να φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα, νέες προσδοκίες και να αφήσει στο παρελθόν τις πίκρες.

Να βλέπουμε μπροστά και να χαμογελάμε!

dake anakoinvsh 07.12.2020

Αθήνα, 07/12/2020

   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Πέρασαν δύο τριετίες από τότε που η ΔΑΚΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη και ανέλαβε την ηγεσία της Ομοσπονδίας στο διαπαραταξιακό προεδρείο.  Όλο αυτό το διάστημα νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά της Ομοσπονδίας, ενώ ολοκληρώθηκε και ο διαχειριστικός έλεγχος. Προσπαθήσαμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των συναδέλφων μέσα σε ένα περιβάλλον εχθρικό, αντιμέτωποι με μνημονιακούς νόμους και αλλαγές στις εργασιακές μας συνθήκες.

Αγωνιστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, κάτω από αντίξοες συνθήκες ιδίως μετά την ίδρυση της ΑΑΔΕ και τους μνημονιακούς νόμους που απορρέουν από αυτήν. 

Σήμερα η χώρα μας αλλά και η διεθνής κοινότητα βιώνουν μια πρωτόγνωρη και πρωτοφανή υγειονομική κρίση, που οδηγεί την παγκόσμια οικονομία σε τεράστιου μεγέθους ύφεση, με απρόβλεπτες συνέπειες ενώ η κοινωνία δοκιμάζει τα όρια της.

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα οι εφοριακοί υπάλληλοι εργάζονται κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί αισθητά λόγω της πανδημίας, με υποστελέχωση, ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, ξεπερασμένα πληροφοριακά συστήματα, σε ακατάλληλα κτίρια κ.α.. Επιπλέον, η πορεία προς το τέλος του χρόνου κάτω από την πίεση των παραγράφων μοιάζει με Γολγοθάς!

Το προηγούμενο διάστημα αναγκαστήκαμε να προκηρύξουμε απεργιακές κινητοποιήσεις, αφενός διεκδικώντας την απόδοση της προσωπικής διαφοράς στους νέους συναδέλφους και το ειδικό μισθολόγιο του Υπουργείου Οικονομικών και αφετέρου αντιδρώντας στην αιφνιδιαστική επέκταση του ωραρίου στις Δ.O.Y., που όπως αποδεικνύεται καθώς οι μέρες περνούν δεν προσέφερε τίποτα ούτε στους φορολογούμενους, ούτε στις Υπηρεσίες, αλλά δημιούργησε αναστάτωση και δυσκόλεψε την καθημερινή ροή εργασίας. 

Η ΔΑΚΕ είναι η παράταξη που διαχρονικά αφουγκράζεται τις ανάγκες των συναδέλφων, τις οποίες χωρίς ιδεοληψίες και κομματική καθοδήγηση μετουσιώνει σε διεκδικήσεις.

Συμφωνήσαμε στην προκήρυξη στάσης εργασίας από τις απογευματινές βάρδιες, συναισθανόμενοι την αγωνία των συναδέλφων, δεδομένου ότι κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες ήταν αδύνατον να ανταποκριθούν ειδικά οι μικρές Δ.O.Y. γεγονός που είχαμε επισημάνει και αποδέχθηκε και η Διοίκηση εκ των υστέρων.

Όμως ως υπεύθυνη παράταξη ακολουθήσαμε την νόμιμη οδό στη προκήρυξη της στάσης εργασίας, κλείνοντας τα αυτιά μας στις σειρήνες των επικίνδυνων λαϊκιστών που μέσα σε ένα ντελίριο ανευθυνότητας πρότειναν αρχικά την προκήρυξη απεργίας - αποχής (από όλα τα καθήκοντα!) και μετέπειτα την προκήρυξη στάσης εργασίας από την πρώτη μέρα χωρίς την τήρηση καμίας νόμιμης διαδικασίας, αφήνοντας τους συναδέλφους εκτεθειμένους σε πειθαρχικές και άλλες διώξεις! 

Αν κρίνουμε μάλιστα από τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα μετά και από την απόφαση του δικαστηρίου για την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης για τυπικούς λόγους, φανταστείτε τι θα είχε επακολουθήσει εάν δεν υπήρχε καμία νόμιμη κάλυψη για τους υπαλλήλους! 

Όταν για άλλη μια φορά εξαπολύθηκε επίθεση συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του κλάδου από μερίδα των ΜΜΕ αντιμετωπίσαμε την κατάσταση με ψυχραιμία και σύνεση. Η απάντηση δόθηκε από την Ομοσπονδία με δελτίο τύπου που αναδείκνυε τα προβλήματα του κλάδου, ενώ ταυτόχρονα πρότεινε λύσεις και έθετε προ των ευθυνών τους τα ΜΜΕ. 

Απομονώσαμε κραυγές και ακραίες φωνές που μιλούν για εξώδικα και μηνύσεις, ενώ κλείνουν τα μάτια στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε, με την κοινωνία να ακροβατεί πάνω σε τεντωμένο σχοινί (πλήθος κλειστών επιχειρήσεων με αβέβαιο μέλλον, χιλιάδες άνεργοι που αγωνιούν για την επιβίωση τους). 

Θεωρούμε ότι με την στάση μας αυτή προστατεύουμε την αξιοπρέπεια και το κύρος του κλάδου χωρίς να βάζουμε την κοινωνία απέναντι, εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων. 

Άλλωστε όλοι θα κριθούμε από τα έργα μας! Και επειδή τελειώνει ο χρόνος, μέσα στο 2020 αγωνιστήκαμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε:

 • Την τροποποίηση προς την θετική κατεύθυνση της κανονιστικής για την αξιολόγηση της ΑΑΔΕ, με την οποία η Διοίκηση αποδέχτηκε ότι μόνο ορισμένες θέσεις εργασίας μπορούν να αξιολογηθούν ποσοτικά με ατομική στοχοθεσία. Άλλωστε εκκρεμεί ακόμη η δικαστική απόφαση από το ΣτΕ, έναντι της κανονιστικής απόφασης για την αξιολόγηση.
 • Την ψήφιση διατάξεων για την ασφάλεια των υπηρεσιών μας με την τοποθέτηση security ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει και η εγκατάσταση μηχανημάτων ελέγχου.
 • Την κάλυψη από το δημόσιο των εξόδων νοσηλείας για τα θύματα επιθέσεων και την αυστηροποίηση των ποινών για τους δράστες.
 • Την περαιτέρω ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας (ηλεκτρονική απόδοση των κλειδάριθμων, ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων, αυτόματη ενημέρωση μεταβολών στο μητρώο κ.α.)

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για:

 • Την άμεση απόδοση της προσωπικής διαφοράς για τους νέους συναδέλφους μας 
 • Μισθολόγιο Οικονομικών υπαλλήλων 
 • Αξιοκρατία και διαφάνεια σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές 
 • Πλήρη ψηφιοποίηση της εργασίας στις Δ.Ο.Υ. ώστε όλοι οι συνάδελφοι να ασχολούνται με τον έλεγχο που αποτελεί και το κύριο αντικείμενο της δουλειάς μας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Αλλά για μια ακόμα φορά, παρά τις αντιξοότητες, ανταποκριθήκαμε στο καθήκον μας, ως δημόσιοι υπάλληλοι σε ένα κρίσιμο αντικείμενο του Δημοσίου Τομέα.

Η πολιτική ηγεσία και η Διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε. οφείλουν να αναγνωρίσουν την συνεχή προσπάθεια των συναδέλφων, όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης.

Εμείς από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων της Α.Α.Δ.Ε. και του Υπουργείου Οικονομικών.

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση εδώ

top