28ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

29 synedrio poy doy

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2021

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/10 ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

dake yphresiaka aade 2021

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

                                                

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛEΣΜΑΤΑ

                                                 

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Pin It

17/09/2017

Mixalhs Koupkas synenteyxh sto myportal

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής-Κιλκίς Μιχάλης Κούπκας μιλάει στο myportal.gr για την πορεία της οικονομίας και των φορολογικών εσόδων, υπογραμμίζοντας πως «είμαι αισιόδοξος για την οικονομία των αριθμών, αλλά όχι για την οικονομία των ανθρώπων». Ο κ. Κούπκας, ο οποίος παράλληλα είναι και γενικός γραμματέας στο Οικονομικό Επιμελητήριο/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας επισημαίνει τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και υποδομές σε ότι αφορά τις φορολογικές και ελεγκτικές υπηρεσίες τονίζοντας ότι «είμαστε περίπου 40% λιγότεροι συγκριτικά με 6 χρόνια πριν». Επίσης ζητάει αυστηροποίηση του ποινικού πλαισίου σε κάθε περίπτωση χρήσης βίας εναντίον των ελεγκτών, μετά τα πολλαπλά περιστατικά επιθέσεων εις βάρος συναδέλφων του.


- Η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι ένας στόχος που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Βλέπετε αποτελέσματα σ’ αυτήν την προσπάθεια;

Από πλευράς φοροελεγκτικού μηχανισμού σας διαβεβαιώνω ότι δίνεται καθημερινά μια τεράστια μάχη στο πεδίο της φοροδιαφυγής. Εάν η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία έδειχναν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και επένδυαν στο πολύ υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουν οι φορολογικές υπηρεσίες, όλα τα αποτελέσματα θα βελτιώνονταν. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι το κλειδί είναι οι άνθρωποι. Τα αποτελέσματα θα ήταν θεαματικά εάν ο συνολικός σχεδιασμός ξεπερνούσε τα κλασικό μοντέλο των μεμονωμένων και αποσπασματικών αλλαγών και υιοθετούσε ένα νέο, συγκροτημένο και εφ’ όλης της ύλης σχέδιο που θα είχε στο επίκεντρο την αναβάθμιση των δομών και των ανθρώπων σε ολοκληρωμένη βάση. Από πλευράς πολιτών για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι οποιαδήποτε ανοχή σε φαινόμενα φοροδιαφυγής σημαίνει μεγαλύτερο τελικό σύνολο φόρων για όλους μας. Συνεπώς, η πιο υπεύθυνη στάση θα ήταν να επιλέγουν να μη συναλλάσσονται με επιχειρήσεις στις οποίες διαπιστώνουν φορολογικά παραβατική συμπεριφορά.

- Θεωρείται ότι η αύξηση της χρήσης πλαστικού χρήματος, οι βαριές ποινές και η εντατικοποίηση των ελέγχων βοηθάει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής;

Άποψη μου διαχρονικά είναι ότι το πλαστικό χρήμα σκοτώνει το μαύρο χρήμα. Από ‘κει και πέρα έχει αποδειχθεί πως όταν δεν γίνονται εντατικά έλεγχοι ή όταν οι ποινές είναι χάδια, η φοροδιαφυγή καλπάζει ανεξέλεγκτα. Ζήσαμε πρόσφατα μία τέτοια περίοδο όταν το 2016 και για περίπου 8 μήνες δεν υπήρχαν φορολογικά πρόστιμα στις επιχειρήσεις που δεν εξέδιδαν φορολογικά παραστατικά. Ως επακόλουθο η φοροδιαφυγή στην αγορά αυξήθηκε γεωμετρικά. Ίσως όμως το σοβαρότερο μέτρο θα ήταν η αλλαγή στο μίγμα φορολογικής πολιτικής έτσι ώστε οι φόροι να αποτελούν επενδυτικό και όχι φονικό εργαλείο. Με λύπη διαπιστώνω ότι το περιβάλλον της υπερφορολόγησης και των δυσβάστακτων πλέον ασφαλιστικών εισφορών, δημιουργούν την λανθασμένη πεποίθηση στις επιχειρήσεις ότι ενδεχομένως αξίζει να το ρισκάρουν, φοροδιαφεύγοντας. Πρόκειται όμως για μια μυωπική αντιμετώπιση διότι αργά ή γρήγορα ότι κατάφεραν να αποφύγουν θα το πληρώσουν τελικά πολύ ακριβότερα.

- Με πόσες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και μέσα δίνετε αυτήν τη μάχη;

Είμαστε περίπου 40% λιγότεροι συγκριτικά με 6 χρόνια πριν.  Έχουν προσληφθεί νέοι εφοριακοί συνάδελφοι τα τελευταία χρόνια που όμως αριθμητικά δεν μπορούν να καλύψουν το κενό όλων όσων αποχώρησαν. Πολλοί μάλιστα εξ αυτών, υπαμείβονται δηλαδή λαμβάνουν πολύ λιγότερα χρήματα από τους υπόλοιπους γεγονός που αποτελεί στρεβλή και αντισυνταγματική αντιμετώπιση εργαζομένων υπό την έννοια της μη συνταγματικής εφαρμογής του «ίση αμοιβή για ίση εργασία». Οι ελλείψεις σε μέσα και υποδομές είναι επίσης τεράστιες. Οι περισσότερες υπηρεσίες λειτουργούν οριακά και κάτω από καθεστώς σκληρής λιτότητας σε αναλώσιμα είδη κλπ. Υπάρχουν όμως και άλλες υπηρεσίες που δεν έχουν ούτε χαρτί, ούτε μελάνι, ούτε καθαριστικά για την απολύμανση των χώρων υγιεινής που υποδέχονται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες. Στις περιπτώσεις αυτές οι υπάλληλοι έχουν φτάσει σε σημείο να αυτοχρηματοδοτούν από την τσέπη τους τη λειτουργία της υπηρεσίας. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι οι συνθήκες κάθε άλλο παρά ιδανικές είναι…

- Υπάρχουν προτάσεις από εσάς ως Πρόεδρος των εργαζομένων όσον αφορά στα θέματα προστασίας των συναδέλφων σας κατά τη διάρκεια των ελέγχων;

Στα θέματα προστασίας των συναδέλφων μας έχουμε σε όλους τους τόνους ξεκαθαρίσει ότι ζητάμε αυστηροποίηση του ποινικού πλαισίου σε κάθε περίπτωση χρήσης βίας εναντίον φορολογικού οργάνου, αλλά και νομική θωράκιση των συναδέλφων από την υπηρεσία σε περιπτώσεις άσκησης ποινικής δίωξης για αδικήματα που τους αποδίδεται ότι διέπραξαν κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους. Κι αυτό διότι καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες φαινομένων όπου αναγκαζόμαστε να υπερασπιστούμε μόνοι μας, εναντίον του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, με δικά μας έξοδα, την τιμή και την υπόληψη της υπηρεσίας.

- Η υπερφορολογηση σκοτώνει την οικονομία. Είστε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας;

Είμαι αισιόδοξος για την οικονομία των αριθμών, αλλά όχι για την οικονομία των ανθρώπων. Η βελτίωση των οικονομικών δεικτών τα τελευταία χρόνια ισούται με μία ακόμη γροθιά λιτότητας που πλέον οι πολίτες δεν μπορούν να αντέξουν. Περισσότεροι φόροι, στην πραγματικότητα ισοδυναμούν με λιγότερους φόρους από πλευράς εισπραξιμότητας. Οι φορολογικές υπηρεσίες έχουν μετατραπεί σε κέντρα ψυχολογικής υποστήριξης πολιτών που βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση. Προσωπικά, θεωρώ ως μόνη διέξοδο την αλλαγή νοοτροπίας στις αποφάσεις και στον τρόπο εφαρμογής της φορολογικής πολιτικής και οπωσδήποτε την πίστη στις δυνατότητες μας. Μόνο με σκληρή δουλειά, προσήλωση, περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια η οικονομία μπορεί να ξανανθίσει.

Pin It
top