ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ.

afisa gia ekloges yphresiakwn 2018 1

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Pin It

dake anakoinvsh gia eidiko misthologio 11.2.2021 1

            Αθήνα, 11-2-2021

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Κατατέθηκε και συζητείται στην βουλή το νομοσχέδιο για το Ειδικό Μισθολόγιο της Α.Α.Δ.Ε., το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες.

Η ΔΑΚΕ Εφοριακών ως υπεύθυνη παράταξη, οφείλει να επισημάνει στους συναδέλφους τα θετικά σημεία που επιτυγχάνονται αλλά και τις ενστάσεις μας απέναντι σε αυτό.

Συγκεκριμένα, με το σχέδιο νόμου:

 • Δημιουργείται για πρώτη φορά ειδικό μισθολόγιο για τον κλάδο μας, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα μας.

 

 • Διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει μείωση των αποδοχών σε κανέναν, ούτε τώρα, ούτε και στο μέλλον, αφού ο υπάρχον μισθός αποτελεί δίχτυ ασφαλείας.

 

 • Επιλύεται το μισθολογικό θέμα των νέων υπαλλήλων, όχι μόνο για αυτούς που έχουν προσληφθεί μέχρι σήμερα, αλλά και για όσους ακολουθήσουν από εδώ και πέρα, δίνοντας τέλος στην ομηρία τους από τις αποφάσεις κάθε κυβέρνησης.

 

 • Οδηγεί σε αυξήσεις του πραγματικού μισθού της πλειοψηφίας των υπαλλήλων, οριακά στους περισσότερους, ανάλογα με το ύψος της προσωπικής διαφοράς που λαμβάνει ο καθένας και μεγαλύτερες στους ελεγκτές βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης και στους έχοντες θέσεις ευθύνης.

 

 • Αντιμετωπίζονται οι στρεβλώσεις του ενιαίου μισθολογίου σχετικά με την άνοδο μισθολογικών κλιμακίων και αναγνώρισης τίτλων σπουδών που οδηγούσαν σε μειώσεις του πραγματικού μισθού μας. Πλέον, η άνοδος μισθολογικών κλιμακίων θα οδηγεί σε αυξήσεις του πραγματικού μισθού μας.

 

 • Αναλαμβάνει το κράτος, το κόστος της ενσωμάτωσης της προσωπικής διαφοράς στον μισθό, το οποίο αποτελεί αίτημα μας εδώ και χρόνια και θα οδηγήσει σε σημαντικές αυξήσεις των συντάξιμων αποδοχών μας.

 

 • Δίνεται λύση στο θέμα του επιδόματος παραμεθορίου, ενώ για πρώτη φορά θεσμοθετείται επιπλέον επίδομα συνοριογραμμής για επιλεγμένες Υπηρεσίες ως κίνητρο για τη στελέχωση ιδιαίτερα απομακρυσμένων μονάδων.

 

 • Αυξάνονται οι ώρες των πληρωτέων υπερωριών και δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε ομάδες εργασίας με αμοιβή.

 

 • Παγιώνεται το κίνητρο επίτευξης στόχων (bonus) με την νομοθέτηση του.

 

Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε και τις ενστάσεις και παραλείψεις του σχεδίου νόμου:

 • Δεν αφορά το σύνολο των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών αλλά μόνο της Α.Α.Δ.Ε., γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω διαχωρισμό μεταξύ των συναδέλφων εφοριακών.

 

 • Δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της άνισης αμοιβής των συναδέλφων που μετατάχθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών (ΣΔΟΕ, Κτηματικές, ΓΛΚ) μέσω της κινητικότητας.

 

 • Δεν διευκρινίζει πληθώρα θεμάτων (όπως το βαθμολόγιο) τα οποία εξουσιοδοτεί τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. να τα ρυθμίζει και να τα τροποποιεί με κανονιστικές αποφάσεις του.

 • Δεν καθιερώνει ένα ξεκάθαρο πλάνο σταδιοδρομίας για το πώς ο υπάλληλος θα μετακινείται από ένα περίγραμμα θέσης σε ένα άλλο. Έχει επισημανθεί επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει μοριακό ή άλλο σύστημα για τις μεταθέσεις/μετακινήσεις των υπαλλήλων.

 • Θέτει την αξιολόγηση ως προαπαιτούμενο για την χορήγηση της ειδικής αμοιβής και του βραβείου επίτευξης στόχου, ενώ όποιος δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση του 2020 δεν θα συμπεριληφθεί στο ειδικό μισθολόγιο αλλά θα αμείβεται με το υπάρχον καθεστώς και δεν θα μπορεί να αναλάβει θέση ευθύνης.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η ΔΑΚΕ Εφοριακών έχοντας επίγνωση της ευθύνης της απέναντι στους κόπους, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του συνόλου των συναδέλφων, αλλά και αντιλαμβανόμενη την σημερινή εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση της πανδημίας που έχει περιορίσει τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους, πρότεινε στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ της 11/2/2021, την αποδοχή επί της αρχής του σχεδίου νόμου του ειδικού μισθολογίου της ΑΑΔΕ, ως βάση διαπραγμάτευσης, κάτι το οποίο δεν έκανε καμία άλλη παράταξη, αφού είτε πήραν αρνητική θέση είτε απέφυγαν να ξεκαθαρίσουν την θέση τους.

Γνωρίζουμε ότι η πρόταση μας αυτή, θα αποτελέσει αφορμή για διαστρέβλωση των τοποθετήσεων και των θέσεων μας από την γνωστή μικρή μερίδα συναδέλφων που διακατέχονται από ιδεοληψίες, λαϊκίζουν με κάθε αφορμή, μηδενίζουν κάθε στόχο που επιτυγχάνεται και προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους με ψέματα και κραυγές.

Η αποδοχή του σχεδίου νόμου ως βάση διαπραγμάτευσης, δεν σημαίνει ότι απεμπολούμε τις διεκδικήσεις μας ή ότι υπαναχωρούμε από τις θέσεις μας, (άλλωστε με δική μας παρέμβαση πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου αυξήθηκαν τα ποσά της ειδικής αμοιβής στα κλιμάκια 8 έως 12), αλλά θεωρώντας ότι δεν υπερβαίνει τις κόκκινες γραμμές που είχαμε θέσει σαν κλάδος όλα τα προηγούμενα χρόνια στο θέμα του μισθολογίου, θα αγωνιστούμε και θα διεκδικήσουμε από την Πολιτική Ηγεσία και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.:

 • Την εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου για το σύνολο των υπαλλήλων (ΣΔΟΕ, Κτηματικές, ΓΛΚ) του Υπουργείου Οικονομικών.

 

 • Την άμεση γνωστοποίηση του βαθμολογίου και την δέσμευση ότι σε τυχόν αδικίες ή λάθη διαπιστωθούν, θα δοθούν άμεσες λύσεις.

 

 • Την θεσμοθέτηση πλάνου σταδιοδρομίας για το σύνολο των εργαζομένων, όπου με σαφώς καθορισμένα και διαφανή κριτήρια θα διασφαλίζεται ο τρόπος για την εξέλιξη των υπαλλήλων μέσα στις υπηρεσίες.

 

 • Την αλλαγή της κανονιστικής απόφασης για την αξιολόγηση, ειδικά στο θέμα της ατομικής στοχοθεσίας που το σύνολο των υπαλλήλων αντιτίθεται και την θεσμοθέτηση της στοχοθεσίας σε επίπεδο οργανικής μονάδας.

 

 • Την αλλαγή του τρόπου επιλογής Προϊσταμένων, με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια και την προκήρυξη του συνόλου των θέσεων που δεν έχουν προκηρυχτεί τα τελευταία τρία χρόνια.

 

 • Την διασφάλιση ότι σε οργανωτικές και εργασιακές αλλαγές που θα προωθούνται, οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν γνώση έγκαιρα ώστε να καταθέσουν τις απόψεις και τις ενστάσεις τους, προς διάλογο, έχοντας ως στόχο την διασφάλιση της εργασιακής ηρεμίας.

 

 • Την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση των Υπηρεσιών μας με υλικοτεχνική υποδομή και την ψηφιοποίηση των εργασιών στις Δ.Ο.Υ., ώστε να επικεντρωθούμε στο κύριο αντικείμενο του ελέγχου.

 

   Η ΔΑΚΕ Εφοριακών, ως πλειοψηφούσα παράταξη, ανέλαβε την ευθύνη να εκπροσωπήσει το σύνολο των συναδέλφων σε δύσκολες καταστάσεις, χωρίς να λαϊκίζει, χωρίς να τρομοκρατεί, χωρίς να χαϊδεύει τα αυτιά των συναδέλφων με αντάλλαγμα την ψήφο τους, αλλά προβάλλοντας τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, διεκδικώντας με προτάσεις και πετυχαίνοντας στόχους. Έτσι και θα συνεχίσουμε!

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση εδώ

Pin It
top