ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ.

afisa gia ekloges yphresiakwn 2018 1

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Pin It

nea yphresia oipoyrgeio oikonomikwn

Άρθρο: "Τον Αύγουστο η νέα υπηρεσία για υποθέσεις φοροδιαφυγής."

Εφημερίδα: "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Ημερομηνία: 16/05/2017

Διαβάστε το άρθρο εδώ

 

Τον Αύγουστο η νέα υπηρεσία για υποθέσεις φοροδιαφυγής. Θα είναι αυτόνομη, υπαγόμενη στο ΥΠΟΙΚ και υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση οικονομικού εισαγγελέα.

Την ίδρυση αυτόνομης υπηρεσίας, υπαγόμενα στο υπουργείο Οικονομικών, υπό την εποπτεία και καθοδήγηση οικονομικού εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνώνται μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και λοιπών οικονομικών αδικημάτων, συμφώνησαν θεσμοί και κυβέρνηση.

Η νέα υπηρεσία θα τεθεί σε λειτουργία από 1ns Αυγούστου 2017. Το θέμα είχε αναδείξει η «Κ» προ τριών εβδομάδων, σημειώνονται ότι ζητούμενο είναι η αποφόρτιση των φορολογικών ελεγκτικών μηχανισμών από τις  εισαγγελικές παραγγελίες, καθώς  και η πληρέστερη τεκμηρίωση και επιτάχυνση των ερευνών σε υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο μνημόνιο, οικονομικός εισαγγελέας ορίζεται, με τον αναπληρωτή του, εισαγγελέας ή αντεισαγγελέας Εφετών από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.

 Ο οικονομικός εισαγγελέας για τη διερεύνηση των υποθέσεων θα δύναται να δίνει εντολές έρευνας στους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας, καθώς και σε ειδικούς  προανακριτικούς υπαλλήλους που θα στελεχώνουν τη νέα υπηρεσία. Περαιτέρω, εκ των υπαλλήλων της Ανεξάρτητης  Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα μπορεί να ζητεί τη διενέργεια προανάκρισης ή προκαταρκτικής  έρευνας μόνο στους τελωνειακούς υπαλλήλων και στους υπαλλήλους  της  Διεύθυνσης  Εσωτερικών Υποθέσεων και μόνο για υποθέσεις που εμπίπτουν στις ελεγκτικές  τους  αρμοδιότητες.  Οι υπόλοιποι προανακριτικοί υπάλληλοι της ΑΑΔΕ θα μπορούν να διενεργούν προανάκριση με εισαγγελική παραγγελία, η οποία όμως θα εκδίδεται μόνο έπειτα από αίτημα της ελεγκτικής υπηρεσίας  της  ΑΑΔΕ. Έρευνες  θα μπορούν να διενεργούν και οι κατά τόπου  εισαγγελείς πρωτοδικών με τη σύμφωνη γνώμη του εποπτεύοντος αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κάθε απαραίτητη πληροφορία, χωρίς να υπόκεινται στους  περιορισμούς περί φορολογικού, τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου και περί προσωπικών δεδομένων. Επίσης, με αιτιολογημένη διάταξη, θα μπορούν να προβαίνουν σε δεσμεύσει τραπεζικών λογαριασμών, τραπεζικών θυρίδων ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων. Μάλιστα, η διάταξη θα εκδίδεται χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του διερευνουμένου (σ.σ.: θα έχει ωστόσο δικαίωμα προσφυγής εντός τριάντα ημερών από την κοινοποίησή της) και δεν είναι απαραίτητο να αναφέρει συγκεκριμένο λογαριασμό, τίτλο, χρηματοπιστωτικό προϊόν, θυρίδα, κινητό ή ακίνητο περιουσιακό στοιχείο. Η διάταξη θα γνωστοποιείται και στην ΑΑΔΕ, η οποία επίσης θα μπορεί να προβαίνει στα απαραίτητα μέτρα διασφάλισα. Εάν η δικογραφία αρχειοθετηθεί, τότε η διάταξη αίρεται αυτοδίκαιοι.

Τέλος, ο οικονομικός εισαγγελέας  μπορεί να γνωστοποιεί εγγράφου στην ΑΑΔΕ πιθανολογούμενες παραβάσεις της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας διαβιβάζοντας παράλληλα και τα αντίστοιχα στοιχεία. Η Αρχή μπορεί να αξιοποιεί τις πληροφορίες, στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί, εφόσον το επιθυμεί. Ωστόσο, ο εισαγγελέας δεν υποχρεούται να γνωστοποιεί στοιχεία στην Αρχή εφόσον κρίνει ότι αυτό θα δυσχεράνει ουσιωδών την ποινική έρευνα.

Pin It
top