28ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

29 synedrio poy doy

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2021

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/10 ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

dake yphresiaka aade 2021

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

                                                

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛEΣΜΑΤΑ

                                                 

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Ανακοινώσεις ΠΟΕ-ΔΟΥ

https://www.youtube.com/watch?v=9B3Io_9qwuQ

Tο Περιοδικό Φορολογική Επιθεώρηση της ΠΟΕ-ΔΟΥ, διοργανώνει ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ, για τις Δηλώσεις Φυσικών – Νομικών Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων, με συνδρομή της Α.Α.Δ.Ε. και Εισηγητές τα στελέχη της Διεύθυνσης Εφαρμογής Άμεσης Φορολογίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.):

 • ΧΑΠΙΔΗ ΜΑΤΘΑΙΟ Προϊστάμενο Τμήματος Νομικών Προσώπων (Δ.Ε.Α.Φ.)
 • ΣΑΦΑΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ Υπάλληλο Τμήματος Φυσικών Προσώπων (Δ.Ε.Α.Φ.)
 • ΓΙΟΒΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Υπάλληλο Τμήματος Φυσικών Προσώπων (Δ.Ε.Α.Φ.)

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23/5/2022 και ώρα 16.00, στα γραφεία της ΠΟΕ-ΔΟΥ, Λεωχάρους 2 Αθήνα, 5ος όροφος. Διαδικτυακά το Σεμινάριο θα έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ όλοι οι συνάδελφοι πανελλαδικά χωρίς να απαιτείται η χρήση κωδικών, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος, μέσω του site: https://www.youtube.com/watch?v=9B3Io_9qwuQ

και της Φορολογικής Επιθεώρησης www.poedoy.gr 

Ερωτήσεις επί της θεματολογίας μπορούν να αποστέλλονται κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου μέσω chat. Οι ερωτήσεις θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου απ’ τους συναδέλφους Εισηγητές.

Η Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ

ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Νομών Αττικής & Κυκλάδων

ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 

Η Πρόεδρος της Φορ. Επιθεώρησης 

  ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΛΙΑ

 

 

 

ΑΘΗΝΑ 10.5.2022
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2070

Πραγματοποιήθηκε στις 18.4.2022 η προγραμματισμένη συνάντηση της ΠΟΕ-ΔΟΥ με την Γενική Διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ κα Σεχπερίδου. Της συνάντησης προηγήθηκε διαπαραταξιακό Συμβούλιο, όπου όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν ότι θα πρέπει, για να υπάρξει αποτελεσματικότητα στην συνάντηση, να ιεραρχηθούν κάποια θέματα στα οποία θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην συζήτηση. Έτσι, με ομόφωνη απόφαση, ιεραρχήθηκε η ατζέντα της συνάντησης.

Στην αρχή της συζήτησης, θέσαμε τα θέματα με τον τρόπο που αναφέρθηκε παραπάνω και συμφωνήσαμε να υπάρχει μια συχνή επικοινωνία είτε δια ζώσης, είτε με mail προκειμένου να διορθώνονται διάφορα ζητήματα σχετικά με τα προγράμματα.

Όπως ειπώθηκε, η δημιουργία και η χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών είναι μια δυναμική διαδικασία η οποία χρήζει πάντα κάποιων βελτιώσεων, προκειμένου τα προγράμματα να είναι πιο λειτουργικά και πιο φιλικά.

Τα θέματα που ετέθησαν είναι τα εξής:

 1. Αναφέραμε για την ταχύτητα ανταπόκρισης των προγραμμάτων, που είναι σε πολλές περιπτώσεις υπερβολικά αργή. Η απάντηση που πήραμε είναι ότι, αυτό αποτελεί ζήτημα των γραμμών και δε είναι ευθύνη της ΑΑΔΕ. Σύντομα, μέσω του προγράμματος Κοινωνία της πληροφορίας, ο ΟΤΕ θα προχωρήσει στο syzefxis2, το οποίο θα είναι πολύ πιο γρήγορο και σιγά σιγά θα μπουν οι φορείς του Δημοσίου. Ήδη η ΑΑΔΕ έχει αιτηθεί να είναι από τις πρώτες που θα ενταχθεί στο νέο αυτό δίκτυο. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του έργου. Πάντως σε κάθε περίπτωση, θα εξεταστεί το όποιο περιθώριο μείωσης του χρόνου ανταπόκρισης.
 2. Ζητήσαμε, οι πολίτες να εξυπηρετούνται αποκλειστικά και μόνο με το «my αιτήματα» και να σταματήσει η εξυπηρέτηση μέσω mail. Απαντήθηκε πως αυτό θα γίνει άμεσα, δεδομένου ότι είναι και απόφαση της Διοίκησης. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο και στο πολύ άμεσο μέλλον θα καταργηθούν τα mail και θα μείνει μόνος τρόπος εξυπηρέτησης του πολίτη το my αιτήματα. Ήδη, από 9 Μαΐου 2022, η ΑΑΔΕ, με δελτίο τύπου ανακοίνωσε πως παύει η επικοινωνία των πολιτών με τις Υπηρεσίες μέσω αδόμητων mail.
 3. Ζητήσαμε στο my αιτήματα να υπάρχουν αρκετά υποχρεωτικά πεδία που να πρέπει ο πολίτης να συμπληρώσει, προκειμένου να μπορέσει να υποβάλλει το αίτημα του. Ακόμα και να υπάρχει υποχρεωτικότητα στην επισύναψη των εγγράφων. Ζητήσαμε το σύστημα να σε οδηγεί έτσι ώστε να παραλαμβάνεται από τις Υπηρεσίες ένα ολοκληρωμένο αίτημα. Για παράδειγμα, αν κάποιος αιτείται φορολογική ενημερότητα, να του ζητάει και τα απαραίτητα στοιχεία ή επισυναπτόμενα έγγραφα, ανάλογα με την κατηγορία που θα διαλέξει. Και αυτό να γίνεται για κάθε περίπτωση αιτήματος, έτσι ώστε ο πολίτης να οδηγείται σε μια πλήρη αίτηση και να διευκολύνεται ο συνάδελφος στη διεκπεραίωσή της.
 4. Σε κάθε περίπτωση που ένας Συνάδελφος απαντά σε κάποιο αίτημα φορολογούμενου, η συγκεκριμένη υπόθεση κλείνει αυτομάτως με την αποστολή της απάντησης. Πολλές φορές, ο φορολογούμενος χρειάζεται περισσότερες διευκρινήσεις και αποστέλλει νέο μήνυμα, χωρίς κατά κανόνα να το συνδέει με το προηγούμενο. Σε αυτή την περίπτωση, χάνεται η ακολουθία της υπόθεσης και δημιουργείται σοβαρή δυσλειτουργία. Ζητήσαμε τη βελτίωση της δυνατότητας email thread, καθώς η υφιστάμενη ελάχιστα χρησιμοποιείται από τους φορολογούμενους. Προτείναμε την εισαγωγή της επιλογής αποστολής απάντησης από την πλευρά του Υπαλλήλου, χωρίς απαραίτητα να κλείνει η συγκεκριμένη υπόθεση. Να δίνεται δηλαδή η δυνατότητα στον Υπάλληλο για το πότε θα ολοκληρώνεται μια υπόθεση και πότε όχι.
 5. Ζητήσαμε να αλλαχθούν οι ονομασίες των Τμημάτων και των λειτουργιών των Υπηρεσιών έτσι ώστε να μπορεί να είναι ευκρινές και κατανοητό στον πολίτη και να καταλαβαίνει το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει. Για παράδειγμα η ονοματολογία Οίκοθεν να μετονομαστεί σε Έσοδα κ.ο.κ. Μας απάντησαν ότι αυτό θα πρέπει να το δούμε με την Γενική Διεύθυνση Φορολογίας η οποία είναι αρμόδια για τις ονομασίες και την θεματολογία.
 6. Για το θέμα των υπερεισπράξεων, που όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, λειτουργεί σαν Λερναία Ύδρα και είναι δύσκολο να αντιμετωπισθεί, ζητήσαμε να εμφανίζεται στις Τράπεζες ως απενεργοποιημένη η Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής όταν η ρύθμιση έχει απωλεσθεί και να παραπέμπεται ο πολίτης στις ΔΟΥ, κάτι που όπως μας ειπώθηκε ήδη έχει προταθεί στις Τράπεζες αλλά δεν έγινε δεκτό.
 7. Ζητήθηκε η δημιουργία Ψηφιακού Αρχείου, προκειμένου να αποφευχθούν όσο το δυνατόν οι εκτυπώσεις, αλλά και να είναι άμεση η αναζήτηση μιας διεκπεραιωμένης υπόθεσης όταν χρειαστεί. Υπήρξε θετική ανταπόκριση αλλά ζητήθηκε να υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση από την Ομοσπονδία για το τι θα περιλαμβάνει το αρχείο αυτό.
 8. Ζητήθηκε η μείωση των σταδίων της επεξεργασίας του αιτήματος στην εφαρμογή my αιτήματα από 4 σε 3. Μας απάντησε ότι θα το διερευνήσουν και αν είναι εφικτό θα γίνει.
 9. Ζητήθηκε να βεβαιώνεται άμεσα από το σύστημα το πρόστιμο σε περίπτωση εκπροθέσμων υποβολών αλλά μας απαντήθηκε ότι αυτό είναι αρκετά δύσκολο και πολύπλοκο.
 10. Ζητήθηκε τα στατιστικά στοιχεία τα οποία ζητούνται σχεδόν κάθε μέρα από τους συναδέλφους να μπορούν να βγαίνουν αυτόματα από το σύστημα. Μας απάντησε ότι δεν έχει αντίρρηση αλλά θα πρέπει να αποσαφηνιστούν με ακρίβεια τα στατιστικά στοιχεία τα οποία θέλουν.
 11. Ζητήθηκε να δημιουργηθεί μέσα στο σύστημα επικαιροποιημένος κατάλογος των συναδέλφων της ΔΗΛΕΔ ώστε να είναι εύκολη η επικοινωνία από τους συναδέλφους των υπόλοιπων υπηρεσιών.
 12. Συζητήθηκε να μπορεί να υπάρξει ένα ηλεκτρονικό αρχείο που να φαίνεται η ιστορικότητα των αιτημάτων κάθε φορολογούμενου, γεγονός που θα μπορεί να διευκολύνει την απάντηση νέων αιτημάτων αφού θα μπορεί εύκολα να βρεθούν συνημμένα έγγραφα.

Στην λήξη της συζήτησης ειπώθηκε ότι θα πρέπει να υπάρχει μια πιο συχνή επαφή, έστω και με την υποβολή προτάσεων και διαπιστώσεων μέσω mail. Η Γενική Διευθύντρια μας ρώτησε αν με την μέχρι τώρα ψηφιοποίηση υπάρχει καλυτέρευση στην καθημερινότητα των συναδέλφων. Της απαντήσαμε ότι σίγουρα υπάρχει καλυτέρευση, η οποία όμως λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών μας σε προσωπικό, δεν είναι ορατή. (Να θυμίσουμε ότι πριν μια δεκαετία ο κλάδος των εφοριακών υπαλλήλων απαριθμούσε σχεδόν διπλάσιο αριθμό εργαζομένων). Επισημάναμε ότι θα καλυτερεύσει κατά πολύ την καθημερινότητα μας αν σταματήσει να είναι αναγκαία η εκτύπωση και το σκανάρισμα, που απαιτούν πολλές εργατοώρες. Η Γεν. Δ/ντρια απάντησε πως ό,τι μπορεί να διορθωθεί, άμεσα θα γίνει. Συμφωνήθηκε να υπάρχει συχνότερη επαφή και συνεργασία γιατί τα θέματα των πλατφορμών είναι δυναμικά και συνέχεια χρήζουν επεξεργασίας.

Αθήνα 4-2-2022
Αρ. πρωτ. 2027

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ καταδικάζει απερίφραστα την άδικη και αναίτια επίθεση με ξυλοδαρμό που δέχθηκε ο συνάδελφός της ΔΟΥ ΙΒ’ Αθηνών επειδή έκανε σωστά τη δουλειά του!

Το περιστατικό αυτό που δυστυχώς δεν είναι το πρώτο αναδεικνύει για άλλη μια φορά τη «γύμνια» της πολιτείας σε μείζονα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δημιουργία ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου με σκοπό τη διασφάλιση της προστασίας των εργαζομένων και τη βελτίωση των συνθηκών της εργασίας τους.

Έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καθημερινών επεισοδίων και παραβατικών συμπεριφορών απέναντι σε εργαζόμενους που βιώνουν το μεροκάματο του τρόμου!

Δυστυχώς και παρόλα τα μέτρα που μετά από πιέσεις μας έχουν ληφθεί και την αυστηροποίηση των ποινών για τους δράστες, κάποιοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τη βία απέναντι σε ανυπεράσπιστους εργαζόμενους οι οποίοι εφαρμόζουν τους νόμους που η εκάστοτε κυβέρνηση ψηφίζει.

Ζητάμε την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών μας ώστε να μην είναι απαραίτητη η προσέλευση των πολιτών στις εφορίες προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Απαιτούμε την εφαρμογή του νόμου που μετά από πιέσεις μας έχει ψηφισθεί για την αυτεπάγγελτη δίωξη του δράστη και την παραδειγματική του τιμωρία.

Ζητάμε από τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ και την Κυβέρνηση τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και ασφάλειας και την παρουσία αστυνομικού μέσα στις υπηρεσίες για την προστασία των εργαζομένων από τέτοιου είδους περιστατικά.

Συμπαραστεκόμαστε στο συνάδελφό μας και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση!

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας


ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ                   ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

Kατεβάστε και εκτυπώστε το Δελτίο Τύπου εδώ

Αθήνα 17.1.2022
Αρ. Πρωτ.: 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 28ου Συνεδρίου της ΠΟΕ -ΔΟΥ που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από 10 έως 12 Ιανουαρίου με υβριδικό τρόπο στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

Στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης έλαβαν μέρος έξι (6) παρατάξεις και έλαβαν τα παρακάτω ποσοστά:

ΔΑΚΕ : 36,11% (11)
ΔΗΣΣΥΕ : 18,52% (6)
ΔΑΣ : 12,50% (4)
ΑΣΚΙ : 11,57% (4)
ΑΚΕ : 11,11% (3)
ΣΑΣ : 10,18% (3)

Οι νέοι Γενικοί Σύμβουλοι είναι:

1. ΑΡΣΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
2. ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3.ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4. ΔΗΜΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
5. ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6. ΚΑΡΑΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
7. ΚΑΡΑΜΠΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
8. ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
9. ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
10. ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
11. ΚΟΥΠΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
12. ΛΙΑΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
13. ΛΙΑΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
14. ΜΕΡΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
15. ΝΑΤΣΙΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
16.ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
17. ΠΑΝΤΣΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
18. ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΦΩΤΙΟΣ
19.ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
20. ΠΑΤΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
21. ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΚΩΝ/ΝΑ
22. ΡΕΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
23. ΡΟΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
24. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
25. ΤΕΡΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
26. ΤΖΟΥΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
27.ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
28. ΤΣΑΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
29. ΤΣΟΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
30. ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ
31. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή είναι:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΔΑΚΕ)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΤΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΡΣΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΟΡΓΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΑΡΑΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΤΑΜΙΑΣ -ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΔΑΚΕ)
ΥΠΕΥΘ. ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ : ΜΕΡΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΕΛΗ : ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΔΑΚΕ)
ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΚΩΝ/ΝΑ
ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ

O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

 

Αθήνα 4.11.2021
Αρ. Πρωτ.: 1915

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ζητάμε την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, καθώς η διατήρησή της είναι αντισυνταγματική.

Ο περιορισμός της υποχρέωσης “εισφοράς αλληλεγγύης” μόνο στους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους, πέρα από το γεγονός ότι επιβαρύνει τους φορολογικά συνεπέστερους πολίτες, δημιουργεί πρόβλημα ασυμβατότητας με το άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος που ορίζει «οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ

O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

(ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΑΔΕ)

 

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ :                                  7.579

ΨΗΦΙΣΑΝ :                                               3.361 (43,30% ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ)

ΛΕΥΚΑ :                                                       176

ΑΚΥΡΑ :                                                         30

ΕΓΚΥΡΑ :                                                   3.155

ΕΛΑΒΑΝ :

ΔΑΚΕ :                                                       2.669 (84,60%)

ΣΑΣ :                                                            486 (15,40%)

 

Εκλέγονται:

1. ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

2. ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

3. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ – Α΄ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

4. ΔΟΥΚΑ ΑΝΝΑ – Β΄ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

Αθήνα 5.10.2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Παρασκευή 8.10.2021 οι τρεις Ομοσπονδίες του Υπουργείου Οικονομικών  έχουν προκηρύξει παράσταση διαμαρτυρίας διεκδικώντας:

A) τη μισθολογική εξομοίωση των συναδέλφων που ανέλαβαν υπηρεσία μετά τον Οκτώβριο του 2018. Διεκδικούμε, να λήξει επιτέλους ο εμπαιγμός του διαχωρισμού των υπάλληλων και των αμοιβών τους σε νέους και παλιούς.

B) την κατάργηση της απαράδεκτης διάταξης συμψηφισμού της προσωπικής διαφοράς με τη μισθολογική ωρίμανση, βάσει της οποίας, οι υπάλληλοι παραμένουν καθηλωμένοι μισθολογικά για δέκα και πλέον έτη.

Γ) Την έναρξη, γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου για ένα νέο μισθολόγιο στο ΥΠ.ΟΙΚ, αμερόληπτου και αντικειμενικού, που θα βασίζεται σε αξιοκρατικά και δίκαια κριτήρια.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8.10.2021 ΩΡΑ 16:00

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΝΙΚΗΣ 5-7

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ               ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΤΥΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΠΟΝΙΑΣ          ΣΟΦΙΑ ΚΩΝ/ΝΑ ΚΑΤΣΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΣΥΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΛΥΚΟΣ              ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΤΟΥΣΚΑΣ   

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις για την πανδημική κρίση του COVID-19 που επιδεινώνεται ραγδαία στην Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα την υπαγωγή των νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής σε καθεστώς μίνι lockdown, για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας των συναδέλφων και των πολιτών, καθώς και την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 • Είσοδο στις φορολογικές υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., ΣΔΟΕ, ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ κ.α.) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test
 • Προσέλευση των φορολογούμενων ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
 • Παροχή δωρεάν rapid test (εβδομαδιαίως δύο) στο σύνολο των εργαζομένων (εμβολιασμένων και μη)
 • Υποχρεωτική τηλεργασία σε όσους δεν είναι απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία και ειδικότερα για τις ευπαθείς ομάδες

Τα παραπάνω προληπτικά μέτρα είναι ελάχιστα επιβεβλημένα, ώστε να μην ζήσουμε ξανά τις περσινές καταστάσεις του Νοεμβρίου 2020.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας   

Κούπκας Μιχαήλ      Παπαποστόλου Μενέλαος

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση εδώ

Aθήνα 24.9.2021

Αρ. Πρωτ.: 1894

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ & ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ έχει εκφράσει διαχρονικά και προς όλες τις κατευθύνσεις την πάγια θέση της για την εφαρμογή ενός δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων χωρίς αποκλεισμούς και φωτογραφικές προκηρύξεις.

Με την καθιέρωση του νέου Μισθολογίου της ΑΑΔΕ η ανάγκη για αξιοκρατία και διαφάνεια έγινε πιο επιτακτική και απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του.

Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να προκηρύσσονται θέσεις για τις οποίες αντί να προχωρήσει η διαδικασία επιλογής «παγώνει» και τοποθετούνται εκεί υπάλληλοι με απευθείας αναθέσεις ή με μεταθέσεις.

Υπηρεσίες με σημαντικό ελεγκτικό αντικείμενο παραμένουν ακέφαλες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ οι θέσεις των Τμηματαρχών έχουν να προκηρυχθούν πάρα πολλά χρόνια.

Γίνονται προκηρύξεις θέσεων προϊσταμένων και αφού κοινοποιηθούν τα φύλλα αξιολόγησης (μόρια) στους ενδιαφερόμενους υποψηφίους επαναπροκηρύσσονται με διαφορετικά κριτήρια!!!!!

 • ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ
 • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΜΕΤΡΗΣΙΜΩΝ, ΕΝΙΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ
 • ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση εδώ

top