ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ.

afisa gia ekloges yphresiakwn 2018 1

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

menelaos ebeth

 Μενέλαος  Παπαποστόλου "Δηλώσεις σε φορολογική ημερίδα για την μείωση των συντελεστών"

menelaos opentv

 Μενέλαος  Παπαποστόλου  στο OPENTV: "Καταδικάζουμε απερίφραστα τα περιστατικά βίας και ανομίας"

menelaos skai Μενέλαος  Παπαποστόλου  στο ΣΚΑΪ: "Απροστάτευτοι οι συνάδελφοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή"

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Pin It

12/06/2017

idiwtikh asfalish eforiakwn

Εφημερίδα: "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"

Ημερομηνία: 11/06/2017

Κατεβάστε το άρθρο εδώ

 

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και κυριολεκτικά στα όριά του βρίσκεται το φοροελεγκτικό σύστημα της χώρας λόγω της κρατικής αδιαφορίας.

Ενώ η κυβέρνηση διαφημίζει τον αγώνα κατά της διαφθοράς, οι αρμόδιοι ελεγκτές, εγκαταλειμμένοι και εκτεθειμένοι, αναγκάζονται με δικά τους χρήματα να στραφούν σε ιδιωτικές ασφαλιστικές για να καλυφθούν από τις νομικές ευθύνες.

Ενώ, λοιπόν, η κυβέρνηση διαφημίζει  τον αγώνα κατά της διαφθοράς και επικοινωνεί με κάθε ευκαιρία τις έρευνες στις λίστες της φοροδιαφυγής τύπου Μπόργιανς, Λουξεμβούργου, Λιχτενστάιν, σύμφωνα με όσα παρουσιάζει το «business stories» και τα οποία καταγγέλλονται από εφοριακούς, οι αρμόδιοι ελεγκτές αυτών έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Για την ακρίβεια, λόγω της αδιαφορίας όλων εκείνων που δημοσίως κόπτονται για τη μάχη κατά της διαφθοράς και της φοροαποφυγής, οι μεγάλες πιέσεις που ασκούνται κατά τη διάρκεια του έργου των υπαλλήλων που ασχολούνται με τις  ακανθώδες αυτές υποθέσεις οδηγούν σε ένα νέο εντελώς φαινόμενο: ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει να συνάπτουν συμβόλαια νομικής προστασίας με υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών. Κι αυτό διότι το Δημόσιο και η κυβέρνηση δεν έχουν μεριμνήσει ώστε να θωρακίσουν -παρά τα όσα λέγονται- τους ελεγκτές αυτούς.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δείχνουμε (φώτο), γνωστή ασφαλιστική εταιρεία έκανε πρόσφατα ομαδικό ασφαλιστήριο σε εργαζομένους του υπουργείου Οικονομικών με αντικείμενο την προστασία και τη νομική τους κάλυψη. Στο πρόγραμμα αυτό ασφαλίζονται υπάλληλοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας για περιπτώσεις όπως εργασιακές διαφορές, απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, απολύσεις χωρίς αιτία, διαφορές που προκύπτουν, δυσμενείς μεταθέσεις, παρακρατήσεις μισθών και γενικότερα οποιαδήποτε εμπλοκή προκύψει λόγω προβλημάτων στις υποθέσεις που ελέγχουν.

Ειδικότερα, η εν λόγω ασφαλιστική, καθώς και άλλες που έχουν βρει καινούριο πεδίο δράσης και παραγωγής ασφαλιστικών συμβολαίων, ξεκαθαρίζουν: «Είμαστε στο πλευρό των πελατών μας αναλαμβάνοντας τα έδιδα για την εδώδικη ή δικαστική ικανοποίηση των αξιώσεων τους στα πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια με ποινική και νομική προστασία».

Με χαμηλά ως επί το πλείστον ασφάλιστρα (στην περίπτωση που παρουσιάζουμε είναι της τάξης των  51,80 ευρώ), αυτού του είδους τα συμβόλαια είναι πολύ δημοφιλή στη δημόσια διοίκηση διότι καμία πολιτική ηγεσία δεν εγγυάται πλέον την ασφάλεια των ελεγκτών.

Παραιτούνται οι ελεγκτές

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων Νομού Αττικής και Κυκλάδων, «η απαίτησή μας για νομική κάλυψη και προστασία από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας είναι πάγια. Και αυτό διότι οργανωμένα συμφέροντα αντιστέκονται πραγματοποιώντας στοχευμένες επιθέσεις κατά των ελεγκτών. Δυστυχώς, ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας δεν βοηθά όσους αδίκως κατηγορούνται από εκείνους που θίγουν με τους ελέγχους τους. Μια πάγια, λοιπόν, μέθοδος όσων ελέγχονται για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής είναι να καταγγέλλουν ως επίορκους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών με στόχο να πιέσουν και να στρέψουν προς άλλη κατεύθυνση τις έρευνες. Επειδή, όμως, το Δημόσιο δεν παρέχει κανενός είδους νομική κάλυψη και παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες βρήκαν παράθυρο για την κάλυψη αυτού του κενού».

Ήδη πληροφορίες αναφέρουν ότι εκατοντάδες είναι αυτού του τύπου τα ασφαλιστικά συμβόλαια εκ μέρους εφοριακών οι οποίοι φοβούνται την ποινικοποίηση της εργασίας τους, ενώ πάνω από πέντε ασφαλιστικές βρήκαν το νέο τους Ελ Ντοράντο. Κι αυτό διότι η πλειονότητα όσων ασκούν ελέγχους βρίσκεται αντιμέτωπη με νομικές απαιτήσεις από την πλευρά επιχειρηματιών που γνωρίζουν ότι μια απλή αγωγή από μεγάλα δικηγορικά γραφεία «αρκεί για να καμφθούν δημόσιοι υπάλληλοι που ζουν με 800 έως 1.200 ευρώ τον μήνα».

Είναι δε πλέον τόσο αρνητικό το κλίμα στους κόλπους των ελεγκτών, ώστε ήδη υπάρχει μεγάλο κύμα αποχωρήσεων και αιτημάτων αποχαρακτηρισμού υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών από ελεγκτές. Κι αυτό διότι οκτώ στις δέκα περιπτώσεις ελεγκτών μεγάλων υποθέσεων βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοια προβλήματα.

Γνωστή ασφαλιστική εταιρεία έκανε πρόσφατα ομαδικό ασφαλιστήριο σε εργαζομένους του υπουργείου Οικονομικών με αντικείμενο την προστασία και τη νομική τους κάλυψη.

 

Δείτε επίσης:

- ΡΕΝΑ ΥΦΑΝΤΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ: «Αισθανόμαστε "σάκοι του μποξ". Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι αποφάσεις λαμβάνονται από την Βουλή» εδώ

- ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΠΚΑΣ: "Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η πολιτική ηγεσία του Υπ. Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουνε ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι" εδώ

- Διονύσης Γεωργιόπουλος στο REAL FM και στον Γιώργο Τράγκα: "Η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση" εδώ

- Συνέντευξη Μιχάλη Κούπκα στο ΣΚΑΪ: "Ζητάμε απεγνωσμένα από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ. ΟΙΚ. να μας προστατέψει. Η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα που μας αφορά όλους" εδώ

- "Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Θεσ/νίκης - Κιλκίς - Χαλ/κής καταγγέλλει στα τηλεοπτικά μέσα την επίθεση σε συνάδελφο εφοριακό" εδώ

Pin It
top