28ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

29 synedrio poy doy

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2021

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/10 ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

dake yphresiaka aade 2021

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

                                                

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛEΣΜΑΤΑ

                                                 

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Pin It

Γενικό Συμβούλιο ΠΟΕ-ΔΟΥ

Αθήνα 25.1.2023

Αρ. Πρωτ.: 2002

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 5.10.2022

Σήμερα 20.12.2022 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 10:00 π.μ. συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ, με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης:

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Ενημέρωση -τρέχοντα θέματα.
 2. Υποστελέχωση υπηρεσιών.
 3. Διεκδίκηση Π.Δ και ελεγκτικού επιδόματος στο ΥΠΟΙΚ.
 4. Συνθήκες υπηρεσιών.
 5. Διόρθωση Π.Θ.Ε.
 6. Μοριακό σύστημα -κανόνες μεταθέσεων και μετακινήσεων.
 7. Υιοθέτηση της εισήγησης της Φορολογικής Επιθεώρησης για την τροποποίηση της παρ. 2 άρθρο 53 του ΚΦΔ.
 8. Ανανέωση σύμβασης Data
 9. Ανανέωση σύμβασης Τεχνικού Διαχειριστή.
 10. Έγκριση αποφάσεων Εκτελεστικής Επιτροπής από 14.10.2022 έως 14.12.2022
 11. Έγκριση μικροδαπανών από 10.2022 έως 30.11.2022 .

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία, καθόσον βρέθηκαν παρόντες τριάντα ένα (30)  Γενικοί Σύμβουλοι επί συνόλου τριάντα ενός (31), όπως παρακάτω:

01. ΑΡΣΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 02. ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
03. ΔΕΜΙΡΤΖΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 04. ΔΗΜΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
05. ΘΕΟΛΟΓΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ 06. ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
07. ΚΑΡΑΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 08ΚΑΡΑΜΠΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
09. ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 10. ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
11. ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 12ΚΟΥΠΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
13. ΛΙΑΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 14. ΛΙΑΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
15. ΜΕΡΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 16. ΜΠΕΡΤΣΟΥΛΑΚΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ  
17. ΝΑΤΣΙΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ  18. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
19. ΠΑΝΤΣΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ 20. ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΦΩΤΙΟΣ   
21. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ     22. ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ   
23. ΣΩΦΡΟΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ   24. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  
25. ΤΕΡΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 26. ΤΖΟΥΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ   
27. ΤΣΑΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 28. ΤΣΟΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
29. ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ 30.ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Δικαιολογημένα απών : ΠΑΤΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ.

Με την έναρξη της συζήτησης έγινε ενημέρωση του Γενικού Συμβουλίου από την Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, επί του συνόλου των θεμάτων που απασχόλησαν τη διοίκηση στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου (5.10.2022).

Μετά την ενημέρωση της Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής, τις τοποθετήσεις και προτάσεις των μελών επί των Θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ προχώρησε στη λήψη των παρακάτω αποφάσεων:

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 • Αποφασίστηκε άμεση συνάντηση με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ και με τον Διοικητή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για την κατάργηση των τμημάτων Παρακαταθηκών από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ. Ώσπου να πραγματοποιηθεί αυτό, θα θεσπισθεί από το ΤΠ&Δ διαχειριστικό επίδομα, λόγω του ότι οι συνάδελφοι διαχειρίζονται πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά με μεγάλο κίνδυνο.
 • Αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ για να συζητηθεί το θέμα του BONUS και να ζητήσουμε την νομοθετική διάταξη όπου η στοχοθεσία που επιβραβεύεται στο 95% επίτευξης των στόχων να μειωθεί στο 85%. Επίσης να ζητηθεί το άρθρο 18 του Ν. 4839/2016 και ένα μέρος των υπερεισπράξεων της ΑΑΔΕ να κατευθύνεται προς το σύνολο των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ οι οποίοι είναι αυτοί που στο σύνολό τους εργάζονται για την επίτευξη της υπερείσπραξης.
 • Αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί τόσο το BONUS όσο και η άνοδος στο περίγραμμα θέσης να αντιμετωπίζεται κανονικά όπως όλων των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ, γιατί σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και τις γνωμοδοτήσεις 124/2018 και 112/2019 του ΝΣΚ οι άδειες εγκυμοσύνης και λοχείας θεωρούνται ως κανονική υπηρεσία όσον αφορά την σύνταξη και αμείβονται μισθολογικά κανονικά χωρίς καμία περικοπή. Δεδομένων αυτών όλα τα υπηρεσιακά δικαιώματα και αμοιβές θα πρέπει να δίνονται στο ακέραιο.
 • Αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί οι εργαζόμενες που έχουν λάβει άδεια μητρότητας ή την ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας, όπως προβλέπετε με την διάταξη του άρθρου 16 του Ν. 3896/2010, μετά το πέρας των αδειών αυτών, να επιστρέψει στην θέση εργασίας της ή σε ισοδύναμη θέση, με όση λιγότερο ευνοϊκούς επαγγελματικούς όρους και συνθήκες και να επωφεληθεί από οποιαδήποτε βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την οποία θα εδικαιούντο κατά την απουσία της.
 • Αποφασίστηκε ομόφωνα, υιοθετώντας το κείμενο του Συλλόγου Χανίων -Ρεθύμνου (για τους γραμματείς στις Α΄θμιες υγειονομικές επιτροπές) να ζητήσουμε να ανακληθεί άμεσα η διαταγή με αριθμό ΔΔΑΔ Β1107885 ΕΞ 2022 για τον ορισμό υπαλλήλων των εφοριών ως γραμματέων στις κατά τόπους υγειονομικές επιτροπές της Περιφέρειας Κρήτης και όπου αλλού.
 • Αποφασίστηκε ομόφωνα, υιοθετώντας το κείμενο του Συλλόγου Βοιωτίας -Εύβοιας να τροποποιηθούν άμεσα οι σχετικές κανονιστικές των ΠΘΕ και του βαθμολογίου, με βάση την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
 • Αποφασίστηκε ομόφωνα, να ζητήσουμε την νομοθεσία για την νομική θωράκιση των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ, να ισχύει και για τους συναδέλφους μας στο ΥΠΟΙΚ (ΣΔΟΕ, Κτηματικές Υπηρεσίες κλπ.).
 • Αποφασίστηκε ομόφωνα, υιοθετώντας των κείμενο των 61 «αποτυχόντων» του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την ΑΑΔΕ να αποσταλεί το κείμενο αυτό σε κάθε αρμόδιο (Πρόεδρο ΑΣΕΠ, Διοικητή ΑΑΔΕ, Υπουργό Εσωτερικών κλπ.), έτσι ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν στον κλάδο.
 • Αποφασίστηκε να ζητηθεί το BONUS να μοιράζεται σε όλους τους υπαλλήλους αφού η ΑΑΔΕ επιτυγχάνει τους στόχους της.
 • Αποφασίστηκε να ζητήσουμε την παροχή στατιστικών στοιχείων επί των αυξήσεων που δόθηκαν ανά ΒΘΕ, σε πόσους συναδέλφους ανά ΒΘΕ και σε πόσους έμεινε μετά την εφαρμογή του μισθολογίου της ΑΑΔΕ υπόλοιπο προσωπικής διαφοράς ανά ΒΘΕ.
 • Αποφασίστηκε ομόφωνα, να ζητήσουμε να μην ζητηθούν ευθύνες για τις τυχούσες παραγραφές υποθέσεων στην ΔΟΥ Ηρακλείου λόγω της αδυναμίας εύρυθμης λειτουργίας της, εξαιτίας της πυρκαγιάς στις 20.12.2022.
 • Αποφασίστηκε να διεκδικήσουμε ελεγκτικό επίδομα για τους συναδέλφους του ΣΔΟΕ.
 • Αποφασίστηκε ομόφωνα, να εγκριθεί η εισήγηση της Φορολογικής Επιθεώρησης για την τροποποίηση της παραγράφου 2 άρθρο 53 του ΚΦΔ. Να γίνει η ενδεδειγμένη αλληλογραφία με τα αρμόδια Υπουργεία.
 • Αποφασίστηκε να αποστέλλονται στα μέλη των οργάνων τα πρακτικά του Γενικού Συμβουλίου πριν επόμενη συνεδρίαση.
 • Εγκρίθηκε ομόφωνα η ανανέωση της σύμβασης με την DATA, καθώς επίσης και η ανανέωση της σύμβασης του Τεχνικού Ασφαλείας.
 • Εγκρίθηκαν οι τρεις πολιτικές που μας δόθηκαν από την DPO κα Κρητικού.
 • Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι αποφάσεις της Ε.Ε. από 14.10.2022 έως 14.12.2022.
 • Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι μικροδαπάνες από 1.10.2022 έως 30.11.2022.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ_ΓΕΝINOY ΣΥΜΒOΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΔΟΥ 20.12.2022

 

Pin It
top