28ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

29 synedrio poy doy

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2021

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/10 ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

dake yphresiaka aade 2021

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

                                                

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛEΣΜΑΤΑ

                                                 

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Pin It

19/10/2018

ypomnhma syllogoy gia diekdikhsh 19.10.2018

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Κρίνουμε απαραίτητο μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το θέμα της διεκδίκησης των καταργηθέντων επιδομάτων εορτών και αδείας, να προβούμε σε ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει από το Σύλλογο και με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από ’δω και πέρα:

 

Αρχικά, ο Σύλλογος μας με ομόφωνη απόφαση της διαπαραταξιακής επιτροπής που συστήθηκε τον Μάϊο του 2018, αποφάσισε τη διερεύνηση της διεκδίκησης μέσω προσφυγής των ποσών που αφορούν στα επιδόματα εορτών και αδείας. Η εν λόγω επιτροπή συνεδρίασε, το θέμα συζητήθηκε με διακεκριμένους νομικούς οι οποίοι έχουν εργαστεί σε παρόμοιες υποθέσεις προσφυγών.

 

Εν συνεχεία, η Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. (αρ. πρωτ. 1379/18-10-2018), υιοθετώντας τη θέση της ΑΔΕΔΥ (αρ. πρωτ. 439/11.10.2018), συστήνει στους συναδέλφους να υποβάλουν αίτηση  καταβολής των επιδομάτων  προς την Δ/νση Οικονομικής Διαχείρισης (ως συνημμένα υποδείγματα: α. Για ΑΑΔΕ και β. Για ΣΔΟΕ & ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ),λαμβάνοντας αρ. πρωτοκόλλου από την υπηρεσία που υπηρετούν και αποστέλλοντας την με υπηρεσιακή αλληλογραφία και όχι με fax ή e-mail, για να διακόψουν την παραγραφή και να αποφύγουν το κόστος και την ταλαιπωρία της προσφυγής σε δικαστήριο αυτή τη χρονική στιγμή, δεδομένου ότι:

 

α) Εκκρεμεί στο ΣτΕ η απόφαση για τους δικαστικούς υπαλλήλους Ναυπλίου οι οποίοι δικαιώθηκαν πρωτόδικα, αλλά το Δημόσιο προσέβαλε κατά της απόφασης. Συγκεκριμένα, το θέμα έχει συζητηθεί στο ΣτΕ και αναμένεται η έκδοση απόφασης, η οποία θα είναι οριστική και αμετάκλητη για τους εν ενεργεία υπαλλήλους και για τους συνταξιούχους και θα αποτελέσει απόφαση πιλότο για τις επόμενες δίκες.

 

β) Οι αποφάσεις που έως τώρα έχουν εκδοθεί και δικαιώνουν είναι σε πρώτο βαθμό και καμία σε δεύτερο. Ως εκ τούτου δεν πρόκειται για τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.  Στο Δημόσιο Τομέα π.χ. εκπαίδευση, υπάλληλοι Υπουργείων κλπ. η έφεση είναι υποχρεωτική για το Δημόσιο μέχρι την έκδοση αμετάκλητης απόφασης από το ΣτΕ ή τον Άρειο Πάγο. Μόνο στην περίπτωση των Δήμων, με σχετική νομοθετική ρύθμιση, οι Δήμαρχοι δεν υποχρεώνονται πλέον νομικά να ασκούν έφεση.

 

Επιπλέον, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 143 του Ν. 4270/2014:

«Με την επιφύλαξη ειδικών διατάξεων, η παραγραφή των χρηματικών απαιτήσεων κατά του Δημοσίου διακόπτεται μόνο:

α. Με την υποβολή της υπόθεσης στο δικαστήριο ή σε διαιτητές, οπότε η παραγραφή αρχίζει εκ νέου από την τελευταία διαδικαστική πράξη των διαδίκων, του δικαστηρίου ή των διαιτητών.

β.Με την υποβολή στην αρμόδια δημόσια αρχή αίτησης για την πληρωμή της απαίτησης, οπότε η παραγραφή αρχίζει εκ νέου από τη χρονολογία που φέρει η έγγραφη απάντηση του διατάκτη ή της αρμόδιας για την πληρωμή της απαίτησης αρχής. Αν η αρμόδια δημόσια αρχή δεν απαντήσει, η παραγραφή αρχίζει μετά πάροδο έξι (6) μηνών από τη χρονολογία υποβολής της αίτησης. Υποβολή δεύτερης αίτησης δεν διακόπτει εκ νέου την παραγραφή.»

 

Κατόπιν όλων των ανωτέρω και εν αναμονή της δημοσίευσης της απόφασης της Επταμελούς Συνθέσεως του ΣΤ΄ Τμήματος του ΣτΕ, η οποία θα διαμορφώσει το κλίμα νομολογιακά, οι συνάδελφοι μπορούν αδαπάνως να καταθέσουν σχετική αίτηση για την καταβολή τους, απευθείας στην Υπηρεσία διακόπτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την παραγραφή της απαίτησης των αξιώσεών τους.

Σε κάθε περίπτωση όσοι το επιθυμούν μπορούν να ασκήσουν αγωγή. Αυτοί που θα ασκήσουν αγωγή δεν απαιτείται να καταθέσουν την σχετική αίτηση για καταβολή των επιδομάτων αδείας και δώρων.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας  παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για το θέμα,

και για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσει σχετικά.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Υποδείγματα αιτήσεων επισυνάπτονται στο παρόν σημείωμα και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας www.eforiakos.comμαζί με το σχετικό νομικό γνωμοδοτικό σημείωμα.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  

 

     ΚΟΥΠΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ                          ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ

Επισυνάπτονται

  1. Υπόδειγμα αίτησης καταβολής των επιδομάτων για ΑΑΔΕ.

  2. Υπόδειγμα αίτησης καταβολής των επιδομάτων για ΣΔΟΕ & ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ

 

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε:

Υπόδειγμα αίτησης καταβολής των επιδομάτων για ΑΑΔΕ εδώ

Υπόδειγμα αίτησης καταβολής των επιδομάτων για ΣΔΟΕ & ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ εδώ

- Το Ενημερωτικό Σημείωμα του Συλλόγου μας εδώ

- Το σχετικό νομικό γνωμοδοτικό σημείωμα εδώ

- Το αρ. πρωτ. 1379/18-10-2018 σχετικό έγγραφο της ΠΟΕ - ΔΟΥ εδώ

- Το αρ. πρωτ. 439/11-10-2018 σχετικό έγγραφο της ΑΔΕΔΥ εδώ

Pin It
top