28ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

29 synedrio poy doy

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2021

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/10 ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

dake yphresiaka aade 2021

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

                                                

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛEΣΜΑΤΑ

                                                 

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Pin It

hi tech eforia poy dexetai mono katopin ranteboy

Ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο για την εφορία του 2020 από την ΑΑΔΕ. Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που σχεδιάζεται η ηλεκτρονικοποίηση των Εφοριών.

Για άλλη μία φορά οι φορολογούμενοι ακούνε υποσχέσεις για πλήρη ηλεκτρονικοποίηση της εξυπηρέτησης στις Εφορίες, προκειμένου να εκλείψει ολοσχερώς η ανάγκη για φυσική παρουσία τους σε αυτές. Αυτήν τη φορά οι υποσχέσεις έρχονται μέσω του έργου «Εφαρμογή απαιτούμενων οργανωτικών αλλαγών σε παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και υφιστάμενα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ», το οποίο ήδη κατακυρώθηκε σε αναδόχους εταιρείες και στοχεύει στη συνολική αναβάθμιση και αναδιοργάνωση των πληροφοριακών συστημάτων της φορολογικής διοίκησης, με πολλαπλούς και εξαιρετικά φιλόδοξους στόχους, που θα φανεί αν πρόκειται αυτήν τη φορά να υλοποιηθούν.

Το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης του έργου είναι 36 μήνες, δηλαδή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2020. Μετά την ολοκλήρωση, η φιλοδοξία της φορολογικής Αρχής είναι οι φορολογούμενοι να επισκέπτονται την Εφορία μόνο εφόσον τους ζητηθεί ή αν το θέλουν οι ίδιοι για κάποια ειδική υπόθεση μόνο κατόπιν ραντεβού, και μάλιστα με συγκεκριμένο υπάλληλο που θα μπορεί να τους βοηθήσει στην υπόθεσή τους.

Από τα βασικά σημεία του σχεδίου είναι αυτό που αναφέρει ότι, βάσει μνημονιακής υποχρέωσης, θα μειωθεί ο αριθμός των Εφοριών και αυτό από μόνο του καθιστά δυσχερή την επίσκεψη των φορολογουμένων σε αυτές.

Έτσι, όπως αναφέρεται στο σχέδιο, θα πρέπει όλες οι υπηρεσίες και συναλλαγές των φορολογουμένων με τη φορολογική διοίκηση να μπορούν να διεκπεραιωθούν από απόσταση, δηλαδή με ηλεκτρονικό τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτό, το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ηλεκτρονικών εφαρμογών για όλες τις υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης, και κυρίως αυτές όπου ακόμη απαιτείται χειρόγραφη διαδικασία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι διαδικασίες της φορολογίας κεφαλαίου, που παραμένουν σχεδόν στο σύνολό τους στη δεκαετία του ’80, δηλαδή χειρόγραφες. Το σχέδιο προβλέπει:

■ Ηλεκτρονικοποίηση της διαδικασίας έκδοσης του αποδεικτικού καταβολής των φόρων στη φορολογία κεφαλαίου

■ Δημιουργία εφαρμογής ηλεκτρονικών βιβλίων καταχώρισης μεταγραφής δηλώσεων φόρου δωρεάς, γονικής παροχής, κληρονομιάς και μεταβίβασης ακινήτων

■ Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης φόρου χρηματικής δωρεάς

■ Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων

Παράλληλα, προβλέπεται και μια σειρά άλλων παρεμβάσεων, που θα επιτρέψουν στους φορολογουμένους να μην επισκέπτονται την Εφορία, όπως:

Οι αλλαγές που γίνονται στα στοιχεία Μητρώου των φορολογούμενων θα περνούν μέσω διασύνδεσης του Taxis με άλλες δημόσιες υπηρεσίες απευθείας στο φορολογικό τους προφίλ. Έτσι, η αλλαγή οικογενειακής κατάστασης, διεύθυνσης κατοικίας και αριθμού αστυνομικής ταυτότητας θα περνά αυτόματα στο Taxis, χωρίς ο φορολογούμενος να χρειάζεται να προσέλθει στην Εφορία ή να κάνει σχετική γνωστοποίηση μέσω Internet.

■ Η φορολογική διοίκηση θα έχει πλήρη ηλεκτρονική πληροφόρηση για τα φορολογικά και άλλα δεδομένα των πολιτών και των επιχειρήσεων, προκειμένου να εκλείψει πλήρως η ανάγκη για πρόσκληση των φορολογουμένων στις Εφορίες για να προσκομίσουν δικαιολογητικά και βεβαιώσεις. Η πληροφόρηση αυτή θα αντλείται από άλλες πηγές, όπως δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Έρχεται ριζικός επανασχεδιασμός όλων των φορολογικών εντύπων, προκειμένου να γίνουν πιο απλά αλλά και πιο συμβατά για τη διενέργεια διασταυρώσεων δεδομένων.

■ Καθιέρωση της διαδικασίας ηλεκτρονικής υπογραφής, τόσο για την αλληλογραφία μεταξύ της φορολογικής διοίκησης και των υπόλοιπων δημόσιων φορέων όσο και μεταξύ της φορολογικής διοίκησης και των φορολογουμένων. Με την ανάπτυξη αυτής της εφαρμογής μπορεί να εκλείψει σταδιακά και η διακίνηση εγγράφων σε φυσική μορφή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο εκσυγχρονισμός της φορολογικής διοίκησης με την εισαγωγή της πληροφορικής ξεκίνησε από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, με τη δημιουργία που περίφημου τότε Taxis. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία έχει περάσει από σαράντα κύματα, καθώς στην πράξη ουδέποτε ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση των φορολογικών υπηρεσιών.

Ολόκληρα τμήματα της φορολογικής μηχανής έχουν παραμείνει σε χειρόγραφη διαδικασία. Στο πλαίσιο και μνημονιακών υποχρεώσεων, έγινε συγχώνευση Εφοριών και παροχή δεκάδων νέων υπηρεσιών μέσω Internet. Μένουν, όμως, πολλά ακόμα να γίνουν.

Το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την πλήρη αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υποδομών της περιλαμβάνει και μια σειρά από παρεμβάσεις που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Επιδιώκεται η δημιουργία των προϋποθέσεων για τη διενέργεια εκτεταμένων διασταυρώσεων σε όλο το φάσμα της φορολογητέας ύλης, αλλά και η διενέργεια φορολογικών ελέγχων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με την άντληση σε χρόνο-μηδέν δεδομένων που αφορούν το φορολογικό και οικονομικό προφίλ κάθε ελεγχομένου. Το σχέδιο προβλέπει:

■ Τη διασύνδεση της φορολογικής διοίκησης με όλες τις ιδιωτικές και δημόσιες πηγές δεδομένων οικονομικού και φορολογικού χαρακτήρα των φορολογουμένων. Για παράδειγμα. θα υπάρχει άμεση πρόσβαση των ελεγκτών σε στοιχεία δαπανών και εισοδημάτων των φορολογούμενων, όπως είναι οι δαπάνες τους για δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, ασφάλιστρα για κάθε είδους κάλυψη κινδύνου, ενοίκια, εξυπηρέτηση πιστωτικών καρτών, σταθερή και κινητή τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση κ.ά. Με βάση αυτά τα στοιχεία, ο ελεγκτής θα μπορεί να υπολογίζει τις δαπάνες του ελεγχομένου και, σε συνδυασμό με την κίνηση των τραπεζικών του λογαριασμών, να υπολογίζει αν το εισόδημα που δήλωσε είναι αυτό που μπορεί να καλύψει τα παραπάνω. Πρόκειται για τις έμμεσες τεχνικές προσδιορισμού του εισοδήματος, τις οποίες ήδη ξεκίνησε να χρησιμοποιεί η φορολογική διοίκηση, αλλά προς το παρόν με χειρόγραφο τρόπο.

■ Υποστήριξη του ΣΔΟΕ για τη νέα έμφαση που δίνεται σε ελέγχους Πνευματικής Ιδιοκτησίας, Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Παράνομες Επιδοτήσεις, Ναρκωτικά και Όπλα. Το σώμα θα αποκτήσει ουσιαστικά ένα αναβαθμισμένο λογισμικό, προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες επιχειρησιακές ανάγκες του.

■ Άμεση πρόσβαση των ελεγκτών που πραγματοποιούν ελέγχους στην έδρα των επιχειρήσεων (π.χ., για έκδοση αποδείξεων) σε φορολογικά δεδομένα μέσω κινητών συσκευών, όπως τα κινητά τους τηλέφωνα και ταμπλέτες.

■ Υποστήριξη νέων ειδών τελωνειακού ελέγχου, όπως, για παράδειγμα, η χρήση της νέας τεχνολογίας (π.χ., συσκευές ακτινών X για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, διασύνδεση τελωνείων όλης της χώρας κ.ά.).

Άρθρο: "Hi - tec Εφορία που δέχεται μόνο κατόπιν ραντεβού."

Εφημερίδα: "ΚΕΦΑΛΑΙΟ"

Ημερομηνία: 04/11/2017

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Pin It
top