ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2021

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/10 ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

dake yphresiaka aade 2021

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

                                                

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛEΣΜΑΤΑ

                                                 

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Pin It

anakoinvsh dake gia neo misthologio

Αθήνα, 26-3-2021

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

   Η ΔΑΚΕ Εφοριακών ως υπεύθυνη παράταξη, με ανακοίνωση της στις 11/2/2021, έλαβε ξεκάθαρη θέση σχετικά με το ειδικό μισθολόγιο της ΑΑΔΕ, με την αποδοχή του ως βάση διαπραγμάτευσης.

Η ΔΑΚΕ ήταν διαχρονικά πάντα υπέρ της άποψης ότι οι θέσεις ευθύνης πρέπει να αμείβονται περισσότερο, σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις που μιλούσαν για "ίδια στομάχια". Άλλωστε τα ΔΙΒΕΕΤ που παίρναμε στο παρελθόν ήταν δικαιώματα βεβαίωσης και είσπραξης λόγω της αυξημένης ευθύνης των εφοριακών υπαλλήλων. Επί σειρά ετών, είμαστε όλοι αποδέκτες έντονων παραπόνων από τους ελεγκτές για άδικη οικονομική μεταχείριση τους, δυσανάλογη με την ευθύνη που αναλαμβάνουν.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, η ΔΑΚΕ τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ του μισθολογίου της ΑΑΔΕ, επί της αρχής, δεδομένου ότι βασίζεται στην αρχή της αυξημένης ευθύνης και δεδομένης της διασφάλισης των υφιστάμενων αμοιβών για όλους. Είναι κοινή διαπίστωση, ότι προκύπτουν σημαντικά οφέλη από την εφαρμογή του για την μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων, και συγκεκριμένα:

 • Καμία μείωση μισθού σε κανέναν συνάδελφο, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, ακόμα και αν δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση του 2020, αφού ο υπάρχον μισθός αποτελεί δίχτυ ασφαλείας.

 

 •  Αυξήσεις πραγματικές στον πληρωτέο μισθό για την πλειοψηφία των συναδέλφων. Ειδικά οι νέοι συνάδελφοι, θα δούνε αυξήσεις μεγαλύτερες από ότι θα είχαν αν έπαιρναν την προσωπική διαφορά

.

 •  Μηδενισμός ή σημαντική μείωση της προσωπικής διαφοράς στους υπόλοιπους, με αποτέλεσμα με την άνοδο μισθολογικού κλιμακίου μέσα στα επόμενα δύο χρόνια ή με την απόκτηση νέου τίτλου σπουδών, ακόμα περισσότεροι να δουν αυξήσεις στον πληρωτέο μισθό.

 

 •  Σημαντικές αυξήσεις, ισόποσες της ειδικής αμοιβής κάθε θέσης, στους ονομαστικούς μισθούς όλων των συναδέλφων, που μεταφράζεται σε αυξημένες συντάξιμες αποδοχές στο τέλος του εργασιακού βίου.

 

 •  Λύνει το θέμα του επιδόματος παραμεθορίου, ενώ για πρώτη φορά θεσμοθετεί επιπλέον επίδομα συνοριογραμμής.

 

Είναι γνωστές και οι ενστάσεις μας για τον νόμο, με κυριότερες ότι:

 • Δεν αφορά το σύνολο των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών, γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω διαχωρισμό μεταξύ των συναδέλφων εφοριακών.

 

 • Δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της άνισης αμοιβής των συναδέλφων που μετατάχθηκαν στο Υπουργείο

 

 • Οικονομικών (ΣΔΟΕ, Κτηματικές, ΓΛΚ) μέσω της κινητικότητας.

 

 • Δεν διευκρινίζει πληθώρα θεμάτων (όπως το βαθμολόγιο) τα οποία εξουσιοδοτεί τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. να τα ρυθμίζει και να τα τροποποιεί με κανονιστικές αποφάσεις του.

 

 • Δεν καθιερώνει ένα ξεκάθαρο πλάνο σταδιοδρομίας για το πώς ο υπάλληλος θα μετακινείται από ένα περίγραμμα θέσης σε ένα άλλο. Έχει επισημανθεί επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει μοριακό ή άλλο σύστημα για τις μεταθέσεις/μετακινήσεις των υπαλλήλων.

 

 • Θέτει την αξιολόγηση ως προαπαιτούμενο για την χορήγηση της ειδικής αμοιβής και του βραβείου επίτευξης στόχου, ενώ όποιος δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση του 2020 (η οποία δεν έχει ατομική στοχοθεσία) δεν θα συμπεριληφθεί στο ειδικό μισθολόγιο αλλά θα αμείβεται με το υπάρχον καθεστώς και δεν θα μπορεί να αναλάβει θέση ευθύνης.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το ψηφισθέν νομοσχέδιο αποτελεί ένα θετικό βήμα για τον κλάδο και θα μας επιτρέψει να ξεκινήσουμε, από ένα ευνοϊκότερο σημείο για τις μελλοντικές διεκδικήσεις μας, όταν η οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας επιστρέψει στην κανονικότητα.

Είμαστε σίγουροι, ότι οι κανονιστικές αποφάσεις του Διοικητή σχετικά με το βαθμολόγιο, την αξιολόγηση και τον τρόπο μετακίνησης μεταξύ των υπηρεσιών και των περιγραμμάτων θέσεων, θα έχουν προβληματικά στοιχεία και αστοχίες.

Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όμως, τα κακώς κείμενα, θα πρέπει καταρχήν να μας δοθούν οι κανονιστικές αποφάσεις, να τις μελετήσουμε και να υποβάλλουμε τις ενστάσεις και τις προτάσεις μας.

Με αυτό τον τρόπο λειτουργεί υπεύθυνα η Ομοσπονδία.

Οι τακτικές της διακίνησης παραπλανητικών εγγράφων για συλλογή υπογραφών, χωρίς οι συνάδελφοι να έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης, της διασποράς ψεμάτων όπως έχει γίνει και παλιότερα ότι θα υπάρξουν μειώσεις μισθών, απολύσεις κ.α., αποτελούν τακτικές που ο κλάδος έχει καταδικάσει επανειλημμένα με τα αποτελέσματα των εκλογών.

Υπενθυμίζουμε τις ανακοινώσεις που έβγαζε η ΑΣΚΙ το 2014 για το θέμα του ΤΕΑΔΥ με τίτλο "Εκεί που μας χρώσταγαν θα πληρώσουμε και φόρο" και προέτρεπαν τους συναδέλφους να μην παραιτηθούν από την δικαστική διεκδίκηση. Βέβαια ούτε φόρο πληρώσαμε, ενώ τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΑΣΚΙ (που σήμερα βρίσκονται στην ΑΚΕ) που υπέγραφαν τις ανακοινώσεις, παραιτήθηκαν από την δικαστική διεκδίκηση και εισέπραξαν τα χρήματα. Όσο για τους συναδέλφους που τους εμπιστεύθηκαν και τους άκουσαν, έχασαν τα δικαστήρια και φυσικά τα λεφτά τους. Θα ζητήσουν άραγε μια συγνώμη από αυτούς τους ανθρώπους;

Καλούμε όλες τις παρατάξεις, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μεταφέρουν στους συναδέλφους τα πραγματικά δεδομένα. Να εργαστούν μαζί μας, για να απαλείψουμε όλες τις αστοχίες που θα προκύψουν από τις κανονιστικές αποφάσεις του Διοικητή.Αυτό όμως δεν θα γίνει με στείρα άρνηση απέναντι σε κάθε πρόταση της Διοίκησης, αλλά με διάλογο με την Πολιτική και Υπηρεσιακή Ηγεσία και με τεκμηριωμένες απόψεις και προτάσεις.

Εμείς, σαν ΔΑΚΕ Εφοριακών, δεσμευόμαστε εκ νέου, ότι θα αγωνιστούμε και θα διεκδικήσουμε από την Πολιτική Ηγεσία την εφαρμογή των θετικών σημείων του νέου ειδικού μισθολογίου για το σύνολο των υπαλλήλων (ΣΔΟΕ, Κτηματικές, ΓΛΚ) του Υπουργείου Οικονομικών.

Και καλούμε τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. να προχωρήσει:

 • Στην άμεση γνωστοποίηση του βαθμολογίου και την δέσμευση ότι σε τυχόν αδικίες ή λάθη διαπιστωθούν, θα δοθούν άμεσες λύσεις.

 

 • Στην θεσμοθέτηση πλάνου σταδιοδρομίας για το σύνολο των εργαζομένων, όπου με σαφώς καθορισμένα και διαφανή κριτήρια θα διασφαλίζεται ο τρόπος για την εξέλιξη των υπαλλήλων μέσα στις υπηρεσίες και της μετακίνησης μεταξύ των υπηρεσιών.

 

 • Στην αλλαγή της κανονιστικής απόφασης για την αξιολόγηση, ειδικά στο θέμα της ατομικής στοχοθεσίας που το σύνολο των υπαλλήλων αντιτίθεται και την θεσμοθέτηση της στοχοθεσίας σε επίπεδο οργανικής μονάδας.

 

 • Στην αλλαγή του τρόπου επιλογής Προϊσταμένων, με διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια και την προκήρυξη του συνόλου των θέσεων που δεν έχουν προκηρυχτεί τα τελευταία τρία χρόνια.

 

 • Στην διασφάλιση ότι σε οργανωτικές και εργασιακές αλλαγές που θα προωθούνται, οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν γνώση έγκαιρα ώστε να καταθέσουν τις απόψεις και τις ενστάσεις τους, προς διάλογο, έχοντας ως στόχο την διασφάλιση της εργασιακής ηρεμίας.

 

 • Στην άμεση και ουσιαστική ενίσχυση των Υπηρεσιών μας με υλικοτεχνική υποδομή και την ψηφιοποίηση των εργασιών στις Δ.Ο.Υ., ώστε να επικεντρωθούμε στο κύριο αντικείμενο του ελέγχου.

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση εδώ

Pin It
top