28ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

29 synedrio poy doy

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2021

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/10 ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

dake yphresiaka aade 2021

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

                                                

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛEΣΜΑΤΑ

                                                 

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Pin It

anakoinvsh dake 4.3.2024

Αθήνα, 4-3-2024

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο κλάδος μας βρίσκεται σε μια δύσκολη συγκυρία με πρωτόγνωρες οργανωτικές αλλαγές που συντελούνται κυρίως στην ΑΑΔΕ με επίκεντρο την Αττική και την Θεσσαλονίκη, αλλά και στο ΣΔΟΕ και τις Κτηματικές.

Στην ΑΑΔΕ, η δημιουργία του ΚΕ.Β.ΕΙΣ Αττικής που ξεκίνησε να λειτουργεί πλήρως τον περασμένο Νοέμβριο ,έχει επιφέρει πολλά προβλήματα και δυσλειτουργίες, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση των εργαζομένων αφενός από την ταλαιπωρία που υφίστανται λόγω της δύσκολης προσβασιμότητας στην περιοχή που βρίσκεται η υπηρεσία και αφετέρου από το δυσμενές εργασιακό περιβάλλον. Τα χιλιάδες αιτήματα που εκκρεμούν, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση και την ελλιπή ψηφιοποίηση, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα εκρηκτικό με την κατάσταση να μην είναι διαχειρίσιμη, με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης.

Η ΔΑΚΕ είχε εκφράσει την αντίθεση της στις οργανωτικές αλλαγές που έγιναν και προγραμματίζονται βεβιασμένα, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό και χωρίς τις κατάλληλες υποδομές. Για αυτούς τους λόγους έχουμε ζητήσει να σταματήσουν οι κεντρικοποιήσεις υπηρεσιών και να μην γίνουν τα ΚΕ.ΦΟ.Κ. – ΚΕ.ΦΟ.Δ.Ε. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που έχουν ανακοινωθεί για τους επόμενους μήνες .

Δυστυχώς όμως παρ' όλες τις προσπάθειες που καταβάλουμε, η διοίκηση της ΑΑΔΕ προχωρά στις οργανωτικές αλλαγές και επειδή όταν εξαντλείται ο διάλογος το έσχατο μέσο αντίδρασης των εργαζομένων είναι η απεργία, ψηφίσαμε υπέρ και συμμετείχαμε δυναμικά στην απεργία της 24ης Ιανουαρίου, παρότι διαφωνήσαμε με κάποια επιμέρους θέματα που μπήκαν στο διεκδικητικό πλαίσιο, όπως για παράδειγμα η διεκδίκηση της προσωπικής διαφοράς για όλους .

Αποδεικνύεται όμως πανηγυρικά, ότι η ΔΑΚΕ είναι η μόνη παράταξη που στήριξε εξαρχής και συνεχίζει να υποστηρίζει απόλυτα το ειδικό μισθολόγιο της ΑΑΔΕ, το οποίο οδήγησε σε αυξήσεις στο σύνολο των συναδέλφων και αποτελεί το βασικό μέσο και για επιπλέον διεκδικήσεις. Αυτό το εκφράσαμε ξεκάθαρα, όταν καταγγείλαμε την ΑΚΕ που διεκδικεί να δοθεί η προσωπική διαφορά ακόμη και σε όσους έχουν πάρει με το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ αυξήσεις μεγαλύτερες από την προσωπική διαφορά, με το σκεπτικό να την χρησιμοποιήσουν για να κάνουν μετάταξη σε άλλο υπουργείο, την ίδια στιγμή που ζητάμε ενίσχυση των Υπηρεσιών μας με προσωπικό.

Επιπλέον, είναι υποκριτικό και ξεδιάντροπο, οι αριστερές παρατάξεις να προτρέπουν τους συναδέλφους να κάνουν απεργία - αποχή από την αξιολόγηση, όταν ακόμα ψάχνουμε ένα στέλεχος τους που έχει επιλέξει να απέχει από την αξιολόγηση και να έχει επιστρέψει στο προηγούμενο μισθολογικό καθεστώς !

Εντύπωση έχει προκαλέσει και η στάση της ΔΗΣΥΕ που παρότι έχει τοποθετηθεί υπέρ του ειδικού μισθολογίου ,με διάφορες παλινωδίες συμφώνησε να μπει στο διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας η απόδοση της προσωπικής διαφοράς σε όλους, κάτι που σαφώς υποδηλώνει ότι ενόψει των συνδικαλιστικών εκλογών κάποιοι θα λαϊκίζουν για να επιβιώσουν.

Σε κάθε περίπτωση έχει πλέον αποδειχθεί στην πράξη ότι το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ έχει ωφελήσει οικονομικά την συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου και με καθοριστική συμβολή της παράταξης μας ελάχιστα είναι πλέον τα περιγράμματα που βρίσκονται κάτω απο τα 600 €. Με παρεμβάσεις μας, αυξήθηκαν σε 600€ τα περιγράμματα των γραμματειών ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ, ΔΕΔ, ΔΕΣΥΠ, ΕΜΕΙΣ όπως και στους ταμίες που εκτελούν καθήκοντα του ταμείου παρακαταθηκών.

Με εισήγηση της ΔΑΚΕ, που υιοθετήθηκε και από την ΔΗΣΥΕ έγινε δεκτό από την Διοίκηση, να μειωθεί ο χρόνος παραμονής στο περίγραμμα του βοηθού ελεγκτή από 3 έτη σε 2 (αναμένεται εντός του επόμενου διαστήματος η έκδοση της σχετικής απόφασης). Παρότι στην κανονιστική για την επιλογή στις θέσεις ειδικής βαρύτητας έγιναν δεκτά κάποια από τα αιτήματα μας, δυστυχώς η εμπειρία των υπαλλήλων που συμμετέχουν στους προληπτικούς ελέγχους δεν μοριοδοτήθηκε όπως είχαμε προτείνει. Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί κατάφωρη αδικία και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την πλήρη αποκατάσταση αυτών των συναδέλφων.

Με παρέμβαση των εκπροσώπων μας στο υπηρεσιακό συμβούλιο δεν καταλογίστηκαν αναδρομικά και δεν αναγκάστηκαν να επιστρέψουν χρήματα οι νέες μητέρες που έκαναν χρήση της άδειας μητρότητας, ύστερα από την ακατανόητη απόφαση της Διοίκησης, ότι ο χρόνος αυτός δεν προσμετράται ως εμπειρία, αντίθετα σε όλες τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για ενίσχυση της οικογένειας. Με πρωτοβουλίες μας, που περιλαμβάνουν και παρεμβάσεις στην πολιτική ηγεσία αγωνιζόμαστε για διόρθωση της κανονιστικής της ΑΑΔΕ, προκειμένου να συνυπολογίζεται ο χρόνος της άδειας ανατροφής τέκνου στην απόκτηση του περιγράμματος του έμπειρου υπαλλήλου.

Με παρέμβαση της ΔΑΚΕ στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών ζητήσαμε την επέκταση της τηλεργασίας στο δημόσιο σε περισσότερες ημέρες και σε όλη την διάρκεια του έτους, με διόρθωση της τελευταίας σχετικής απόφασης και θεωρούμε απαράδεκτη την πρόταση της ΑΚΕ να καταγγελθεί το καθεστώς της τηλεργασίας στην επιθεώρηση εργασίας, όταν είναι ξεκάθαρα δυνητική και μια μεγάλη μερίδα των συναδέλφων την επιθυμεί.

Ξανά με πρόταση της ΔΑΚΕ, αποφασίστηκε να μοιραστεί στους συναδέλφους του ΚΕΒΕΙΣ έγγραφο προς υπογραφή με το οποίο θα δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία ευθύνη για τυχόν παραγραφές ή παραλείψεις που θα συμβούν λόγω της κατάστασης και ότι όλη η ευθύνη θα βαρύνει την διοίκηση. Έτσι οι συνάδελφοι θα έχουν εξασκήσει το δικαίωμα που προβλέπεται από τον υπαλληλικό κώδικα (παρ. 4 του άρθρου 25 του ν.3528/2007).

Τέλος, με ολοκληρωμένη πρόταση της ΔΑΚΕ στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΟΙΚ., που θα περιλαμβάνει το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου και τα αιτήματα μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, πιστοί στις αρχές και τις αξίες της ΔΑΚΕ που διακρίνεται από συνέπεια ,σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου κόντρα στον συνδικαλισμό του λαϊκισμού ,του δογματισμού και των κομματικών συμφερόντων.

Έτσι διεκδικούμε:

  • Έξοδα κίνησης για όλους τους υπαλλήλους και αύξηση των αποζημιώσεων στους προληπτικούς ελέγχους
  • Αύξηση του bonus με ενεργοποίηση του άρθρου 18 του ιδρυτικού νόμου της ΑΑΔΕ όταν υπάρχει υπερεπίτευξη των στόχων, όπως έχει συμβεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια.
  • Προσλήψεις προσωπικού σε ΑΑΔΕ, ΣΔΟΕ και Κτηματικές και δικαίωση των επιλαχόντων της 1Γ του τελευταίου γραπτού διαγωνισμού της ΑΑΔΕ.
  • Άμεση εφαρμογή ειδικού μισθολογίου σε ΣΔΟΕ και Κτηματικές με την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις αποδοχές τους και επαναφορά των δώρων. Μέχρι την εφαρμογή του να δοθεί ελεγκτικό επίδομα στις Υπηρεσίες αυτές.
  • Αναβάθμιση του ΣΔΟΕ με την επαναφορά φορολογικών αντικειμένων, ελεύθερη μετακίνηση από το ΣΔΟΕ προς την ΑΑΔΕ και το αντίστροφο. Η πολιτική ηγεσία θα πρέπει άμεσα να γνωστοποιήσει το σχέδιο της για την λειτουργία του ΣΔΟΕ.
  • Διαβούλευση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τις Κτηματικές Υπηρεσίες, για την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών τους με τους εργαζομένους σε αυτές.

 

Pin It
top