28ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

29 synedrio poy doy

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2021

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/10 ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

dake yphresiaka aade 2021

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

                                                

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡEΣΙAΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!! H ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Β΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛEΣΜΑΤΑ

                                                 

27ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ-ΔΟΥ

27o synedrio POE DOY 1

Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΚΕ

Συνεντεύξεις

koupkas michalis DETH 2018 3

 Μιχάλης  Κούπκας:       "Θέσαμε τα   προβλήματά μας για πολλοστή φορά στην 4ωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό"

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Pin It

dake anakoinvsh 12.10.2023

Αθήνα, 12 -10-2023


«Οι θέσεις της ΔΑΚΕ Εφοριακών για το μέλλον των Υπηρεσιών μας και του κλάδου»


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,


Η ΔΑΚΕ εφοριακών είναι η μόνη παράταξη, που διαχρονικά χαρακτηρίζεται τόσο από συνέπεια και σταθερότητα στις θέσεις και τις επιλογές της όσο και για την προτεραιότητα που θέτει στην προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου.


Με γνώμονα αυτές τις αρχές υποστηρίξαμε την θέσπιση του ειδικού μισθολογίου της ΑΑΔΕ, το οποίο σήμερα αποτελεί σημαντικό κίνητρο για την προσέλκυση υποψηφίων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και διεκδίκηση από άλλες δημόσιες υπηρεσίες, για αυτό ζητάμε την εφαρμογή του και στο υπόλοιπο Υπουργείο Οικονομικών.


Για την αναδιοργάνωση που συντελείται στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, κατανοούμε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών μας και την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή με τις ανάλογες μεταρρυθμίσεις, όμως εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι οι ΔΟΥ πρέπει και επιβάλλεται να παραμείνουν το κύτταρο της φορολογικής αρχής με όλες τις υφιστάμενες αρμοδιότητες, αλλά και με την ενίσχυση τους με διασταυρωτικούς και προληπτικούς ελέγχους. Επίσης προτείνουμε να αναλάβουν μέρος των επιστροφών εισοδήματος και ΦΠΑ μέχρι ενός ποσού, αρμοδιότητα που ανήκει στα ΕΛΚΕ, προκειμένου να αποφορτισθούν από τον μεγάλο όγκο εργασίας και να επικεντρωθούν στο κύριο αντικείμενο τους που είναι η διενέργεια τακτικών ελέγχων. Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα ΕΛ.ΚΕ., με τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό υποθέσεων ανά ελεγκτή, οφείλει να αντιμετωπιστεί άμεσα από την Διοίκηση με την μείωση του συνολικού ποσοτικού στόχου των υποθέσεων της ΑΑΔΕ.


Δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση την υποβάθμιση των ΔΟΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με συνοπτικές διαδικασίες σύμφωνα με όσα έχουν προαναγγελθεί σε σχετικό δελτίο τύπου της ΑΑΔΕ. Είναι δεδομένο ότι στην παρούσα φάση, όπου η ψηφιοποίηση των Υπηρεσιών μας απέχει ουσιαστικά απο το επιθυμητό επίπεδο, δεν μπορεί να προχωρήσει καμία συζήτηση για την λειτουργία των ΚΕ.ΦΟ.Κ. και των ΚΕ.ΦΟ.Δ.Ε., ο σχεδιασμός των οποίων πρέπει να παγώσει και να επανεξεταστεί με βάση την λειτουργία ισχυρών Δ.Ο.Υ. σε ολόκληρη την επικράτεια. Η θέση της ΔΑΚΕ είναι κατηγορηματική ότι στην περιφέρεια, δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση στην υφιστάμενη δομή των υπηρεσιών.


Για τα ΚΕ.Β.ΕΙΣ., η ΔΑΚΕ έχει καταθέσει τις αντιρρήσεις της στον τρόπο που υλοποιήθηκε η νέα αυτή υπηρεσία,όπως έχουν εκφραστεί μέσα από την σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ. Ακόμη και για την επιλογή του κτιρίου στην Αθήνα είχαμε συγκεκριμένη πρόταση την οποία η διοίκηση προς το παρόν δεν έχει κάνει δεκτή και επέλεξε να στεγάσει το ΚΕΒΕΙΣ Αττικής σε κτίριο με δύσκολη προσβασιμότητα. Θα εξακολουθήσουμε να ζητάμε την μεταστέγαση σε κατάλληλο κτίριο αλλά και την με όποιο τρόπο διευκόλυνση στις μετακινήσεις των συναδέλφων με σχετικές πρωτοβουλίες που θα πάρουμε. Ζητήσαμε και πετύχαμε να εξαιρεθούν απο το ΚΕΒΕΙΣ κάποιοι συνάδελφοι με βάση αντικειμενικά κριτήρια όπως όσοι θέλουν δύο χρόνια για να βγουν στην
σύνταξη , όσοι έχουν προβλήματα υγείας ,οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι και όσοι κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές.


Για τις διορθώσεις στα περιγράμματα θέσης, είναι προφανές ότι το ειδικό μισθολόγιο της ΑΑΔΕ αποτελεί μια δυναμική διαδικασία που σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα βελτίωσης των αμοιβών θέσης στα διάφορα περιγράμματα. Σε αυτή τη βάση διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε την αύξηση της αμοιβής στα 600 ευρώ στα περιγράμματα των γραμματειών ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ, ΔΕΔ, ΔΕΣΥΠ και στους ταμίες που ασχολούνται ταυτόχρονα και με το αντικείμενο του ταμείου παρακαταθηκών. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την προσωπική διαφορά για όσους συναδέλφους προέρχονται από την κινητικότητα και δεν έχουν συμπληρώσει στον κλάδο τριετία για τους ΠΕ και εξαετία για τους ΔΕ.


Για τις μητέρες με άδεια ανατροφής τέκνων και το θέμα που προέκυψε στους νέους υπαλλήλους με την αμφισβήτηση από την διοίκηση ως πραγματικού χρόνου υπηρεσίας της άδειας μητρότητας για την κατάταξη σε ανώτερο περίγραμμα θέσης ζητάμε την πλήρη αναγνώριση αυτού του χρόνου. Η Ομοσπονδία έθεσε αυτό το αίτημα στην διοίκηση της ΑΑΔΕ , η οποία επιφυλάχθηκε να απαντήσει, αφού αποφανθεί το ΝΣΚ στο οποίο υπέβαλε σχετικό ερώτημα. Παρόλο ότι η γνωμοδότηση του ΝΣΚ ήταν αρνητική , καταφέραμε αρχικά να μην έχει αναδρομική ισχύ για όσους συναδέλφους έχουν γίνει ήδη έμπειροι και συνεχίζουμε την διεκδίκηση του δίκαιου αυτού αιτήματος με την απαίτηση να δοθεί πολιτική λύση για αυτό και έχουμε ζητήσει συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς και την γενική γραμματέα ισότητας.


Για τις προσλήψεις και την ενίσχυση των υπηρεσιών με προσωπικό, μετά απο την κατά γενική ομολογία αποτυχία του τελευταίου διαγωνισμού ΑΣΕΠ, πήραμε πρωτοβουλίες και πετύχαμε την ψήφιση τροπολογίας με την οποία έπεσαν οι βάσεις και καλύπτονται σχεδόν στο σύνολό τους οι θέσεις της αρχικής προκήρυξης. Παράλληλα διεκδικούμε την πρόσληψη και όλων των επιλαχόντων του συγκεκριμένου διαγωνισμού. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών οι οποίοι εξέφρασαν την βούληση τους να γίνουν οι προσλήψεις στα επόμενα χρόνια χωρίς νέο διαγωνισμό ,όμως έχουν παραπέμψει το θέμα στους νομικούς συμβούλους του Υπουργείου Εσωτερικών και αναζητείται νομική φόρμουλα


Για το bonus στην ΑΑΔΕ, ζητάμε την αλλαγή του ποσοστού επίτευξης στόχων απο 95% σε 85% προκειμένου να δίνεται bonus σε μια υπηρεσία. Επίσης, ζητάμε την χορήγηση bonus στους εργαζόμενους με την ενεργοποίηση του άρθρου 18 του ιδρυτικού νόμου της ΑΑΔΕ.


Για το ΣΔΟΕ πρέπει να αποτελέσει βασική προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας, η έκδοση του νέου οργανογράμματος, με ορίζοντα το αργότερο το τέλος του 2023. Η υπηρεσία θα πρέπει να ενισχυθεί και με φορολογικά αντικείμενα, όπως είχε και στο παρελθόν και θα πρέπει να δρομολογηθεί η επέκταση του ειδικού μισθολογίου και για τους υπαλλήλους του.


Για τις Κτηματικές, το κίνημα της πετσέτας που αναδείχθηκε το φετινό καλοκαίρι, έφερε στην επιφάνεια όσα αναφέραμε τόσα χρόνια, για τις τραγικές ελλείψεις στις Υπηρεσίες μας και τον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι συνάδελφοι απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα. Η λύση δεν είναι η πρόσκαιρη και αμφίβολη στελέχωση από εξωτερικούς συνεργάτες, αλλά η πρόσληψη και εκπαίδευση στελεχών για την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας. Η άμεση επέκταση του ειδικού μισθολογίου και στις Κτηματικές Υπηρεσίες, είναι η απάντηση για την προσέλκυση προσωπικού και την κάλυψη των κενών θέσεων σε όλη την Ελλάδα μέσω κινητικότητας ή αποσπάσεων από άλλους φορείς. Επιπλέον, θα πρέπει να επεκταθεί η νομική κάλυψη που ισχύει για τους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και στους συναδέλφους των Κτηματικών.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,


Για μια ακόμα φορά λέμε τις απόψεις δυνατά και καθαρά, χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, χωρίς κομματικές προκαταλήψεις. Η ιστορία μας έχει δικαιώσει και οι συνάδελφοι μας έχουν επιβραβεύσει για την στάση μας αυτή.


Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά το μέσο για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην εργασία μας και την επίτευξη της φορολογικής δικαιοσύνης στην κοινωνία.


Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τις ίδιες αρχές, υπερασπιζόμενοι το έργο και το κύρος των Υπηρεσιών μας.

Pin It
top