28ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

29 synedrio poy doy

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2021

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/10 ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

dake yphresiaka aade 2021

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

                                                

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛEΣΜΑΤΑ

                                                 

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Ανακοινώσεις ΠΟΕ-ΔΟΥ

Γενικό Συμβούλιο ΠΟΕ-ΔΟΥ

Αθήνα 25.1.2023

Αρ. Πρωτ.: 2002

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 5.10.2022

Σήμερα 20.12.2022 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 10:00 π.μ. συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ, με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης:

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Ενημέρωση -τρέχοντα θέματα.
 2. Υποστελέχωση υπηρεσιών.
 3. Διεκδίκηση Π.Δ και ελεγκτικού επιδόματος στο ΥΠΟΙΚ.
 4. Συνθήκες υπηρεσιών.
 5. Διόρθωση Π.Θ.Ε.
 6. Μοριακό σύστημα -κανόνες μεταθέσεων και μετακινήσεων.
 7. Υιοθέτηση της εισήγησης της Φορολογικής Επιθεώρησης για την τροποποίηση της παρ. 2 άρθρο 53 του ΚΦΔ.
 8. Ανανέωση σύμβασης Data
 9. Ανανέωση σύμβασης Τεχνικού Διαχειριστή.
 10. Έγκριση αποφάσεων Εκτελεστικής Επιτροπής από 14.10.2022 έως 14.12.2022
 11. Έγκριση μικροδαπανών από 10.2022 έως 30.11.2022 .

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία, καθόσον βρέθηκαν παρόντες τριάντα ένα (30)  Γενικοί Σύμβουλοι επί συνόλου τριάντα ενός (31), όπως παρακάτω:

01. ΑΡΣΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 02. ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
03. ΔΕΜΙΡΤΖΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 04. ΔΗΜΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
05. ΘΕΟΛΟΓΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ 06. ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
07. ΚΑΡΑΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 08ΚΑΡΑΜΠΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
09. ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 10. ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
11. ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 12ΚΟΥΠΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
13. ΛΙΑΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 14. ΛΙΑΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
15. ΜΕΡΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 16. ΜΠΕΡΤΣΟΥΛΑΚΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ  
17. ΝΑΤΣΙΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ  18. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
19. ΠΑΝΤΣΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ 20. ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΦΩΤΙΟΣ   
21. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ     22. ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ   
23. ΣΩΦΡΟΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ   24. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  
25. ΤΕΡΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 26. ΤΖΟΥΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ   
27. ΤΣΑΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 28. ΤΣΟΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
29. ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ 30.ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Δικαιολογημένα απών : ΠΑΤΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ.

Με την έναρξη της συζήτησης έγινε ενημέρωση του Γενικού Συμβουλίου από την Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, επί του συνόλου των θεμάτων που απασχόλησαν τη διοίκηση στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου (5.10.2022).

Μετά την ενημέρωση της Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής, τις τοποθετήσεις και προτάσεις των μελών επί των Θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ προχώρησε στη λήψη των παρακάτω αποφάσεων:

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 • Αποφασίστηκε άμεση συνάντηση με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ και με τον Διοικητή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για την κατάργηση των τμημάτων Παρακαταθηκών από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ. Ώσπου να πραγματοποιηθεί αυτό, θα θεσπισθεί από το ΤΠ&Δ διαχειριστικό επίδομα, λόγω του ότι οι συνάδελφοι διαχειρίζονται πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά με μεγάλο κίνδυνο.
 • Αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ για να συζητηθεί το θέμα του BONUS και να ζητήσουμε την νομοθετική διάταξη όπου η στοχοθεσία που επιβραβεύεται στο 95% επίτευξης των στόχων να μειωθεί στο 85%. Επίσης να ζητηθεί το άρθρο 18 του Ν. 4839/2016 και ένα μέρος των υπερεισπράξεων της ΑΑΔΕ να κατευθύνεται προς το σύνολο των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ οι οποίοι είναι αυτοί που στο σύνολό τους εργάζονται για την επίτευξη της υπερείσπραξης.
 • Αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί τόσο το BONUS όσο και η άνοδος στο περίγραμμα θέσης να αντιμετωπίζεται κανονικά όπως όλων των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ, γιατί σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και τις γνωμοδοτήσεις 124/2018 και 112/2019 του ΝΣΚ οι άδειες εγκυμοσύνης και λοχείας θεωρούνται ως κανονική υπηρεσία όσον αφορά την σύνταξη και αμείβονται μισθολογικά κανονικά χωρίς καμία περικοπή. Δεδομένων αυτών όλα τα υπηρεσιακά δικαιώματα και αμοιβές θα πρέπει να δίνονται στο ακέραιο.
 • Αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί οι εργαζόμενες που έχουν λάβει άδεια μητρότητας ή την ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας, όπως προβλέπετε με την διάταξη του άρθρου 16 του Ν. 3896/2010, μετά το πέρας των αδειών αυτών, να επιστρέψει στην θέση εργασίας της ή σε ισοδύναμη θέση, με όση λιγότερο ευνοϊκούς επαγγελματικούς όρους και συνθήκες και να επωφεληθεί από οποιαδήποτε βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την οποία θα εδικαιούντο κατά την απουσία της.
 • Αποφασίστηκε ομόφωνα, υιοθετώντας το κείμενο του Συλλόγου Χανίων -Ρεθύμνου (για τους γραμματείς στις Α΄θμιες υγειονομικές επιτροπές) να ζητήσουμε να ανακληθεί άμεσα η διαταγή με αριθμό ΔΔΑΔ Β1107885 ΕΞ 2022 για τον ορισμό υπαλλήλων των εφοριών ως γραμματέων στις κατά τόπους υγειονομικές επιτροπές της Περιφέρειας Κρήτης και όπου αλλού.
 • Αποφασίστηκε ομόφωνα, υιοθετώντας το κείμενο του Συλλόγου Βοιωτίας -Εύβοιας να τροποποιηθούν άμεσα οι σχετικές κανονιστικές των ΠΘΕ και του βαθμολογίου, με βάση την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
 • Αποφασίστηκε ομόφωνα, να ζητήσουμε την νομοθεσία για την νομική θωράκιση των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ, να ισχύει και για τους συναδέλφους μας στο ΥΠΟΙΚ (ΣΔΟΕ, Κτηματικές Υπηρεσίες κλπ.).
 • Αποφασίστηκε ομόφωνα, υιοθετώντας των κείμενο των 61 «αποτυχόντων» του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την ΑΑΔΕ να αποσταλεί το κείμενο αυτό σε κάθε αρμόδιο (Πρόεδρο ΑΣΕΠ, Διοικητή ΑΑΔΕ, Υπουργό Εσωτερικών κλπ.), έτσι ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν στον κλάδο.
 • Αποφασίστηκε να ζητηθεί το BONUS να μοιράζεται σε όλους τους υπαλλήλους αφού η ΑΑΔΕ επιτυγχάνει τους στόχους της.
 • Αποφασίστηκε να ζητήσουμε την παροχή στατιστικών στοιχείων επί των αυξήσεων που δόθηκαν ανά ΒΘΕ, σε πόσους συναδέλφους ανά ΒΘΕ και σε πόσους έμεινε μετά την εφαρμογή του μισθολογίου της ΑΑΔΕ υπόλοιπο προσωπικής διαφοράς ανά ΒΘΕ.
 • Αποφασίστηκε ομόφωνα, να ζητήσουμε να μην ζητηθούν ευθύνες για τις τυχούσες παραγραφές υποθέσεων στην ΔΟΥ Ηρακλείου λόγω της αδυναμίας εύρυθμης λειτουργίας της, εξαιτίας της πυρκαγιάς στις 20.12.2022.
 • Αποφασίστηκε να διεκδικήσουμε ελεγκτικό επίδομα για τους συναδέλφους του ΣΔΟΕ.
 • Αποφασίστηκε ομόφωνα, να εγκριθεί η εισήγηση της Φορολογικής Επιθεώρησης για την τροποποίηση της παραγράφου 2 άρθρο 53 του ΚΦΔ. Να γίνει η ενδεδειγμένη αλληλογραφία με τα αρμόδια Υπουργεία.
 • Αποφασίστηκε να αποστέλλονται στα μέλη των οργάνων τα πρακτικά του Γενικού Συμβουλίου πριν επόμενη συνεδρίαση.
 • Εγκρίθηκε ομόφωνα η ανανέωση της σύμβασης με την DATA, καθώς επίσης και η ανανέωση της σύμβασης του Τεχνικού Ασφαλείας.
 • Εγκρίθηκαν οι τρεις πολιτικές που μας δόθηκαν από την DPO κα Κρητικού.
 • Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι αποφάσεις της Ε.Ε. από 14.10.2022 έως 14.12.2022.
 • Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι μικροδαπάνες από 1.10.2022 έως 30.11.2022.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ_ΓΕΝINOY ΣΥΜΒOΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΔΟΥ 20.12.2022

 

 

Αθήνα 19.1.2023

 Αρ. Πρωτ.: 2200

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΣΤΙΣ 12.1.2023

Την Πέμπτη 12.1.2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΔΟΥ με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ  και Υπηρεσιακούς παράγοντες  όπου και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα.

 1. Για το BONUS 2021.

Διαμαρτυρηθήκαμε έντονα διότι ο μισός κλάδος και ειδικά η  συντριπτική πλειονότητα των ΔΟΥ δεν έλαβαν το BONUS του 2021 και τονίσαμε ότι η Διοίκηση της ΑΑΔΕ πρέπει να προβληματιστεί γιατί έγινε αυτό.

Αναφέραμε ότι οι συνάδελφοι στις ΔΟΥ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και αντιμετωπίζουν τις πλέον αντίξοες συνθήκες εργασίας αισθάνονται αδικία, απογοήτευση, οργή, και αγανάκτηση.

Από πλευράς μας ζητήσαμε την ενεργοποίηση του άρθρου 18 Ν.4839/16 (ιδρυτικός Νόμος ΑΑΔΕ) που προβλέπει ότι σε περίπτωση υπερείσπραξης, ένα μέρος της υπερείσπραξης αυτής που θα είναι όχι λιγότερο από 5% και όχι περισσότερο από 10% να επιστρέφει πίσω στην ΑΑΔΕ . Ζητήσαμε να γίνει εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου και ένα μέρος του ποσού αυτού να δίνεται στους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ γιατί είναι αυτοί που δουλεύουν για την πραγματοποίηση των στόχων.

Για το BONUS ο Διοικητής είπε ότι τα περιθώρια που έθετε ο Νόμος ήταν πολύ περιορισμένα. Η επίτευξη των στόχων έπρεπε να είναι 95% και πάνω. Ως εκ τούτου ανέφερε ότι έγιναν πολλές συζητήσεις για την εφαρμογή του Νόμου, προκειμένου να μπουν τα κριτήρια και ο τρόπος απόδοσης. Ελήφθησαν υπόψιν και η υποστελέχωση των υπηρεσιών και άλλοι παράγοντες. Ανέφερε ότι για το 2021 δεν μπορεί να γίνει καμία παρέμβαση, όμως μπορούμε να δούμε και να συζητήσουμε για το 2022. Σε ερώτηση μας ποιος είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση των στόχων μας απαντήθηκε ότι είναι οι Προϊστάμενοι με την επίβλεψη των Περιφερειών. Μας πρότεινε η βράβευση να γίνεται σε επίπεδο επίτευξης στόχου του κάθε τμήματος και όχι της οργανικής μονάδας, για το οποίο εκφράσαμε την πλήρη αντίθεσή μας. Επίσης είπε ότι η ατομική στοχοθεσία έχει φύγει από το τραπέζι, όμως ανέφερε και το ότι μέσα από το my αιτήματα μπορούμε πλέον να ξέρουμε το τι κάνει ο κάθε υπάλληλος.

Για το άρθρο 18 μας απάντησε πως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει ενεργοποίηση αυτού του άρθρου αλλά και ότι ο Νόμος δεν μιλά το ποσό αυτό να δίνεται για βράβευση. Εμείς απαντήσαμε ότι δεν το απαγορεύει κιόλας.

 1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

Από την πλευρά μας ρωτήσαμε ποια θα είναι η αναδιοργάνωση στις υπηρεσίες μας, ποιος θα είναι ο χρονικός ορίζοντας αυτής, αν θα γίνουν άλλες συγχωνεύσεις ΔΟΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ποια θα είναι η δομή των υπηρεσιών στην Περιφέρεια.

Για το θέμα της διάρθρωσης των υπηρεσιών, ο Διοικητής μας ενημέρωσε ότι η ψηφιοποίηση προχωρά. Ο χρονικός ορίζοντας για την λειτουργία του ΚΕΒΕΙΣ είναι μέσα στο 2023. Το επιθυμητό θα ήταν η μετάβαση αυτή να μπορεί να γίνει τον Αύγουστο που είναι νεκρός μήνας για τα δικαστικά, χωρίς να επηρεαστεί η καλοκαιρινή άδεια του προσωπικού. Θα μεταφερθούν στο ΚΕΒΕΙΣ όλο το προσωπικό που υπηρετεί στα Δικαστικά Τμήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και ένα μέρος του προσωπικού που υπηρετεί στα Έσοδα, ενώ θα μεταφερθούν όλα τα αντικείμενα των Εσόδων.  Για την στέγαση του ΚΕΒΕΙΣ έχει ήδη βρεθεί κτίριο για την Αθήνα. Επίσης θα μεταφερθούν τα τμήματα κεφαλαίου των ΔΟΥ σε μια υπηρεσία, ενώ στις ΔΟΥ θα μείνουν τα υπόλοιπα τμήματα Συμμόρφωσης και το Μητρώο. Εμείς ζητήσαμε να παραμείνει ο προληπτικός έλεγχος, το οποίο μας απάντησε ότι είναι προς εξέταση. Επίσης δεν εξετάζεται αυτή την στιγμή περαιτέρω συγχώνευση των ΔΟΥ.

Σε ερώτησή μας αν αυτές οι αλλαγές θα επηρεάσουν και την περιφέρεια μας απάντησε, ότι δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση πάνω στο τραπέζι και είναι κάτι το οποίο ξεπερνά χρονικά την θητεία του. Για το πως είναι δυνατόν να λειτουργεί η ΑΑΔΕ με άλλο μοντέλο και άλλο μοντέλο στην περιφέρεια μας απάντησε ότι στην περιφέρεια δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες αλλαγές γιατί δεν είναι στην πρόθεση της Διοίκησης να ξεσπιτώνει ανθρώπους και οικογένειες. Ακόμα και αν στο μέλλον υπάρξει τέτοια συζήτηση για κάποια προσαρμογή της περιφέρειας θα γίνει πάντα με γνώμονα την αρχή αυτή, ότι κανένας δεν θα φύγει από τον τόπο διαμονής του.

 1. ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.

Διαμαρτυρηθήκαμε για τα  προβλήματα που παρουσιάζονται στην πλατφόρμα my αιτήματα και ο Διοικητής μας απάντησε ότι γνωρίζει το θέμα, είναι τεχνικό, πάντως στο τέλος του 2022 έγινε αναβάθμιση του συστήματος και πρέπει να έχει βελτιωθεί η λειτουργία του. Χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις. Πάντως μας είπε ότι στην απάντηση των αιτημάτων των φορολογούμενων βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο πάνω από το 90%. (91% στην Αττική που παραδέχθηκε ότι είναι υποστελεχωμένη και 97% στην υπόλοιπη περιφέρεια).

 1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ .

Διαμαρτυρηθήκαμε για άλλη μια φορά για το φλέγον ζήτημα της υποστελέχωσης και ρωτήσαμε τι θα γίνει με τον πρόσφατο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ όπου υπήρξε μεγάλο ποσοστό αποτυχίας.

Ο Διοικητής απάντησε ότι γνωρίζει το πρόβλημα της υποστελέχωσης του προσωπικού και ότι η ΑΑΔΕ περίμενε τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, προκειμένου πέραν από τους επιτυχόντες που θα διορίζονταν βάσει του αριθμού των θέσεων να δημιουργούνταν και δεξαμενή επιλαχόντων από την οποία θα αντλούσε προσωπικό γλυτώνοντας την γραφειοκρατία προκήρυξης νέου διαγωνισμού. Δυστυχώς τα αποτελέσματα του διαγωνισμού είναι τα γνωστά, λόγω της υπερβολικής δυσκολίας των θεμάτων που είχαν να αντιμετωπίσουν οι εξεταζόμενοι. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και τον μικρό αριθμό των επιτυχόντων συναντήθηκε με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών και τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ. Για το αποτέλεσμα της συνάντησης θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την Πολιτική Ηγεσία. Πάντως η ΑΑΔΕ θα προσλάβει προσωπικό και από τον Γενικό γραπτό διαγωνισμό του 2023 από τον οποίο αρχικά είχε αποκλειστεί.

 1. ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ.

Σε ερώτησή μας για το πότε και πως θα καλυφθούν οι θέσεις ειδικής βαρύτητας ο Διοικητής απάντησε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δοθεί σε διαβούλευση η κανονιστική για τις θέσεις Ειδικής βαρύτητας και τον τρόπο μετάβασης σε αυτές. Θα περιμένει τις απόψεις μας και μετά θα προχωρήσει σε δημοσίευση στο ΦΕΚ. Μόλις δημοσιευθεί η κανονιστική, η Υπηρεσία θα προχωρήσει στην διαδικασία Εσωτερικής Κινητικότητας για την ανάδειξη και τοποθέτηση και νέων ελεγκτών. Αυτή η διαδικασία κατά την πρώτη εφαρμογή θα λειτουργήσει πιλοτικά.

 1. ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΘΕΣΕΩΣ.

Απαιτήσαμε την διόρθωση των περιγραμμάτων θέσης στις γραμματείες, ταμεία και ΓΕΦ και ζητήσαμε την απομάκρυνση  του Ταμείου Παρακαταθηκών από τις υπηρεσίες μας εφόσον δεν είναι δικό μας αντικείμενο και απασχολεί δικούς μας υπαλλήλους με χαμηλό περίγραμμα χωρίς να λαμβάνεται κάποιο διαχειριστικό επίδομα. Ο Διοικητής στο αίτημά μας για την διόρθωση των παραπάνω περιγραμμάτων θέσης μας απάντησε ότι το θέμα εξετάζεται και περιμένει την εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων. Για το Ταμείο Παρακαταθηκών δεσμεύθηκε να το κοιτάξει άμεσα, μας είπε ότι θα επικοινωνήσει  με τον Πρόεδρο του ΤΠ&Δ ενώ έδωσε εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες να δουν αυτό το θέμα άμεσα.

 1. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ.

Ζητήσαμε την υιοθέτηση τις πρότασης που έχει καταθέσει η ΠΟΕ -ΔΟΥ για τους προληπτικούς ελέγχους και αύξηση των εξόδων αποζημίωσης για τους ελεγκτές καθώς και αυτοκίνητα με Leasing. Επίσης ζητήσαμε να παραμείνει ο προληπτικός έλεγχος στις ΔΟΥ με την κατάλληλη εκπαίδευση.

Για τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία για τον προληπτικό έλεγχο, είπε πως είναι προς εξέταση και πως υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις. Προφανώς θα γίνει επόμενη συνάντηση για το θέμα αυτό όταν είναι έτοιμοι. Για τα θέματα των μετακινήσεων των υπαλλήλων που πηγαίνουν προς έλεγχο μας ενημέρωσαν ότι έχει γίνει μια προσπάθεια από πλευράς της ΑΑΔΕ να εξαιρεθεί από τα ποσά που ορίζει ο Νόμος για τις μετακινήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων και το οποίο δεν δέχθηκε ο αρμόδιος Υπουργός. Ως εκ τούτου επειδή είμαστε Δημόσια Υπηρεσία δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε από τις διατάξεις που ορίζει ο Νόμος. Για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα ειπώθηκε ότι οι ελεγκτές πρέπει να χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις και όχι τα δικά τους. Υπάρχουν αυτοκίνητα και δίνονται συνεχώς κονδύλια στις υπηρεσίες για την συντήρηση των αυτοκινήτων. Δημιουργήθηκε κεντρικά ένα πρόγραμμα διαχείρισης  στόλου αυτοκινήτων όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, το οποίο έχει καταγράψει όλα τα αυτοκίνητα και το ιστορικό τους. Επίσης έχει καταγραφεί με βάση τον κατασκευαστή οι ανάγκες συντήρησης των οχημάτων και θα υπάρχει πλέον κεντρική παρακολούθηση.  Υπεύθυνοι για την συντήρηση των οχημάτων είναι οι Προϊστάμενοι των διαφόρων υπηρεσιών. Κάτι ανάλογο ετοιμάζεται να γίνει και με τα κτίρια.

Δεν προβλέπεται η χρήση του Leasing στο  Δημόσιο.

 1. ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ.

Διαμαρτυρηθήκαμε για το ότι η Διοίκηση δεν απαντά στα δυσφημιστικά για τον κλάδο δημοσιεύματα που κατά καιρούς λαμβάνουν χώρα σε διάφορα έντυπα και site και εκφράσαμε την δυσαρέσκειά μας για το γεγονός ότι δεν υπάρχει η ανάλογη κάλυψη των συναδέλφων από την ΑΑΔΕ.

Ο Διοικητής απάντησε απάντησε ότι πολλές φορές δεν χρειάζεται και δεν ωφελεί να μεγαλοποιούμε καταστάσεις, μας είπε ότι εκείνος προσωπικά και σε δημόσιες τοποθετήσεις του υπερασπίζεται τον κλάδο και λέει τα καλύτερα για τους συναδέλφους. Εμείς επιμείναμε ότι θα έπρεπε σε αναληθή δημοσιεύματα τα οποία παραδέχθηκε και ο ίδιος ότι δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα θα έπρεπε η ΑΑΔΕ να απαντά. Μας είπε ότι θα το δει με την αρμόδια Διεύθυνση Επικοινωνίας.

 1. ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ.

Από την πλευρά μας ρωτήσαμε ποια είναι εξέλιξη για τις μετατάξεις των καθαριστριών και επιμελητών σε ΔΕ και μας πληροφόρησαν ότι εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Διοίκησης η προκήρυξη διαγωνισμού  για την πρόσληψη συνεργείων για την καθαριότητα ο οποίος ξεκινά αμέσως. Το χρονοδιάγραμμα με βάση της προθεσμίες που ορίζει ο Νόμος είναι περίπου ένα εξάμηνο. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσουν άμεσα και οι μετατάξεις. Ζητήσαμε να προχωρήσει η διαδικασία αυτή ως προς τους επιμελητές που εκεί δεν υπάρχει άμεσο πρόβλημα. Μας απαντήθηκε ότι παρόλο που πρόθεση της Υπηρεσίας είναι να γίνουν οι μετατάξεις όλες μαζί, θα εξετάσει το αίτημά μας.

 1. ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ.

Διαμαρτυρηθήκαμε για το νέο κτίριο της ΦΑΕ Αθηνών όπου οι συνάδελφοι είναι όλοι μαζί σε ενιαίο χώρο και ρωτήσαμε αν θα γίνει μεταστέγαση των Κεντρικών Υπηρεσιών. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι μετά την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών  και όταν γίνει το ΚΕΒΕΙΣ θα παραμείνουν λιγότεροι υπάλληλοι στην ΦΑΕ ενώ για τις Κεντρικές Υπηρεσίες έχει γίνει προκήρυξη για εξεύρεση κτιρίου. Σε ερώτημά μας μας απαντήθηκε ότι η πρόθεση της Διοίκησης είναι όλες οι Κεντρικές Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ  που αφορούν όλους τους κλάδους -πλην Χημικών Υπηρεσιών – που σήμερα είναι διάσπαρτες σε διάφορα κτίρια, να μεταφερθούν σε ένα ενιαίο κτίριο.

 1. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΕΚΝΟΥ.

Τέθηκε και το θέμα της απόκτησης εμπειρίας για τους συναδέλφους που μέσα στην πρώτη τριετία του διορισμού τους απέκτησαν παιδί και έκαναν χρήση της 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου, καθώς μόνο αυτή εξαιρείται από τον χρόνο απόκτησης εμπειρίας καθώς και από το BONUS. Θέσαμε υπόψη της Διοίκησης ότι αυτές οι άδειες είναι θεσμοθετημένες από τον Νόμο προκειμένου για την προστασία της μητρότητας, ότι ο Δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας αναφέρει ρητά ότι μετά την επιστροφή στην εργασία τους οι μητέρες που έκαναν χρήση των αδειών, η Υπηρεσία υποχρεούται να τις τοποθετήσει τουλάχιστον στην θέση που κατείχαν πριν την χρήση της άδειας, και ότι υπάρχουν σχετικές γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ που προστατεύουν τα εργασιακά δικαιώματά τους. Η Διοίκηση αντέτεινε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για θέμα εμπειρίας η οποία αποκτάται μέσα στην υπηρεσία, όμως τελικά κατέληξε ότι θα ζητήσει επίσημα γνωμοδότηση από το ΝΣΚ για το θέμα αυτό. Σε κάθε περίπτωση ο Διοικητής αναγνώρισε ότι αν είναι σύννομο να θεωρείται πραγματική υπηρεσία θα θεωρηθεί.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ_ΣΗΜΕΙΩΜΑ_ΓΙΑ_ΤΗΝ_ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ_ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ_ΜΕ_ΤΟΝ_ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΣΤΙΣ 12.1.23

Αθήνα 16.1.2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Την Τρίτη  17.01.2023 οι δύο  Ομοσπονδίες του Υπουργείου Οικονομικών έχουν προκηρύξει παράσταση διαμαρτυρίας, διεκδικώντας τη χορήγηση προσωπικής διαφοράς σε όσους δεν τη λαμβάνουν.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΤΗN ΤΡΙΤΗ 17.01.2023 ΩΡΑ 13.00

ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (Παν/μίου 37).

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ

 Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ          ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΣΥΟ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΛΥΚΟΣ      ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΤΟΥΣΚΑΣ       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ 17.1.2023

Με αφορμή αίτηση προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που κυκλοφορεί και σχετικές οδηγίες που δίνονται για υποβολή της μέχρι 31/12/2022, αναφορικά με την μη παραγραφή της αξίωσης από το ελληνικό Δημόσιο της μισθολογικής μας ωρίμανσης που πάγωσε το 2016-2017 με το ν. 4354/2015 (μισθολόγιο), επισημαίνουμε τα εξής:

• Η αίτηση αυτή, όπως και κάθε άλλη με παρόμοιο περιεχόμενο, έχει κάποια «αξία», μόνον όταν ακολουθήσει κατάθεση δικαστικής αγωγής διεκδίκησης του ποσού, που αφορά και μάλιστα σε διάστημα 2 χρόνων από την υποβολή της αίτησης. Από μόνη της η αίτηση δεν σημαίνει τίποτα, ούτε μπορεί να παράγει αποτελέσματα στο δημόσιο.

• Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της νομικού συμβούλου της ΑΔΕΔΥ, το οποίο και επισυνάπτεται,

“Κατά την άποψή μου έχουν υποπέσει σε παραγραφή οι αξιώσεις ετών 2016-2017, καθότι είναι μισθολογικές και υπόκεινται σε διετή παραγραφή. Όσον αφορά την μείωση του εισοδήματος ετών 2018-2022, θεωρώ ότι ομοίως οι αξιώσεις είναι παραγεγραμμένες για τα έτη 2018-2019. Μόνον οι αντίστοιχες αξιώσεις ετών 2020-2022 δεν έχουν παραγραφεί.”

• Είναι φανερό ότι πίσω και από τη συγκεκριμένη αίτηση «κρύβονται» δικηγορικά γραφεία που, την επόμενη μέρα, θα ακολουθήσουν το γνωστό δικαστικό δρόμο… Να κερδίζουν κάποια αγωγή πρωτόδικα και συνήθως σε κάποιο Ειρηνοδικείο για ΙΔΑΧ υπαλλήλους (που εκδικάζονται πιο γρήγορα), να δημιουργούν «κλίμα» με διάφορα δημοσιεύματα…, ώστε να ωθούν σε μαζικές δικαστικές αγωγές διεκδίκησης…

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι δεν είναι δικαίωμα κάθε εργαζόμενου, που θέλει να προχωρήσει ατομικά και με αίτηση, που έτσι κι αλλιώς από μόνη της δεν στοιχίζει και τίποτα και με αγωγή στη συνέχεια, να το κάνει.

Σας επισυνάπτουμε, για ενημέρωση και το ενημερωτικό σημείωμα της νομικής συμβούλου που κατατέθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. όπου αναλύονται τα αναφερόμενα στους χρόνους παραγραφής της αξίωσης.

Ενημερωτικό σημείωμα για την αίτηση για μη παραγραφή μισθολογικής ωρίμανσης

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ-ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΔΕΔΥ

Αθήνα 22.12.2022

Αρ. Πρωτ.: 2193

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με τον Ν.4778/2021 η καταβολή των βραβείων επίτευξης στόχων γίνεται εφόσον ο βαθμός επίτευξης των τεθέντων στόχων είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 95% ή συνιστά λόγο ειδικής βράβευσης σύμφωνα με αποφάσεις του διοικητή της ΑΑΔΕ.

Στην βράβευση των οργανικών μονάδων της ΑΑΔΕ για το 2021 που ανακοινώθηκε χθες σχεδόν το 50% των συναδέλφων δεν θα λάβουν το bonus επίτευξης στόχων.

Οι υπάλληλοι που δεν λαμβάνουν το bonus καθολικά υπηρετούν σε ΔΟΥ και είναι αυτοί που εργάζονται κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες με τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης, σε υπηρεσίες που ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν έχει ολοκληρωθεί με συνέπεια να βιώνουν μια δύσκολη και σκληρή καθημερινότητα.

Συχνά έρχονται αντιμέτωποι με επιθέσεις από εξαγριωμένους φορολογούμενους ενώ δέχονται απειλές και μηνύσεις.

Ο τρόπος που χορηγήθηκε για άλλη μια φορά το bonus αδικεί αυτούς τους συναδέλφους.

Η διοίκηση της ΑΑΔΕ οφείλει να παρέμβει άμεσα και να θεραπεύσει τους λόγους και τις αίτιές που τόσο μεγάλο ποσοστό συναδέλφων αποκλείονται από την βράβευση.

Οι στόχοι πρέπει να είναι ρεαλιστικοί και όχι ανέφικτοι.

Οι υπεύθυνοι πρέπει να παρακολουθούν και να συντονίζουν την πορεία της επίτευξης των στόχων κατά την διάρκεια του έτους και να παρεμβαίνουν όταν απαιτείται η προσαρμογή τους.

Ο βαθμός επίτευξης των τεθέντων στόχων πρέπει να αναπροσαρμοστεί προς τα κάτω. Άλλωστε  σύμφωνα με τα πρότυπα αριστείας το 85% πρέπει να αντικαταστήσει το 95%.

Οι ειδικές βραβεύσεις δεν πρέπει να δίνονται κατά το δοκούν.

Καλούμε την διοίκηση της ΑΑΔΕ να διορθώσει όλες αυτές τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις που δημιουργούν σε χιλιάδες συναδέλφους μας το αίσθημα της αδικίας και της απογοήτευσης !

Ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον διοικητή της ΑΑΔΕ  και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για να γίνει άρση της μεγάλης αυτής αδικίας.

https://www.youtube.com/watch?v=9B3Io_9qwuQ

Tο Περιοδικό Φορολογική Επιθεώρηση της ΠΟΕ-ΔΟΥ, διοργανώνει ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ, για τις Δηλώσεις Φυσικών – Νομικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων, με συνδρομή της Α.Α.Δ.Ε. και Εισηγητές τα στελέχη της Διεύθυνσης Εφαρμογής Άμεσης Φορολογίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.):

 • ΧΑΠΙΔΗ ΜΑΤΘΑΙΟ Προϊστάμενο Τμήματος Νομικών Προσώπων (Δ.Ε.Α.Φ.)
 • ΣΑΦΑΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ Υπάλληλο Τμήματος Φυσικών Προσώπων (Δ.Ε.Α.Φ.)
 • ΓΙΟΒΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Υπάλληλο Τμήματος Φυσικών Προσώπων (Δ.Ε.Α.Φ.)

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23/5/2022 και ώρα 16.00, στα γραφεία της ΠΟΕ-ΔΟΥ, Λεωχάρους 2 Αθήνα, 5ος όροφος. Διαδικτυακά το Σεμινάριο θα έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ όλοι οι συνάδελφοι πανελλαδικά χωρίς να απαιτείται η χρήση κωδικών, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος, μέσω του site: https://www.youtube.com/watch?v=9B3Io_9qwuQ

και της Φορολογικής Επιθεώρησης www.poedoy.gr 

Ερωτήσεις επί της θεματολογίας μπορούν να αποστέλλονται κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου μέσω chat. Οι ερωτήσεις θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου απ’ τους συναδέλφους Εισηγητές.

Η Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ

ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Νομών Αττικής & Κυκλάδων

ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 

Η Πρόεδρος της Φορ. Επιθεώρησης 

  ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΛΙΑ

 

 

 

ΑΘΗΝΑ 10.5.2022
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2070

Πραγματοποιήθηκε στις 18.4.2022 η προγραμματισμένη συνάντηση της ΠΟΕ-ΔΟΥ με την Γενική Διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ κα Σεχπερίδου. Της συνάντησης προηγήθηκε διαπαραταξιακό Συμβούλιο, όπου όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν ότι θα πρέπει, για να υπάρξει αποτελεσματικότητα στην συνάντηση, να ιεραρχηθούν κάποια θέματα στα οποία θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην συζήτηση. Έτσι, με ομόφωνη απόφαση, ιεραρχήθηκε η ατζέντα της συνάντησης.

Στην αρχή της συζήτησης, θέσαμε τα θέματα με τον τρόπο που αναφέρθηκε παραπάνω και συμφωνήσαμε να υπάρχει μια συχνή επικοινωνία είτε δια ζώσης, είτε με mail προκειμένου να διορθώνονται διάφορα ζητήματα σχετικά με τα προγράμματα.

Όπως ειπώθηκε, η δημιουργία και η χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών είναι μια δυναμική διαδικασία η οποία χρήζει πάντα κάποιων βελτιώσεων, προκειμένου τα προγράμματα να είναι πιο λειτουργικά και πιο φιλικά.

Τα θέματα που ετέθησαν είναι τα εξής:

 1. Αναφέραμε για την ταχύτητα ανταπόκρισης των προγραμμάτων, που είναι σε πολλές περιπτώσεις υπερβολικά αργή. Η απάντηση που πήραμε είναι ότι, αυτό αποτελεί ζήτημα των γραμμών και δε είναι ευθύνη της ΑΑΔΕ. Σύντομα, μέσω του προγράμματος Κοινωνία της πληροφορίας, ο ΟΤΕ θα προχωρήσει στο syzefxis2, το οποίο θα είναι πολύ πιο γρήγορο και σιγά σιγά θα μπουν οι φορείς του Δημοσίου. Ήδη η ΑΑΔΕ έχει αιτηθεί να είναι από τις πρώτες που θα ενταχθεί στο νέο αυτό δίκτυο. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του έργου. Πάντως σε κάθε περίπτωση, θα εξεταστεί το όποιο περιθώριο μείωσης του χρόνου ανταπόκρισης.
 2. Ζητήσαμε, οι πολίτες να εξυπηρετούνται αποκλειστικά και μόνο με το «my αιτήματα» και να σταματήσει η εξυπηρέτηση μέσω mail. Απαντήθηκε πως αυτό θα γίνει άμεσα, δεδομένου ότι είναι και απόφαση της Διοίκησης. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο και στο πολύ άμεσο μέλλον θα καταργηθούν τα mail και θα μείνει μόνος τρόπος εξυπηρέτησης του πολίτη το my αιτήματα. Ήδη, από 9 Μαΐου 2022, η ΑΑΔΕ, με δελτίο τύπου ανακοίνωσε πως παύει η επικοινωνία των πολιτών με τις Υπηρεσίες μέσω αδόμητων mail.
 3. Ζητήσαμε στο my αιτήματα να υπάρχουν αρκετά υποχρεωτικά πεδία που να πρέπει ο πολίτης να συμπληρώσει, προκειμένου να μπορέσει να υποβάλλει το αίτημα του. Ακόμα και να υπάρχει υποχρεωτικότητα στην επισύναψη των εγγράφων. Ζητήσαμε το σύστημα να σε οδηγεί έτσι ώστε να παραλαμβάνεται από τις Υπηρεσίες ένα ολοκληρωμένο αίτημα. Για παράδειγμα, αν κάποιος αιτείται φορολογική ενημερότητα, να του ζητάει και τα απαραίτητα στοιχεία ή επισυναπτόμενα έγγραφα, ανάλογα με την κατηγορία που θα διαλέξει. Και αυτό να γίνεται για κάθε περίπτωση αιτήματος, έτσι ώστε ο πολίτης να οδηγείται σε μια πλήρη αίτηση και να διευκολύνεται ο συνάδελφος στη διεκπεραίωσή της.
 4. Σε κάθε περίπτωση που ένας Συνάδελφος απαντά σε κάποιο αίτημα φορολογούμενου, η συγκεκριμένη υπόθεση κλείνει αυτομάτως με την αποστολή της απάντησης. Πολλές φορές, ο φορολογούμενος χρειάζεται περισσότερες διευκρινήσεις και αποστέλλει νέο μήνυμα, χωρίς κατά κανόνα να το συνδέει με το προηγούμενο. Σε αυτή την περίπτωση, χάνεται η ακολουθία της υπόθεσης και δημιουργείται σοβαρή δυσλειτουργία. Ζητήσαμε τη βελτίωση της δυνατότητας email thread, καθώς η υφιστάμενη ελάχιστα χρησιμοποιείται από τους φορολογούμενους. Προτείναμε την εισαγωγή της επιλογής αποστολής απάντησης από την πλευρά του Υπαλλήλου, χωρίς απαραίτητα να κλείνει η συγκεκριμένη υπόθεση. Να δίνεται δηλαδή η δυνατότητα στον Υπάλληλο για το πότε θα ολοκληρώνεται μια υπόθεση και πότε όχι.
 5. Ζητήσαμε να αλλαχθούν οι ονομασίες των Τμημάτων και των λειτουργιών των Υπηρεσιών έτσι ώστε να μπορεί να είναι ευκρινές και κατανοητό στον πολίτη και να καταλαβαίνει το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει. Για παράδειγμα η ονοματολογία Οίκοθεν να μετονομαστεί σε Έσοδα κ.ο.κ. Μας απάντησαν ότι αυτό θα πρέπει να το δούμε με την Γενική Διεύθυνση Φορολογίας η οποία είναι αρμόδια για τις ονομασίες και την θεματολογία.
 6. Για το θέμα των υπερεισπράξεων, που όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, λειτουργεί σαν Λερναία Ύδρα και είναι δύσκολο να αντιμετωπισθεί, ζητήσαμε να εμφανίζεται στις Τράπεζες ως απενεργοποιημένη η Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής όταν η ρύθμιση έχει απωλεσθεί και να παραπέμπεται ο πολίτης στις ΔΟΥ, κάτι που όπως μας ειπώθηκε ήδη έχει προταθεί στις Τράπεζες αλλά δεν έγινε δεκτό.
 7. Ζητήθηκε η δημιουργία Ψηφιακού Αρχείου, προκειμένου να αποφευχθούν όσο το δυνατόν οι εκτυπώσεις, αλλά και να είναι άμεση η αναζήτηση μιας διεκπεραιωμένης υπόθεσης όταν χρειαστεί. Υπήρξε θετική ανταπόκριση αλλά ζητήθηκε να υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση από την Ομοσπονδία για το τι θα περιλαμβάνει το αρχείο αυτό.
 8. Ζητήθηκε η μείωση των σταδίων της επεξεργασίας του αιτήματος στην εφαρμογή my αιτήματα από 4 σε 3. Μας απάντησε ότι θα το διερευνήσουν και αν είναι εφικτό θα γίνει.
 9. Ζητήθηκε να βεβαιώνεται άμεσα από το σύστημα το πρόστιμο σε περίπτωση εκπροθέσμων υποβολών αλλά μας απαντήθηκε ότι αυτό είναι αρκετά δύσκολο και πολύπλοκο.
 10. Ζητήθηκε τα στατιστικά στοιχεία τα οποία ζητούνται σχεδόν κάθε μέρα από τους συναδέλφους να μπορούν να βγαίνουν αυτόματα από το σύστημα. Μας απάντησε ότι δεν έχει αντίρρηση αλλά θα πρέπει να αποσαφηνιστούν με ακρίβεια τα στατιστικά στοιχεία τα οποία θέλουν.
 11. Ζητήθηκε να δημιουργηθεί μέσα στο σύστημα επικαιροποιημένος κατάλογος των συναδέλφων της ΔΗΛΕΔ ώστε να είναι εύκολη η επικοινωνία από τους συναδέλφους των υπόλοιπων υπηρεσιών.
 12. Συζητήθηκε να μπορεί να υπάρξει ένα ηλεκτρονικό αρχείο που να φαίνεται η ιστορικότητα των αιτημάτων κάθε φορολογούμενου, γεγονός που θα μπορεί να διευκολύνει την απάντηση νέων αιτημάτων αφού θα μπορεί εύκολα να βρεθούν συνημμένα έγγραφα.

Στην λήξη της συζήτησης ειπώθηκε ότι θα πρέπει να υπάρχει μια πιο συχνή επαφή, έστω και με την υποβολή προτάσεων και διαπιστώσεων μέσω mail. Η Γενική Διευθύντρια μας ρώτησε αν με την μέχρι τώρα ψηφιοποίηση υπάρχει καλυτέρευση στην καθημερινότητα των συναδέλφων. Της απαντήσαμε ότι σίγουρα υπάρχει καλυτέρευση, η οποία όμως λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών μας σε προσωπικό, δεν είναι ορατή. (Να θυμίσουμε ότι πριν μια δεκαετία ο κλάδος των εφοριακών υπαλλήλων απαριθμούσε σχεδόν διπλάσιο αριθμό εργαζομένων). Επισημάναμε ότι θα καλυτερεύσει κατά πολύ την καθημερινότητα μας αν σταματήσει να είναι αναγκαία η εκτύπωση και το σκανάρισμα, που απαιτούν πολλές εργατοώρες. Η Γεν. Δ/ντρια απάντησε πως ό,τι μπορεί να διορθωθεί, άμεσα θα γίνει. Συμφωνήθηκε να υπάρχει συχνότερη επαφή και συνεργασία γιατί τα θέματα των πλατφορμών είναι δυναμικά και συνέχεια χρήζουν επεξεργασίας.

Αθήνα 4-2-2022
Αρ. πρωτ. 2027

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ καταδικάζει απερίφραστα την άδικη και αναίτια επίθεση με ξυλοδαρμό που δέχθηκε ο συνάδελφός της ΔΟΥ ΙΒ’ Αθηνών επειδή έκανε σωστά τη δουλειά του!

Το περιστατικό αυτό που δυστυχώς δεν είναι το πρώτο αναδεικνύει για άλλη μια φορά τη «γύμνια» της πολιτείας σε μείζονα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δημιουργία ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου με σκοπό τη διασφάλιση της προστασίας των εργαζομένων και τη βελτίωση των συνθηκών της εργασίας τους.

Έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καθημερινών επεισοδίων και παραβατικών συμπεριφορών απέναντι σε εργαζόμενους που βιώνουν το μεροκάματο του τρόμου!

Δυστυχώς και παρόλα τα μέτρα που μετά από πιέσεις μας έχουν ληφθεί και την αυστηροποίηση των ποινών για τους δράστες, κάποιοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τη βία απέναντι σε ανυπεράσπιστους εργαζόμενους οι οποίοι εφαρμόζουν τους νόμους που η εκάστοτε κυβέρνηση ψηφίζει.

Ζητάμε την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών μας ώστε να μην είναι απαραίτητη η προσέλευση των πολιτών στις εφορίες προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Απαιτούμε την εφαρμογή του νόμου που μετά από πιέσεις μας έχει ψηφισθεί για την αυτεπάγγελτη δίωξη του δράστη και την παραδειγματική του τιμωρία.

Ζητάμε από τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ και την Κυβέρνηση τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και ασφάλειας και την παρουσία αστυνομικού μέσα στις υπηρεσίες για την προστασία των εργαζομένων από τέτοιου είδους περιστατικά.

Συμπαραστεκόμαστε στο συνάδελφό μας και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση!

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας


ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ                   ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

Kατεβάστε και εκτυπώστε το Δελτίο Τύπου εδώ

Αθήνα 17.1.2022
Αρ. Πρωτ.: 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 28ου Συνεδρίου της ΠΟΕ -ΔΟΥ που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από 10 έως 12 Ιανουαρίου με υβριδικό τρόπο στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

Στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης έλαβαν μέρος έξι (6) παρατάξεις και έλαβαν τα παρακάτω ποσοστά:

ΔΑΚΕ : 36,11% (11)
ΔΗΣΣΥΕ : 18,52% (6)
ΔΑΣ : 12,50% (4)
ΑΣΚΙ : 11,57% (4)
ΑΚΕ : 11,11% (3)
ΣΑΣ : 10,18% (3)

Οι νέοι Γενικοί Σύμβουλοι είναι:

1. ΑΡΣΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
2. ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3.ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4. ΔΗΜΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
5. ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6. ΚΑΡΑΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
7. ΚΑΡΑΜΠΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
8. ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
9. ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
10. ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
11. ΚΟΥΠΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
12. ΛΙΑΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
13. ΛΙΑΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
14. ΜΕΡΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
15. ΝΑΤΣΙΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
16.ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
17. ΠΑΝΤΣΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
18. ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΦΩΤΙΟΣ
19.ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
20. ΠΑΤΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
21. ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΚΩΝ/ΝΑ
22. ΡΕΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
23. ΡΟΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
24. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
25. ΤΕΡΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
26. ΤΖΟΥΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
27.ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
28. ΤΣΑΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
29. ΤΣΟΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
30. ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ
31. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή είναι:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΔΑΚΕ)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΤΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΡΣΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΟΡΓΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΑΡΑΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΤΑΜΙΑΣ -ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΔΑΚΕ)
ΥΠΕΥΘ. ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ : ΜΕΡΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΕΛΗ : ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΔΑΚΕ)
ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΚΩΝ/ΝΑ
ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ

O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

 

top