Συνεντεύξεις

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Όνομα:
Email:

Εφοριακά...

11/12/2017

aade bonus

Αριθμ. πρωτ.: Δ.Σ.Σ. 159256 ΕΞ 2017 ΕΜΠ
Θέσπιση διαδικασίας βράβευσης των Οργανικών μονάδων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.)

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2017
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.:Δ.Σ.Σ. 159256 ΕΞ2017 ΕΜΠ

(ΦΕΚ Β’ 4284/07.12.2017)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
ΤΜΗΜΑ Α

ΘΕΜΑ: «Θέσπιση διαδικασίας βράβευσης των Οργανικών μονάδων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.)».

ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Έχοντας υπόψη:

08/12/2017

E3 entypo

Σε διαβούλευση δημοσιεύτηκε σήμερα στον ιστότοπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) το νέο έντυπο Ε3.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση την αριθμ. Δ.ΟΡΓ.Β 1053076 ΕΞ2017/05-04-2017, συστάθηκε ομάδα εργασίας στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τον ανασχεδιασμό του εντύπου Ε3 «Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα», στο πλαίσιο της οποίας αναμορφώθηκε το σχετικό έντυπο με σκοπό την πληρέστερη καταγραφή και αποτύπωση οικονομικών δεδομένων, το οποίο τίθεται σε διαβούλευση έως και τις 17 Δεκεμβρίου 2017.

Για σχόλια, ερωτήσεις, παρατηρήσεις, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στα γενικά στοιχεία πριν τους πίνακες προστέθηκαν τα εξής πεδία που αφορούν την κατηγορία των οντοτήτων του άρθρου 2 του Ν.4308/2014:

  • Πολύ μικρές αρ. 1 παρ. 2γ
  • Πολύ μικρές αρ. 1 παρ. 2α και 2β
  • Μικρές αρ. 1 παρ. 2γ
  • Μικρές αρ. 1 παρ. 2α και 2β
  • Μεσαίες
  • Μεγάλες
  • Μη ενταγμένες

Παράλληλα αφαιρέθηκαν όλα τα πεδία της κατηγορίας «Αιτία μη τήρησης» με κωδικό 726, με τη μόνη διαφορά του πεδίου Μη υπόχρεοι να μεταφέρεται στην κατηγορία «Κατηγορία βιβλίων».

Στο νέο έντυπο Ε3 που τέθηκε υπό διαβούλευση παρατηρούνται οι παρακάτω αλλαγές:

ΠΙΝΑΚΑΣ Α΄

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ Α' εμφανίζεται όπως ακριβώς ήτανε και στο παλιό έντυπο Ε3.

ΠΙΝΑΚΑΣ Β’

Ο Πίνακας Β΄ «ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΘΕΝΤΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ»του παλιού εντύπου Ε3 καταργήθηκε. Ο νέος Πίνακας Β’ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ» αποτελεί μεταφορά του Πίνακα Γ του παλιού εντύπου Ε3 με προσθήκη νέων στηλών και πεδίων.

Στο νέο έντυπο Ε3 στην πρώτη σελίδα του εντύπου, στον Πίνακα Β΄ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ», προστίθενται δύο νέα πεδία συμπλήρωσης, σχετικά με τη δήλωση των Ενεργών Επαγγελματικών Λογαριασμών Επιχείρησης και των Ενεργών Τερματικών POS.

Υπενθυμίζεται ότι για την πρόσβαση στην εφαρμογή δήλωσης του Επαγγελματικού Λογαριασμού στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μπορείτε να εισέλθετε επιλέγοντας εδώ.

Πρέπει να τονιστεί ότι στον Επαγγελματικό Λογαριασμό οι υπόχρεοι αποδέχονται συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής όπως, ενδεικτικά, μέσα πληρωμής με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά. Οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω του Επαγγελματικού Λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου. Σε περίπτωση που οι συναλλαγές διενεργούνται σε πλέον του ενός Επαγγελματικούς Λογαριασμούς, τότε οι δικαιούχοι πληρωμής υποχρεούνται να δηλώσουν το σύνολο των Επαγγελματικών τους Λογαριασμών.

Πλήρη εικόνα για το καθεστώς λειτουργίας του Επαγγελματικού Λογαριασμού και των τερματικών POS μπορείτε να αποκτήσετε, μέσω των σχετικών διατάξεων:

Επαγγελματικός Λογαριασμός

Τερματικά POS

 

ΠΙΝΑΚΑΣ Γ΄

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ Ε’ «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΑΝ – ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΤΟΣ» του παλιού εντύπου Ε3 μετονομάστηκε σε ΠΙΝΑΚΑ Γ’, ο οποίος διακρίνεται σε ΠΙΝΑΚΑ Γ’1 και ΠΙΝΑΚΑ Γ'2.

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ Γ’1 έχει την ονομασία «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΧΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΤΟΣ – ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ», περιέχοντας τα πεδία με κωδικούς 901, 902, 903, 907, 908, 909, 910, 911, 912, 913 και 914 του παλιού εντύπου Ε3. Τα πεδία με κωδικούς 681 (σύνολο επιδοτήσεων που εισπράχθηκαν) και 904 (σύνολο επιχορηγήσεων που εισπράχθηκαν) δεν περιλαμβάνονται στο νέο Ε3.

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ Γ’2 έχει την ονομασία «ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΑΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΠΙΝΑΚΑ».

Ουσιαστικά η κατηγορία «ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΑΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΠΙΝΑΚΑ» του ΠΙΝΑΚΑ Ε’ του παλιού εντύπου Ε3, αποτελεί τον ΠΙΝΑΚΑ Γ’2 του νέου εντύπου Ε3. Προστέθηκε βέβαια, όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία, η στήλη Αριθμός Παροχής Ρεύματος.

ΠΙΝΑΚΑΣ Δ΄

Στον πίνακα Δ του νέου εντύπου παρουσιάζονται, με διαφορετική δομή, οι πληροφορίες που παρέχονταν μέσω του πίνακα ΣΤ και Θ του εντύπου Ε3 του προηγούμενου φορολογικού έτους.

Ο πίνακας συμπληρώνεται τόσο από τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία όσο και από τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά. Στον συγκεκριμένο πίνακα προσδιορίζονται τα μικτά κέρδη ανά δραστηριότητα και τα αποτελέσματα προ φόρου.

Οι κυριότερες αλλαγές είναι:

- Δεν διαχωρίζονται πλέον οι πωλήσεις σε χοντρικές/λιανικές και αγορές εσωτερικού εξωτερικού.

- Δημιουργούνται διαφορετικές στήλες για την εμπορική και την παραγωγική δραστηριότητα, σε σχέση με το προηγούμενο έντυπο που υπήρχε στήλη εμπορίας – μεταποίησης (πίνακας ΣΤ).

- Δημιουργείται πεδίο στο οποίο αναγράφονται τα λοιπά έξοδα παραγωγής.

- Κατά τον προσδιορισμό του κόστους πωληθέντων στην εμπορική, παραγωγική και αγροτική-βιολογική δραστηριότητα προστέθηκαν πεδία που αφορούν την απομείωση εμπορευμάτων, πρώτων υλών και υλικών, προϊόντων και παραγωγής σε εξέλιξη και ζώων – φυτών.

ΠΙΝΑΚΕΣ Ε΄ και ΣΤ΄

Ο πίνακας Κ (Διαφορών μεταξύ φορολογικής και Λογιστικής Βάσης) του εντύπου Ε3 του προηγούμενου φορολογικού έτους, στο νέο έντυπο αναφέρεται ως πίνακας Ε. Στα πεδία του συγκεκριμένου πίνακα δεν υφίσταται καμία αλλαγή.

Ο πίνακας ΣΤ του νέου εντύπου Ε3 συμπληρώνεται τόσο από τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία όσο και από τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά. Στον συγκεκριμένο πίνακα προσδιορίζονται τα φορολογητέα αποτελέσματα.

ΠΙΝΑΚΑΣ Ζ΄

Ο πίνακας Ζ συμπληρώνεται τόσο από τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία όσο και από τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά.

Με τον συγκεκριμένο πίνακα παρέχονται πληροφορίες προς την φορολογική αρχή, αναλύοντας τα έσοδα και τα έξοδα της οντότητας. Ενδεικτικά, αναφέρονται κέρδη από αναστροφή προβλέψεων και απομειώσεων, κέρδη από επιμέτρηση στην εύλογη αξία, ζημιές από επιμέτρηση περιουσιακών στοιχείων και προβλέψεις (εκτός από προβλέψεις για το προσωπικό). Ακόμη, κατά την άποψη μας, για πεδία όπως «Έξοδα και ζημιές» και «Προβλέψεις (εκτός από προβλέψεις για το προσωπικό)» αναμένονται διευκρινίσεις ως προς τον τρόπο συμπλήρωσης τους.

Δείτε το Έντυπο Ε3 σελ. 1 εδώ.

Δείτε το Έντυπο Ε3 σελ. 2 εδώ.

Δείτε το Έντυπο Ε3 σελ. 3 εδώ.

06/12/2017

aade apodash gia symplhrvmatika stoixeia

ΠΟΛ.1194/2017
Παροχή διευκρινίσεων για την αντιμετώπιση των εκκρεμών υποθέσεων ελέγχων μέσω επεξεργασίας τραπεζικών λογαριασμών, κατ' εφαρμογή των διατάξεων της περ. α' της παρ. 2 του άρθ. 68 του ν.2238/1994 περί συμπληρωματικών στοιχείων

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2017
ΠΟΛ.1194/05-12-2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ
ΤΜΗΜΑ Β'

Ταχ. Δ/νση: Καρ. Σερβίας 8
Ταχ. Κώδικας: 101 84 Αθήνα
Πληροφορίες: Αγγ. Βουρλιώτη
Τηλέφωνο: 210-3375063
Fax: 210-3375354
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΟΛ 1194/2017

ΘΕΜΑ: «Παροχή διευκρινίσεων για την αντιμετώπιση των εκκρεμών υποθέσεων ελέγχων μέσω επεξεργασίας τραπεζικών λογαριασμών, κατ' εφαρμογή των διατάξεων της περ. α' της παρ. 2 του άρθ. 68 του ν.2238/1994 περί συμπληρωματικών στοιχείων».


Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με το παραπάνω θέμα, παρέχονται οι κάτωθι διευκρινίσεις:

05/12/2017

AADE apofash gia perigrammata thesews

Αριθμ. ΔΔΑΔ Ε 1176068 ΕΞ 2017
Καθορισμός Περιγραμμάτων Θέσεων Εργασίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.)

Αθήνα, 24/11/2017
Αριθ. Πρωτ.: ΔΔΑΔ Ε 1176068 ΕΞ 2017/24-11-2017

(ΦΕΚ Β' 4227/01-12-2017)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡ.ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ Ε' - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Ταχ. Δ/νση :Καρ. Σερβίας 8
Ταχ. Κώδικας :10184 Αθήνα
Τηλέφωνο:210-33755971, 210-3375936
Fax :210-3375844
Url:www.aade.gr

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ
  
ΘΕΜΑ: «Καθορισμός Περιγραμμάτων Θέσεων Εργασίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.)».


ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Έχοντας υπόψη:

04/12/2017

asep gia 548 sthn AADE

Σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 3 Ιανουαρίου 2018 ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 18 Ιανουαρίου 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.

 

Οι θέσεις και η κατανομή:

 

Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.): - Κλάδος ΠΕ Εφοριακών, τετρακόσιες δέκα οκτώ (418) θέσεις. - Κλάδος ΠΕ Τελωνειακών, εκατόν τριάντα (130) θέσεις. Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων αυτών καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και ειδικά προσόντα, να υποβάλουν «ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» (ηλεκτρονική) και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας προκήρυξης. 

 

Οι υποψήφιοι/ες για τις θέσεις του κλάδου ΠΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ (με πτυχίο Νομικής) πρόκειται να απασχοληθούν κυρίως με την ερμηνεία και εφαρμογή της Φορολογικής νομοθεσίας. Τον έλεγχο των παραστατικών/στοιχείων που αφορούν στη σωστή εκτέλεση εργασιών που αναφέρονται σε θέματα διεκπεραίωσης των διαπιστούμενων παραβάσεων της φορολογικής και λοιπής νομοθεσίας. Την διαχείριση θεμάτων είσπραξης δημοσίων εσόδων καθώς και τις αντικρούσεις επί ανακοπών, προσφυγών ή λοιπών ενδίκων μέσων, που ασκούνται από φορολογουμένους ή οφειλέτες του Δημοσίου και την τήρηση όλων των διαδικασιών για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου. Οι υποψήφιοι/ες για τις θέσεις του κλάδου ΠΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ (με Διοικητικά-Οικονομικά πτυχία) πρόκειται να απασχοληθούν κυρίως με την εφαρμογή της Φορολογικής νομοθεσίας. Την εκτέλεση των προβλεπόμενων και απαραίτητων εργασιών σχετικά με την παρακολούθηση της συμμόρφωσης σε θέματα φορολογίας εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων, Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, φορολογίας επί της κατοχής ακίνητης περιουσίας και Περιουσιολογίου. Τη βεβαίωση οφειλών. Την παροχή κατευθύνσεων-οδηγιών στους φορολογουμένους σε θέματα φορολογικής συμμόρφωσης. Οι υποψήφιοι/ες για τις θέσεις του κλάδου ΠΕ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ (με πτυχίο Νομικής) πρόκειται να απασχοληθούν κυρίως με την ερμηνεία και εφαρμογή της Τελωνειακής νομοθεσίας. Τον έλεγχο των παραστατικών/στοιχείων που αφορούν στη σωστή εκτέλεση εργασιών που αναφέρονται σε θέματα διεκπεραίωσης των διαπιστούμενων παραβάσεων και λαθρεμποριών της τελωνειακής, δασμολογικής, φορολογικής και λοιπής νομοθεσίας.

01/12/2017

paragrafh 20etias symfvna me to KFD

Δημοσιεύθηκε η ΠΟΛ.1192/2017 η οποία κοινοποιεί την υπ΄αριθ. 268/2017 Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. (Α΄ Τακτική Ολομέλεια) σχετικά με τη δυνατότητα εφαρμογής των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 36 σε συνδυασμό με την παρ. 11 του άρθρου 72 του ΚΦΔ σε χρήσεις προγενέστερες του 2014

Με την εν λόγω Γνωμοδότηση έγινε δεκτό, κατά πλειοψηφία, ότι ενόψει των γενομένων δεκτών με τις υπ' αριθ. ΣτΕ 1738/2017, ΣτΕ 2934/2017 και ΣτΕ 2935/2017 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) επί της ερμηνείας και εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 78 (§§1-2) του ισχύοντος Συντάγματος, η διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 36 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας - ΚΦΔ - (ν.4174/2013), σε συνδυασμό με τη διάταξη της παραγράφου 11, εδάφιο δεύτερο, του άρθρου 72 του ίδιου Κώδικα, με τις οποίες παρεκτείνεται ο χρόνος της παραγραφής σε εικοσαετή σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής που διαπράχθηκε πριν την έναρξη ισχύος του ΚΦΔ, υπό την προϋπόθεση ότι το δικαίωμα του Δημοσίου δεν έχει παραγραφεί μέχρι τότε, είναι εφαρμοστέες από τη Φορολογική Διοίκηση, υφισταμένης δυνατότητας εκδόσεως πράξεων προσδιορισμού φόρου και προστίμων σε εκκρεμείς υποθέσεις ελέγχου που αφορούν στις χρήσεις των ετών 2012 και 2013 και όχι σε προγενέστερες του έτους 2012.

 

Δείτε και κατεβάστε την απόφαση εδώ

 

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε την ΝΣΚ 268/2017 από εδώ

 

Πηγή: www.taxheaven.gr

top