ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ.

afisa gia ekloges yphresiakwn 2018 1

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Ανακοινώσεις ΠΟΕ-ΔΟΥ

ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 52 – ΤΗΛ:2310286789 – FAX: 2310275347 – 54 635 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

www.eforiakos.com, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                                                                                              Αρ. πρωτ:    24              

                                                                                    Θεσσαλονίκη, 26/04/2021

ΠΡΟΣ: 1) Υπουργό Οικονομικών

                 κ. Σταϊκούρα Χρήστο

             2) Υπουργό Ψηφιακής 

                  Διακυβέρνησης

                  κ. Πιερρακάκη Κυριάκο

             3) Υφυπουργό Οικονομικών

                 κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο

             4) Διοικητή Α.Α.Δ.Ε.

                  κ. Πιτσιλή Γεώργιο

ΚΟΙΝ:   Πρόεδρο ΠΟΕ-ΔΟΥ

                κα Υφαντή Ειρήνη


Θέμα: «Προβλήματα και δυσχέρειες – Προτάσεις για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των τμημάτων Κεφαλαίου των Δ.Ο.Υ.»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την υπ’ πρωτ. 74/16-11-2020 επιστολή μας, σας επισημάναμε τη δυσλειτουργία της Α. 1137/2020 απόφασης του Διοικητή της ΑΑΔΕ σχετικά με την υποβολή των δηλώσεων Κεφαλαίου. Ταυτόχρονα, σας επισημάναμε την διαχρονική έλλειψη ψηφιοποίησης του τμήματος κεφαλαίου των Δ.Ο.Υ., καθώς και τη μη εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 47, 48 και 49 του ν. 4646/ΦΕΚ Α’ 201/12-12-2019 «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο» σχετικά με την υποχρέωση των συμβολαιογράφων για ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων, που έχει εξαγγελθεί από το 2018 και έχει ανασταλεί εκ νέου και για τρίτη φορά έως την 30.06.2021. Συγκεκριμένα αρχικώς ανεστάλη η εφαρμογή έως την 30.06.2020 (αρ. 14 παρ. 2 v. 4652/23-01-2020), μετέπειτα έως την 31.12.2020 (αρ. 46 ν. 4701/30-06-2020) και τελευταία έως την 30.06.2021 (αρ. 56 ν. 4758/04-12-2020).

Στη συνέχεια εκδόθηκε η υπ’ αρ. Α. 1031/ ΦΕΚ Β’ 839/03-03-2021 απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ για την Ηλεκτρονική δήλωση φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων – «Δήλωση Φ.Μ.Α.» με την οποία δόθηκε η δυνατότητα της προαιρετικής ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων Φ.Μ.Α. έως την υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή τους από 01/06/2021. Η παραπάνω απόφαση εκ νέου αποδοκιμάστηκε από τους συμβολαιογράφους με επιστολή διαμαρτυρίας προς την πολιτική ηγεσία  και την διοίκηση της ΑΑΔΕ, καταδεικνύοντας την απροθυμία τους στην χρησιμοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Επιπλέον, η Α. 1031/2021 δημιούργησε εκ νέου δυσχέρειες στα τμήματα κεφαλαίου των Δ.Ο.Υ.  επειδή:

 • Αφορά μόνο την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων Φ.Μ.Α., εξαιρώντας τις δηλώσεις φόρου κληρονομιάς και δωρεών, οι οποίες συνεχίζονται να παραλαμβάνονται μη ηλεκτρονικά και με την δυσλειτουργική διαδικασία που ορίζεται στην Α. 1137/2020.
 • Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποστηρίζει ένα μικρό τμήμα του συνόλου των περιπτώσεων που υπόκεινται σε ΦΜΑ. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει απλές περιπτώσεις αγοροπωλησιών και απαλλαγών α΄ κατοικίας, ενώ δεν υποστηρίζει περιπτώσεις όπως ενδεικτικά διανομές, κάθετης και οριζόντιας ιδιοκτησίας, ανταλλαγές, διανομές προς πάση ανέγερσης, εισφορές, απορροφήσεις, τροποποιητικές και εκπρόθεσμες δηλώσεις, δηλώσεις με συγκριτικά στοιχεία, πώληση ακινήτου σε εκτέλεση προσυμφώνου, επανάληψη ή διόρθωση συμβολαίου, οι οποίες και πάλι συνεχίζονται να παραλαμβάνονται μη ηλεκτρονικά και με την δυσλειτουργική διαδικασία που ορίζεται στην Α. 1137/2020.
 • Η υποχρέωση για χειρόγραφη έκδοση των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού φόρου για τις περιπτώσεις των δηλώσεων ΦΜΑ που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά, οι οποίες και αποτελούν την πλειοψηφία, δημιούργησε πρόσθετη γραφειοκρατική διαδικασία.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, για την εύρυθμη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του τμήματος κεφαλαίου των Δ.Ο.Υ., με γνώμονα την διασφάλιση των δημοσίων εσόδων και την εξυπηρέτηση των φορολογούμενων ζητάμε:

α) Άμεση εφαρμογή χωρίς άλλη αναστολή των διατάξεων του ν. 4646/2019 για την ηλεκτρονική υποβολή των όλων των δηλώσεων κεφαλαίου (μεταβιβάσεις, δωρεές, κληρονομιές), όπου οι δηλώσεις και τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και θα εκδίδονται αυτόματα από την εφαρμογή οι πράξεις διοικητικού προσδιορισμού φόρου, όπως ακριβώς συμβαίνει με την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Με αυτό τον τρόπο, τα τμήματα κεφαλαίου απαλλάσσονται από γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι συνάδελφοι επικεντρώνεται αποκλειστικά στον εις βάθος έλεγχο των δηλώσεων, πάντα με κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, με σκοπό τον εντοπισμό αποκρυφθείσας φορολογητέας ύλης και την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης.

β) Εγκατάσταση ηλεκτρονικής εφαρμογής στα τμήματα κεφαλαίου για τον υπολογισμό της αντικειμενικής αξία των ακινήτων, που θα αντικαταστήσει την αναχρονιστική, χειρόγραφη και χρονοβόρα διαδικασία εξεύρεσης της αξίας μέσω χειρόγραφων έντυπων υπολογισμού αντικειμενικής αξίας, εντύπων χαρτών και πολυσέλιδων βιβλίων και πινάκων.

γ) Πλήρης εφαρμογή του συστήματος των αντικειμενικών αξιών σε όλες τις περιοχές της χώρας για την ομοιόμορφη εφαρμογή του προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων,

εναλλακτικά σε περίπτωση εκ νέου αναστολής των αρ. 47,48,49 του ν. 4646/2019,

δ) Άμεση δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής για τις άτυπες δωρεές, που θα απαλλάξει τα τμήματα κεφαλαίου από πρόσθετο γραφειοκρατικό φόρτο,

ε) Επαναφορά της έκδοσης πράξης άμεσου προσδιορισμού φόρου για τις δηλώσεις ΦΜΑ, που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά, έως την πλήρη ψηφιοποίηση όλων των δηλώσεων,

στ) Αξιοποίηση του ηλεκτρονικού υπολογισμού της αξίας των ακίνητων με βάση τον ΕΝΦΙΑ, που υπολογίζει την αξία, αυτόματα και ηλεκτρονικά, για κάθε ακίνητο ξεχωριστά (ΑΤΑΚ) και αποτελεί την βάση για την επιβολή του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ, που θα συμβάλλει στον αυτόματο υπολογισμό της αξίας όλων των ακινήτων και στην αυτόματη έκδοση όλων των πράξεων διοικητικού φόρου.

Κύριε Υπουργέ,

Η άμεση ψηφιοποίηση της υποβολής των δηλώσεων του κεφαλαίου είναι μονόδρομος για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του. Οι εφοριακοί υπάλληλοι, παρόλα τα διαχρονικά προβλήματα, με υψηλή αίσθηση καθήκοντος καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση των υποθέσεων στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους, με γνώμονα τα δημόσια έσοδα αλλά και τη δημόσια υγεία, χωρίς να ευθύνονται για πράξεις ή διαχρονικές παραλείψεις της Φορολογικής Διοίκησης, οι οποίες άλλωστε δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας   

Κούπκας Μιχαήλ      Παπαποστόλου Μενέλαος

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 7.4.2021 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των Ομοσπονδιών του Υπουργείου Οικονομικών με τον Γεν. Δ/ντη Οικονομικών Υπηρεσιών της ΑΑΔΕ κ. Καββαδά και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για την εκκαθάριση της μισθοδοσίας, προκειμένου να τεθούν ερωτήματα και να διευκρινιστούν απορίες σχετικά με το νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ.

Οι διευκρινήσεις που δόθηκαν ήταν οι ακόλουθες :

1) Η ΓΔΟΥ εργάζεται με την προοπτική ότι το νέο μισθολόγιο θα ισχύσει από 1.6.2021, με αναδρομική ισχύ για τους νέους συναδέλφους τρεις μήνες πίσω. Υπάρχουν οι πιστώσεις και η ΓΔΟΥ περιμένει τις κανονιστικές για το βαθμολόγιο και την κατάταξη των υπαλλήλων σε περιγράμματα για να προχωρήσει στην εφαρμογή του.

Ακόμα και σε ενδεχόμενη καθυστέρηση έκδοσης των νέων εκκαθαριστικών μισθοδοσίας από την ΓΔΟΥ, με την ολοκλήρωση των εργασιών τα ποσά θα δοθούν αναδρομικά. Ζητήσαμε να ισχύσει η ημερομηνία 1.3.2021 για τους νέους συναδέλφους σε κάθε περίπτωση ακόμη και αν μετατεθεί η έναρξη του μισθολογίου.

2) Οι μικρές αυξήσεις που προκύπτουν σε ορισμένους, ενώ συνεχίζουν να έχουν προσωπική διαφορά προκύπτουν από τον μηχανισμό συμψηφισμού της προσωπικής διαφοράς με την ειδική αμοιβή ώστε να μην υπάρχουν μειώσεις σε κανέναν.

3) Η υφιστάμενη προσωπική διαφορά είναι ένας μηχανισμός που οδηγεί σε καθεστώς σταθερών ή και μειούμενων αποδοχών.  Ένας νέος συνάδελφος που θα έπαιρνε την προσωπική διαφορά θα έβλεπε μικρές μειώσεις στο πληρωτέο του, κάθε φορά που θα ανέβαινε μισθολογικό κλιμάκιο(ωρίμανση) ή που θα αναγνώριζε έναν νέο τίτλο σπουδών για τα επόμενα 16 χρόνια ενώ με το νέο μισθολόγιο θα παίρνει τις αντίστοιχες αυξήσεις.

4) Οι μεταταγέντες στην ΑΑΔΕ που είχαν μείωση της προσωπικής τους διαφοράς λόγω αναγνώρισης του ίδιου μεταπτυχιακού, θα επανέλθουν στην προσωπική διαφορά που είχαν πριν μεταταγούν, αναδρομικά.

5) Ζητήσαμε την αύξηση τόσο των κατώτερων κλιμακίων του άρθρου 11, όσο και των βασικών μισθών του άρθρου 7. Η απάντηση ήταν ότι η ΓΔΟΥ έχει δουλέψει και σενάρια με ξεχωριστούς βασικούς μισθούς από το υπόλοιπο Δημόσιο και αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να παλέψουμε την επόμενη ημέρα.

6) Η ειδική αμοιβή προσμετράται σαν συντάξιμη αποδοχή στο σύνολο της. Η προσωπική διαφορά δεν προσμετρόταν στις συντάξιμες αποδοχές.

7) Επίκειται απόφαση του Διοικητή για το επιπλέον επίδομα παραμεθορίου που θα καθορίζει το ύψος του για τις περιοχές που θα δίνεται (Το επίδομα θα μπορεί να φτάνει έως και τα 500 ευρώ)

8) Υπάρχει ελευθερία μετακίνησης από το νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ στο ενιαίο μισθολόγιο. Κάθε χρόνο οι συνάδελφοι με την συμμετοχή τους ή μη στην αξιολόγηση θα επιλέγουν το μισθολόγιο με το οποίο θα αμείβονται.

9) Αναφέρθηκε ότι σε κάθε περίπτωση οι νέοι συνάδελφοι θα είναι οικονομικά καλύτερα από την όποια απόδοση προσωπικής διαφοράς, γιατί ανεξαρτήτως σε ποιες θέσεις του βαθμολογίου καταταχθούν, θα έχουν και καθαρές αυξήσεις από τα μισθολογικά κλιμάκια που δεν θα είχαν με την προσωπική διαφορά, συν ότι θα είναι συντάξιμες οι αποδοχές στο σύνολο.

10) Ζητήσαμε να φορολογηθεί η ειδική αμοιβή όπως τα ΔΙΒΒΕΤ παλαιότερα ή με χαμηλότερους συντελεστές. Είπαν ότι εξετάζουν όλα τα σενάρια και είναι εφικτό από μεριά τους, όμως χρειάζεται απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας.

11) Γίνεται προσπάθεια σε συνεννόηση με τον ΕΦΚΑ, να υπάρξουν παραδείγματα για το πόσο επηρεάζονται οι συντάξιμες αποδοχές μέσω του νέου μισθολογίου, πχ. πόσο ανεβαίνει η σύνταξη για κάποιον που θα θέλει πέντε (5) ή δέκα (10) ή δεκαπέντε (15) χρόνια ώσπου να αποχωρήσει. Δεν έχει ανταποκριθεί ακόμα ο ΕΦΚΑ.

Οι Ομοσπονδίες είχαν στείλει παραδείγματα τα οποία απαντήθηκαν και επισυνάπτονται :

 1. Προϊστάμενος Δικαστικού ΔΟΥ ΠΕ. Διορισμός το 2006. Μισθολογικό κλιμάκιο 9. Προσωπική διαφορά 481,25.

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ 103,13 ΕΥΡΩ

 1. Ελεγκτής Είσπραξης ΔΟΥ ΤΕ. Έμπειρος υπάλληλος. Διορισμός 2003. ΜΚ 11 και προσωπική διαφορά 293,35.

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ 254,88 ΕΥΡΩ

 1. Ελεγκτής βεβαίωσης ΤΕ. Διορισμός 2005. ΜΚ 7 και προσωπική διαφορά 490,00.

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ 131,73 ΕΥΡΩ

 1. Ελεγκτής είσπραξης ΔΕ. Έμπειρος υπάλληλος. Διορισμός το 1984 με ΜΚ 12 και προσωπική διαφορά 792,89.

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ 22,77 ΕΥΡΩ – ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ 112,89

 1. Έμπειρος υπάλληλος συμμόρφωσης ΔΟΥ ΤΕ. Διορισμός 2005. ΜΚ 7 και προσωπική διαφορά 528,53.

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ 0,13 ΕΥΡΩ – ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ 48,53

 1. Βοηθός ελεγκτής ΠΕ. Διορισμός 1998 με ΜΚ 11 και προσωπική διαφορά 486,42.

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ 15,72 ΕΥΡΩ – ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ 6,42

 1. Βοηθός ελεγκτής ΠΕ. Δόκιμος υπάλληλος. Διορισμός 2019 με ΜΚ 3 και χωρίς προσωπική διαφορά.

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ 306,36 ΕΥΡΩ

 1. Απλός υπάλληλος ΠΕ. Δόκιμος με ΜΚ 3 διορισμός 2019 και χωρίς προσωπική διαφορά.

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ 190,21 ΕΥΡΩ

 1. Υπάλληλος K.Y. Εισηγητής έμπειρος υπάλληλος. Διορισμός 2011 με ΜΚ 6 και προσωπική διαφορά 325.

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ 108,80 ΕΥΡΩ

 1. Υπάλληλος έμπειρος συμμόρφωσης. Διορισμός 1987 (34 έτη) ΔΕ με προσωπική διαφορά 808,70.

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ 15,72 ΕΥΡΩ – ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ 328,70

 1. Προϊστάμενος Τμήματος συμμόρφωσης Διορισμός 1986. ΔΕ με προσωπική διαφορά 822,15.

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ 35,95 ΕΥΡΩ – ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ 328,70

 1. Ελεγκτής. Διορισμός 2006. ΠΕ χωρίς προσωπική διαφορά από μετάταξη.

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ 466,04 ΕΥΡΩ

 1. Απλός υπάλληλος εσόδων. Διορισμός 1998. ΠΕ με προσωπική διαφορά 544,25.

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ 0,08 ΕΥΡΩ – ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ 137,46

 1. Διευθυντής Δ.Ο.Υ. Α-Β τάξης. ΠΕ Διορισμός 1992 με προσωπική διαφορά 518,71.

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ 95,52 ΕΥΡΩ

 1. Διευθυντής Δ.Ο.Υ. Α΄ τάξης. ΠΕ Διορισμός 1980 με προσωπική διαφορά 573,99.

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ 150,22 ΕΥΡΩ

 1. Υπάλληλος Γραμματείας ΥΕΔΔΕ. ΠΕ Διορισμός 1992 με προσωπική διαφορά 419,96.

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ 3,93 ΕΥΡΩ – ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ 299,96

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ          ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

Αθήνα 8.2.2021

Αρ. Πρωτ.: 1802

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

 

Την Παρασκευή 5.2.2021  πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΔΟΥ με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή στην οποία ο κ. Διοικητής ενημέρωσε ότι εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στην βουλή προς ψήφιση, το νομοσχέδιο για το Ειδικό Μισθολόγιο της ΑΑΔΕ.

Ο κ. Διοικητής είπε τα εξής :

 • Ότι με το νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ δεν θα υπάρξει μείωση των αποδοχών σε κανέναν, ούτε τώρα, ούτε και στο μέλλον. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο υπάρχον μισθός αποτελεί δίχτυ ασφαλείας.
 • Ότι αρκετοί υπάλληλοι θα δουν οριακές αυξήσεις του πραγματικού μισθού τους, η οποία θα είναι μεγαλύτερη για τους ελεγκτές, τους έχοντες θέση ευθύνης, τους νεότερους υπαλλήλους και για όσους έχουν μικρές προσωπικές διαφορές.
 • Οι νέοι συνάδελφοι θα έχουν σημαντικές αυξήσεις (κατώτερος μισθός σε ΠΕ, θα είναι γύρω στα 1100 ευρώ) και σε όσους από αυτούς εργάζονται ως ελεγκτές είσπραξης και βεβαίωσης, θα είναι ακόμα μεγαλύτερες.
 • Ότι η ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στο μισθό θα επιφέρει σημαντική αύξηση στα ποσά των συντάξεων που θα λαμβάνουν οι συνάδελφοι στο μέλλον.
 • Ότι δίνεται λύση στο επίδομα παραμεθόριου και ότι μπορεί να δοθεί έξτρα επίδομα για συνοριακές υπηρεσίες που έχουν πρόβλημα στελέχωσης. Επίσης διορθώνονται και οι υπόλοιπες στρεβλώσεις που οδηγούσαν σε μείωση του πραγματικού μισθού που προέκυπτε λόγω αναγνώρισης μεταπτυχιακού ή λόγω ανόδου μισθολογικού κλιμακίου.
 • Ότι αυξάνονται οι ώρες των πληρωτέων υπερωριών και θα δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής και σε ομάδες εργασίας με αμοιβή.
 • Διασφαλίζεται το ετήσιο bonus με νόμο, όταν επιτυγχάνεται το 95% και πάνω του στόχου.
 • ο κ. Διοικητής ανέφερε ότι προϋπόθεση για να συμπεριληφθεί κάποιος στο νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ θα είναι η συμμετοχή του στην αξιολόγηση για το 2020. Όποιος δεν αξιολογηθεί θα παραμείνει μισθολογικά στο σημερινό καθεστώς. Για τους Προϊσταμένους ανέφερε ότι όποιος δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση του 2020 θα χάσει την θέση του και δεν θα ξανακριθει.
 • Για το θέμα του βαθμολογίου και όλα τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν το κλάδο , θα υπάρξει νέα συνάντηση μέσα στην εβδομάδα.

Συναδέφισσες και Συνάδελφοι,

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ έχει καταθέσει κατ΄ επανάληψη στην Πολιτική Ηγεσία και την Διοίκηση της ΑΑΔΕ το σχέδιο μισθολογίου των τριών Ομοσπονδιών του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ το οποίο εξακολουθούμε να στηρίζουμε. Όσον αφορά το συγκεκριμένο σχέδιο μισθολογίου της ΑΑΔΕ επισημαίνουμε τα ακόλουθα :

 • Δεν αφορά το σύνολο των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών αλλά μόνο της ΑΑΔΕ, γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω διαχωρισμό μεταξύ των συναδέλφων εφοριακών.
 • Δεν λαμβάνει υπόψη του την κατατεθειμένη ομόφωνη και διαπαραταξιακή πρόταση των τριών Ομοσπονδιών εργαζομένων του Υπουργείου Οικονομικών για το μισθολόγιο.
 • Δεν διευκρινίζει πληθώρα θεμάτων τα οποία εξουσιοδοτεί τον Διοικητή της ΑΑΔΕ να τα ρυθμίζει και να τα τροποποιεί με κανονιστικές αποφάσεις του.
 • Δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο σταδιοδρομίας για το πώς ο υπάλληλος θα μετακινείται από ένα περίγραμμα θέσης σε ένα άλλο. Έχει επισημανθεί επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει μοριακό ή άλλο σύστημα για τις μεταθέσεις – μετακινήσεις των υπαλλήλων.
 • Θέτει την αξιολόγηση ως προαπαιτούμενο για την χορήγηση της ειδικής αμοιβής και του βραβείου επίτευξης στόχου. Άλλωστε εκκρεμεί η πρόσκλησή που έχουμε κάνει στον κ. Διοικητή για διάλογο πάνω στις θέσεις μας για την αξιολόγηση.
 • Είναι απαράδεκτο να απειλούνται οι προϊστάμενοι ότι αν δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση θα χάσουν την θέση τους και δεν θα ξανακριθούν. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ  ΥΦΑΝΤΗ       ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

Κατεβάστε και εκτυπώστε το ενημερωτικό σημείωμα εδώ

Αθήνα, 29.1.2021

Αρ. Πρωτ.: 1792

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σύμφωνα με το από 16-12-2020 έγγραφο της ΑΑΔΕ η διαδικασία της Αξιολόγησης λήγει την 5-2-2021 οπότε ολοκληρώνεται και η Γ΄ φάση.

Παρά την καθολική σχεδόν συμμετοχή των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ στην Απεργία – Αποχή, με ποσοστό που άγγιξε το 90%, η Διοίκηση με νεότερο έγγραφό της παρέτεινε τη Β’ φάση μέχρι και την 29-1-2021.

Εξακολουθούμε να παραμένουμε δυναμικά στη θέση μας για Απεργία – Αποχή από την Αξιολόγηση της ΑΑΔΕ και ζητάμε την έναρξη ειλικρινούς διαλόγου με τη Διοίκηση για τη διαμόρφωση μιας Αξιολόγησης δίκαιης, αντικειμενικής και κοινά αποδεκτής από όλους μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η Πρόεδρος          Ο Γεν. Γραμματέας

ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ     ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση εδώ

Αθήνα, 18.1.2021

Αρ. Πρωτ.: 1787

ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 90%!!!

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΓΗ

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Η Απεργία- Αποχή από την αξιολόγηση όσον αφορά το πρώτο στάδιο στέφθηκε  με απόλυτη επιτυχία. Για μια ακόμη φορά το ποσοστό συμμετοχής των συναδέλφων στην Απεργία-Αποχή άγγιξε το 90%, γεγονός που αναδεικνύει την αρραγή ενότητα του κλάδου, καθώς  και την αποδοχή από την συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων των θέσεων και των επιφυλάξεων που η ΠΟΕ-ΔΟΥ έχει εκφράσει για την συγκεκριμένη αξιολόγηση της ΑΑΔΕ.

Διευκρινίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο εφοριακός κλάδος δεν είναι απέναντι στην αξιολόγηση, αλλά διαφωνεί με την  συγκεκριμένη διαδικασία και τα χαρακτηριστικά που αυτή έχει.

Έχουμε κατ΄ επανάληψη εκφράσει τις θέσεις και τις απόψεις της ΠΟΕ-ΔΟΥ και απαιτούμε ένα δίκαιο και αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης με διάφανα, μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς ατομικούς στόχους και χωρίς σύνδεση της με το μισθό του υπαλλήλου.

Καλούμε την Διοίκηση της ΑΑΔΕ να αποσύρει την συγκεκριμένη διαδικασία της αξιολόγησης και να  ξεκινήσει έναν ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζομένους από μηδενική βάση, ώστε να τεθούν οι θέσεις και οι απόψεις της Ομοσπονδίας μας, αφού αξιολογηθούν πρώτα τα προβλήματα των υπηρεσιών μας και εφαρμοστεί αξιοκρατία και  διαφάνεια σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές. 

Ο αγώνας θα είναι διαρκής και έντιμος προκειμένου να προασπίσουμε τα δικαιώματα του κλάδου μας.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ           O  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ                    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση εδώ

Αθήνα 21.12.2020

Αρ. Πρωτ.: 1782

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της από 14.12.2020 ανακοίνωσης της ΠΟΕ-ΔΟΥ, σας ενημερώνουμε ότι η Απεργία-Αποχή από αυτή την αξιολόγηση συνεχίζεται μαζικά και με επιτυχία. Ήδη τα ποσοστά στην συμμετοχή είναι πολύ μεγάλα και ανάλογα με την προηγούμενη φορά που έφτασε το 92%. Επομένως δεν κάνουμε καμία ενέργεια σχετικά με την αξιολόγηση.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ :

 • Δεν κάνουμε χρήση των κωδικών μας.
 • Δεν μπαίνουμε στην πλατφόρμα.
 • Δεν επικαιροποιούμε τα στοιχεία μας.

Άλλωστε όπως γνωρίζετε έχουμε προσφύγει στο ΣτΕ κατά της κανονιστικής της αξιολόγησης και η προσφυγή μας  θα συζητηθεί τον Απρίλιο του 2021.

Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη αξιολόγηση αναφέρεται στο έτος 2018 και δεν συνδέεται με την απόδοση του bonus 2018 (με την πληθώρα προβλημάτων που και αυτό παρουσιάζει) και πολύ περισσότερο δεν υφίσταται κίνδυνος περικοπής μισθού ή προσωπικής διαφοράς.

Θεωρούμε αδιανόητο, ότι τον Δεκέμβριο μέσα σε ένα κλίμα αποπνικτικό για της υπηρεσίες μας, με συνεχείς βομβαρδισμούς από λίστες, εκκαθαρίσεις και διασταυρώσεις, όπου όλοι οι συνάδελφοι κάνουν έναν αγώνα δρόμου, δουλεύοντας πολύ παραπάνω από το ωράριό τους  για να προλάβουν τις παραγραφές, επέλεξε η Διοίκηση της ΑΑΔΕ να φέρει ξανά στο προσκήνιο την αξιολόγηση.

Καλούμε τους Συλλόγους όλης της Χώρας, να ενημερώσουν τα μέλη τους και να πάρουν όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την συνέχιση της απεργίας-αποχής από την συγκεκριμένη διαδικασία.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ  ΑΡΣΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση εδώ

         

Αθήνα, 15.12.2020

Αρ. πρωτ: 1777         

  ΠΡΟΣ: Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη Κυριάκο

   

 ΚΟΙΝ: 1)  Προέδρους Κοινοβουλευτικών 

                    Ομάδων

                    κ. Τσίπρα Αλέξιο

                    κα. Γεννηματά Φωτεινή

                    κ. Κουτσούμπα Δημήτρη

                    κ. Βελόπουλο Κυριάκο

                    κ. Βαρουφάκη Ιωάννη

         2)  Υπουργό Οικονομικών

                 κ. Σταϊκούρα Χρήστο

         3) Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

                κ. Σκυλακάκη Θόδωρο

         4) Υφυπουργό Οικονομικών

                κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο

         5) Υπουργό Εργασίας Πρόνοιας &

               Κοινωνικών Ασφαλίσεων

               κ. Βρούτση Ιωάννη

         6) Υφυπουργός Εσωτερικών

             Μακεδονίας Θράκης

              κ. Καράογλου Θεόδωρο

         7) Βουλευτή  κ. Σπανάκη ΒασίλειοΠέτρο

         8) Βουλευτή κ. Αλεξιάδη Τρύφων

   
Θέμα: «Προβλήματα και δυσχέρειες στο έργο των εφοριακών υπαλλήλων και προτάσεις αντιμετώπισης τους»

 

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Ακούσαμε με προσοχή την συνέντευξη σας, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης STATUS FM 107,7, στις 28/11/2020, όπου αναφερθήκατε «….ότι στην κρατική μηχανή και στο Δημόσιο υπάρχουν δυο ταχύτητες. Υπάρχουν όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν υπερβάλει εαυτόν χωρίς να ζητήσουν τίποτα……. Και υπάρχουν και ορισμένες εξαιρέσεις, λυπάμαι που θα το πω, που θεωρούν ότι δεν πρέπει να καταβάλλουν την επιπρόσθετη προσπάθεια, να κάνουν τη δουλειά τους, να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Και προφανώς σε αυτή την κατηγορία εντάσσω και κάποιους εργαζόμενους στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.…..»

Σεβόμαστε την άποψη σας, σχετικά με την προκυρηχθείσα στάση εργασίας, αλλά θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να διαβάσετε και την δική μας οπτική στο θέμα αυτό.

Οι υπάλληλοι της Α.Α.Δ.Ε. και του Υπουργείου Οικονομικών, τα τελευταία δώδεκα χρόνια, από το ξεκίνημα της δημοσιονομικής κρίσης, τα μνημόνια και τώρα την κρίση της πανδημίας, έχουμε προτάξει το δημόσιο συμφέρον στην άσκηση των καθηκόντων μας, υπερβάλλοντας εαυτόν, με υπερωριακή εργασία χωρίς πληρωμή, με την χρήση των δικών μας μέσων μεταφοράς για υπηρεσιακές ανάγκες κ.α. και απέναντι στις αντιξοότητες που συνεχίζουν να υπάρχουν μέχρι και σήμερα, όπως τις συχνές τροποποιήσεις της φορολογικής νομοθεσίας, τις διαρκείς οργανωτικές αλλαγές, την χρήση ξεπερασμένων υπολογιστών και τα ακατάλληλα κτίρια. Άλλωστε πέρυσι, δέκα μέρες πριν το τέλος του 2019, οι εφοριακοί υπάλληλοι κλήθηκαν μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων να εκκαθαρίσουν χιλιάδες υποθέσεις οι οποίες παραγράφονταν και δεν είχαν αποσταλεί στις εφορίες, παρότι υπήρχαν από το 2014. Πιστεύουμε ότι από την μεριά μας καταβάλλουμε την επιπρόσθετη προσπάθεια, χωρίς να μας ζητηθεί και ότι ήταν σημαντική και η δική μας συνεισφορά στο γεγονός ότι η χώρα έμεινε όρθια, τα χρόνια που πέρασαν.

Η επιλογή μας αυτή, παρέμεινε οδηγός μας ακόμα και σε καταστάσεις δύσκολες όπου κληθήκαμε να εφαρμόσουμε, όπως οφείλαμε, σκληρούς δημοσιονομικά μνημονιακούς νόμους, με αποτέλεσμα να στοχοποιούμαστε σαν κλάδος, από λαϊκιστές πολιτικούς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μια επιλογή όμως, που δεν ήταν χωρίς κόστος, αφού μπορούμε να σας παραθέσουμε πλήθος αναφορών, όπου συνάδελφοι δέχτηκαν επίθεση, απλώς επειδή έκαναν την δουλειά τους, με κορυφαίο το τραγικό περιστατικό της 16ης Ιουλίου του 2020, στην Δ.Ο.Υ. Κοζάνης.

Σχετικά με τις απογευματινές βάρδιες, επισημάναμε εξαρχής ότι δεν έχει να προσφέρει στην εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, αφού όπως αποδείχθηκε στην πράξη δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει. Κάτι που αποδέχεται πλέον και η Διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε., η οποία ήδη με την  ΔΔΑΔ Α 1136232 ΕΞ 2020 (Β’ 5282/2020) απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., έκανε προαιρετική την απογευματινή βάρδια σε πλήθος Δ.Ο.Υ., που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν, ενώ και από στατιστικά στοιχεία αποδεικνύεται ότι οι απογευματινές συναλλαγές είναι ελάχιστες στο διάστημα αυτό.

Από την άλλη, η δυσοίωνη πραγματικότητα της πανδημίας, η οποία έχει πλήξει και την χώρα μας και η ανάγκη λειτουργίας των Υπηρεσιών μας με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό (λόγω κρουσμάτων covid, αδειών ειδικού σκοπού, ευπαθών ομάδων κ.α.), έχει φέρει τους υπαλλήλους των φορολογικών υπηρεσιών αντιμέτωπους με ασφυκτικές προθεσμίες, σε πλήθος φορολογικών αντικειμένων και συσσώρευσης δεκάδων χιλιάδων υποθέσεων την τελευταία στιγμή πριν την παραγραφή, ενώ υπηρεσίες που έκλεισαν λόγω συρροής κρουσμάτων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο εναπομείναν χρονικό διάστημα.

Ενδεικτικά, σας παραθέτουμε τις εξής περιπτώσεις υποθέσεων λόγω της σοβαρότητας τους:

 1. Λίστες μη δηλωθέντων εισοδημάτων χρήσης 2014, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις υπηρεσίες τον Νοέμβριο του 2020, πολύ κοντά στο τέλος της παραγραφής, στις 31/12/2020.
 2. Προτεραιοποιημένες υποθέσεις ελέγχου που παραγράφονται στις 31/12/2020, όταν δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά η προτεραιοποίηση των υποθέσεων διενεργήθηκε τον Ιούνιο και όχι τον Ιανουάριο, όπως θα έπρεπε.
 3. Υποθέσεις επιστροφών Φ.Π.Α. και Εισοδήματος μετά από έλεγχο, σε 90 ημέρες, από την υποβολή τους.
 4. Την δυσλειτουργία της Α. 1137/2020 (Β’ 2423) απόφασης του Διοικητή της ΑΑΔΕ σχετικά με τον καθορισμό της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίουπου αναγνωρίστηκε και από τους συμβολαιογράφους σε σχετική επιστολή τους προς εσάς, τον Ιούλιο του 2020, καθώς και την έλλειψη εφαρμογής για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων, που έχει εξαγγελθεί από το 2018, ψηφίστηκε στον ν. 4646/2019 και παίρνει συνεχείς παρατάσεις. Ως αποτέλεσμα η κοινοποίηση των πράξεων φόρου και πιστοποιητικών των φορολογιών κεφαλαίου, σε 2-3 ημέρες από την υποβολή τους και επαλήθευση της συμφωνίας του περιεχομένου της δήλωσης με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία, σε 60 ημέρες από τη διεκπεραίωση των δηλώσεων φόρου μεταβίβασης ακινήτων και φόρου κληρονομιών, δωρεών γονικών παροχών και κερδών από τυχερά παίγνια, είναι αδύνατη αυτή την στιγμή.
 5. Λίστες με χιλιάδες πρόστιμα ΜΥΦ – Καταστάσεων Πελατών Προμηθευτών και Συναλλαγών του 2014, έως τις 31/12/2020.

Παράλληλα η ομοσπονδία μας, έγκαιρα και κατ’ επανάληψη, είχε ζητήσει όλα τα μέσα και τα απαραίτητα εργαλεία για την εφαρμογή τηλεργασίας από τους υπαλλήλους, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών. Συγκεκριμένα είχαμε ζητήσει τα εξής, που κατά την άποψη μας θα έπρεπε να υλοποιηθούν άμεσα:

 1. Ηλεκτρονική εφαρμογή (e-ραντεβού) για τον προγραμματισμό επισκέψεων στις Φορολογικές Υπηρεσίες, αντί των τηλεφωνημάτων που έχουν κατακλύσει τις υπηρεσίες, όπως εφαρμόζεται εδώ και μήνες στις Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και θα μπορούσε να εφαρμοστεί άμεσα και στην Α.Α.Δ.Ε.
 2. Κεντρική διαχείριση, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, των αιτημάτων των φορολογουμένων προς τις Φορολογικές Υπηρεσίες, όπου θα γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων και των δικαιολογητικών που δηλώνουν, όπως γίνεται στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, σε αντικατάσταση των χιλιάδων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φτάνουν καθημερινά με ελλιπή στοιχεία και δικαιολογητικά.
 3. Ηλεκτρονική κοινοποίηση υποχρεωτικά όλων των πράξεων και εγγράφων της Φορολογικής Διοίκησης προς στους φορολογουμένους, σε αντικατάσταση της αλληλογραφίας μέσω ταχυδρομείου, με μείωση του κόστους για το Δημόσιο.
 4. Εφαρμογή της ψηφιακής υπογραφής υποχρεωτικά σε όλα τα έγγραφα, η οποία είχε προβλεφθεί και θα έπρεπε να λειτουργεί ήδη πολλά χρόνια.
 5. Παροχή υλικοτεχνικών μέσων (VPN και φορητών υπολογιστών) για εργασία από απομακρυσμένη θέση.
 6. Εκκαθάριση και κοινοποίηση κεντρικά, ψηφιακά και αυτοματοποιημένα των δηλώσεων εισοδήματος, προστίμων, επιστροφών και συμψηφισμών.
 7. Άμεση εφαρμογή, χωρίς άλλη αναστολή των διατάξεων του ν. 4646/2019 για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων κεφαλαίου.
 8. Ηλεκτρονική έκδοση όλων των πιστοποιητικών και του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας για όλες τις περιπτώσεις.
 9. Αύξηση του όγκου δεδομένων του ηλεκτρονικό ταχυδρομείου της Υπηρεσίας, ώστε να μπορούν να παραληφθούν λογιστικά αρχεία μεγάλου όγκου προς έλεγχο.
 10. Προτεραιοποίηση των υποθέσεων ελέγχου από τον Ιανουάριο και όχι τον Ιούνιο κάθε έτους.
 11. Άμεση ενημέρωση για λίστες αδήλωτων εισοδημάτων, όχι δύο με τρείς μήνες πριν την παραγραφή.
 12. Παράταση/αναστολή όλων των προθεσμιών των φορολογικών υποχρεώσεων.
 13. Παράταση/αναστολή όλων των προθεσμιών παραγραφής των υποθέσεων που λήγουν 31/12 (υποθέσεις προς έλεγχο, είσπραξης κ.ο.κ.)

κ. Πρωθυπουργέ,

Γνωρίζουμε ότι η ασφάλεια και η υγεία των συναδέλφων, των οικογενειών τους και των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα της Πολιτικής Ηγεσίας της χώρας.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, οι εφοριακοί υπάλληλοι με υψηλή αίσθηση καθήκοντος καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση των υποθέσεων στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους, με γνώμονα πρωτίστως, τη δημόσια υγεία αλλά και τα δημόσια έσοδα, χωρίς να ευθύνονται για πράξεις ή παραλείψεις της πολιτείας, οι οποίες άλλωστε δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Τέλος, σας καλούμε μέχρι την λήξη της πανδημίας και την επίλυση των παραπάνω τεράστιων δομικών προβλημάτων των υπηρεσιών μας, να ζητηθεί από την Διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε. και τον Υπουργό Οικονομικών να αναστείλει οποιοδήποτε σχεδιασμό οργανωτικών, εργασιακών και μισθολογικών αλλαγών την δύσκολη αυτή περίοδο, ξεκινώντας ουσιαστικό διάλογο για τα θέματα αυτά με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, διάλογος που είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει μόνο θετικά αποτελέσματα στον κλάδο μας, στην Φορολογική Διοίκηση και στην κοινωνία.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                O  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ       ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ 

Κατεβάστε και εκτυπώστε την επιστολή της ΠΟΕ-ΔΟΥ προς τον Πρωθυπουργό εδώ

Aθήνα 14.12.2020

Αρ. Πρωτ.: 1774

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η συμμετοχή των συναδέλφων στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και έφτασε σε ποσοστό άνω του 90% πανελλαδικά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας εμπιστεύθηκε, γεγονός που αναδεικνύει ότι σύσσωμος ο κλάδος κατανόησε τις ενστάσεις και τα επιχειρήματα της ΠΟΕ-ΔΟΥ για τις καταστροφικές συνέπειες που θα φέρει η εφαρμογή της συγκεκριμένης αξιολόγησης, υιοθέτησε και συμμετείχε στην πρόταση για την Απεργία-Αποχή.

Τον Ιανουάριο του 2020 η Διοίκηση της ΑΑΔΕ τροποποίησε την αρχική κανονιστική για την αξιολόγηση χωρίς όμως να ικανοποιούνται τα αιτήματά μας στο σύνολό τους και συγκεκριμένα η ατομική στοχοθεσία δεν θα είναι για όλους και η 360ο  μοίρες αξιολόγηση θα είναι προαιρετική.

Το Γενικό Συμβούλιο της 19.2.2020 αποφάσισε την επικαιροποίηση της απεργίας αποχής από την νέα κανονιστική της αξιολόγησης.

Άλλωστε η ΠΟΕ-ΔΟΥ έχει προσφύγει στο ΣτΕ κατά και της νέας κανονιστικής για την αξιολόγηση.

Η Διοίκηση της ΑΑΔΕ επανέρχεται και ζητά επικαιροποίηση και διόρθωση των στοιχείων  από 14.12.2020 έως και 24.12.2020.

Επομένως η Απεργία από την διαδικασία της αξιολόγησης συνεχίζεται.…..

Απέχουμε από οποιαδήποτε ενέργεια, η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου να είναι εφικτή η διενέργεια της ηλεκτρονικής αξιολόγησης.

 • Δεν κάνουμε χρήση των κωδικών μας.
 • Δεν μπαίνουμε στην πλατφόρμα.
 • Δεν επικαιροποιούμε τα στοιχεία μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ               ΑΡΣΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση εδώ

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 6.11.2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ και υπηρεσιακούς παράγοντες με αποκλειστικό θέμα την λήψη μέτρων για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας στις υπηρεσίες ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Από την πλευρά μας ζητήσαμε:

 • Να ισχύσει η εκ περιτροπής εργασίας των υπαλλήλων ακριβώς όπως λειτούργησε τον περασμένο Μάρτιο κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.
 • Να δοθούν στους συναδέλφους κωδικοί VPN και ο απαραίτητος εξοπλισμός ώστε να τους παρέχεται η δυνατότητα εργασίας από την κατοικία τους.
 • Την περαιτέρω ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας, ώστε να κλείνονται τα ραντεβού των φορολογούμενων ηλεκτρονικά και τα e-mail να διαχειρίζονται κεντρικά.

Ο κ. Διοικητής δεσμεύθηκε για την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας του προσωπικού με το σύστημα του 1/3.

Έδωσε μάλιστα ρητή εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες να ενημερώσουν τους περιφερειάρχες και εκείνοι με την σειρά τους, τους εφόρους για την άμεση εφαρμογή του.

Για το θέμα της κεντρικής διαχείρισης των e-mail, απάντησε ότι η ΑΑΔΕ ετοιμάζει σχετική  πλατφόρμα.

Μετά από δώδεκα (12) ημέρες στις 18.11.2020 και εντελώς αιφνιδιαστικά δόθηκε από την ΑΑΔΕ στη δημοσιότητα η απόφαση για την διεύρυνση του ωραρίου στις ΔΟΥ κατά τις απογευματινές ώρες.

Η απόφαση αυτή επικυρώθηκε με αλλαγή του οργανισμού της ΑΑΔΕ στην οποία αναφέρεται ότι η διεύρυνση του ωραρίου γίνεται κατά την διάρκεια των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας αλλά θα δύναται να εφαρμοστεί και σε άλλες εξαιρετικές περιπτώσεις στο μέλλον!!!!

Όταν βγήκε αυτή η αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης της ΑΑΔΕ για εφαρμογή απογευματινών βαρδιών στις ΔΟΥ σε πολλές υπηρεσίες μας επικράτησε πανικός, δεδομένου ότι λειτουργούν με αισθητά μειωμένο προσωπικό λόγω πολλαπλών κρουσμάτων covid-19 αδειών ειδικού σκοπού, ευπαθών ομάδων κλπ.  Στην εν λόγω απόφαση προβλέπεται ανώτατο ποσοστό προσερχομένων στις ΔΟΥ το 67% του συνόλου των υπηρετούντων. Συνεπώς, αν αφαιρεθούν όσοι απουσιάζουν είτε ως ευπαθείς ομάδες, είτε με άδειες ειδικού σκοπού, ενεργά κρούσματα covid-19 κλπ, πρακτικά οι προσερχόμενοι είναι το σύνολο των συναδέλφων, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα ποσοστά που προβλέπονται για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην ΚΥΑ Θεοδωρικάκου.

Ειδικά στις μικρές ΔΟΥ με προσωπικό κάτω των τριάντα (30) υπαλλήλων ήταν αδύνατη η υλοποίηση των απογευματινών βαρδιών, κάτι που αναγνωρίστηκε και από την Διοίκηση της ΑΑΔΕ η οποία σύμφωνα με έγκυρες πηγές ήδη τροποποίησε την αρχική της απόφαση και εξαιρέθηκαν οι υπηρεσίες αυτές. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η ΔΟΥ Μοσχάτου όπου υπηρετούν είκοσι (20) υπάλληλοι.

Η Ομοσπονδία αντέδρασε άμεσα με την σύγκλιση του Έκτακτου Γενικού Συμβουλίου το οποίο αποφάσισε την νόμιμη προκήρυξη στάσης εργασίας διαρκείας κατά τις απογευματινές ώρες.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους ακολουθήσαμε την νόμιμη διαδικασία προκειμένου να μην βρεθεί κανείς συνάδελφος εκτεθειμένος για πειθαρχική δίωξη και εξουσιοδοτήσαμε τον νομικό μας σύμβουλο κ. Καρούζο για να πράξει τα δέοντα.

Η απόφαση του δικαστηρίου την οποία έχουμε αναρτήσει στο site έβγαλε την απεργία παράνομη για τυπικούς λόγους (κάτι που είναι σύνηθες σε αυτές τις περιπτώσεις)  όχι όμως και καταχρηστική κάτι που ζητούσε η διοίκηση της ΑΑΔΕ που σημαίνει ότι δεν απέρριψε τα δίκαια αιτήματά μας. Προβλέπεται μάλιστα και πρόστιμο 10.000€ προς την ΠΟΕ-ΔΟΥ αν δεν την ακυρώσει.

Σεβόμαστε την απόφαση του δικαστηρίου και προφανώς η απεργία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και επιφυλασσόμαστε για μελλοντικές μας ενέργειες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

   Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ          O  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ      ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ 

Η απόφαση του δικαστηρίου έκρινε την απεργία παράνομη για τυπικούς λόγους (κάτι που είναι σύνηθες σε αυτές τις περιπτώσεις) όχι όμως και καταχρηστική κάτι που ζητούσε η διοίκηση της ΑΑΔΕ που σημαίνει ότι δεν απέρριψε τα δίκαια αιτήματά μας.

Προβλέπεται μάλιστα και πρόστιμο 10.000€ προς την ΠΟΕ-ΔΟΥ αν δεν σεβαστεί την απόφαση μετά από αίτημα της διοίκησης της ΑΑΔΕ!!!

Διαβάστε αναλυτικά και κατεβάστε την απόφαση του δικαστηρίου εδώ

top