ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ.

afisa gia ekloges yphresiakwn 2018 1

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Pin It

Έρχονται τα φορολογικά e-βιβλία για επιχειρήσεις και επαγγελματίες

MyData. Δηλαδή My Digital Accounting and Tax Application ή ελληνιστή "Η ψηφιακή Λογιστική και Φορολογική Εφαρμογή".  Είναι ο κωδικός ονομασίας των λεγόμενων ηλεκτρονικών βιβλίων της εφορίας τα οποία όλες οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες θα υποχρεωθούν από το νέο έτος να τηρούν.

Πρόκειται για βήμα το οποίο μελετάται και έχει εξαγγελθεί αρκετές φορές στο παρελθόν ως διαρθρωτικό μέτρο μείωσης του διοικητικού κόστους των επιχειρήσεων και της φορολογικής διοίκησης καθώς και ως μέτρο περιορισμού της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.

Στην πράξη τερματίζεται η χειρόγραφη τήρηση βιβλίου δαπανών και εσόδων σε κάθε επιχείρηση και τα στοιχεία αυτά θα καταχωρούνται αυτόματα και ηλεκτρονικά με την έκδοσή τους. Για παράδειγμα, μια επιχείρηση που εκδίδει ένα τιμολόγιο θα περνά αυτόματα στο ηλεκτρονικό βιβλίο εσόδων της καθώς  και στο βιβλίο επαγγελματικών δαπανών του πελάτη της που έλαβε το ηλεκτρονικό τιμολόγιο. Με την ολοκλήρωση της εφαρμογής των ηλεκτρονικών βιβλίων θα καταργηθούν μια σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών όπως είναι οι συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών πελατών, οι λεγόμενες ΜΥΦ, ενώ θα ωθηθούν στο περιθώριο πρακτικές της φοροδιαφυγής όπως είναι η έκδοση πλαστών τιμολογίων. Παράλληλα, η φορολογική διοίκηση αποκτά ένα πολύτιμο εργαλείο για τη διενέργεια διασταυρώσεων και φορολογικών ελέγχων για την καταπολέμηση των εικονικών τιμολογίων και της απόκρυφης φορολογητέας ύλης γενικότερα.

Η εφαρμογή αναμένεται να ανοίξει την 1η Ιανουαρίου 2020 και πρόσφατα ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το όλο σχέδιο. Από το κείμενο που δόθηκε σε διαβούλευση προκύπτουν μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την εφαρμογή MyData. 

Η εφαρμογή θα περιλαμβάνει:

- Το Βιβλίο Αναλυτικών Εγγραφών (Αναλυτικό Βιβλίο), όπου καταχωρείται η Σύνοψη των Παραστατικών εσόδων / εξόδων των Επιχειρήσεων, γίνεται ο χαρακτηρισμός των συναλλαγών και διενεργούνται οι αναγκαίες λογιστικές εγγραφές τακτοποίησης για τον προσδιορισμό του λογιστικού και φορολογικού αποτελέσματος κάθε έτους 

- Το Βιβλίο Συνοπτικής Απεικόνισης (Συνοπτικό Βιβλίο), όπου εμφανίζονται συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα της Επιχείρησης σε μηνιαία και ετήσια βάση

Στα Ηλεκτρονικά Βιβλία της ΑΑΔΕ: 

1. Θα διαβιβάζεται και καταχωρείται η Σύνοψη των Παραστατικών εσόδων / εξόδων των Επιχειρήσεων 
2. Θα γίνεται Χαρακτηρισμός των καταχωρούμενων συναλλαγών 
3. Θα διενεργούνται οι αναγκαίες Λογιστικές Εγγραφές Τακτοποίησης για τον προσδιορισμό του λογιστικού και του φορολογικού αποτελέσματος κάθε έτους

Επίσης, μέχρι την πλήρη διασύνδεση των ταμειακών φορολογικών μηχανισμών με το taxis οι αποδείξεις που εκδίδονται από αυτές που αφορούν επαγγελματικές δαπάνες θα καταχωρούνται στην εφαρμογή από τον λήπτη.

Πηγή: www.capital.gr

Pin It
top