ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ.

afisa gia ekloges yphresiakwn 2018 1

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Pin It

neo sdoe sthn yphresia twn oikonomikvn eisaggelewn

Αποστολή των 200 στελεχών θα είναι η ταχύτατη διεκπεραίωση των ελέγχων, προκειμένου στη συνέχεια να επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Από το σύνολο του προσωπικού 120 θα είναι ειδικευμένοι φορολογικοί ελεγκτές που θα έχουν την αρμοδιότητα προανακριτικού υπαλλήλου. Οι υποθέσεις που θα ερευνά το νέο Σώμα θα είναι κυρίως για «αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας»

 Σώμα άμεσης δράσης για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος αποκτούν οσονούπω οι οικονομικοί εισαγγελείς. Το Σώμα, που θα αποτελείται από φορολογικούς ελεγκτές, θα διεκπεραιώνει ταχύτατα τον έλεγχο υποθέσεων φοροδιαφυγής και οικονομικού εγκλήματος και θα εκδίδει σημειώματα ελέγχου, προκειμένου στη συνέχεια να επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα, πρόσθετοι φόροι και προσαυξήσεις.

Η δημιουργία του νέου Σώματος ελεγκτών, υπό την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και αποτελεί ένα επιπλέον βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός περισσότερου αποτελεσματικού φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η νέα υπηρεσία θα έχει τα εξής 5 βασικά χαρακτηριστικά:

■ Θα φέρει την ονομασία Διεύθυνση Ειδικών Οικονομικών Ερευνών (ΔΕΟΕ) και θα αποτελεί Γενική Διεύθυνση στο οργανόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών. Εξ αυτού προκύπτει ότι πολιτικοί τηε προϊστάμενοι θα είναι οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνη.

■ Θα διαθέτει δικό της προσωπικό που θα ανέρχεται σε περίπου 200 στελέχη των δύο υπουργείων, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνονται και 120 ειδικευμένοι φορολογικοί ελεγκτές που θα έχουν την αρμοδιότητα προανακριτικού υπαλλήλου για την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη διεκπεραίωση του ελεγκτικού αντικειμένου υποθέσεων που θα χειρίζεται η ΔΕΟΕ.

■ Οι υποθέσει που θα αναλαμβάνει η ΔΕΟΕ είναι οι υποθέσει για τις οποίες θα εκδίδουν εισαγγελικές παραγγελίες ελέγχου οι εισαγγελείς καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος.

■ Οι υποθέσει που θα ερευνά το νέο ελεγκτικό Σώμα θα είναι κατά κύριο λόγο «αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας» με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, υποθέσει οικονομικής απάτης, λαθρεμπορίου, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και κρατικής και εταιρικής διαφθοράς.

■ Οι προανακριτικοί υπάλληλοι της ΔΕΟΕ θα ολοκληρώνουν τον φορολογικό έλεγχο λαμβάνοντας στοιχεία που θα τους είναι απαραίτητα από οποιαδήποτε δημόσια αρχή, υπηρεσία και ιδιωτικούς φορείς (π.χ. τράπεζες).

■ Ολοκληρώνοντας τον φορολογικό και προανακριτικό έλεγχο θα εκδίδουν ειδικό σημείωμα ελέγχου - πληροφοριακό δελτίο, το οποίο θα παραδίδουν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Η ΑΑΔΕ θα έχει το δικαίωμα είτε να συνεχίσει τον φορολογικό έλεγχο, αν το κρίνει σκόπιμο, είτε να προχωρήσει άμεσα στη βεβαίωση των φόρων, προστίμων και προσαυξήσεων που περιλαμβάνονται στο ειδικό σημείωμα ελέγχου της ΔΕΟΕ. Οι υποθέσεις που θα χειρίζεται η Διεύθυνση θα επιλέγονται από τους εισαγγελείς Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος βάσει της αξιοποίησης στοιχείων που θα έχουν στη διάθεσή τους ή αξιοποίησης πληροφοριών και καταγγελιών.

Η δημιουργία της ειδικής Διεύθυνσης για την ολοκλήρωση του ελέγχου των υποθέσεων που θα χειρίζονται οι οικονομικοί εισαγγελείς είναι μια... σολομώντεια λύση που έδωσαν οι θεσμοί των δανειστών στις δυσλειτουργίες που είχαν προκύψει στη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών της Οικονομικής Εισαγγελίας και των ελεγκτικών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής  Δημοσίων Εσόδων. Πιο συγκεκριμένα, οι ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ διαμαρτύρονταν ότι ο όγκος των εισαγγελικών παραγγελιών είναι πολύ μεγάλος, με αποτέλεσμα να καθυστερεί σημαντικά ο κύριος όγκος του ελεγκτικού αντικειμένου της.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι υποθέσεις που κατά κύριο λόγο χειρίζεται η Εισαγγελία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος είναι υποθέσεις που αφορούν φορολογούμενους μεγάλου οικονομικού βεληνεκούς, οι οποίοι μπήκαν στο στόχαστρο του φορολογικού ελέγχου είτε επειδή βρέθηκαν σε κάποια από τις λεγόμενες λίστες φοροδιαφυγής (π.χ. Λαγκάρντ) είτε επειδή έγιναν σε βάρος τους βάσιμες καταγγελίες.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Για τη θεσμοθέτηση της νέας ελεγκτής Διεύθυνσης των οικονομικών εισαγγελέων ετοιμάζονται διατάξεις, οι οποίες θα περάσουν από το κόσκινο των θεσμών κατά τη διάρκεια της παραμονή τους στην Αθήνα στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης. Αφού δοθεί το πράσινο φως των θεσμών, οι σχετικές διατάξεις θα κατατεθούν στη Βουλή για ψήφιση. Το νέο Σώμα ελεγκτών αναμένεται να γίνει πλήρως λειτουργικό μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018.

Άρθρο: "Νέο ΣΔΟΕ στην υπηρεσία των οικονομικών εισαγγελέων."

Εφημερίδα: "ΕΘΝΟΣ"

Ημερομηνία: 27/10/2017

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Pin It
top