ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ.

afisa gia ekloges yphresiakwn 2018 1

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Pin It

Αθήνα 14.10.2019

Αρ. Πρωτ.: 1532

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ

ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2.10.2019

Την Τετάρτη 2.10.2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΕ-ΔΟΥ με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο.

Από την πλευρά της ΠΟΕ-ΔΟΥ  τέθηκαν τα εξής θέματα:

  1. Διατυπώθηκε η θέση της ΠΟΕ-ΔΟΥ για το μισθολόγιο και τα εργασιακά θέματα και ζητήθηκε η συνδρομή του υπουργού στην διεκδίκηση του ειδικού μισθολογίου. Ζητήθηκε η μισθολογική εξομοίωση όλων των νέων συναδέλφων που δεν παίρνουν την προσωπική διαφορά. Επιπλέον εισηγηθήκαμε την ψήφιση διάταξης για διόρθωση των στρεβλώσεων και των ανισοτήτων που έχουν παρουσιαστεί κατά την απόδοση της προσωπικής διαφοράς σε ορισμένες κατηγορίες συναδέλφων (κατόχους μεταπτυχιακών, αναγνώριση προϋπηρεσίας, επίδομα παραμεθορίου κλπ).
  2. Ζητήσαμε την αναβάθμιση του ΣΔΟΕ με την επαναφορά των φορολογικών αντικειμένων σε αυτό όπως και την ελεύθερη μετακίνηση από το ΣΔΟΕ προς την ΑΑΔΕ και το αντίστροφο (με απλή μετάθεση και όχι με κινητικότητα). Διατυπώσαμε  την επίσημη θέση της Ομοσπονδίας που αποτελεί και συνεδριακή απόφαση για επανένωση του κλάδου  ΑΑΔΕ-ΣΔΟΕ-ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ. Ζητήθηκε η ενίσχυση των Κτηματικών Υπηρεσιών με προσωπικό.
  3. Ζητήσαμε την συνδρομή του υπουργού για την επίλυση του σοβαρού θέματος της εξεύρεσης κατάλληλων κτιρίων για την στέγαση των υπηρεσιών μας και εισηγηθήκαμε να γίνει πιο ευέλικτη η διαδικασία επιλογής των κτιρίων. Εκφράσαμε την αντίθεσή μας για τον τρόπο που σχεδιάζονται και γίνονται οι συγχωνεύσεις από την ΑΑΔΕ .
  4. Δηλώσαμε την αντίθεσή μας στην επιχειρούμενη από την ΑΑΔΕ «αξιολόγηση» του προσωπικού και αιτιολογήσαμε τις θέσεις μας αναφέροντας τα σημαντικά προβλήματα και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην ΑΑΔΕ (έλλειψη προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής, αδιαφάνεια στις υπηρεσιακές μεταβολές και στην επιλογή Προϊσταμένων). Ζητήσαμε όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές να γίνονται από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Ενημερώσαμε για τους νέους συναδέλφους  από την περιφέρεια που φοιτούν στην Ακαδημία και είναι υποχρεωμένοι να επωμισθούν οι ίδιοι τις δαπάνες διαβίωσής τους στην Αθήνα και ζητήσαμε να βρεθεί μια λύση. Ζητήσαμε την ενίσχυση της Φορολογικής Ακαδημίας και δηλώσαμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στην ανάθεση εκπαίδευσης των συναδέλφων σε ελεγκτικές εταιρείες.
  5. Ζητήσαμε νομοθετική πρωτοβουλία για την ρύθμιση των δανείων των συναδέλφων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο κ. Υφυπουργός απάντησε τα εξής:

  • Για το θέμα του μισθολογίου δεσμεύθηκε να μεταφέρει τις θέσεις μας στους αρμόδιους για τις δαπάνες υπουργούς . Για την μισθολογική εξομοίωση δήλωσε ότι η θέση του είναι πως δεν μπορεί εργαζόμενοι που κάνουν την ίδια δουλειά να αμείβονται με διαφορετικό τρόπο. Δεσμεύθηκε να εξετάσει την επίλυση του προβλήματος των αδικιών που έχουν παρουσιαστεί στην απόδοση της προσωπικής διαφοράς και την διαφορετική μεταχείριση των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών.
  • Για το ΣΔΟΕ δήλωσε ότι καταργήθηκε ο Ειδικός Γραμματέας που ήταν πολιτικό πρόσωπο και έγινε Γενική Διεύθυνση με Γενικό Διευθυντή μέσα από μόνιμο προσωπικό που θα ορίζεται από τις διαδικασίες που ισχύουν σε όλο το δημόσιο τομέα. Όλες οι αρμοδιότητες του ΣΔΟΕ θα καθορισθούν στον νέο οργανισμό που θα γίνει.
  • Για την εξεύρεση κτιρίων δήλωσε ότι η πρόθεσή του είναι να αξιοποιηθούν κτίρια του δημοσίου και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει πιο ευέλικτη η διαδικασία εκμίσθωσης κτιρίων.
  • Για τα δάνεια των συναδέλφων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δήλωσε ότι έχει εισηγηθεί για την μείωση του επιτοκίου.

Κατεβάστε και εκτυπώστε το ενημερωτικό σημείωμα εδώ

Pin It
top