ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ.

afisa gia ekloges yphresiakwn 2018 1

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Pin It

pitsilhs synenetexh sthn kauhmerinh

Οι έλεγχοι της τελευταίας πενταετίας έχουν μεγαλύτερα αποτελέσματα για τα ταμεία του Δημοσίου αναφέρει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κ» ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, επισημαίνοντας ότι η εισπραξιμότητα φθάνει στο 47%, ενώ αντίθετα για τιε παλαιές υποθέσεις κινείται κοντά στο 9%. Όπως λέει, όσο πιο πρόσφατοι είναι οι έλεγχοι τόσο μεγαλύτερη είναι η εισπραξιμότητα. Από την τοποθέτηση του προκύπτει ότι οι λίστες έχουν περιορισμένο ενδιαφέρον, κάτι άλλωστε που αποδεικνύεται και από τα στοιχεία. Αναφερόμενος στις παραγραφόμενες χρήσεις τονίζει ότι η φορολογική διοίκηση οφείλει να σεβαστεί τις επιταγές του κράτους δικαίου και να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ, η οποία έκρινε αντισυνταγματική την πρακτική των παρατάσεων από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Πιτσιλής αποκαλύπτει ότι η φορολογική αρχή σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται προτάσεις για αλλαγή του συστήματος επιβολής των προστίμων και των προσαυξήσεων, ενώ αναφερόμενος στο λαθρεμπόριο καυσίμων τονίζει ότι ξεκίνησε η αξιοποίηση των στοιχείων από το ηλεκτρονικό σύστημα εισροών-εκροών. Ερωτηθείς για το εάν θα έβλεπε θετικά μια νέα ρύθμιση των 100 δόσεων για όλους του φορολογουμένους απαντά οι «δοσοποιήσεις» έχουν καλή εισπραξιμότητα, σημειώνοντας πάντως ότι η απόφαση για περισσότερες δόσεις είναι πολιτική.

Τέλος, μιλώντας για την αξιολόγηση των υπαλλήλων, θεωρεί ότι οι πολίτες που πασχίζουν για να εκπληρώσουν τιε υποχρεώσει τους περιμένουν την αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό του ανθρώπινου δυναμικού

- Οι κατασχέσει τραπεζικών λογαριασμών, μισθών, ενοικίων κλπ. αυξάνονται με ιλιγγιώδες ρυθμούς. Θεωρείτε ότι οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν και δεν το κάνουν;

- Η φορολογική διοίκηση εφαρμόζει τον νόμο. Και το έχω πει κατ' επανάληψη, το κάνουμε με μηνιαία στοχοθεσία των περιπτώσεων για τις οποίες θα κινηθούμε με αναγκαστικά μέτρα. Ξεκινάμε κάθε μήνα από τα μεγαλύτερα και κατεβαίνουμε στα μικρότερα. Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσει κάποιοι φορολογούμενοι να μην μπορούν να πληρώσουν και κάποιοι άλλοι να μη θέλουν. Εμείς οφείλουμε να λαμβάνουμε τα μέτρα που προβλέπει ο νόμος στις περιπτώσει αυτές, χωρίς να έχουμε τη διακριτική ευχέρεια να μην τα εφαρμόζουμε. Αυτό που κάνουμε είναι να προτεραιοποιούμε τα μέτρα με βάση τη βαρύτητα της κάθε περίπτωσης και την πιθανολογούμενη εισπραξιμότητα. Πάντως, εξετάζουμε έναν εξορθολογισμό της διαδικασίας αυτής με στόχο να μη λαμβάνονται μέτρα άσκοπα.

- Τι εννοείτε άσκοπα;

- Εννοώ ότι πολλές φορές γίνονται με αυτοματισμό ενέργειες κατασχέσεων χωρίς αποτέλεσμα, χωρίς δηλαδή να υπάρχουν λογαριασμοί.

- Κρίνετε ότι μια νέα ρύθμιση για παράδειγμα των 100 δόσεων, θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να μειωθεί το τεράστιο ληξιπρόθεσμο χρέος των 97 δισ. ευρώ;

- Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα πλαίσιο για τιε επιχειρήσει που είναι βιώσιμες. Είναι το πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, το οποίο παρέχει λύσεις δόσεων για τις περιπτώσει αυτές. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε δει ότι γενικά οι «δοσοποιήσεις» έχουν καλή εισπραξιμότητα. Πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις του. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση για περισσότερες δόσεις είναι πολιτική.

- Έχουν ειπωθεί πολλά για τις παραγραφόμενες  χρήσεις. Θα σας ρωτήσω, όμως, ποιες υποθέσεις έχουν μεγαλύτερη εισπραξιμότητα; Οι νεότερες οι παλαιές;

- Θα σας πω ότι η εισπραξιμότητα με βάση τα στοιχεία που έχουμε για τους ελέγχους της τελευταίας πενταετίας  κινείται περίπου στο 47% ενώ, για ελέγχου  που εκτείνονται πέραν της πενταετίας, η εισπραξιμότητα κινείται κοντά στο 9%. Αυτό είναι μια παρατήρηση που δείχνει ότι όσο πιο πρόσφατοι είναι οι έλεγχοι τόσο μεγαλύτερη είναι η εισπραξιμότητα. Και αυτό αποτυπώνει και ο νομοθέτης. Με το να κατευθύνει τους ελέγχους στις νεότερες χρήσεις.

- Με τις παραγραφόμενες χρήσεις τι σκέφτεστε να κάνετε;

- Όπως γνωρίζετε εκδόθηκε η απόφαση της ΑΑΔΕ για την προτεραιοποίηση των υποθέσεων. Η φορολογική διοίκηση οφείλει να σεβαστεί τις επιταγές του κράτους δικαίου και να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ. Σε αυτό τον προσανατολισμό εκδόθηκε και η απόφασή μας.

- Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που δεν έχει αντιμετωπιστεί είναι το λαθρεμπόριο που συντελείται στα καύσιμα. Το σύστημα εισροών - εκροών λειτουργεί; Αξιοποιούνται τα στοιχεία;

- Τα δεδομένα έχουν αρχίσει και αξιοποιούνται, γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι με βάση αυτά και, ταυτόχρονα, αποτυπώνονται επαναλαμβανόμενα χαρακτηριστικά παραβατικότητας που οδηγούν σε ειδικά κριτήρια ανάλυσης  κινδύνου. Παράλληλα, με τα στοιχεία που αντλούμε από τα πρατήρια, τα οποία είναι συνδεδεμένα με τον κεντρικό server, βάσει των οποίων κάνουμε στοχευμένους  ελέγχους, μέσω της ομάδας διοίκησης έργου αναπτύσσονται όλοι οι επιμέρους κρίκοι της εποπτείας του συνολικού συστήματος ροής του πετρελαίου, από τα διυλιστήρια έως τον τελικό καταναλωτή, που θα επιτρέψουν τον έλεγχο της συνολικής διακίνησης των καυσίμων.

- Θα υπάρξουν πρόσθετες δράσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων;

- Ήδη, εφαρμόζεται από τιε αρχές του χρόνου ένα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για το λαθρεμπόριο καυσίμων, πάνω στο οποίο δουλεύουμε και αισιοδοξούμε ότι θα φέρει αποτελέσματα. Παράλληλα, είναι πολύ σημαντική η πλήρης στελέχωση του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου για το Λαθρεμπόριο, μέσω του οποίου θα πετύχουμε τον συντονισμό όλων των διωκτικών αρχών και θα αξιοποιούνται ακόμα καλύτερα και από κοινού οι διαθέσιμες πληροφορίες.

- Το τελευταίο διάστημα έχουν γραφτεί πολλά για τις καθυστερήσει στην πληρωμή των υποχρεώσεων του Δημοσίου και εννοώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Εσείς είστε αρμόδιος για τις επιστροφές φόρων. Έχετε πιάσει τον στόχο;

- Εμείς συνολικά φέτος έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα στο κομμάτι των επιστροφών. Έχουμε υπερβεί σε σημαντικό βαθμό τους στόχους του προϋπολογισμού και ειδικά για τον μήνα Σεπτέμβριο έχουμε δώσει εντολές σε όλο το δίκτυο των υπηρεσιών μας προκειμένου να αυξηθούν οι ρυθμοί και να ικανοποιήσουμε τιε δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει. Αλλά ακόμα και εάν δεν υπήρχε αυτή η υποχρέωση, για μας είναι πολύ σημαντικό να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας προς τους φορολογουμένους. 

-Υπήρξαν περιπτώσεις δικαστηρίων που ακύρωσαν επί της ουσίας τα «λουκέτα», επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες καταστημάτων να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους σε διάστημα μικρότερο των 48 ωρών. Σας ενόχλησε;

- Δεν σχολιάζουμε δικαστικές αποφάσεις. Η γνώμη μου είναι ότι σύστημα των προστίμων και των κυρώσεων που έχει επιβληθεί είναι ένα ήπιο σύστημα το οποίο διαφοροποιείται με βάση την υποτροπή και που γενικά δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ο επιχειρηματίας οδηγείται σε ανεπανόρθωτη βλάβη. Εμείς σχεδιάσαμε ένα σύστημα το οποίο προσβλέπει στη συμμόρφωση και στον παραδειγματισμό. Δεν θέλουμε την εξόντωση, θέλουμε τη συμμόρφωση. Υπήρξαν λίγες περιπτώσεις δικαστών που έκαναν δεκτά αιτήματα προσωρινών διαταγών, όπως προαναφέρατε, αλλά υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις που αντίστοιχα αιτήματα δεν έγιναν δεκτά. Στόχος μας, η φορολογική συμμόρφωση και ο παραδειγματισμός και όχι η εξόντωση των επιχειρήσεων.

- Μετά τις αποφάσεις των δικαστηρίων στις περιπτώσεις που δικαιώθηκαν οι επιχειρηματίες ξανακάνατε έλεγχο;

- Το πρόγραμμα των ελέγχων λειτουργεί με βάση τα κριτήρια που έχουμε θέσει. Ωστόσο, φέτος επισκεφθήκαμε επιχειρήσεις παραπάνω από μία φορά, ακριβώς για να έχουν όλοι την αίσθηση ότι με έναν έλεγχο δεν τελείωσε η εποπτεία της αγοράς. Μπορεί να ελεγχθεί κάποιος ανά πάσα στιγμή και πρέπει να είναι συνεπής.

- Σκέφτεστε να προτείνετε αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει τα πρόστιμα;

- Το θέμα των προστίμων και προσαυξήσεων μας απασχολεί ιδιαίτερα. Επεξεργαζόμαστε προτάσεις και εξετάζουμε συνολικά το πλαίσιο σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

- Οι συνδικαλιστές του υπουργείου Οικονομικών είναι αντίθετοι στο θέμα της αξιολόγησης, καλώντας μάλιστα τους υπαλλήλους να απέχουν από τη διαδικασία. Πώς θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα;

- Είναι δεδομένο ότι οι πολίτες που πασχίζουν για να εκπληρώσουν τιε υποχρεώσεις τους περιμένουν από εμάς να αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους που διαθέτουμε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα νέο σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο να βασίζεται στην αξιοκρατία, στη διαφάνεια και να δίνει ευκαιρίες στους εργαζομένους μας να εξελιχθούν επαγγελματικά από τη μία πλευρά και από την άλλη να ενισχύει εκείνους που το επιθυμούν και θέλουν και οι ίδιοι να προχωρήσουν. Και κυρίως να απαλλαγούμε από νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος. Η μεταρρύθμιση του συστήματος ανθρώπινου δυναμικού είναι ίσως η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στην σύγχρονη ιστορία της φορολογικής  διοίκησης. Στόχος μας είναι στο τέλος αυτής της προσπάθειας να έχουμε πάει στην κυκλική αξιολόγηση, δηλαδή όχι μόνο στην αξιολόγηση του υφισταμένου από τον προϊστάμενο αλλά και την αντίστροφη, καθώς και την οριζόντια αξιολόγηση των συναδέλφων αλλά και τελικά την αυτοαξιολόγηση. Αυτό είναι βασική προϋπόθεση για να φτιάξουμε και ένα δίκαιο και σύγχρονο σύστημα αποδοχών, το οποίο δεν θα βασίζεται μόνο στα χρόνια υπηρεσίας και στα τυπικά προσόντα, αλλά θα συνυπολογίζει τιε ευθύνες, τα καθήκοντα και τις συνθήκεε κάτω από τιε οποίες εργάζεται ο υπάλληλος.

Εφημερίδα: "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Ημερομηνία: 24/09/2017

Διαβάστε και κατεβάστε το άρθρο εδώ

Pin It
top