ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ.

afisa gia ekloges yphresiakwn 2018 1

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Pin It

dake eforiakwn anakonvsh neo bathmologio 17.05.2021

Αθήνα, 17-5-2021

 

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δόθηκαν στην διαβούλευση οι κανονιστικές αποφάσεις του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. σχετικά με το Βαθμολόγιο, την Κινητικότητα μεταξύ των θέσεων εργασίας και την Αξιολόγηση των υπαλλήλων της Α.Α.Δ.Ε..

Η ΔΑΚΕ Εφοριακών, με ανακοινώσεις της στις 11/2/2021 και στις 26/3/2021, αλλά και όλη αυτή την περίοδο με όποιο πρόσφορο μέσο διέθετε, ενημέρωσε υπεύθυνα τους συναδέλφους για τις θέσεις τις και τις επιφυλάξεις της.

Είχαμε από την πρώτη στιγμή ζητήσει από τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. «την άμεση γνωστοποίηση του βαθμολογίου και την δέσμευση ότι σε τυχόν αδικίες ή λάθη διαπιστωθούν, θα δοθούν άμεσες λύσεις». Οι αποφάσεις σήμερα, έχουν δοθεί για διαβούλευση και είναι η στιγμή όπου πρέπει να αναδείξουμε τα προβληματικά στοιχεία και να απαιτήσουμε την διόρθωση τους.

 

Έχουμε την τιμή και την ευθύνη να κατέχουμε την προεδρία την Ομοσπονδίας της ΠΟΕ-ΔΟΥ, σε μια κρίσιμη καμπή για τον κλάδο μας. Η στιγμή που θα κρίνει αν σαν κλάδος θα αλλάξουμε σελίδα ή θα μείνουμε προσκολλημένοι σε πρακτικές και λογικές του παρελθόντος.

 

 

Οι παρατάξεις στην Ομοσπονδία έχουν χωριστεί:

  • Σε αυτές που ακολουθούν κατά πάγια τακτική την στείρα άρνηση, χωρίς την υποβολή προτάσεων, επενδύοντας στην καταστροφολογία και την τρομολαγνεία και οι οποίες έχουν απορρίψει το νέο μισθολόγιο στο σύνολο του. Παρότι όσες προφητείες έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια, για απολύσεις συναδέλφων, εκδιώξεις από την ΑΑΔΕ, μειώσεις μισθών, μεταφορά του ελέγχου σε ιδιώτες, δεν επαληθεύθηκαν, δεν δέχονται καμία συζήτηση για το μισθολόγιο, γεγονός που εξυπηρετεί την Διοίκηση, αφού μπορεί να προωθήσει τις αποφάσεις της, όπως τις επιθυμεί.

 

  • Σε αυτές που ψαρεύουν σε θολά νερά μην έχοντας θέση για τίποτα, (μισθολόγιο, βαθμολόγιο, απεργίες) συμφωνώντας με όλους και με κανέναν. Δεν ξεκαθαρίζουν την θέση τους ποτέ και για τίποτα, θεωρώντας ότι οι συνάδελφοι δεν θα συνειδητοποιήσουν ότι ο κλάδος έτσι δεν πάει μπροστά, ότι το «νέο» και το «ανεξάρτητο» δεν αρκεί να το ευαγγελίζεσαι αλλά πρέπει και να το αποδεικνύεις.

 

  • Σε αυτές που λένε την θέση τους ξεκάθαρα για κάθε θέμα, υποστηρίζοντας τις απόψεις τους με επιχειρήματα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των αποφάσεων τους για τον κλάδο και γνωρίζοντας ότι η μόνη υποχρέωση τους είναι απέναντι στους συναδέλφους, από τους οποίους και θα κριθούν για τις επιλογές τους.

 

Η ΔΑΚΕ Εφοριακών λειτουργεί θεσμικά στην Ομοσπονδία, στηρίζοντας κάθε απόφαση που λαμβάνεται από την Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο. 

 

Παράλληλα όμως, σαν πλειοψηφούσα παράταξη, διατηρούμε την ευθύνη να προωθήσουμε τα θέματα του Κλάδου και να γνωστοποιήσουμε με κάθε μέσο που έχουμε στην διάθεση μας στους αρμόδιους Υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες τις ενστάσεις μας και να επιδιώξουμε λύσεις σε προβλήματα εν τη γενέσει τους. Με αυτό τον τρόπο πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου αυξήθηκαν τα ποσά της ειδικής αμοιβής στο βαθμό θέσης 8 (ελεγκτές, δικαστικό) από τα 700 ευρώ στα 850, στο βαθμό θέσης 9 (έμπειροι υπάλληλοι) από τα 500 ευρώ στα 600 και στο βαθμό θέσης 10 (απλοί υπάλληλοι) από τα 300 ευρώ στα 370. Και πάλι με παρέμβαση μας, προτού οι κανονιστικές δοθούν στην διαβούλευση, διορθώθηκαν τα περιγράμματα των Δ.Ο.Υ. στα Έσοδα και στο Μητρώο, στα οποία δεν υπήρχε διαχωρισμός ανάμεσα σε έμπειρους και υπαλλήλους χωρίς εμπειρία, τοποθετώντας τους συναδέλφους στα Τμήματα αυτά στο βαθμό θέσης 10 που αντιστοιχεί σε 370 ευρώ.

 

Έτσι και τώρα, καταθέσαμε στην Εκτελεστική Επιτροπή τις ενστάσεις μας, σημείο σημείο, για τις κανονιστικές αποφάσεις και τις συγκεκριμένες διορθώσεις που απαιτούμε να γίνουν. Θα τις καταθέσουμε στην διαβούλευση και θα τις αποστείλουμε επίσημα στην Διοίκηση και στους αρμόδιους Υπουργούς.

 

Όμως ακόμη μια φορά, δεν θα μείνουμε σε αυτά, αλλά θα έρθουμε σε επαφή με όλους τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες που εμπλέκονται στην υπόθεση και θα απαιτήσουμε διορθώσεις στα βασικά θέματα που αφορούν την πλειοψηφία των συναδέλφων, όπως ενδεικτικά:

 

1) Στην αρνητική διακριτική μεταχείριση των νεοεισερχόμενων συναδέλφων, όπου για να θεωρηθούν έμπειροι υπάλληλοι θα απαιτείται η πάροδος τουλάχιστον τεσσάρων (4) ετών, μη λαμβάνοντας υπόψη την δόκιμη περίοδο, η οποία αποτελεί χρόνο πραγματικής υπηρεσίας με όλες τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις ενός υπαλλήλου.

 

 

2) Στην πρόβλεψη ότι, για την κατάταξη του υπαλλήλου σε θέση ανωτέρου βαθμού, το αποτέλεσμα της αξιολόγησης του υπαλλήλου για την τελευταία και την αμέσως προηγούμενη αξιολογική περίοδο, να είναι μεγαλύτερο του 90%, το οποίο αντιστοιχεί σύμφωνα με το σχέδιο της κανονιστικής για την αξιολόγηση σε άριστη απόδοση του υπαλλήλου και μάλιστα επι δύο (2) συναπτά έτη. Η πρόβλεψη είναι σαφώς υπερβολική και προβληματική και θα απαιτήσουμε να μετατραπεί στο επίπεδο της επαρκούς απόδοσης.

 

3) Οι συνάδελφοι που έχουν θεωρηθεί έμπειροι σε ένα αντικείμενο μέσα στην Υπηρεσία και παρότι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα και το ελάχιστο απαιτούμενο επίπεδο επάρκειας ως προς τις ικανότητες που προβλέπονται σε συγκεκριμένο Π.Θ.Ε., εφόσον για λόγους υπηρεσιακών αναγκών υπηρετούν σε Π.Θ.Ε. χαμηλότερου βαθμού από αυτό που δύνανται να βρίσκονται, θα πρέπει με αίτηση τους να μετακινηθούν στα περιγράμματα που θα αιτηθούν, πριν την εφαρμογή του ειδικού μισθολογίου. Υπάρχει πλήθος πραγματικών παραδειγμάτων όπου συνάδελφοι με υψηλά προσόντα, χρόνια εμπειρίας σε πολλά αντικείμενα έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις Γραμματείας ή Ταμείου και αλλού, λόγω υπηρεσιακών αναγκών. Δεν μπορεί οι συνάδελφοι αυτοί, να τιμωρηθούν για το γεγονός ότι κλήθηκαν από την Υπηρεσία να υπηρετήσουν στις συγκεκριμένες θέσεις.

 

 

4) Στην αντίθεση μας, όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένα σαν κλάδος, με τον καταμερισμό των στόχων σε ατομικό επίπεδο. Η στοχοθεσία σε Δημόσιες Αρχές, σύμφωνα και με την διεθνή βιβλιογραφία, αποτελεί ένα προβληματικό πεδίο, αφού δεν παράγουν προϊόντα αλλά εκπληρώνουν υποχρεώσεις και μάλιστα βαρύνουσας ευθύνης. Πρόταση μας είναι η στοχοθεσία να υπάρχει σε επίπεδο Οργανικής Μονάδας και να μην επιμερίζεται ατομικά.

 

5) Στην διόρθωση της βαθμολόγησης συγκεκριμένων Περιγραμμάτων Θέσεων Εργασίας, όπου είναι προφανές ότι δεν έχουν αξιολογηθεί σωστά ή όσοι έχουν αξιολογήσει τα κριτήρια βαθμολόγησης δεν έχουν αντιληφθεί το είδος της δουλειάς σε συγκεκριμένα αντικείμενα, όπως ο υπάλληλος του ΓΕΦ, ο υπάλληλος του Ταμείου και των Παρακαταθηκών, οι Γραμματείες αποκεντρωμένων και περιφερειακών υπηρεσιών, οι Προϊστάμενοι Διοικητικής και Μηχανογραφικής υποστήριξης κ.α.

 

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Θα σας γνωστοποιήσουμε, με νεότερη ανακοίνωση μας, αναλυτικά για το σύνολο των θεμάτων που θα θέσουμε στην διαβούλευση για τις κανονιστικές αποφάσεις σχετικά με το Βαθμολόγιο, την Κινητικότητα μεταξύ των θέσεων εργασίας και την Αξιολόγηση των υπαλλήλων.

 

 

Τέλος, σαν ΔΑΚΕ Εφοριακών, δεσμευόμαστε εκ νέου, ότι σε κάθε συνάντηση μας, θα διεκδικούμε από την Πολιτική Ηγεσία την άμεση εφαρμογή των θετικών σημείων του νέου ειδικού μισθολογίου για το σύνολο των υπαλλήλων (ΣΔΟΕ, Κτηματικές, ΓΛΚ) του Υπουργείου Οικονομικών.

 

Κατεβαστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Εφοριακών εδώ

 

Pin It
top