Συνεντεύξεις

Michalis koupkas synenteyxh TV100 15.02.2018 1

 Μιχάλης  Κούπκας:      "Είμαστε κάθετα    αντίθετοι στις συγχωνεύσεις των εφοριών και στους e-πλειστηριασμούς."

synenteyxh mixalh koupka sth dhmokratia 1

 Μιχάλης  Κούπκας: "Η   φορολογική   νομοθεσία είναι ένας λαβύρινθος!!!"

rena yfanth ston antena gia tis epitheseis 1

 Ρένα Υφαντή:  "Ζητάμε νομική  κάλυψη και τη  παραδειγματική τιμωρία των δραστών"

athina 984 mixalhs koupkas 1

 Μιχάλης  Κούπκας:  "Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. εδώ και 2,5 χρόνια νομική θωράκιση και αυστηροποίηση ποινικού πλαισίου"

dionyshs georgiopoylos on line skai 2

 Διονύσης  Γεωργιόπουλος:  "Η πολιτεία  οφείλει να μας προστατέψει για να κάνουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας, πριν θρηνήσουμε θύματα."

mixalis koupkas sto SKAI gia thn pyrobolismoys kata eforiakwn sto Bolo 1 Μιχάλης  Κούπκας:  "Δεν αρκούν  οι υποσχέσεις και τα λόγια, όταν βγαίνουν τα όπλα. Απαιτούμε από το Υπ. Οικ. και την Α.Α.Δ.Ε. λήψη μέτρων εδώ και τώρα."

mpamphs kaoykis 4

 Μπάμπης  Καούκης: "Σε  κατάσταση  φρενίτιδας οι εφοριακοί υπάλληλοι"

mixalis koupkas aoploi sth maxh ths forodiafyghs

 Μιχάλης  Κούπκας: "Οι  εφοριακοί  βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής"

Rena Yfanth diamartyria gia misthologikh exomoish 1

 Ρένα Υφαντή:  "Η ανοχή μας  έχει τελειώσει.  Απαιτούμε από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. τη μισθολογική εξομοίωση ΟΛΩΝ των συναδέλφων"

mixalhs koupkas tv100 synenteyxh gia prophlakismoys 1 Μιχάλης  Κούπκας: "Τι  άλλο πρέπει  να συμβεί για να προστατέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπ.Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουν ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι"

Mixalhs Koupkas Tax Forum 2016 2

 Μιχάλης  Κούπκας: "Αν  είχε εφαρμοστεί  το μέτρο του πλαστικού χρήματος δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το συμπληρωματικό μνημόνιο και ο δημοσιονομικός κόφτης"

tragkas georgiopoylos 3 Διονύσης  Γεωργιόπουλος  "H φοροδοτική  ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση"

 zdfΜιχάλης  Κούπκας: "Η  φοροδιαφυγή  διαθέτει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με σφεντόνες"

 Περισσότερα...

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Όνομα:
Email:

Εφοριακά...

24/04/2017

boyleytes ekptvsh foroy se xorhgies boyleytvn

Έφθασαν και εφέτος οι μέρες της χαράς. Δεν περιγράφουμε την άνοιξη, αλλά την περίοδο υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Προφανώς, η κρίση άλλαξε τις σχετικές προβλέψεις. Δεν εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, ούτε ανακουφίζουν με έκπτωση φόρου οι ιατρικές δαπάνες, η δαπάνη για φροντιστήρια των παιδιών, ούτε βέβαια όπως παλαιότερα οι τόκοι στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, ήταν ρυθμίσεις του «παλαιού καθεστώτος».

 

Ας μην απελπίζονται, όμως, οι φορολογούμενοι. Προβλέπονται δαπάνες που μειώνουν τον φόρο. Σήμερα, την εποχή της κρίσης. Μπορούν να κάνουν πολιτιστικές χορηγίες ή να επενδύσουν σε κινηματογραφική ταινία. 

 

Υπάρχει ειδική πρόβλεψη για όσους δεν έχουν πολιτιστικά ενδιαφέροντα αλλά είναι πολιτικοποιημένοι. Αυτοί μπορούν να κάνουν δωρεές σε κόμματα, ή συνασπισμό κομμάτων ή προσωπικά σε υποψήφιους ή και εκλεγμένους βουλευτές και ευρωβουλευτές. Οι πολιτικές χορηγίες που εκπίπτουν πρέπει να είναι πάνω από 100 ευρώ έως και 20.000 ευρώ αν αφορούν κόμμα ή 5.000 ευρώ αν πρόκειται για υποψήφιο ή ήδη βουλευτή. Ο πολιτικοποιημένος φορολογούμενος απολαμβάνει έκπτωση φόρου ίση με το 10% της δωρεάς. Συνεπώς, αν κάνετε δωρεά 20.000 ευρώ σε κόμμα, μειώνεται 2.000 ευρώ ο φόρος. Δεν είναι άσχημα, αν μάλιστα φορολογείστε με τον ανώτερο συντελεστή.

23/04/2018

aade odigies dilosis 2018

Δείτε και κατεβάστε το «βιβλιαράκι» οδηγιών για τη συμπλήρωση δηλώσεων έτους 2017 εδώ

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ .................................. 3

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ..................................................................................................................................................... 9

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ..................................................................................................................................... 9

1. ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ............................................................................. 9

2. ΠΩΣ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ TO ΕΙΣΟΔΗΜΑ .................................................................................................................... 9

3. ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ...................................................................................................10

4. ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ......................................................................................................................11

5. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΥΖΥΓΩΝ - ΑΝΗΛΙΚΩΝ – ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΓΑΜΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ............................12

6. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ..............................................................................................12

7. ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ......................................................................................................13

8. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ME ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ .....................................................................13

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ................................................................................................................................................. 15

20/04/2018

pitsilhs tax forum 2

Τους βασικούς άξονες δράσης της φορολογικής αρχής σκιαγράφησε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με κυριότερες από αυτές την πιλοτική ανάπτυξη της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, την καθιέρωση ηλεκτρονικών δελτίων αποστολής καθώς και την αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για τους συνεπείς οφειλέτες.

 

Ο κύριος Πιτσιλής παρέθεσε το φάσμα των σχεδιαζόμενων μεταρρυθμίσεων από το βήμα του 14ου Athens Tax Forum. Μεταξύ αυτών που προβλέπεται να υλοποιήσει η ΑΑΔΕ, σύμφωνα με τον κύριο Πιτσιλή, θα είναι η ηλεκτρονική υποβολή ενδικοφανών προσφυγών στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών.

 

«Στόχος να βοηθήσουμε τους συνεπείς, αποτρέποντας τους ασυνεπείς»

 

Όπως τόνισε, στόχος της Αρχής είναι να βοηθήσει όσους θέλουν να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους, και να αποτρέπει όσους είναι ασυνεπείς.

 

«Επιδιώκουμε να βοηθήσουμε όσους θέλουν να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους, και να αποτρέπουμε όσους είναι ασυνεπείς από το να το κάνουν. Επιδιώκουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που δουλεύουμε. Πριν από λίγες ημέρες υποβάλλαμε το σχέδιο μας στο υπουργείο Οικονομικών, για τις αλλαγές που επιθυμούμε με το κόστος που εκτιμούμε ότι θα έχει η συγκεκριμένη επένδυση σε βάθος τριετίας», όπως ανέφερε ο κύριος Πιτσιλής.

19/04/2018

airbnb forodiafygh 

Στην "απόχη" της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πιάστηκαν οι πρώτοι 55 ιδιοκτήτες ακινήτων που εκμισθώνουν κατοικίες μέσω της πλατφόρμας διαμοιρασμού Airbnb χωρίς να δηλώνουν τα σχετικά εισοδήματα. Με την απλή αλλά πολύ αποτελεσματική μέθοδο της συμπεριφοράς ως πελάτη που αναζητά κατάλυμα οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, συμμετέχοντας σε πιλοτική δράση, έφεραν στην επιφάνεια αδήλωτα εισοδήματα από την πλέον πολύ διαδεδομένη πρακτική την βραχυχρόνιας ενοικίασης κατοικιών.

 

Οι πρώτοι έλεγχοι έγιναν ως εξής: ελεγκτές της ΑΑΔΕ επιφορτίστηκαν με τους ελέγχους στο πλαίσιο πιλοτικής δράσης και αναζήτησαν προσφερόμενες για ενοικίαση κατοικίες στην ιντερνετική πλατφόρμα της Airbnb. Οι περιοχές που επικεντρώθηκαν οι έλεγχοι ήταν κατά κύριο λόγο στην Αθήνα σε κεντρικά σημεία που η βραχυχρόνια ενοικίαση είναι πολύ δημοφιλής καθώς και σε πολυτελείς κατοικίες σε τουριστικές περιοχές και νησιά. Προχώρησαν μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις σε "κρατήσεις" προκειμένου να τους αποκαλυφθεί και η ακριβής διεύθυνση των ενοικιαζόμενων κατοικιών. Από αυτές εντόπισαν τους ιδιοκτήτες.

18/04/2018

aade entypo e1 kai e2

Έντυπο Ε1

Έντυπο Ε2

Έντυπο Ε3

 

ΠΟΛ.1068/2018
Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2017, των λοιπών εντύπων και των δικαιολογητικών εγγράφων που συνυποβάλλονται με αυτή

Αθήνα, 12 Απριλίου 2018
ΠΟΛ.1068/12-04-2018

(ΦΕΚ Β' 1319/17-04-2018)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΑΔΕ
I. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Α. Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ Α΄
II. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α΄
ΤΜΗΜΑ Α΄
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β΄
ΤΜΗΜΑ Ζ΄

Ταχ. Δ/νση:Καρ. Σερβίας 10
Ταχ. Κώδικας:10184 Αθήνα
Πληροφορίες:Β. Γιοβά
Τηλέφωνο:210.3375315-8
Fax:210.3375001
E-Mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Url:www.aade.gr

ΠΟΛ 1068/2018

Θέμα: Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2017, των λοιπών εντύπων και των δικαιολογητικών εγγράφων που συνυποβάλλονται με αυτή.


ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

17/04/2018

odhgies symplhrwshs e3

ΠΟΛ.1072/2018
Οδηγίες συμπλήρωσης εντύπου Ε3 (Κατάσταση Οικονομικών Στοιχείων από Επιχειρηματική Δραστηριότητα) και Κατάστασης Φορολογικής Αναμόρφωσης φορολογικού έτους 2017

Αθήνα, 16 Απριλίου 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΑΔΕ
I. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ Α΄ , Β΄

Ταχ. Δ/νση: Καρ. Σερβίας 10
Ταχ. Κώδικας: 101 84 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες: Β. Δασουράς, Γ. Μπάρλας
Θ. Κακλαμάνης, Μ. Χαπίδης
Τηλέφωνο: 210 3375315
210 3375312
Fax: 210 3375001
E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Url: www.aade.gr

ΙΙ. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΔΗΛΕΔ)
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β΄
ΤΜΗΜΑ Ζ΄

Ταχ. Δ/νση: Χανδρή 1 και Θεσσαλονίκης
Ταχ. Κώδικας: 18346 Μοσχάτο
Πληροφορίες: Α. Λιαπάκη,
Α. Δουφεξή
Url: www.aade.gr

ΠΟΛ 1072/2018

ΘΕΜΑ: Οδηγίες συμπλήρωσης εντύπου Ε3 (Κατάσταση Οικονομικών Στοιχείων από Επιχειρηματική Δραστηριότητα) και Κατάστασης Φορολογικής Αναμόρφωσης φορολογικού έτους 2017.


ΓΕΝΙΚΑ

top